Hvordan bruke Shopify og Wix til blogging

Jeg tror du vil være enig når jeg sier: Når folk snakker om blogging, kommer et navn som “WordPress” oftere opp enn, si “Wix” og “Shopify”. Og det er overveiende fordi mange ikke vet det Wix og Shopify kommer med strålende bloggfunksjoner.


Det er riktig, begge plattformene er ikke først og fremst kjent for bloggingskapasiteten deres. Men begge har kraftig og brukervennlig innebygd bloggfunksjonalitet.

Wix er mest kjent som en fullverdig nettstedbygger som hjelper deg å starte et nettsted på rekordtid.

hvordan du bruker wix til blogging

Du kan lage en rekke nettsteder på Wix takket være verktøy som Wix Editor, Wix ADI, vakre temaer og verkene.

Gutta over på Wix starter deg med en gratis plan med håp om at du vil henge fast på betalte planer fra kl $ 4,50 dollar en måned.

Hvis du velger gratisplanen, begynner du med en SSL-klar underdomener f.eks matt123.wixsite.com/websitehostingrating, men du kan alltid kjøpe et nytt tilpasset domene eller koble et eksisterende domene til ditt Wix-nettsted.

Shopify, på den annen side er en anerkjent e-handelsplattform.

hvordan bruke shopify til blogging

Shopify har et sterkt fokus på å hjelpe deg med å starte en kraftig nettbutikk før koppen din blir kald. Plattformen leveres med en intuitiv butikkbygger som det ganske enkelt er en glede å jobbe med.

Du kan tilpasse en rekke e-handelstemaer for å oppnå den beste versjonen av nettbutikken din.

En gratis prøveperiode starter deg på en SSL-klar underdomener f.eks https://websitehostingrating.myshopify.com, men du kan alltid støte opp til premiumabonnement med planer som starter fra $ 9,00 dollar per måned.

Det de fleste ikke vet er at begge plattformene har ganske pene bloggfunksjoner.

Det er riktig; Du kan bruke Wix og Shopify innebygde bloggfunksjoner til å kjøre en blogg som konkurrerer med WordPress- eller Blogger-drevne blogger i din nisje.

Og i denne guiden viser jeg deg nøyaktig hvordan du bruker Shopify og / eller Wix til blogging. Del funnene og tankene dine i kommentarfeltet på slutten for å bidra til diskusjonen.

La oss komme på jobb med det ute av veien.

Hvordan bruke Wix til blogging

La oss starte med Wix. Slik starter du en blogg på Wix?

Min antagelse her er at du er en nybegynner, så ta turen til Wix.com og trykk på Kom i gang knappen for å få ballen til å rulle.

Opprette et nytt Wix-nettsted

På neste side kan du enten velge å logge inn eller registrere deg. I vårt tilfelle, treff på Melde deg på lenke som vist nedenfor.

wix påmeldingsside

Fyll ut skjemaet med e-postadressen og passordet ditt på påmeldingen og klikk på Melde deg på knappen som vist nedenfor.

wix påmeldingsskjema

Etter det vil Wix be om å lære mer om virksomheten din, men du kan hoppe over denne delen som vist nedenfor.

Jeg valgte å gi flere detaljer fordi, hva er skaden? Jo mer info jeg kan gi om virksomheten min, jo bedre kan en opplevelse Wix gi.

wix hoppbar velkomstside

Etter å ha svart på to til tre enkle spørsmål, vil du til slutt lande på neste side.

Velg enten Wix ADI eller en mal

Som du kan se på siden over, kan du enten velge en mal eller la Wix ADI opprette et nettsted for deg. ADI er ganske enkelt et forkortelse for Kunstig design intelligens.

Wix ADI-verktøyet oppretter et nettsted automatisk basert på svarene du gir på noen spørsmål. Velg hvilken rute som fungerer for deg; vi trenger bare et live-nettsted for å lage en blogg, husk?

