Konvertere WordPress-nettsteder til statisk HTML (for å øke hastighet, sikkerhet og SEO)

WordPress har blitt det gående til CMS-valget for de fleste brukere, men ikke uten grunner. Det er den enkleste og raskeste måten å komme seg online på for en blogg eller en bedrift, og allsidigheten, tilpasningen og enkel konfigurering og drift er uten sidestykke.


Likevel lar det seg ganske mye å ønske, og det er grunnen til at folk søker andre alternativer, eller i dette tilfellet, en mer komplett løsning som tilbyr det beste fra begge verdener. Ja, vi snakker om det konvertere WordPress-nettsteder til statiske HTML-nettsteder uten å grøfte WordPress CMS.

Med andre ord, et oppsett som det vi snakker om vil tillate deg å ha en enkel bruk av å administrere innholdet og nettstedet ditt med WordPress, samtidig som du unngår noen viktige problemer knyttet til CMS, inkludert problemer med hacking, hastighet og ytelse, overdreven avhengighet av en vertstjeneste og så videre.

Men la oss ta en ting om gangen når vi leder deg gjennom alt fordeler og ulemper med å konvertere WordPress-nettsteder til statiske HTML-nettsteder og også de forskjellige alternativene du kan bruke for å gjøre det.

WordPress og dets økende popularitet

WordPress er verdens mest populære CMS (Content Management System). En CMS er i utgangspunktet en programvare som lar brukere opprette og administrere nettsteder uten kodingskunnskap.

Og WordPress viser seg å være ganske flink til å gjøre nettopp det. Det er veldig allsidig og tilbyr mange plugins for å tillate brukere å implementere alle typer funksjonalitet de ønsker på nettstedet sitt uten å måtte røre koden til og med.

WordPresss allsidighet er også grunnen til dens popularitet, noe som er tydelig tydelig i det faktum at det i dag driver omlag 33,5% av alle nettsteder på internett.

WordPress-nettsteder og de viktige faktorene du må vurdere

Selv om vi bare ga deg en oversikt over WordPress, er det også viktig å ta hensyn til sikkerhet, ytelse og SEO på WordPress-nettsteder ettersom de har en tendens til å være avgjørende faktorer når det gjelder den totale nettopplevelsen av virksomheten din.

De sikkerhet er en overraskende undervurdert faktor som de fleste brukere ikke legger så stor vekt på. Det er mer enn noen få tilfeller av vellykkede bedrifter som går ned og aldri klarer å komme seg etter store sikkerhetsbrudd på nettstedet og dataene deres.

Det er rimelig å si at WordPress ikke tilbyr det beste med tanke på sikkerhet, spesielt som standard. Du kan imidlertid ansette en ekspert eller ta noen sikkerhetstiltak for å forbedre det generelle nivået av WordPress-nettstedets sikkerhet.

Stort sett det samme opptreden aspekt også. Selv om ytelsen ikke er akkurat dårlig som standard, krever et WordPress-nettsted ganske få optimaliseringer for å være mer funksjonelle og raskere.

De SEO aspekt er absolutt noe WordPress har en ganske god kant sammenlignet med andre CMS-alternativer. WordPress-nettsteder er veldig enkle å optimalisere for SEO, og det er mange plugins som håndterer nesten alle SEO-optimaliseringsbehovene på nettstedet ditt.

Men mange brukere finner fremdeles behovet for å migrere til en statisk versjon av deres WordPress-nettsted. La oss finne ut hvorfor.

Dynamiske kontra statiske nettsteder

Vi har allerede dekket de fleste viktige fordelene knyttet til WordPresss dynamiske natur. Det er praktisk talt uendelige alternativer å velge mellom så langt som temaer og plugins er opptatt av at du enkelt og raskt kan gi nettstedet ditt den typen utseende og funksjonalitet du ønsker uten å måtte rote deg med koden i det hele tatt.

Kilde: https://www.pluralsight.com/blog/creative-professional/static-dynamic-websites-theres-difference

Men denne dynamiske naturen kommer med sine egne begrensninger, som er noe vi trenger å diskutere litt mer detaljert.

Dynamisk innhold betyr teknisk at hver gang en bruker besøker nettstedet ditt, vil det komme en forespørsel og de nødvendige dataene hentes fra databasen din for å tjene dem det de ba om.

Se for deg at dette skjer en million ganger i måneden for nettsteder med medium til høy trafikk, og som 10 millioner ganger i måneden for nettsteder med veldig høy trafikk.

