Sådan starter du en blog fra bunden

Starter din helt egen blog er den bedste og nemmeste måde at dele dine ideer og ekspertise med verden på. Hvis du synes, at oprettelse af en blog fra bunden lyder alt for vanskeligt og teknisk, kunne du ikke have mere forkert. Fordi det er meget lettere at lave en blog, end du tror. Det er det virkelig!


Dette her er en trin-for-trin “watch over my shoulder” tutorial om, hvordan man starter en blog fra bunden ved hjælp af WordPress, med videoer, der er lette at følge og forstå.

Men hvis du sidder fast, så send mig en e-mail, så gør jeg mit bedste for at hjælpe dig.

Og hvis du vil, kan du endda bruge din blog til at markedsføre din lille virksomhed eller online shop, eller du kan endda tjene penge på den ved at blogge.

 1. Hvad lærer du her?
 2. Du lærer, hvordan man opretter en WordPress-blog fra bunden (dvs. hvordan man installerer, konfigurerer og tilpasser WordPress).

 1. Hvad har du brug for for at starte en blog?
 2. Du har brug for en computer og internetforbindelse (duh!), Og du har brug for mindst et par timer for at komme i gang.

 1. Hvor meget vil det koste at oprette en WP-blog?
 2. Ikke meget, du skal kun bruge omkring $ 10 pr. Måned på et domænenavn og webhosting, det er det.

hvordan man starter en wordpress blog fra bunden

Er du klar? Lad os derefter finde ud af, hvordan man starter en WordPress-blog i 2020 fra bunden:

Sådan starter du en blog fra bunden med WordPress

 • 1. Få et domænenavn & webhosting

  Første ting først, inden du kan oprette din blog, har du brug for to ting; et domænenavn og webhosting. Dette er byggestenene i din blog.

  Jeg anbefaler, at du bruger Bluehost.com eller SiteGround.com som webhost til din blog, her er hvorfor:

  Begge tilbyder lignende priser

  Begge er anbefalet af WordPress.org. Bluehost og WordPress har arbejdet sammen siden 2005

  Begge har et klik på WordPress-installation som automatisk tager sig af den tekniske opsætning og konfiguration.

  Begge tilbyder 24/7 support hvilket betyder, at der altid er nogen der til at besvare dine spørgsmål, plus deres online supportcenter indeholder WordPress-guider, videotutorials og mere.

  Begge tilbyder 30-dages pengene-tilbage-garanti så du kan få en refusion, hvis du beslutter, at du slet ikke ønsker at have en blog.

  Bluehost giver dig et GRATIS DOMAIN NAVN når du tilmelder dig dem.

  SiteGround giver dig ENESTE FUNKTIONER når det kommer til hastighed og sikkerhed (FYI bruger jeg Siteground’s GrowBig-plan til dette websted).

  For mere detaljeret information om disse virksomheder se min SiteGround-gennemgang og Bluehost-gennemgang, og hvis du stadig ikke kan beslutte, skal du tjekke min SiteGround-vs Bluehost-sammenligning.

 • 2. WordPress oversigt & installation

  I denne video lærer du, hvordan du installerer WordPress på din hosting-konto ved hjælp af deres enkle og nybegyndervenlige “1-klik” WordPress-installationsprogram.

  Hvis du har brug for hjælp til installation af WordPress, se denne installationsvejledning og gennemgang.

 • 3. WordPress login & admin område

  Tillykke med installationen af ​​WordPress! Her i denne video lærer du, hvordan du logger ind på dit WordPress-administrationsområde og bruger de vigtige værktøjer, der findes der.

 • 4. Oprettelse af sider i WordPress

  I denne video lærer du, hvordan du opretter sider (f.eks. Din startside, kontaktside osv.) Til din WordPress-blog.

 • 5. Oprettelse af indlæg i WordPress

  Her i denne video lærer du, hvordan du opretter et indlæg til din WordPress-blog. Indlæg adskiller sig lidt fra siderne, da de er vist i omvendt kronologisk rækkefølge på dit websted og er ideelle til indhold af dagbogtyper, som blogindlæg.

  Interlude

  Hvad er forskellen mellem sider og indlæg i WordPress?

  Indlæg og sider i WordPress ser måske meget ens ud på overfladen, begge inkluderer en titel, og hovedindholdsområdet bruger den samme indholdsredigerer, men der er et par nøgleforskelle:

  Indlæg har et synligt dato- og tidsstempel, mens sider ikke gør det

  Indlæg vises i omvendt kronologisk rækkefølge på dit websted, fra nyeste til ældste

  Sider udelades fra hovedtidsplanen for din blog

  Indlæg kan organiseres ved hjælp af kategorier og tags

  Sider kan organiseres i en hierarkal struktur

  Indlæg syndikeres med RSS-feeds, hvorunder abonnenter meddeles, når nye indlæg offentliggøres

  Som tommelfingerregel er alt indhold, der er “tidløst” og ikke en del af din blog, bedst egnet til at blive offentliggjort som en side. Indhold, der er en del af din blog eller dagbog og er mere tidsfølsomt, er bedre egnet som post.

