Slik starter du en blogg fra riper

Starter din helt egen blogg er den beste og enkleste måten å dele ideer og kompetanse med verden på. Hvis du synes at det å lage en blogg fra bunnen av høres altfor vanskelig og teknisk ut, kan du ikke ta mer feil. For det er mye enklere å lage en blogg enn du tror. Det er virkelig!


Dette her er en trinnvis veiledning om “se over skulderen min” om hvordan du starter en blogg fra bunnen av ved å bruke WordPress, med videoer som er enkle å følge og forstå.

Men hvis du blir sittende fast, send meg en e-post så vil jeg gjøre mitt beste for å hjelpe deg.

Og hvis du vil, kan du til og med bruke bloggen din til å markedsføre småbedrifter eller nettbutikker, eller du kan til og med tjene penger på den ved å blogge.

 1. Hva vil du lære her?
 2. Du lærer hvordan du oppretter en WordPress-blogg fra bunnen av (dvs. hvordan du installerer, konfigurerer og tilpasser WordPress).

 1. Hva trenger du for å starte en blogg?
 2. Du trenger en datamaskin og internettforbindelse (duh!), Og du trenger minst et par timer for å komme i gang.

 1. Hvor mye vil det koste å lage en WP-blogg?
 2. Ikke mye, du trenger bare å bruke rundt $ 10 per måned på et domenenavn og webhotell, det er det.

hvordan du starter en wordpress-blogg fra bunnen av

Er du klar? La oss deretter finne ut hvordan du starter en WordPress-blogg i 2020 fra bunnen av:

Hvordan starte en blogg fra bunnen av med WordPress

 • 1. Få et domenenavn & webhotell

  Første ting først, før du kan opprette bloggen din trenger du to ting; et domenenavn og webhotell. Dette er byggesteinene i bloggen din.

  Jeg anbefaler at du bruker Bluehost.com eller SiteGround.com som webhotell for bloggen din. Det er derfor:

  Begge tilbyr lignende priser

  Begge er anbefalt av WordPress.org. Bluehost og WordPress har jobbet sammen siden 2005

  Begge har ett-klikk WordPress-installasjon som automatisk tar seg av det tekniske oppsettet og konfigurasjonen.

  Begge tilbyr 24/7 support noe som betyr at det alltid er noen der for å svare på spørsmålene dine, pluss at deres online support center inkluderer WordPress guider, videoopplæringer og mer.

  Begge tilbyr 30-dagers pengene-tilbake-garanti så du kan få tilbakebetaling hvis du bestemmer deg for at du ikke vil ha en blogg tross alt.

  Bluehost gir deg et GRATIS DOMENNAVN når du registrerer deg hos dem.

  SiteGround gir deg ENESTE FUNKSJONER når det gjelder hastighet og sikkerhet (FYI bruker jeg Sitegrounds GrowBig-plan for dette nettstedet).

  For mer detaljert informasjon om disse selskapene, se min SiteGround-gjennomgang og Bluehost-gjennomgang, og hvis du fremdeles ikke kan bestemme deg, bør du sjekke SiteGround-versjonen av Bluehost-sammenligningen.

 • 2. WordPress oversikt & installasjon

  I denne videoen lærer du hvordan du installerer WordPress på hostingkontoen din ved å bruke det enkle og nybegynnervennlige “1-klikk” WordPress-installasjonsprogrammet.

  Hvis du trenger hjelp med å installere WordPress, se denne installasjonsveiledningen og gjennomføringen.

 • 3. WordPress-pålogging & admin-området

  Gratulerer med installasjonen av WordPress! Her i denne videoen lærer du hvordan du logger deg på ditt WordPress administrasjonsområde og bruker de viktige verktøyene som finnes der.

 • 4. Opprette sider i WordPress

  I denne videoen lærer du hvordan du lager sider (for eksempel hjemmesiden din, kontaktsiden osv.) For WordPress-bloggen din.

 • 5. Opprette innlegg i WordPress

  Her i denne videoen lærer du hvordan du oppretter et innlegg til WordPress-bloggen din. Innlegg er litt forskjellige fra sider, ettersom de er oppført i omvendt kronologisk rekkefølge på nettstedet ditt og er ideelle for innhold av dagbøker, for eksempel blogginnlegg.

  Interlude

  Hva er forskjellen mellom sider og innlegg i WordPress?

  Innlegg og sider i WordPress kan se veldig like ut på overflaten, begge inkluderer en tittel, og hovedinnholdsområdet bruker den samme innholdsredigereren, men det er noen viktige forskjeller:

  Innlegg har et synlig dato og tidstempel mens sider ikke gjør det

  Innlegg vises i omvendt kronologisk rekkefølge på nettstedet ditt, fra det nyeste til det eldste

  Sidene er utelatt fra hovedtidslinjen for bloggen din

  Innlegg kan organiseres ved hjelp av kategorier og tagger

  Sider kan organiseres i en hierarkal struktur

  Innlegg syndikeres med RSS-feeds, og varsler abonnenter når nye innlegg blir publisert

  Som en tommelfingerregel er alt innhold som er “tidløst” og ikke en del av bloggen din best egnet til å bli publisert som en side. Innhold som er en del av bloggen eller journalen din, og som er mer tidssensitiv, er bedre egnet som innlegg.

