Sådan bruges Shopify og Wix til blogging

Jeg tror, ​​du er enig, når jeg siger: Når folk taler om blogging, kommer et navn som “WordPress” oftere op end, siger, “Wix” og “Shopify”. Og det er overvejende fordi mange mennesker ikke kender det Wix og Shopify kommer med strålende blogging funktioner.


Det er rigtigt, begge platforme er ikke primært kendt for deres blogging-muligheder. Men de har begge kraftfuld og let at bruge indbygget blogging-funktionalitet.

Wix er bedst kendt som en fuldt udbygget webstedsbygger, der hjælper dig med at starte et websted på rekordtid.

hvordan man bruger wix til blogging

Du kan oprette en række forskellige websteder på Wix takket være værktøjer som Wix Editor, Wix ADI, smukke temaer og værkerne.

Gutterne ved Wix starter dig med en gratis plan med håb om, at du vil låse fast på betalte planer, der starter kl $ 4,50 dollars en måned.

Hvis du vælger den gratis plan, starter du med en SSL-klar underdomæne f.eks. matt123.wixsite.com/websitehostingrating, men du kan altid købe et nyt brugerdefineret domæne eller linke et eksisterende domæne til dit Wix-sted.

Shopify, på den anden side er en velrenommeret e-handelsplatform.

hvordan man bruger shopify til blogging

Shopify har et stort fokus på at hjælpe dig med at starte en kraftfuld online butik, før din kop kaffe bliver kold. Platformen leveres med en intuitiv butikbygger, som det simpelthen er en fornøjelse at arbejde med.

Du kan tilpasse en række forskellige e-handelstemaer for at opnå den bedste version af din online butik.

En gratis prøveperiode starter dig på en SSL-klar underdomæne f.eks. https://websitehostingrating.myshopify.com, men du kan altid løbe op til premium-abonnement med planer, der starter fra kl. $ 9,00 dollars om måneden.

Hvad de fleste ikke ved, er, at begge platforme har temmelig pæne bloggefunktioner.

Det er rigtigt; du kan bruge Wix og Shopify indbyggede blogging-funktioner til at køre en blog, der konkurrerer med WordPress- eller Blogger-drevne blogs i din niche.

Og i denne guide viser jeg dig nøjagtigt hvordan man bruger Shopify og / eller Wix til blogging. Del dine fund og tanker i kommentarafsnittet til sidst for at bidrage til diskussionen.

Lad os komme på arbejde med det ude af vejen.

Sådan bruges Wix til blogging

Lad os starte med Wix. Sådan starter du en blog på Wix?

Min antagelse her er, at du er en nybegynder, så gå over til Wix.com og tryk på Kom igang knappen for at få bolden til at rulle.

Oprettelse af et nyt Wix-websted

På den næste side kan du enten vælge at logge ind eller tilmelde dig. I vores tilfælde skal du ramme Tilmelde link som vist nedenfor.

wix tilmeldingsside

Udfyld formularen med din e-mail og adgangskode på tilmeldingssiden og klik på Tilmelde knappen som vist nedenfor.

wix tilmeldingsformular

Derefter vil Wix bede om at lære mere om din virksomhed, men du kan springe over denne del som vist nedenfor.

Jeg valgte at give flere detaljer, fordi hvad er skaden? Jo mere info jeg kan give om min virksomhed, jo bedre kan en oplevelse Wix give.

wix springbar velkomstside

Når du har besvaret to til tre enkle spørgsmål, kommer du til sidst på den næste side.

vælg enten Wix ADI eller en skabelon

Som du kan se på siden ovenfor, kan du enten vælge en skabelon eller lade Wix ADI oprette et websted til dig. ADI er simpelthen et forkortelse for Kunstig design intelligens.

Wix ADI-værktøjet opretter automatisk et websted baseret på de svar, du giver på nogle spørgsmål. Vælg hvilken rute der fungerer for dig; vi har bare brug for et live site, der skal oprette en blog, husk?

