Com començar un bloc des de Scratch

Començant el teu propi bloc és la millor i senzilla manera de compartir les vostres idees i coneixements amb el món. Si creieu que un bloc des de zero sembla massa difícil i tècnic, no us podreu equivocar més. Perquè fer un bloc és molt més fàcil del que creieu. Realment ho és!


Aquí teniu un tutorial “vigilant la meva espatlla” pas a pas sobre com iniciar un bloc des de zero mitjançant WordPress, amb vídeos fàcils de seguir i entendre.

Però si us enganxeu, no dubteu a enviar-me un correu electrònic i faré el possible per ajudar-vos.

I si voleu, fins i tot podeu utilitzar el vostre bloc per promocionar la vostra petita empresa o botiga en línia, o fins i tot, podeu guanyar diners amb ella.

 1. Què aprendreu aquí?
 2. Aprendràs a crear des de zero un bloc de WordPress (és a dir, com instal·lar, configurar i personalitzar WordPress).

 1. Què necessiteu per començar un bloc?
 2. Necessiteu un ordinador i connexió a Internet (duh!), I necessitareu almenys un parell d’hores per començar.

 1. Quant costarà crear un bloc WP?
 2. No gaire, només haureu de gastar uns 10 dòlars mensuals en un nom de domini i allotjament web, ja està.

com iniciar un bloc de text des de zero

Estàs preparat? A continuació, esbrineu com començar des de zero un bloc de WordPress el 2020:

Com començar un bloc des de zero amb WordPress

 • 1. Obteniu un nom de domini & web Hosting

  Primeres coses primer, abans de poder crear el teu bloc, necessites dues coses; un nom de domini i allotjament web. Aquests són els elements bàsics del vostre bloc.

  Us recomano que utilitzeu Bluehost.com o SiteGround.com com a amfitrió web per al vostre bloc, aquí teniu per què:

  Totes dues ofereixen preus similars

  Tots dos ho són recomanat per WordPress.org. Bluehost i WordPress treballen junts des de 2005

  Tots dos tenen instal·lació de WordPress d’un clic que automàticament s’ocupa de la configuració i configuració tècniques.

  Totes dues ofereixen Assistència 24/7 és a dir, sempre hi ha algú per respondre les vostres preguntes, a més del seu centre d’assistència en línia que inclou guies de WordPress, tutorials de vídeo i molt més.

  Totes dues ofereixen Garantia de devolució de 30 dies de manera que podeu obtenir un reemborsament si decidiu que no voleu tenir un bloc al cap.

  Bluehost us proporciona un NOM DOMINIC GRATU DT quan us registreu amb ells.

  SiteGround us proporciona funcions destacades quan es tracta de velocitat i seguretat (FYI estic fent servir el pla GrowBig de Siteground per aquest lloc).

  Per obtenir més informació detallada sobre aquestes empreses, consulteu la meva revisió de SiteGround i la revisió de Bluehost i, si encara no podeu decidir, heu de consultar la comparació de SiteGround vs Bluehost..

 • 2. Visió general de WordPress & instal·lació

  En aquest vídeo, aprendràs a instal·lar WordPress al vostre compte d’allotjament mitjançant el seu instal·lador de WordPress “1 clic” senzill i per a principiants.

  Si necessiteu ajuda per instal·lar WordPress, consulteu aquesta guia d’instal·lació i informació.

 • 3. Iniciar sessió de WordPress & zona d’administració

  Enhorabona per instal·lar WordPress! Aquí en aquest vídeo aprendràs com iniciar la sessió a la teva zona d’administració de WordPress i utilitzar les eines importants que s’hi troben.

 • 4. Creació de pàgines a WordPress

  En aquest vídeo, aprendràs a crear pàgines (com la pàgina d’inici, la pàgina de contacte, etc.) per al teu bloc de WordPress.

 • 5. Creació de publicacions a WordPress

  Aquí en aquest vídeo aprendràs a crear publicacions per al teu bloc de WordPress. Les publicacions són una mica diferents de les pàgines, ja que apareixen en ordre cronològic invers al vostre lloc i són ideals per a contingut de diari, com ara les publicacions de bloc.

  Interludi

  Quina diferència hi ha entre les pàgines i les publicacions de WordPress?

  Les publicacions i pàgines de WordPress poden semblar molt similars a la superfície, totes dues inclouen un títol i l’àrea de contingut principal utilitza el mateix editor de contingut, però hi ha algunes diferències clau:

  Les publicacions tenen una data i una hora visibles, mentre que les pàgines no

  Les publicacions es mostren en ordre cronològic invers al vostre lloc web, de les més noves a les més antigues

  Les pàgines queden fora del calendari principal del vostre bloc

  Les publicacions es poden organitzar mitjançant categories i etiquetes

  Les pàgines es poden organitzar en una estructura jeràrquica

  Les publicacions es sindiquen amb fonts RSS i notifiquen als subscriptors quan es publiquin publicacions noves

  Com a regla general, qualsevol contingut que sigui “atemporal” i que no formi part del vostre bloc sigui el més adequat per a ser publicat com a pàgina. El contingut que forma part del vostre bloc o diari i que té més temps, s’adapta millor com a publicació.