Dette vekker noen bekymringer, spesielt på ytelses- og sikkerhetsfronten. Når det gjelder førstnevnte, har nettstedets hastighet en tendens til å bli en hit, som er en av de viktige SEO-faktorene i Googles øyne.

Men det er mer med det. Siden databasen har sine egne begrensninger, kan en enorm stigning i trafikken din føre til at den slutter å fungere, da den kanskje ikke klarer å håndtere den økte belastningen, noe som resulterer i at nettstedet ditt også går ned.

Dessuten kan nettstedet ditt gå ned selv om det er en enorm økning i trafikken til en av de mange andre nettsteder som er vert på samme server som nettstedet ditt, og det er slik tilfellet er med de fleste delte hostingtjenester.

Så kommer sikkerhetsdelen. De fleste hackinghendelser skjer vanligvis på databasesiden. Videre er Open Source-plattformer som WordPress langt mer utsatt for hackingangrep, ettersom alt angriperne trenger å gjøre er å finne en spesiell sårbarhet som senere kan skaleres på et mye høyere nivå.

På samme måte, akkurat som med ytelsen, hvis noe annet nettsted som er vert i den samme databasen som nettstedet ditt blir hacket, øker sjansene for at nettstedet ditt blir hacket for betydelig.

Unødvendig å si at disse problemene krever mye på vedlikeholdsfronten. Utdaterte temaer og plugins kan gjøre nettstedet ditt mer utsatt for sikkerhet og andre problemer, så de må oppdateres regelmessig.

Ethvert plugin eller tema som blir hacket eller infisert med ondsinnet kode kan føre til hackingforsøk og angrep på massenivå også, så du må også være forsiktig med typen temaer og plugins du bruker og fjerne dem som har blitt sårbare.

Imidlertid må de fleste brukere som virkelig er opptatt av sikkerheten til WordPress-nettstedet, iverksette ytterligere sikkerhetstiltak, for eksempel premium sikkerhetsplugins.

Fordeler med statiske nettsteder

Siden statiske nettsteder ikke bruker en database, er de ikke sårbare for de fleste av de potensielle problemene vi diskuterte ovenfor. I tillegg tilbyr de mye ytelse og sikkerhetsfordeler også.

La oss dekke dem detaljert nedenfor.

Sikkerhet

Som vi nettopp nevnte ovenfor, et statisk nettsted trenger ikke å bruke en database. Dette betyr det kan ikke bli hacket ved å hacking en database gjennom praksis som SQL-injeksjoner (SQLi) og Cross-site Scripting (XSS), som er alarmerende vanlig med WordPress-nettsteder avhengig av en database.

På samme måte kan ikke et statisk nettsted hackes bare ved å hacking på et annet nettsted i den samme databasen som nettstedet ditt. Et statisk nettsted er heller ikke sårbart for alle hackingsmulighetene som de fleste nettsteder som bruker Open Source-programvare som WordPress, er.

Du risikerer heller ikke å bli hacket på grunn av å bruke utdaterte eller infiserte temaer eller gratis plugins. Så ved å bruke et statisk nettsted forbedrer du sikkerheten til nettstedet ditt betydelig.

Hastighet

Vi diskuterte over hvordan dynamiske nettsteder kan ha problemer med hastigheten da de trenger å komme med forespørsler til databasen og hente det forespurte innholdet fra den. Men som et statisk nettsted bruker forhåndsgavede sider og ikke en database, den lastes mye raskere ettersom det ikke er noen frem og tilbake involvert som med dynamiske nettsteder.

Kilde: https://www.thecrazyprogrammer.com/2016/11/difference-between-ostat-and-dynamic-websites.html

Hastighetsforbedringen vil ikke bare bidra til å sikre bedre brukeropplevelse, men også få deg med de gode bøkene til Google på SEO-fronten.

Vedlikehold

En gang til, med statiske nettsteder er det ingen plugins eller temaer som oppdateres regelmessig. Det er ikke mye å gjøre med tanke på hastighet eller ytelsesoptimalisering. Det er ikke nødvendig å ansette en ekspert for å forbedre hastigheten eller ytelsen til et statisk nettsted.

Det er mye mindre å bekymre seg for når det er trafikkspyd, sammenlignet med trafikkpinnar for dynamiske nettsteder. Alle disse tingene betyr absolutt en mye enklere tid å vedlikeholde nettstedet ditt og å kunne fokusere bedre på de viktigere delene av din online virksomhet.