Med henblik på denne tutorial gik jeg med en skabelon, fordi jeg kan lide en praktisk tilgang. Klik på Vælg en skabelon linket ovenfor fører til Skabeloner side vist nedenfor.

side med wix-skabeloner

På ovennævnte side kan du få adgang til mange skabeloner i forskellige kategorier. Vælg en der passer til dine behov ved at klikke på Redigere knappen ses nedenfor.

vælge en skabelon i wix

Valg af en skabelon starter den strålende Wix Editor i en ny fane, som vi fremhæver nedenfor.

den strålende wix website editor

Tilpas dit websted, som du ønsker, og når du er tilfreds med resultaterne, skal du ramme Offentliggøre -knappen øverst til højre på editoren.

Hvis du gør det, åbnes et pop-up-vindue, der giver dig mulighed for enten 1) at få et gratis Wix.com-domæne eller 2) forbinde dit eget brugerdefinerede domæne.

Til dette indlæg gik jeg med det gratis Wix.com-domæne.

Derefter rammer du Gemme & Blive ved knappen, som vi detaljerer nedenfor.

wix vælg domæneside

Klik derefter på Udgiv nu link for at offentliggøre dit websted eller Færdig knappen for at vende tilbage til Wix Editor, som vi fremhæver i skærmbilledet nedenfor.

udgive et nyt wix-websted

Med henblik på vores tutorial valgte jeg at offentliggøre webstedet, som fører os til følgende pop-up.

se et nyt websted i wix

Det var hurtigt, ikke? Klik på Se side knappen vist på billedet ovenfor for at se dit helt nye websted.

Dit domænenavn er noget som https://matt123.wixsite.com/websitehostingrating.

Ja, jeg ved, det er langt og grimt, men det fungerer! Desuden kan du altid tilføje et brugerdefineret domænenavn.

Nedenfor kan du se på eksempelsiden, vi opretter, uden at røre ved en enkelt kodelinie.

nyt wix-drevet websted

Ikke dårligt i ca. 5 minutter. Husk at du kan tilpasse enhver Wix-skabelon, indtil du falder, så lad din fantasi løbe løbsk.

Vi er stadig ikke her for at oprette Wix-websteder. Vi er alle her for at lære mere om Wix’s blogfunktioner.

Tilføjelse af en blog til dit Wix-websted

Nu hvor vi har et live websted, så lad os tilføje en blog, så du kan begynde at dele dine tanker, nyheder og opdateringer.

Klik på Wix Editor (og er denne ting smuk eller hvad?) Begynd blogging og derefter Tilføj nu som vist på billedet herunder.

tilføje en blog til wix websted

Vent med at udføre processen, og klik på på pop op-vinduet, der vises Kom igang knappen, som vi fremhæver nedenfor.

komme i gang med en ny wix-blog

Indtil videre så godt, alt har været så let som kage. Har du problemer? Tøv ikke med at kontakte mig i kommentarerne. Gå hurtigt videre.

Wix Editor er ganske det intuitive dyr. Klik på Kom igang knappen fører dig til Blog Manager slide-in vist nedenfor.

wix blog manager

Ved hjælp af ovennævnte blogadministrator kan du oprette nye indlæg, administrere eksisterende indlæg og tilføje blogelementer.

Da det er din første gang, skal du ramme Opret et indlæg -knappen for at starte den smukke indlægseditor, der er vist nedenfor.

wix blogindlægsredaktør

Lad ikke den enkle grænseflade narre dig, ovenstående indlægseditor er fyldt med alle de funktioner, du har brug for for at overlade dine indlæg.

For eksempel at tilføje fremhævede billeder, kategorier og SEO skal du blot trykke på Indstillinger for indlæg link til højre for redigeringsprogrammet vist ovenfor. Hvis du gør det, startes slide-in-menuen, der er vist på billedet herunder.

Det er utroligt let at bruge Wix-bloggen, jeg forventer ikke, at du løber ind i problemer.

Hver funktion du har brug for er ude i det fri, du behøver ikke at grave meget for at blogge som en professionel. Virkelig gør det blogging ganske behageligt, hvis jeg måske siger det selv.