I forbindelse med denne opplæringen gikk jeg med en mal fordi jeg liker en praktisk tilnærming. Klikk på Velg en mal lenken ovenfor fører til maler siden vist nedenfor.

wix maler side

På siden over kan du få tilgang til mange maler i forskjellige kategorier. Velg en som passer dine behov ved å klikke på Redigere knappen sett under.

velge en mal i wix

Å velge en mal vil starte den strålende Wix Editor i en ny fane som vi fremhever nedenfor.

den strålende wix nettstedredaktøren

Tilpass nettstedet ditt slik du ønsker, og når du er fornøyd med resultatene, treffer du publisere -knappen øverst til høyre på redaktøren.

Hvis du gjør det, vil du få opp et popup-vindu som lar deg enten 1) få et gratis Wix.com-domene eller 2) koble til ditt eget tilpassede domene.

For dette innlegget gikk jeg med det gratis Wix.com-domenet.

Etter det, traff Lagre & Fortsette knappen som vi detaljer nedenfor.

velg domeneside

Deretter klikker du på Publiser nå lenke for å publisere nettstedet ditt eller Ferdig -knappen for å gå tilbake til Wix Editor som vi markerer på skjermdumpen nedenfor.

publiser en ny wix-webside

I forbindelse med veiledningen valgte jeg å publisere nettstedet, som fører oss til følgende popup.

viser en ny webside i wix

Det var raskt, ikke sant? Klikk på Vis nettsted knappen vist på bildet over for å se den splitter nye hjemmesiden din.

Domenenavnet ditt er noe som https://matt123.wixsite.com/websitehostingrating.

Ja jeg vet at det er langt og stygt, men det fungerer! Dessuten kan du alltid legge til et tilpasset domenenavn.

Nedenfor ser du på prøvesiden vi oppretter uten å berøre en eneste kodelinje.

ny wix-drevet webside

Ikke verst i omtrent 5 minutter. Husk at du kan tilpasse hvilken som helst Wix-mal til du slipper, så la fantasien løpe løpsk.

Fortsatt er vi ikke her for å opprette Wix-nettsteder. Vi er alle her for å lære mer om Wixs bloggfunksjoner.

Legge til en blogg på ditt Wix nettsted

Nå som vi har et live nettsted, la oss legge til en blogg, slik at du kan begynne å dele tankene, nyhetene og oppdateringene dine.

I Wix Editor (og er denne tingen vakker eller hva?), Klikker du på Begynn å blogge og deretter Legg til nå som vist på bildet nedenfor.

legge til en blogg til wix nettsted

Vent på prosessen for å fullføre, og klikk på på popup-vinduet som vises Kom i gang knappen som vi markerer nedenfor.

komme i gang med en ny wix-blogg

Så langt så bra, alt har vært like enkelt som kake. Har du problemer? Ikke nøl med å kontakte meg i kommentarene. Fortsetter raskt.

Wix Editor er ganske det intuitive dyret. Klikk på Kom i gang knappen tar deg til Bloggleder lysbilde vist nedenfor.

wix blog manager

Ved hjelp av ovennevnte bloggbehandler kan du opprette nye innlegg, administrere eksisterende innlegg og legge til bloggeelementer.

Siden det er første gang, trykker du på Opprett et innlegg -knappen for å starte den vakre innleggsredigeringen som vises nedenfor.

wix blogginnlegg redaktør

Ikke la det enkle grensesnittet lure deg, redigeringsprogrammet ovenfor er lastet med alle funksjonene du trenger for å lade innleggene dine.

For å legge til funksjoner, kategorier og SEO, trykker du bare på Innlegg for innlegg lenke på høyre side av innleggsredigeringen vist ovenfor. Hvis du gjør det, vil du starte lanseringsmenyen som vises på bildet nedenfor.

Det er utrolig enkelt å bruke Wix-bloggen. Jeg forventer ikke at du får problemer.

Hver funksjon du trenger er ute, og du trenger ikke å grave mye for å blogge som en proff. Sannelig, det gjør blogging ganske lystbetont hvis jeg kanskje sier det selv.