Ulemper med statiske nettsteder

Så langt ulempene ved et statisk nettsted går, avhenger mye av hvordan du går fram konvertere det dynamiske WordPress-nettstedet til et statisk nettsted. Ettersom bruk av plugins vanligvis er det mer populære alternativet enn å bruke andre løsninger, la oss diskutere ulempene fra det synspunktet.

For teknisk for den gjennomsnittlige brukeren

Å konvertere et dynamisk nettsted til et statisk nettsted kan bli for teknisk for den gjennomsnittlige WordPress-brukeren. Det er mange kompliserte trinn involvert, og eventuelle feil under prosessen kan være vanskelig å fikse.

Hvis du for eksempel bestemmer deg for å bruke det populære til å konvertere nettstedet ditt til en statisk, må du først opprette et underdomen og overføre WordPress-installasjonen dit, mens du setter opp det statiske nettstedet i plugin-innstillingene for å motta nettstedfilene.

Det vil være et ekstra trinn involvert hvis WordPress-installasjonen og nettstedfilene dine er på forskjellige servere, og du må laste ned de statiske filene som en zip-fil og laste dem opp til serveren din..

Hvis du ikke har gjort noe som dette før, kan det fort bli overveldende og la mye rom for feil og rotete ting, noe som kan være vanskelig eller dyrt å fikse. Noen ganske vanlige potensielle problemer inkluderer at bildefilene ikke blir overført sammen med resten av nettstedets filer, eller at CSS-problemet ditt oppstår..

Ikke noe enkelt CDN-alternativ

Hvis du ikke allerede vet det, refererer en CDN til et innholdsleveringsnettverk. Det er i utgangspunktet en kilde som serverer de nødvendige filene på det statiske nettstedet ditt til brukerne dine, ideelt sett fra et sted nærmest der de fleste av brukerne dine kommer fra, slik at de får en hurtig lastetid.

Ettersom ingen statisk plugin for stedsgeneratorer – inkludert Simply Static som vi refererte til ovenfor – bruker en CDN som vil håndtere denne oppgaven for deg, er det noe du vil overlate til deg. Med andre ord, du må konfigurere din egen løsning her.

Begrensninger i funksjonalitet

Å komme til funksjonalitetssiden av ting, lage et statisk nettsted ved hjelp av statiske nettstedgenerator-plugins har ganske mange begrensninger. Du kan ikke bruke kontaktskjemaer, ha en stedssøkfunksjon og kommentarer, eller noe annet for den saks skyld som er dynamisk i deres funksjon. Å bruke tredjepartsløsninger er et alternativ, men det kan bli dyrt og vanskelig å sette opp også.

I tillegg, hvis du har mange viderekoblinger på nettstedet, mister du mye av fordelen du får på SEO-fronten ved å gå statisk. Dette er fordi plugins ikke oppretter en .htaccess-fil for nettstedet ditt, og i stedet bruker metakoder for alle viderekoblinger som ikke er bra for SEO.

Til slutt er det også det faktum at statiske nettsteder generert ved hjelp av plugins også har noen vedlikeholdsproblemer. Den største tingen å merke seg her er at enhver endring du gjør på nettstedet ditt vil føre til at hele nettstedet ditt blir utgitt, noe som kanskje ikke er mye av problemet for mindre nettsteder, men som kan bli betydelig tidkrevende for større nettsteder..

Hvordan konvertere et WordPress-nettsted til et statisk HTML-nettsted?

Nå som du er klar over både fordeler og ulemper ved å gjøre WordPress-nettstedet ditt statisk, la oss diskutere hvordan vi skal implementere denne endringen, de to alternativene du har, og hvordan du kan omgå de fleste ulempene..

Statiske plugin-er for stedsgeneratorer

Som allerede omtalt ovenfor, kan du gjøre WordPress-nettstedet ditt statisk ved å bruke et av de statiske nettstedgenerator-pluginene der ute, med de mest populære alternativene er Simply Static og WP2Static. Hvis du imidlertid bestemmer deg for å bruke noen av disse programtilleggene, må du takle begrensningene og problemene vi diskuterte ovenfor.

Med det sagt, la oss raskt gjennomgå disse to populære alternativene nedenfor.

Rett og slett statisk

ganske enkelt statisk wordpress-plugin

Rett og slett statisk den mest populære plugin-modulen for statiske nettsteder med over 20 000 WordPress-nettsteder som bruker det i skrivende stund. Det hjelper deg å lage en statisk versjon av ditt WordPress-nettsted som du kan tjene besøkende, mens du låser WordPress-installasjonen på et sikkert sted, uansett hvor du vil.