  Okay, lad os gå videre.

 • 6. Kategorier & tags i WordPress

  I denne video lærer du, hvordan du opretter kategorier og tags (til indlæg) til din WordPress-blog.

 • 7. Brug af WordPress-plugins

  Her i denne video lærer du, hvordan du bruger plugins på dit WordPress-websted. Et plugin udvider funktionaliteten eller tilføjer en ny funktion (for eksempel en kontaktformular) til din WordPress-blog.

  Interlude

  Hvad er de must-have WordPress-plugins, du skal installere?

  Plugins hjælper med at udvide og udvide funktionaliteten på din WordPress-blog. Der er næsten 50.000 gratis WordPress-plugins, du kan bruge til din blog. Men lad ikke være vild og installere dem alle, fordi det at have for mange plugins installeret vil gøre din blogbelastning langsom. Så du skal være betyder og kun installere de plugins, som din blog virkelig har brug for.

  Aksimet er et anti-spam-plugin, der beskytter din blog mod ondsindet indhold (dette er et officielt WordPress-plugin, og det kommer forudinstalleret).

  Yoast er et SEO-plugin, der hjælper dig med at søgemaskine optimere din blog og hjælpe dig med at konfigurere din WordPress-blogs SEO, såsom metatags og XML-sitemapgenerering, robots.txt-filkonfiguration, .htaccess-filredigering og meget mere

  WP-raket er et premium-cache-plugin, der hjælper med at få dit WordPress-sted til at indlæse hurtigt. Den fantastiske ting ved WP Rocket er, at den leveres uden komplekse plugin-indstillinger, og det fremskynder belastningen på dit websted, når plugin aktiveres.

  Visuel komponist er en intuitiv drag and drop-editor, der tilbyder et rigt bibliotek med kraftfulde funktioner og aktiver til at skabe et komplet og professionelt WordPress-sted.

  Imagify er et billedkomprimeringsplugin, der optimerer billeder, du uploader ved at reducere filstørrelser uden at miste kvalitet, så din blog indlæses hurtigt

  Social krigsførelse plugin hjælper dig med at tilføje fantastiske flotte sociale bogmærke-knapper på din blog.

  Kontaktformular 7 er et kontaktformular-plugin, du kan bruge til at oprette forskellige typer kontaktformularer.

  Jet pakke er et alt-i-ett-plugin, der giver din blogfunktioner som statistik, relaterede indlæg, søgemaskineoptimering, social deling, beskyttelse, sikkerhedskopiering, hastighed og e-mail-listeadministration.

  Lad os gå videre.

 • 8. Tilpasning af WordPress-temaer

  Et WordPress-tema (også kaldet skabelon) er et sæt filer, der bestemmer udseendet og følelsen af ​​din WordPress-drevne blog. I denne video lærer du, hvordan du bruger WordPress-temaer til at gøre et godt førsteindtryk for din WordPress-blog.

 • 9. WordPress-menuer & widgets

  I denne video lærer du, hvordan du ændrer udseendet på din blogs indhold ved hjælp af WordPress-menuen & widgetfunktioner.

 • 10. Oprettelse & administrere brugere

  I denne video lærer du, hvordan du opretter og administrerer brugerkonti på din WordPress-blog.

 • Bonus: Blogkampagne & sikkerhedstips

  Her lærer du, hvordan du promoverer, vedligeholder og beskytter din WordPress-blog med et par nyttige tip.

  Interlude

  Hvad kan du gøre for at sikre WordPress?

  WordPress er sikker-out-of-the-box der forebyggende trin du kan tage for at hærde din WordPress-blog yderligere. Her er et par grundlæggende tip til sikkerhed i WordPress:

  Brug ikke “Admin” som dit administrator / hovedbrugernavn

  Brug stærke adgangskoder (lange, med tal, store bogstaver og symboler)

  Download kun plugins og temaer fra kendte kilder

  Fuldfør altid kerne WordPress-opdateringer, så snart de kommer ud (fyi alle SiteGround-planer leveres med administreret WordPress-hosting, hvilket betyder, at de vil udføre centrale opdateringer og programrettelser til WordPress for dig – automatisk)

5 måder at tjene penge på din blog

Fra min egen oplevelse har jeg fundet, at de fleste råd om, hvordan man tjener penge på en blog, er baseret på den forudsætning, at din blog allerede trækker tusinder af besøgende om dagen. Men hvor sandt er den antagelse? Hvis du er som mig, får du sandsynligvis ikke tusinder af besøgende om dagen. Men ingen bekymringer, der er stadig masser af måder at tjene penge på din blog. Dette er fem metoder, der fungerer til enhver blog.