Merk: Husk å klikke på etter at du har lagt til bloggen publisere -knappen i Wix Editor for å lagre endringene dine. Ellers forblir bloggen din upublisert.

Det beste er at Wix Editor automatisk legger til bloggen til nettstedets meny.

Hvis vi kommer tilbake til eksempelsiden vår, finner vi ut at bloggsiden allerede er i aksjon (de kastet til og med inn et par eksempelinnlegg for godt mål). Se bilde under.

live wix blogg

Og det er det!

Slik lager du en blogg på Wix. Har vi utelatt viktige områder du ønsker å lære mer om? Gi meg beskjed i kommentarene, så oppdaterer jeg gjerne innlegget.

Husk at du kan tilpasse bloggen din til ditt hjertes fyll og styre bloggingjungelen. Vi håper helt sikkert at du svever høyt som en ørn på steroider.

Gå til Wix.com og kom i gang nå for å starte bloggingen.

Viks til side, la oss lære å lage en blogg ved hjelp av Shopify.

Hvordan bruke Shopify til blogging

Shopify er en flott e-handelsplattform (se min Shopify-gjennomgang og finn ut hvorfor), men hvordan stables den opp mot konkurransen som bloggplattform? Slik kan du enkelt opprette en blogg på Shopify.

Gå over til Shopify.com (jeg antar fremdeles at du er ny) og treffer Start gratis prøveperiode knappen vist nedenfor.

shopify offisiell hjemmeside

Deretter skriver du inn e-postadresse, passord og butikknavn. Så slo på Lag butikken din -knappen som vi fremhever i screengrab nedenfor.

shopify påmeldingsskjema

Pro tips: Få for vane å lage sterke passord. I tillegg må du aldri bruke det samme passordet på tvers av forskjellige kontoer og endre passordet ditt regelmessig.

Når detaljene dine går gjennom, viderekobler Shopify deg til introduksjonssiden der de, i likhet med Wix, ber om mer info om biz-en din. Slik ser det ut.

shopify velkomstside

Fortell dem så mye du kan. Alternativt kan du hoppe over velkomstsiden og gå direkte til virksomheten.

Som vanlig tok jeg meg tid til å gi så mye info jeg kunne for denne opplæringen. På slutten av det hele får du administrasjonspanelet vist nedenfor.

shopify admin dashbord

Før du gjør noe, logg inn på postkassen og bekreft e-posten.

shopify bekreftelse e-post

Klikk på Fullfør registreringen -knappen tar deg tilbake til Shopify admin-dashbord. På admin-dashbordet kan du gjøre et par ting. Du kan (i nummerert rekkefølge):

 1. Begynn å legge til nye produkter i butikken din
 2. Tilpass et tema
 3. Legg til et tilpasset domene

Jeg vil kort gå over de to første områdene, og så kan vi legge til en blogg. Avtale? Kjempebra ��

Legge til nytt produkt i din Shopify-butikk

Å legge til et nytt produkt i Shopify-butikken er ting til fjerde klassinger. Bare logg inn på admin-dashbordet, og klikk på Legg til produkt knappen som vist nedenfor.

legge til nytt produkt til butikk

Legg til produktdetaljene dine (og du kan legge til mye!) På produktredigeringsskjermen, og trykk deretter på Lagre knappen som vist på bildet nedenfor.

shopify produktredaktør

Etter å ha lagt til produktet ditt (og du kan legge til så mange du vil), klikker du på Hjem for å gå tilbake til admin-dashbordet som vist nedenfor.