  D’acord, passem.

 • 6. Categories & etiquetes a WordPress

  En aquest vídeo, aprendràs a crear categories i etiquetes (per a publicacions) per al vostre bloc de WordPress.

 • 7. Utilitzant complements de WordPress

  Aquí en aquest vídeo aprendràs a utilitzar els complements al lloc web de WordPress. Un complement amplia la funcionalitat o afegeix una nova funció (per exemple, un formulari de contacte) al vostre bloc de WordPress.

  Interludi

  Quins són els complements obligatoris de WordPress que hauríeu d’instal·lar?

  Els complements ajuden a estendre i ampliar la funcionalitat del teu bloc de WordPress. Hi ha gairebé 50.000 complements gratuïts de WordPress que podeu utilitzar per al vostre bloc. Però no us torneu bojos i instal·leu-los tots perquè tenir massa connectors instal·lats farà que la vostra càrrega del vostre blog sigui lenta. Per tant, cal ser exigent i instal·lar només els plugins que el vostre bloc necessita realment.

  Aksimet és un complement anti-spam que protegeix el teu bloc contra contingut malintencionat (aquest és un complement oficial de WordPress i ve preinstal·lat).

  Yoast és un complement de SEO que us ajuda a cercar a optimitzar el vostre bloc i us ajudarà a configurar el SEO del vostre bloc de WordPress com ara metaetiquetes i generació de mapes XML, configuració de fitxers robots.txt, edició de fitxers .htaccess i molt més.

  Coet WP és un complement de memòria cau premium que ajuda a que el vostre lloc de WordPress es carregui ràpidament. La gran cosa sobre WP Rocket és que ve sense configuracions complexes de complements i accelera el temps de càrrega del vostre lloc web en activar el complement..

  Visual Compositor és un editor intuïtiu d’arrossegar i deixar anar una biblioteca rica de potents funcions i recursos per crear un lloc de WordPress complet i professional.

  Imaginar és un complement de compressió d’imatges que optimitza les imatges que pugeu reduint les mides del fitxer sense perdre qualitat, de manera que el vostre bloc es carregui ràpidament

  Guerra Social El complement us ajuda a afegir impressionants botons de marcatge social al vostre bloc.

  Formulari de contacte 7 és un complement de formulari de contacte que podeu utilitzar per crear diferents tipus de formularis de contacte.

  Jetpack és un complement complet en un que ofereix al vostre bloc funcions com estadístiques, publicacions relacionades, optimització de motors de cerca, compartició social, protecció, còpies de seguretat, velocitat i gestió de la llista de correu electrònic..

  Posem-nos en marxa.

 • 8. Personalització de temes de WordPress

  Un tema de WordPress (també anomenat plantilla) és un conjunt de fitxers que determinen l’aspecte del vostre blog alimentat per WordPress. En aquest vídeo, aprendreu a utilitzar els temes de WordPress per aconseguir una primera impressió excel·lent al vostre bloc de WordPress.

 • 9. Menús de WordPress & ginys

  En aquest vídeo, aprendràs a canviar l’aspecte del contingut del vostre bloc mitjançant el menú de WordPress & funcions de widget.

 • 10. Crear & gestió d’usuaris

  En aquest vídeo, aprendràs a crear i gestionar comptes d’usuari al teu bloc de WordPress.

 • Bonificació: promoció del bloc & consells de seguretat

  Aquí aprendràs a promoure, mantenir i protegir el teu blog de WordPress amb uns quants consells útils.

  Interludi

  Què podeu fer per assegurar WordPress?

  WordPress és segur de fora de caixa, que hi ha els passos de precaució que podeu fer per endurir encara més el vostre bloc de WordPress. A continuació, es mostren alguns consells bàsics de seguretat de WordPress:

  No utilitzeu “Admin” com a nom d’usuari d’administrador / mestre

  Utilitzeu contrasenyes fortes (llargues, amb números, majúscules i símbols)

  Baixeu només plugins i temes de fonts conegudes

  Completin les actualitzacions bàsiques de WordPress tan aviat com surtin (tots els plans de SiteGround compten amb hosting de WordPress gestionat, és a dir, faran les actualitzacions bàsiques i els pedaços a WordPress – automàticament)

5 maneres de monetitzar el vostre bloc

A partir de la meva pròpia experiència, he detectat que la majoria de consells sobre com obtenir ingressos per a un bloc es basen en la premissa que el vostre bloc ja atorga milers de visitants al dia. Però, quina veritat és aquesta suposició? Si m’agraden, probablement no aconseguireu milers de visitants al dia. Però no hi ha cap problema, hi ha moltes maneres de generar diners amb el vostre bloc. Aquests són cinc mètodes que funcionaran per a qualsevol bloc.