Bemærk: Husk at klikke på, når du har tilføjet din blog Offentliggøre knappen i Wix Editor for at gemme dine ændringer. Ellers forbliver din blog upubliceret.

Det bedste er, at Wix Editor automatisk tilføjer bloggen til dit websteds menu.

Hvis vi vender tilbage til vores eksempelside, finder vi ud af, at blogsiden allerede er i aktion (de kastede endda et par prøveindlæg for at få det godt). Se billedet nedenfor.

live wix blog

Og det er det!

Sådan opretter du en blog på Wix. Har vi udeladt vigtige områder, du gerne vil lære mere om? Lad mig vide det i kommentarerne, og jeg vil med glæde opdatere indlægget.

Husk, at du kan tilpasse din blog til dit hjertes fyld og styre blogging-junglen. Vi håber helt sikkert, at du svæver højt som en ørn på steroider.

Gå over til Wix.com, og kom nu i gang for at komme i gang med din blogging.

Viks til side, lad os lære, hvordan man opretter en blog ved hjælp af Shopify.

Sådan bruges Shopify til blogging

Shopify er en fantastisk e-handelsplatform (se min Shopify-gennemgang og find ud af hvorfor), men hvordan går det sammen med konkurrencen som blogging-platform? Her er, hvordan du nemt kan oprette en blog på Shopify.

Gå over til Shopify.com (jeg antager stadig, at du er ny), og tryk på Start gratis prøveperiode knappen vist nedenfor.

shopify officielle hjemmeside

Indtast derefter din e-mail-adresse, adgangskode og butiksnavn. Så tryk på Opret din butik knappen, som vi fremhæver i screengrab nedenfor.

shopify tilmeldingsformular

Pro tip: Gå i vane med at oprette stærke adgangskoder. Derudover må du aldrig bruge den samme adgangskode på tværs af forskellige konti og ændre din adgangskode regelmæssigt.

Når dine detaljer er gået, omdirigerer Shopify dig til introduktionssiden, hvor de, ligesom Wix, beder om mere information om din biz. Sådan ser det ud.

shopify velkomstside

Fortæl dem så meget som du kan. Alternativt kan du springe over velkomstsiden og gå direkte til forretning.

Som sædvanligt tog jeg mig tid til at give så meget info som jeg kunne til denne tutorial. I slutningen af ​​det hele får du administrationspanelet vist nedenfor.

shopify admin dashboard

Før du gør noget, skal du logge ind på din postkasse og bekræfte din e-mail.

shopify bekræftelses-e-mail

Klik på Fuldfør din registrering -knappen fører dig tilbage til Shopify admin-kontrolpanel. På admin-kontrolpanelet kan du gøre et par ting. Du kan (i nummereret rækkefølge):

 1. Begynd at tilføje nye produkter til din butik
 2. Tilpas et tema
 3. Tilføj et brugerdefineret domæne

Jeg vil kort gå over de første to områder, og så kan vi tilføje en blog. Del? Fantastisk ��

Tilføjelse af nyt produkt i din Shopify-butik

Tilføjelse af et nyt produkt til din Shopify-butik er tingene fra fjerde-klassinger. Log blot på dit admin-dashboard, og klik på Tilføj produkt knappen som vist nedenfor.

tilføjelse af nyt produkt til shopify butik

På produktredigeringsskærmen, der kommer næste, skal du tilføje dine produktoplysninger (og du kan tilføje meget!) Og derefter trykke på Gemme knappen som vist på billedet herunder.

shopify produkteditor

Efter at have tilføjet dit produkt (og du kan tilføje så mange, som du ønsker), skal du klikke på Hjem for at gå tilbage til admin-kontrolpanelet som vist nedenfor.

