De mest almindelige betingelser for webhosting og hvad de betyder (Infographic)

Er du ny med hosting og spekulerer på, hvad ord som diskspace, båndbredde eller oppetid virkelig betyder?


Så er du ikke alene. Jeg var superforvirret, da jeg tilmeldte mig at være vært første gang.

mest almindelige webhosting-termer infographic

Nedenfor er en infographic med almindelige webhostingbetingelser , med forklaringer på, hvad disse ord virkelig betyder.

Jeg ville ønske, at der var en visuel ordliste som denne, dengang da jeg kom i gang.

Fordi for de uindviede kan webhotellingling virke som et fremmedsprog og være lidt forvirrende.

Især når du handler rundt efter en ny webhost (som Bluehost).

Bluehost har oprettet denne visuelle ordliste af webhosting mest almindelige ord, akronymer og sætninger.

mest almindelige vilkår for webhostingInfograhic kilde: bluehost.com

Webhosting-ordliste

båndbredde: Mængden af ​​data, der kan overføres til eller fra dit websted hvert sekund.

Blog: Et regelmæssigt opdateret websted eller webside. Nye poster kaldes indlæg; indlæg kan bruges til at drive forretning til dit websted eller hjælpe med SEO. Her er min start af en blogside.

Cloud hosting: Cloud-hosting afspejler dine data på tværs af flere lagringsenheder i stedet for at have dem på kun én maskine. Denne redundans sikrer pålidelighed for dit websted.

CDN: Et indholdsleveringsnetværk (CDN) er et system af servere, der er distribueret over flere datacentre over hele verden, der leverer webindhold, specifikt statiske filer som dit websteds billeder og sidestilarter, til slutbrugere.

Kontrolpanel: Kontrolpanelet er nervecentret for din hosting-konto. Det er her du kan tilføje nye domæner, oprette e-mail-adresser, installere applikationer og styre indstillingerne bag kulisserne.

CMS: Et indholdsstyringssystem (CMS) er et brugervenligt program, som du installerer på en hosting-server for at gøre det lettere at administrere et websted. Et CMS som WordPress er især godt for folk uden en kodende baggrund at komme i gang med et websted.

CPU: Den centrale behandlingsenhed (CPU) er hjernen på din server eller computer, udfører kommandoer, træffer beslutninger og foretager input / output beregninger.

Datacenter: Et datacenter er en specialiseret facilitet, der huser tusinder af servere, der er forbundet via et netværk til internettet.

Dedikeret hosting: Dedikeret hosting giver dig mulighed for at lease en hel server til din brug i stedet for at dele den med andre brugere eller organisationer.

DNS: Domain Name System (DNS) oversætter nemt at huske domænenavne til numeriske IP-adresser.

Domænenavn: Et domænenavn, som websitehostingrating.com, bruges til at identificere placeringen af ​​en bestemt webside.

Domæneregistrator: En domæneregistrator er et firma, der er godkendt af Internet Corporation for tildelte navne og numre (ICANN) til at registrere og administrere domænenavne.

E-handel: E-handel er praksis med at købe og sælge produkter eller tjenester online.

FTP og SFTP: File Transfer Protocol (FTP) og Secure File Transfer Protocol (SFTP) bruges til at overføre filer mellem en computer og en server. FTP er især nyttigt til bulkoverførsler, så du behøver ikke at flytte hundredvis af filer individuelt.

HTML: HyperText Markup Language (HTML) er et computersprog, der fortæller din browser, hvordan man viser en webside.

HTTP: HyperText Transfer Protocol (HTTP) er en applikationsprotokol til overførsel af filer på nettet. Tænk på det som grundlaget for internettet.

HTTPS: HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) er brugen af ​​HTTP over en sikker forbindelse, oftest i forbindelse med Transport Layer Security (TLS).

IP-adresse: Hver internetforbundet computer har mindst en IP-adresse, en unik række af tal og / eller bogstaver, der tjener to formål: identifikation af vært eller netværksgrænseflade (hvem det er) og adresseadressering (hvor det er).

Malware: Skadelig software, der sigter mod at beskadige, deaktivere eller tage kontrol over din computer, mobilenhed, websted eller netværk. Malware bruges ofte til at stjæle information eller opbevare data til løsepenge.