Mètode 1: Patrocini

La majoria de la gent us dirà que la publicació d’anuncis al vostre lloc (ja sigui anuncis de bàner o anuncis de text que apareixen al final dels articles) és la millor manera d’aconseguir ingressos. Tot i que aquests programes d’anuncis són fàcils de configurar, tampoc val la pena perseguir-los a menys que tingueu molt trànsit. Una alternativa senzilla a la publicitat pura són els patrocinis, en què les empreses locals us pagaran directament per posar els seus noms i logotips al vostre lloc web.

Mètode 2: llibres electrònics i contingut premium

Si esteu disposats a comprometre’s a crear un nou contingut descarregable (un estudi de cas, un llibre blanc o un llibre electrònic de Kindle), podeu configurar un flux d’ingressos recurrent en funció del vostre bloc. Com funciona: crea un llibre de 25 pàgines, afegeix-lo a Amazon i cobra des d’1,99 a 3,99 dòlars per llibre. El millor de tot, es tracta d’uns ingressos completament passius que en realitat ajuden a construir la vostra reputació.

Mètode 3: Cursos i consultoria

I una vegada que hàgiu creat la vostra reputació amb llibres electrònics i altres continguts premium, serà quan podreu començar a vendre cursos de gran dòlar i serveis de consultoria. Per exemple, digueu que escriviu un bloc sobre salut i condició física. Cada dia, podríeu donar suggeriments d’entrenament i publicar fotos de vosaltres al gimnàs. Això us pot obrir la porta a persones que us contractin com a entrenador físic personal o a un gimnàs que us contracti com a professor per a un nou curs de fitness.

Mètode 4: Màrqueting d’afiliació

He vist que molta gent pren la seva passió per un producte específic i el transforma en un negoci de màrqueting d’afiliació amb molt d’èxit. Per exemple, digueu que us agrada escriure sobre diferents aparells de tecnologia i heu creat un bloc de gadgets relativament popular que la gent llegeix per obtenir informació sobre les últimes novetats de productes. Ja heu esmentat productes, per què no ser pagat per fer-ho? Si us registreu a un programa de màrqueting d’afiliació, podeu rebre el pagament cada vegada que algú fa clic en un enllaç de producte al vostre bloc i compra un producte.

Mètode 5: Màrqueting de contingut

Per últim, he guardat el millor suggeriment. La millor manera de generar diners amb el vostre bloc és fer-lo la peça central dels vostres esforços en màrqueting de contingut. A continuació, us detallem com funciona: configureu un bloc i actualitzeu el vostre blog de forma regular tenint en compte el SEO, és una manera excel·lent de donar a conèixer els diferents productes que es venen al vostre lloc web principal..

Si teniu interès en obtenir ingressos sobre el vostre bloc, es tracta de mètodes demostrats que funcionen, per importància o per petita que sigui el vostre trànsit cada dia. Pot ser que necessiti una mica de treball al principi, però un cop veieu el fàcil que és guanyar diners mentre dormiu, estareu inspirats en provar cada cop més aquestes estratègies..

Propers passos per iniciar el vostre propi bloc de WordPress

Ara que us he mostrat exactament com iniciar un bloc i com podeu obtenir ingressos, i ara us correspon. Perquè només tu pots fer-ho realitat i fer funcionar el teu bloc!

Si voleu compartir les vostres idees o coneixements amb el món o guanyar diners amb un bloc, haureu de començar ara.

Trieu un tema de WordPress que faci que el disseny del vostre bloc sembli i senti com és que voleu que sigui. Recomano temes de StudioPress. També heu de tenir en compte l’ús d’un tema de WordPress de càrrega ràpida.

Instal·leu uns quants complements de WordPress que estenguin la funcionalitat del vostre bloc.

Afegiu unes quantes pàgines importants “imprescindibles” com ara pàgines de contacte, informació sobre privadesa, etc. Aquesta guia sobre com començar un bloc us mostra com crear aquest tipus de pàgines.

Vés i escriu la teva primera publicació al bloc.

Si us quedeu amb alguna cosa, no dubteu a enviar-me un missatge de correu electrònic i faré el possible per ajudar-vos. També heu de consultar la meva llista de recursos de WordPress i també podeu utilitzar un creador de llocs web si voleu crear un lloc web fàcilment i ràpidament..

Avisa’m també quan funciona el teu bloc, perquè m’encantaria veure el teu bloc “en directe” i “en acció”. Un gran agraïment i a Bluehost pels seus útils tutorials de vídeo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map