Tilpasning af dit Shopify-tema

Shopify giver dig mulighed for at tilpasse udseendet og fornemmelsen af ​​din online butik uden at svække sved. Hvordan? I dit admin-kontrolpanel under fanen Tilpas tema skal du trykke på Tilpas tema knappen som vist nedenfor.

tilpasse shopify-tema

Ved at klikke på knappen ovenfor fører du til siden Shopify-temaer, hvor du kan vælge mellem et udvalg af gratis temaer og premium-temaer som vist nedenfor. Til denne tutorial gik jeg med gratis temaer.

shopify temabibliotek

Klik på Udforsk gratis temaer -knappen for at starte pop-up vist nedenfor.

shopify tema valg

Klik på et tema efter eget valg, og tryk derefter på Føj til temabiblioteket knappen som vist på billedet herunder.

vælge et tema i shopify

Når du har tilføjet et tema til dit bibliotek, kan du style det ved at klikke på Tilpas link som vi detaljerer i skærmbilledet nedenfor.

hvordan man tilpasser et tema i shopify temabibliotek

Når du klikker på Tilpas -link, Shopify omdirigerer dig til den brugervenlige webstededitor, der er vist nedenfor.

shopify webstededitor

Her kan du tilpasse din Shopify-online butik, indtil du slipper. Slip løs din kreative geni og skab butikken til dine drømme. Hvis resultaterne er tilfredsstillende, skal du trykke på Offentliggøre knappen øverst til højre på editoren for at gemme dine ændringer.

Nu skal du tilføje en blog til din Shopify-blog.

Sådan føjes en blog til din Shopify-butik

Gå til dit Shopify admin-kontrolpanel Online butik -> Blogindlæg og klik på Opret blogindlæg knappen, som vi fremhæver nedenfor.

oprette blogindlæg på shopify

Derefter skal du tilføje dit blogindhold i den smukke indlægseditor som vist på følgende billede. Glem naturligvis ikke at gemme dit indlæg.

shopify post editor

Ovenstående redaktør kommer med alle klokker og fløjter fra en redaktør i verdensklasse. Du får alt fra fremhævede billeder, kategorier, SEO og så videre.

Og nedenfor, hvordan blogindlægget vises på debut tema uden meget tilpasning.

blogindlæg i shopify

Det var let, ikke? Desværre skal du i modsætning til Wix føje din blog til din egen navigationsmenu. Hvordan?

I Shopify Editor skal du vælge det afsnit, hvor din navigationsmenu er placeret som vist på billedet herunder.

Til denne tutorial arbejder jeg også med Enkel tema, så min menu er i sidebjælken. Jeg vælger sidepanelet, og klik derefter på Rediger menu link på Menu fanen som vist nedenfor.

Dette åbner Navigation side i en ny fane. Klik derefter på Tilføj menupunkt som vist nedenfor.

tilføje nyt menupunkt i shopify

I det pop-up, der vises, skal du tilføje dit blognavn f.eks. Matt’s Blog, og vælg derefter linktypen fra Link rullemenu som vist nedenfor. Bemærk: Du skal vælge Blogs for at tilføje et link til din blog.

Endelig ramte Tilføje knap. Tryk derefter på Gemme -knappen som vist nedenfor, og dit arbejde er udført.

Wow, hvad en kompliceret måde at tilføje et simpelt menupunkt? Nu, hvis vi går til vores prøveside, Blog menupunktet er lige, hvor vi ønskede det. Se billedet herunder.

shopify prøveblog

Gå over til Shopify og start din blog nu!

Phew, dette blev til et meget langt blogindlæg; alligevel håber jeg, at du lærte noget her i dag.

Resumé

WordPress og Blogger er populære blogplatforme uden tvivl, men hvis du startede på Wix eller Shopify, behøver du ikke at flytte et andet sted for at oprette en magtfuld blog.

Wix og Shopify har kraftfulde bloggefunktioner, der gør skabelse af en blog til en leg. Hvis du spiller dine kortrettigheder, ser du måske aldrig WordPress måde igen.

Har jeg udeladt noget vigtigt, du gerne vil lære? Har du spørgsmål eller forslag? Fortæl os venligst i kommentarerne. Skål for at skabe en succesrig blog på Wix eller Shopify!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map