Dette hjelper deg med å unngå de fleste av de potensielle sikkerhetsproblemene som er knyttet til WordPress-nettsteder, samtidig som du kan tjene innhold til besøkende raskere takket være forhåndsutførte statiske sider.

WP2Static

WP2Static wordpress plugin

WP2Static er en annen populær plugin for statisk nettstedgenerator som lar deg tjene en statisk versjon av WordPress-nettstedet til brukerne dine mens du lar deg bruke WordPress til å administrere innholdet på nettstedet ditt.

Noen av de andre populære funksjonene inkluderer å fjerne alle tegn fra nettstedet ditt som viser at det bruker WordPress slik at det ikke interesserer hackere, alternativet å være vertskap for nettstedet ditt gratis ved å bruke et av valgene det tilbyr i form av GitHub-sider og andre alternativer , sender skrivebordsvarsler når eksportoppgavene dine er fullførte og så videre.

Selv om det ikke fungerer med WooCommerce eller medlemssider som standard, kan du bruke et tredjepartsverktøy som Snipcart for å få det til å fungere like bra for den typen nettsteder også..

Videre kan du forbedre funksjonaliteten til det statiske nettstedet ditt ytterligere med WP2Static betalte tilleggsprogrammer, inkludert en statisk formkonverterer (for å ha kontakt og andre skjemaer på din statiske side), avansert CSS-prosessor (for å tilpasse utseendet til nettstedet ditt bedre ), og avansert gjennomgang og deteksjon, blant andre.

Alt i alt kan det å bruke en av disse programtilleggene være et godt alternativ i noen tilfeller, spesielt inkludert servering av landingssider og ikke nettstedene som helhet, eller mindre nettsteder som ikke har dynamiske elementer som kommentarer.

Så hva er et bedre alternativ i disse tilfellene? La oss finne ut av det nedenfor.

Serverløse statiske WordPress-hostingløsninger

Det er noen tredjepartsløsninger som fungerer som en statiske, hodeløse WordPress-verter, og er et utmerket alternativ til å bruke plugins, da de hjelper deg med å komme rundt problemene knyttet til sistnevnte. La oss gå gjennom 3 spesifikke løsninger som virkelig er gode all-round alternativer for å gjøre WordPress-nettstedet ditt statisk.

Strattic

strattisk hodeløs statisk wordpress hosting

Stattic er en hodeløs WordPress-vert som lar deg lage en lett, statisk versjon av ditt WordPress-nettsted, samtidig som du kan bruke WordPress som backend som vanlig.

I motsetning til andre alternativer for å lage en statisk versjon av ditt WordPress-nettsted, går Strattic utover den begrensede funksjonaliteten og kan skryte av et stort nettverk av CDN-er spredt over hele verden, noe som betyr uansett hvor besøkende på nettstedet ditt kommer fra, de vil alltid få flammende hurtig lastehastighet som de får servert innholdet fra stedet nærmest stedet.

strattisk instrumentpanel

Strattic kobler det dynamiske WordPress-nettstedet fra nettet og legger det på en annen URL bak autentisering slik at bare nettstedseiere kan få tilgang til dette nettstedet. Du kan fortsette å bruke WordPress slik du alltid har – markedsføringsfolk kan fortsatt legge til innhold, du kan fremdeles legge til plugins og så videre.

På samme måte klarer det å komme seg rundt de fleste av begrensningene i tradisjonelle statiske generasjonsløsninger, takket være innebygd funksjonalitet for dynamiske elementer som kontaktskjema, søkefunksjon for nettsteder og mer.

Strattic hevder stolt hvordan det er en serverløs, statisk WordPress-hostingløsning med sin egen serverløse arkitektur, som automatisk fjerner de fleste hackingsårbarheter og ytelsesproblemer knyttet til hosting-servere..

strattic hosting planer

De Startplan hos Strattic er priset til $ 35 per måned og kommer med alle funksjonene for ett nettsted. Strattic vil ta seg av migrasjonsprosessen gratis for deg uansett hvilke planer du går med.