Tilpasse ditt Shopify-tema

Shopify lar deg tilpasse utseendet og følelsen til nettbutikken din uten å brekke svette. Hvordan? I admin-instrumentbordet under Tilpass tema-fanen, trykk på Tilpass tema knappen som vist nedenfor.

tilpasse shopify tema

Ved å klikke på knappen ovenfor fører du til Shopify Themes-siden, der du kan velge mellom et utvalg gratis og premium temaer som vist nedenfor. For denne opplæringen gikk jeg med gratis temaer.

shopify temabibliotek

Klikk på Utforsk gratis temaer for å starte popup-vinduet som vises nedenfor.

shopify temavalg

Klikk på et tema du ønsker, og trykk deretter på Legg til i temabiblioteket knappen som vist på bildet nedenfor.

velge tema i shopify

Når du har lagt til et tema i biblioteket ditt, kan du style det ved å klikke på Tilpass lenke som vi detalj på skjermdumpen nedenfor.

hvordan du tilpasser et tema i shopify temabibliotek

Når du klikker på Tilpass lenke, viderekobler Shopify deg til den brukervennlige nettstedredigereren som vises nedenfor.

shopify nettsted redaktør

Her kan du tilpasse Shopify nettbutikk til du slipper. Slipp løs ditt kreative geni og skap butikken til drømmene dine. Hvis resultatene er tilfredsstillende, trykker du på publisere -knappen øverst til høyre i redaktøren for å lagre endringene.

Nå til å legge til en blogg til Shopify-bloggen din.

Slik legger du til en blogg i din Shopify-butikk

Naviger til i Shopify admin-dashbordet Online-butikk -> Blogginnlegg og klikk på Lag blogginnlegg knappen som vi markerer nedenfor.

lage blogginnlegg på shopify

Deretter legger du til blogginnleggets innhold i det vakre innleggsredigeringsprogrammet, som det vises i bildet nedenfor. Selvfølgelig, ikke glem å lagre innlegget ditt.

shopify innlegg redaktør

Ovennevnte innleggsredaktør kommer med alle klokkene og fløytene til en redaktør i verdensklasse. Du får alt fra funksjoner, kategorier, SEO og så videre.

Og nedenfor, er hvordan blogginnlegget vises på debut tema uten mye tilpasning.

blogginnlegg i shopify

Det var lett, ikke sant? Dessverre, i motsetning til Wix, må du legge til bloggen din i din egen navigasjonsmeny. Hvordan?

I Shopify Editor velger du delen der navigasjonsmenyen er plassert som vist på bildet nedenfor.

For denne opplæringen jobber jeg også med Enkel tema, så menyen min er i sidefeltet. Jeg velger Sidepanelet, og klikker deretter på Rediger meny lenke på Meny som vist nedenfor.

Hvis du gjør det, åpnes Navigasjon side i en ny fane. Klikk deretter Legg til menyelement som vist under.

legge til nytt menyelement i shopify

Legg til bloggenavnet ditt, f.eks. Matt’s Blog, og velg deretter koblingstypen fra link rullegardinmeny som vist nedenfor. Merk: Du må velge blogger for å legge til en lenke til bloggen din.

Endelig traff Legge til knapp. Så, trykk på Lagre knappen som vist nedenfor, og arbeidet ditt er ferdig.

Wow, hva en komplisert måte å legge til et enkelt menyelement? Nå, hvis vi går til prøvesiden vår, vil bloggen menypunktet er rett der vi ønsket det. Se bildet nedenfor.

shopify eksempelblogg

Gå over til Shopify og kom i gang med bloggen din nå!

Phew, dette ble til et veldig langt blogginnlegg; uansett håper jeg du lærte noe her i dag.

Sammendrag

WordPress og Blogger er populære bloggplattformer uten tvil, men hvis du startet på Wix eller Shopify, trenger du ikke flytte et annet sted for å opprette en kraftig blogg.

Wix og Shopify har kraftige bloggfunksjoner som vil gjøre det å lage en blogg til en lek. Hvis du spiller kortrettighetene dine, kan det hende du aldri ser på WordPress-måten noensinne.

Har jeg utelatt noe viktig du kunne tenke deg å lære? Har du spørsmål eller forslag? Gi oss beskjed i kommentarene. Skål for å lage en vellykket blogg på Wix eller Shopify!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map