  OK, la oss gå videre.

 • 6. Kategorier & koder i WordPress

  I denne videoen lærer du hvordan du lager kategorier og koder (for innlegg) for WordPress-bloggen din.

 • 7. Bruke WordPress-plugins

  Her i denne videoen vil du lære hvordan du bruker plugins på WordPress-nettstedet ditt. En plugin utvider funksjonaliteten eller legger til en ny funksjon (for eksempel et kontaktskjema) til WordPress-bloggen din.

  Interlude

  Hva er de må ha WordPress-plugins du bør installere?

  Plugins hjelper deg med å utvide og utvide funksjonaliteten til WordPress-bloggen din. Det er nesten 50 000 gratis WordPress-plugins du kan bruke til bloggen din. Men ikke bli gal og installer dem alle, fordi å ha for mange plugins installert vil gjøre bloggbelastningen treg. Så du må være kresen, og installere bare plugins som bloggen din virkelig trenger.

  Aksimet er en anti-spam-plugin som beskytter bloggen din mot skadelig innhold (dette er en offisiell WordPress-plugin, og den kommer forhåndsinstallert).

  Yoast er en SEO-plugin som hjelper deg med å søkemotoroptimalisere bloggen din og hjelpe deg med å konfigurere WordPress-bloggens SEO, for eksempel metakoder og generering av XML-områdekart, robots.txt-filkonfigurasjon, .htaccess-filredigering og mye mer

  WP-rakett er en premium cache-plugin som hjelper deg med å laste WordPress-nettstedet raskt. Det flotte med WP Rocket er at den kommer uten komplekse plugin-innstillinger, og den fremskynder lastetiden på nettstedet ditt når du aktiverer plugin.

  Visuell komponist er en intuitiv dra og slipp-redigerer som tilbyr et rikt bibliotek med kraftige funksjoner og eiendeler for å lage et komplett og profesjonelt WordPress-nettsted.

  Imagify er et bildekomprimeringsplugin som optimaliserer bilder du laster opp ved å redusere filstørrelser uten å miste kvaliteten, slik at bloggen din lastes raskt

  Sosial krigføring plugin hjelper deg å legge til fantastiske sosiale bokmerke-knapper på bloggen din.

  Kontaktskjema 7 er et kontaktskjema-plugin du kan bruke til å lage forskjellige typer kontaktskjemaer.

  jetpack er en alt-i-ett-plugin som gir bloggen din funksjoner som statistikk, relaterte innlegg, optimalisering av søkemotorer, sosial deling, beskyttelse, sikkerhetskopiering, hastighet og e-postlisteadministrasjon.

  La oss gå videre.

 • 8. Tilpasse WordPress-temaer

  Et WordPress-tema (også kalt mal) er et sett med filer som bestemmer utseendet og følelsen til din WordPress-drevne blogg. I denne videoen lærer du hvordan du bruker WordPress-temaer for å gjøre et flott førsteinntrykk for WordPress-bloggen din.

 • 9. WordPress-menyer & widgets

  I denne videoen lærer du hvordan du endrer utseendet til bloggens innhold ved hjelp av WordPress-menyen & widget-funksjoner.

 • 10. Skape & administrere brukere

  I denne videoen lærer du hvordan du oppretter og administrerer brukerkontoer på WordPress-bloggen din.

 • Bonus: Bloggkampanje & sikkerhetstips

  Her lærer du hvordan du markedsfører, vedlikeholder og beskytter WordPress-bloggen din med noen få nyttige tips.

  Interlude

  Hva kan du gjøre for å sikre WordPress?

  WordPress er sikker-ut-av-boksen der du kan ta forholdsregler du kan gjøre for å herde WordPress-bloggen ytterligere. Her er noen grunnleggende WordPress sikkerhetstips:

  Ikke bruk “Admin” som administrator / hovedbrukernavn

  Bruk sterke passord (lange, med tall, store bokstaver og symboler)

  Last ned bare plugins og temaer fra kjente kilder

  Fullfør alltid kjerne WordPress-oppdateringer så snart de kommer ut (for alle SiteGround-planer kommer med administrert WordPress-hosting, noe som betyr at de vil gjøre kjerneoppdateringer og oppdateringer til WordPress for deg – automatisk)

5 måter å tjene penger på bloggen din

Av min egen erfaring har jeg funnet ut at de fleste råd om hvordan du kan tjene penger på en blogg er basert på forutsetningen om at bloggen din allerede trekker inn tusenvis av besøkende om dagen. Men hvor sant er den antagelsen? Hvis du er som meg, får du sannsynligvis ikke tusenvis av besøkende om dagen. Men ingen bekymringer, det er fremdeles mange måter å tjene penger på bloggen på. Dette er fem metoder som vil fungere for enhver blogg.