HardyPress

hardypress serverløs wordpress hosting

HardyPress er et annet serverløst vertsalternativ for WordPress-brukere. Det er faktisk mye billigere enn Strattic, med den personlige nettstedplanen priset rundt $ 5 per måned (hvis du betaler årlig), men mangler ikke noe med tanke på funksjonalitet.

pris på hardypress

Øk ytelsen og sikkerheten på WordPress-nettstedet ditt på kort tid! Besøkende får tilgang til en helt statisk versjon av nettstedet ditt. Din virkelige WordPress-installasjon lever på et eget domene og kjøres bare når en redaktør trenger å gjøre noen endringer i innholdet.

Faktisk er det mer allsidig ved at det lar deg bruke alle WordPress-plugins som ikke har noen frontvendte dynamiske komponenter. HardyPress støtter også de populære kontaktformene 7,
mens den implementerer sin egen søkefunksjon på nettstedet ditt.

Akkurat som Strattic, setter den WordPress-installasjonen på et eget domene som ingen har tilgang til, bortsett fra deg mens du oppretter en fullstendig statisk versjon av nettstedet ditt med 30 lokasjoner over hele verden for enda raskere lastingstid.

Noen av de andre funksjonene inkluderer SSD-teknologi, HTTPS, muligheten til å slå av WordPress-forekomsten og mer.

shifter

Shifter Serverless Statisk WordPress Hosting

Shifter er et annet flott alternativ hvis du ønsker å bli statisk med WordPress-nettstedet ditt. Den lar deg bruke alle dine WordPress-temaer og plugins (sperrer temaene med dynamiske elementer), mens du er overraskende enkel å konfigurere og vedlikeholde.

Bruk de samme WordPress-temaene, plugins og verktøyene du kjenner og elsker uten hodepine fra hosting eller trusler fra bots og hackere.

Det er 1-klikk alternativer for stort sett alt du trenger å gjøre, og å sette opp et nytt nettsted eller migrere det gamle WordPress-nettstedet ditt er en lek med Shifter.

Sikkerheten og ytelsen vil være like bra som med de to andre statiske generasjonsalternativalternativene vi gjennomgikk ovenfor, med noen ganske pene funksjoner, inkludert distribusjon til Netlify og varsler for Slack, eller til og med en tilpasset integrasjon etter dine behov, HTTP / 2-aktivert gateway , IPv6-distribusjon og mer.

Den har alternativer for dine kommentarer og kontaktskjema og fungerer like bra med Shopify-baserte e-handelsnettsteder.

skifterpriser

Når det gjelder prissettingen, er den mest grunnleggende planen uten noe tilpasset domenealternativ tilgjengelig å bruke gratis for ett nettsted, mens den billigste planen med et tilpasset domene er priset til $ 16 per måned.

Konvertere WordPress-nettsteder til statisk HTML: Sammendrag

konvertere wordpress nettsteder til statiske HTML-nettsteder

Å bli statisk med WordPress-nettstedet ditt har mange fordeler, men det er ikke for alle. Selv om mye avhenger av dine preferanser og behov her, er en slags tommelfingerregel at hvis du har en tendens til å logge deg på WordPress-dashbordet hver dag eller noen ganger om dagen, så vil sannsynligvis å gjøre din WordPress-side statisk føre til mer vedlikeholdsbeholdning for deg enn det ville være verdt.

Når det er sagt, selv om du ikke pleier å gjøre for mange endringer på WordPress-nettstedet ditt nå og da, bør du vurdere hvilket alternativ du må bruke for å gjøre overgangen til en statisk versjon av nettstedet ditt.

Mens plugin-alternativet kan virke fristende for brukere på et budsjett, det kan forårsake problemer for store nettsteder som det kan være vanskelig å håndtere. Imidlertid vil det sannsynligvis vise seg å være et flott budsjettalternativ for destinasjonssider og nettsteder med bare innhold.

Hvis du trenger mer funksjonalitet eller har et ganske stort WordPress-nettsted, kan du bruke et av tredjeparts serverløse statiske WordPress-hostingløsninger vi gjennomgått ovenfor er veien å gå. Det sikrer ikke bare en super jevn overgang, men lar deg også bruke WordPress akkurat slik du gjorde før, samtidig som den tilbyr innebygd funksjonalitet for viktige dynamiske elementer som kontaktskjemaer og nettstedssøk.

Husk det til slutt en overgang til statisk er sikker på å forbedre den generelle hastigheten, ytelsen og sikkerheten av ditt WordPress-nettsted, er det bare et alternativ hvis du ikke trenger å bruke for mange dynamiske elementer.

Hvis du gjør det, er en kvalitetsdelt hosting og riktig hastighet og ytelsesoptimalisering det du bør gå etter i stedet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map