Parkeret domæne: For Bluehost-kunder er et parkeret domæne en særlig funktion tilgængelig i kontrolpanelet, der giver dig mulighed for at få et nyt domæne til at vise det samme indhold som et af dine andre domæner. Uden for cPanel-hosting er et parkeret domæne et domænenavn, der er registreret, men peger ikke på et websted i øjeblikket. Organisationer parkerer ofte domæner til fremtidig brug eller for at sikre, at de ikke er registreret af andre købere.

Betalingsgateway: En betalingsgateway er en service, der giver brugerne tilladelse til at godkende kreditkortbetalinger til e-handel. Betalingsportaler har ofte specifikke krav til overholdelse, baseret på din forretningstype og transaktionsvolumen.

PHP: PHP (et akronym for Hypertext Preprocessor) er et scriptingsprog designet til webudvikling. Det kombinerer dynamisk indhold – priser, kommentarer eller indkøbskurv indhold – med statisk indhold – sidestilarter og billeder – i HTML, så din browser kan vise det.

Plugin: En plugin er en softwarekomponent, der giver dig mulighed for at føje en bestemt funktion eller funktion til et eksisterende webprogram som WordPress.

VÆDDER: Random access memory (RAM) er det sted, hvor din server eller computer gemmer de kortsigtede data, den har brug for for at få adgang til regelmæssigt eller hurtigt.

Server: En server er en kraftfuld computer designet til en bestemt opgave. For eksempel er hosting-servere programmeret til at servere webindhold. For at sikre pålidelighed og ydelse fjernes unødvendige komponenter, så de fleste servere ikke har videokort, skærme eller endda et tastatur.

Delt hosting: Delt hosting er, når dit websted ligger på en server sammen med andre menneskers websteder. Serverens tilgængelige ressourcer deles af alle siderne.

Sikkerhedskopi af websted: Sikkerhedskopiering af webstedet er praksis med at kopiere og arkivere data, så du kan gendanne dit websted i tilfælde af systemfejl, cyberangreb eller menneskelig fejl.

SSL og TLS: Et Secure Sockets Layer (SSL), forgængeren for Transport Layer Security (TLS), er en krypteringsprotokol designet til at sikre forbindelser mellem computersystemer. Af bekvemmeligheds- og arvårsager omtales begge protokoller ofte som SSL.

SSL-certifikat: Et SSL-certifikat bruges til at give tredjepartsvalidering af din krypteringsnøgle, så en anden kan ikke foregive at være dit websted. Bluehost-kunder kan købe et SSL-certifikat i deres kontrolpanel.

subdomæner: Underdomæner giver dig mulighed for at tilføje et præfiks til dit domænenavn (for eksempel help.bluehost.com) for at oprette en let at huske URL til specifikt indhold uden at skulle registrere flere domæner.

TLD’er: Topdomæner (TLD’er) er suffikser, f.eks. .Com, .org og .website i slutningen af ​​hver web-adresse.

Uptime: Mængden af ​​tid, serveren er uafbrudt, og dit websted er tilgængeligt. Dette kan måles lineært (154 dage oppetid) eller som en procentdel (99 procent oppetid i det sidste år).

Virus: En virus er malware, der selvreplikerer ved at inficere andre programmer, servere eller hjemmecomputere. Virusser overføres ofte via e-mail.

VPS: En virtuel privat server (VPS) er en webhostingserver, der er opdelt i sektioner, der fungerer som virtuelle dedikerede servere, hvor hver kun tildeles én bruger ad gangen..

Webhostingstjeneste: En webhostingtjeneste giver serverplads, så enkeltpersoner og virksomheder kan gøre websteder tilgængelige på internettet.

WordPress: er et gratis og open source content management system baseret på PHP og MySQL. WordPress er den mest anvendte softwarebygningssoftware og driver 1/3 eller alle websteder på internettet.

Overvejer du at få hosting hos Bluehost? Find ud af, hvad du har brug for at vide i min Bluehost-gennemgang, og hvordan du kommer i gang med min Bluehost tilmeldingsvejledning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map