Metode 1: Sponsing

De fleste vil fortelle deg at visning av annonser på nettstedet ditt – enten bannerannonser eller tekstannonser som vises på slutten av artikler – er den beste måten å få inntekter på. Selv om disse annonseprogrammene er enkle å sette opp, er de heller ikke verdt å forfølge med mindre du har mye trafikk. Et enkelt alternativ til ren reklame er sponsing, der lokale selskaper vil betale deg direkte for å legge navnene og logoene dine på nettstedet ditt..

Metode 2: E-bøker og premiuminnhold

Hvis du er villig til å forplikte deg til å lage et nytt stykke nedlastbart innhold – en case study, en whitepaper eller Kindle ebook – hver måned, kan du sette opp en gjentakende inntektsstrøm basert på bloggen din. Slik fungerer det: lag en 25-siders bok, legg den til Amazon og lad hvor som helst fra $ 1,99 til $ 3,99 per bok. Det beste av alt er at dette er fullstendig passiv inntekt som faktisk er med på å bygge ditt omdømme.

Metode 3: Kurs og rådgivning

Og når du først har bygget opp omdømmet ditt med e-bøker og annet førsteklasses innhold, er det når du kan begynne å selge kurs i høy dollar og konsulenttjenester. Si for eksempel at du skriver en blogg om helse og kondisjon. Hver dag kunne du gi deg treningsforslag og legge ut bilder av deg selv på treningsstudioet. Det kan åpne for at folk ansetter deg som personlig trener, eller at et treningsstudio kan ansette deg som lærer for et nytt treningsløp..

Metode 4: Affiliate marketing

Jeg har sett mange mennesker ta sin lidenskap for et spesifikt produkt og forvandle det til en meget vellykket tilknyttet markedsføringsvirksomhet. Si for eksempel at du liker å skrive om forskjellige tech-dingser, og at du har opprettet en relativt populær dingseblogg som folk leser for å lære om de nyeste nye produkttilbudene. Du nevner allerede produkter, så hvorfor ikke få betalt for å gjøre det? Hvis du registrerer deg for et tilknyttet markedsføringsprogram, kan du få betalt hver gang noen klikker på en produktkobling på bloggen din og kjøper et produkt.

Metode 5: Innholdsmarkedsføring

Jeg har lagret mitt beste forslag for sist. Den aller beste måten å tjene penger på bloggen din er å gjøre den til midtpunktet i innsatsen til markedsføring av innhold. Slik fungerer det: du setter opp en blogg og oppdaterer bloggen din regelmessig med SEO i tankene. Det er en fin måte å få ordet om alle de forskjellige produktene som er til salgs på hovednettstedet ditt.

Hvis du ser alvorlig på å tjene penger på bloggen din, er dette velprøvde metoder som fungerer, uansett hvor stor eller liten trafikken din er hver dag. Det kan kreve litt arbeid i begynnelsen, men når du først ser hvor enkelt det er å tjene penger mens du sover, vil du bli inspirert til å prøve ut flere og flere av disse strategiene.

Neste skritt mot å starte din egen WordPress-blogg

Nå som jeg har vist deg nøyaktig hvordan du starter en blogg og hvordan du kan tjene penger på den, og nå er det hele opp til deg. For bare du kan få det til å skje og få bloggen til å fungere!

Hvis du vil dele ideene eller ekspertisen din med verden eller tjene penger med en blogg, bør du starte med det samme.

Velg et WordPress-tema som får designen til bloggen til å se ut og føle slik du vil ha den. Jeg anbefaler StudioPress-temaer. Du bør også vurdere å bruke et raskt lastende WordPress-tema.

Installer noen få WordPress-plugins som utvider funksjonaliteten til bloggen din.

Legg til de få viktige “må-ha” -sidene som sider om kontakt, om, personvern osv. Denne veiledningen om hvordan du starter en blogg viser deg hvordan du lager denne typen sider.

Gå og skriv ditt aller første blogginnlegg.

Hvis du blir sittende fast i noe, kan du sende meg en e-post, så vil jeg gjøre mitt beste for å hjelpe deg. Du bør også sjekke min liste over WordPress-ressurser, og alternativt kan du også bruke en nettstedsbygger hvis du vil opprette en webside enkelt og raskt.

Gi meg beskjed når bloggen din er i gang, for jeg vil gjerne se bloggen din “live” og “i aksjon”. En stor takk og til Bluehost for deres nyttige videoopplæringer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map