Metode 1: Sponsorater

De fleste vil fortælle dig, at det at køre annoncer på dit websted – enten bannerannoncer eller tekstannoncer, der vises i slutningen af ​​artikler – er den bedste måde at skabe indtægter på. Selvom disse annonceprogrammer er lette at opsætte, er de heller ikke værd at forfølge, medmindre du har meget trafik. Et let alternativ til ren reklame er sponsorater, hvor lokale virksomheder betaler dig direkte for at placere deres navne og logoer på din hjemmeside.

Metode 2: E-bøger og premium-indhold

Hvis du er villig til at forpligte dig til at oprette et nyt stykke downloadbart indhold – en case study, en whitepaper eller Kindle ebook – hver måned, kan du oprette en tilbagevendende indtægtsstrøm baseret på din blog. Sådan fungerer det: oprette en bog på 25 sider, tilføj den til Amazon og oplad overalt fra $ 1,99 til $ 3,99 pr. Bog. Bedst af alt, dette er helt passiv indkomst, der faktisk hjælper med at opbygge dit omdømme.

Metode 3: Kurser og rådgivning

Og når du først har opbygget dit omdømme med e-bøger og andet premium-indhold, er det, når du kan begynde at sælge kurser og konsulenttjenester i høj dollar. Sig f.eks. At du skriver en blog om sundhed og fitness. Hver dag kunne du give træningsforslag og indsende fotos af dig selv i gymnastiksalen. Det kan åbne døren til folk, der ansætter dig som en personlig træner, eller for et fitnesscenter, der kan ansætte dig som lærer til et nyt fitness-kursus.

Metode 4: Affiliate marketing

Jeg har set, at mange mennesker tager deres passion for et specifikt produkt og omdanner det til en meget succesrig affiliate marketing-forretning. Sig f.eks., At du kan lide at skrive om forskellige tech-gadgets, og at du har oprettet en relativt populær gadget-blog, som folk læser for at lære om de nyeste nye produktudbud. Du nævner allerede produkter, så hvorfor ikke få betalt for at gøre det? Hvis du tilmelder dig et tilknyttet marketingprogram, kan du få betalt hver gang nogen klikker på et produktlink på din blog og køber et produkt.

Metode 5: Marketing med indhold

Jeg har gemt mit bedste forslag til sidst. Den allerbedste måde at tjene penge på din blog er at gøre den til centrum for din indholdsmarkedsføringsindsats. Sådan fungerer det: du opretter en blog, og du opdaterer din blog regelmæssigt med SEO i tankerne, det er en fantastisk måde at få ordet ud på om alle de forskellige produkter, der sælges på dit hovedwebsted.

Hvis du er seriøs med at tjene penge på din blog, er dette alle dokumenterede metoder, der fungerer, uanset hvor stor eller lille din trafik er hver dag. Det kræver muligvis lidt arbejde i starten, men når du først ser, hvor let det er at tjene penge mens du sover, vil du blive inspireret til at prøve flere og flere af disse strategier.

Næste trin mod at starte din egen WordPress-blog

Nu hvor jeg har vist dig nøjagtigt, hvordan du starter en blog, og hvordan du kan tjene penge på den, og nu er det op til dig. Fordi kun du kan få det til at ske og få din blog til at fungere!

Hvis du vil dele dine ideer eller ekspertise med verden eller tjene penge med en blog, skal du starte lige nu.

Vælg et WordPress-tema, der får designet til din blog til at se ud og føle, som du vil have det. Jeg anbefaler StudioPress-temaer. Du bør også overveje at bruge et hurtigt indlæst WordPress-tema.

Installer et par WordPress-plugins, der udvider funktionaliteten af ​​din blog.

Tilføj de få vigtige “must-have” -sider som f.eks. Kontakt-, om-, privatlivs-osv. -Sider. Denne vejledning til start-en-blog viser dig, hvordan du opretter disse typer sider.

Gå og skriv dit allerførste blogindlæg.

Hvis du sidder fast med noget, så send mig en e-mail, så gør jeg mit bedste for at hjælpe dig. Du bør også tjekke min liste over WordPress-ressourcer, og alternativt kan du også bruge en webstedsbygger, hvis du vil oprette et websted let og hurtigt.

Fortæl mig også, hvornår din blog er i gang, for jeg ville meget gerne se din blog “live” og “i aktion”. En stor tak og til Bluehost for deres nyttige videotutorials.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map