De vanligste vilkårene for webhotell og hva de betyr (Infographic)

Er du ny på vertskapet og lurer på hva ord som diskplass, båndbredde eller oppetid egentlig betyr?


Da er du ikke alene. Jeg var superforvirret da jeg meldte meg på hosting første gang.

vanligste webhotell-termer infographic

Her under er en infographic med vanlige vilkår for webhotell , med forklaringer på hva disse ordene egentlig betyr.

Jeg skulle ønske det var en visuell ordlisteguide som dette rundt den gang da jeg kom i gang.

For for de uinnvidde kan webhotelllingo virke som et fremmed språk, og være litt forvirrende.

Spesielt når du handler etter en ny webhotell (som Bluehost).

Bluehost har laget denne visuelle ordlisten til webhotellets vanligste ord, akronymer og uttrykk.

vanligste webhotellvilkårInfograhic kilde: bluehost.com

Ordliste for webhotell

båndbredde: Mengden data som kan overføres til eller fra nettstedet ditt hvert sekund.

blogg: Et regelmessig oppdatert nettsted eller en webside. Nye oppføringer kalles innlegg; innlegg kan brukes til å drive virksomhet til nettstedet ditt eller hjelpe med SEO. Her starter jeg en bloggside.

Cloud hosting: Cloud hosting speiler dataene dine på flere lagringsenheter i stedet for å ha dem på bare én maskin. Denne overflødigheten sikrer påliteligheten for nettstedet ditt.

CDN: Et innholdsleveringsnettverk (CDN) er et system med servere distribuert over flere datasentre over hele verden som leverer webinnhold, spesielt statiske filer som bilder av nettstedet ditt og sidestiler, til sluttbrukere.

Kontrollpanel: Kontrollpanelet er nervesenteret på hostingkontoen din. Det er her du kan legge til nye domener, opprette e-postadresser, installere applikasjoner og administrere innstillinger bak kulissene.

CMS: Et innholdsstyringssystem (CMS) er et brukervennlig program som du installerer på en hosting-server for å gjøre det lettere å administrere et nettsted. Et CMS som WordPress er spesielt bra for folk uten kodingsbakgrunn å komme i gang med et nettsted.

PROSESSOR: Den sentrale prosesseringsenheten (CPU) er hjernen til serveren eller datamaskinen din, utfører kommandoer, tar beslutninger og gjør input / output beregninger.

Datasenter: Et datasenter er et spesialisert anlegg som rommer tusenvis av servere som er koblet via et nettverk til Internett.

Dedikert hosting: Dedikert hosting lar deg lease en hel server for din bruk i stedet for å dele den med andre brukere eller organisasjoner.

DNS: Domain Name System (DNS) oversetter enkle å huske domenenavn til numeriske IP-adresser.

Domenenavn: Et domenenavn, som websitehostingrating.com, brukes til å identifisere plasseringen til en bestemt webside.

Domeneregistrator: En domeneregistrator er et selskap akkreditert av Internet Corporation for tildelte navn og nummer (ICANN) for å registrere og administrere domenenavn.

E-handel: E-handel er praksisen med å kjøpe og selge produkter eller tjenester på nettet.

FTP og SFTP: File Transfer Protocol (FTP) og Secure File Transfer Protocol (SFTP) brukes til å overføre filer mellom en datamaskin og en server. FTP er spesielt nyttig for bulkoverføringer, så du trenger ikke å flytte hundrevis av filer hver for seg.

HTML: HyperText Markup Language (HTML) er et dataspråk som forteller nettleseren din hvordan du viser en webside.

HTTP: HyperText Transfer Protocol (HTTP) er en applikasjonsprotokoll for overføring av filer på nettet. Tenk på det som grunnlaget for internett.

HTTPS: HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) er bruk av HTTP over en sikker tilkobling, vanligvis i forbindelse med Transport Layer Security (TLS).

IP adresse: Hver internett-tilkoblet datamaskin har minst en IP-adresse, en unik sekvens av tall og / eller bokstaver, som tjener to formål: identifikasjon av verts- eller nettverksgrensesnitt (hvem den er) og adresseadressing (hvor den er).

Skadevare: Skadelig programvare som tar sikte på å skade, deaktivere eller ta kontroll over datamaskinen, mobilenheten, nettstedet eller nettverket. Malware brukes ofte til å stjele informasjon eller holde data for løsepenger.

Parkert domene: For Bluehost-kunder er et parkert domene en spesiell funksjon som er tilgjengelig i kontrollpanelet som lar deg få et nytt domene til å vise det samme innholdet som et av de andre domenene dine. Utenfor cPanel-hosting er et parkert domene et domenenavn som er registrert, men peker foreløpig ikke til et nettsted. Organisasjoner parkerer ofte domener for fremtidig bruk eller for å sikre at de ikke blir registrert av andre kjøpere.

Payment Gateway: En betalingsgateway er en tjeneste som lar brukere godkjenne betaling med kredittkort for e-handel. Betalingsportaler har ofte spesifikke krav til overholdelse basert på forretningstype og transaksjonsvolum.

PHP: PHP (et akronym for Hypertext Preprocessor) er et skriptspråk designet for webutvikling. Den kombinerer dynamisk innhold – priser, kommentarer eller handlekurvinnhold – med statisk innhold – sidestiler og bilder – til HTML slik at nettleseren din kan vise det.

Plugg inn: En plugin er en programvarekomponent som lar deg legge til en bestemt funksjon eller funksjon til et eksisterende webprogram som WordPress.

RAM: Random Access Memory (RAM) er hvor serveren eller datamaskinen din lagrer kortsiktige data den trenger for å få tilgang til regelmessig eller raskt.

Server: En server er en kraftig datamaskin designet for en spesifikk oppgave. Hosting-servere er for eksempel programmert til å tjene opp webinnhold. For å sikre pålitelighet og ytelse fjernes unødvendige komponenter, slik at de fleste servere ikke har skjermkort, skjermer eller til og med et tastatur..

Delt hosting: Delt hosting er når nettstedet ditt er bosatt på en server sammen med andre menneskers nettsteder. Serverens tilgjengelige ressurser deles av alle nettstedene.

Sikkerhetskopi av nettsted: Sikkerhetskopiering av nettstedet er praksisen med å kopiere og arkivere data, slik at du kan gjenopprette nettstedet ditt i tilfelle systemfeil, cyberangrep eller menneskelig feil.

SSL og TLS: Et Secure Sockets Layer (SSL), forgjengeren for Transport Layer Security (TLS), er en krypteringsprotokoll designet for å sikre tilkoblinger mellom datasystemer. Av bekvemmelighets- og arvårsaker blir begge protokollene ofte referert til som SSL.

SSL-sertifikat: Et SSL-sertifikat brukes til å gi tredjeparts validering av krypteringsnøkkelen din, så noen andre kan ikke late som om du er nettstedet ditt. Bluehost-kunder kan kjøpe et SSL-sertifikat i kontrollpanelet.

Underdomener: Underdomener lar deg legge til et prefiks til domenenavnet ditt (for eksempel help.bluehost.com) for å opprette en URL som er lett å huske for spesifikt innhold uten å måtte registrere flere domener.

toppdomener: Domener på toppnivå (TLDs) er suffikser, for eksempel .com, .org og .website, på slutten av hver nettadresse..

oppetid: Hvor lang tid serveren er uavbrutt og nettstedet ditt er tilgjengelig. Dette kan måles lineært (154 dager oppetid) eller i prosent (99 prosent oppetid det siste året).

Virus: Et virus er skadelig programvare som reproduseres selv ved å infisere andre programmer, servere eller hjemme-datamaskiner. Virus overføres ofte via e-post.

VPS: En virtuell privat server (VPS) er en webhotellserver som er delt inn i seksjoner som fungerer som virtuelle dedikerte servere, hvor hver tilordnes bare en bruker om gangen..

Webhotell: En webhotell gir serverplass slik at enkeltpersoner og bedrifter kan gjøre nettsteder tilgjengelige på internett.

WordPress: er et gratis innholdsstyringssystem med åpen kildekode basert på PHP og MySQL. WordPress er den mest brukte programvaren for bygging av nettsteder og driver 1/3 eller alle nettsteder på internett.

Vurderer du å få hosting hos Bluehost? Finn ut hva du trenger å vite i Bluehost-gjennomgangen min, og hvordan du kommer i gang med Bluehost-registreringsguiden min.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map