WordPress har blivit det bästa valet för CMS för de flesta användare, men inte utan skäl. Det är det enklaste och snabbaste sättet att få online för en blogg eller ett företag, och mångsidigheten, anpassningen och enkel installation och drift är oöverträffad.


Ändå lämnar det en hel del att önska, varför människor söker andra alternativ, eller i detta fall, en mer komplett lösning som erbjuder det bästa från båda världar. Ja, vi pratar om konvertera WordPress-webbplatser till statiska HTML-webbplatser utan att släppa ditt WordPress CMS.

Med andra ord, en inställning som den vi pratar om skulle göra det lättare för dig att hantera ditt innehåll och din webbplats med WordPress samtidigt som du undviker några större problem som är associerade med CMS inklusive hacking sårbarheter, hastighet och prestanda problem, överberoende av en webbhotell och så vidare.

Men låt oss ta en sak åt gången när vi leder dig igenom allt för- och nackdelar med att konvertera WordPress-webbplatser till statiska HTML-webbplatser och även de olika alternativen du kan använda för att göra det.

WordPress och dess växande popularitet

WordPress är världens mest populära CMS (Content Management System). En CMS är i grunden en mjukvara som gör det möjligt för användare att skapa och hantera sina webbplatser utan kodningskunskap.

Och WordPress visar sig vara ganska bra på att göra just det. Det är väldigt mångsidigt och erbjuder massor av plugins för att låta användare implementera alla typer av funktionalitet de vill ha på sin webbplats utan att ens behöva röra koden.

WordPresss mångsidighet är också orsaken till dess popularitet, vilket tydligt framgår av det faktum att det för närvarande driver cirka 33,5% av alla webbplatser på internet.

WordPress-webbplatser och de viktiga faktorerna du måste tänka på

Även om vi bara gav dig en översikt över WordPress, så är det också viktigt att ta hänsyn till säkerhet, prestanda och SEO på WordPress-webbplatser eftersom de tenderar att vara avgörande faktorer när det gäller den övergripande webbupplevelsen för ditt företag.

De säkerhet är en förvånansvärt underskattad faktor som de flesta användare inte lägger stor vikt vid. Det finns mer än ett fåtal fall av framgångsrika företag som går ner och aldrig kan återhämta sig från större säkerhetsbrott på deras webbplats och data.

Det är rättvist att säga att WordPress inte erbjuder det bästa när det gäller säkerhet, särskilt som standard. Du kan dock anställa en expert eller vidta några säkerhetsåtgärder för att förbättra den övergripande nivån på din WordPress-webbplatss säkerhet.

Ganska samma sak gäller för prestanda aspekt också. Även om prestandan inte är exakt dålig som standard kräver en WordPress-webbplats ganska få optimeringar för att vara mer funktionella och snabbare.

De SEO aspekt är verkligen något WordPress har en ganska stor fördel jämfört med andra CMS-alternativ. WordPress-webbplatser är mycket enkla att optimera för SEO, och det finns många plugins som hanterar nästan alla SEO-optimeringsbehov på din webbplats.

Men många användare hittar fortfarande behovet av att migrera till en statisk version av sin WordPress-webbplats. Låt oss ta reda på varför.

Dynamiska kontra statiska webbplatser

Vi har redan täckt de flesta viktiga fördelar relaterade till WordPress dynamiska karaktär. Det finns praktiskt taget oändliga alternativ att välja mellan såväl som teman och plugins är oroliga så att du enkelt och snabbt kan ge din webbplats den typ av utseende och funktionalitet du vill utan att behöva röra dig med koden alls.

Källa: https://www.pluralsight.com/blog/creative-professional/static-dynamic-websites-theres-difference

Men denna dynamiska natur kommer med sina egna begränsningar, vilket är något vi behöver diskutera mer detaljerat.

Dynamiskt innehåll innebär tekniskt att varje gång en användare besöker din webbplats kommer en begäran att göras och nödvändig information hämtas från din databas för att tjäna dem vad de begärde.

Föreställ dig att detta händer en miljon gånger i månaden för webbplatser med medium till hög trafik och gillar 10 miljoner gånger i månaden för riktigt hög trafikwebbplatser.

Detta väcker viss oro, särskilt vad gäller prestanda och säkerhetsfronten. När det gäller det förstnämnda, tenderar webbplatsens hastighet att bli en hit, vilket är en av de viktiga SEO-faktorerna i Googles ögon.

Men det finns mer åt det. Eftersom databasen har sina egna begränsningar kan en enorm spik i din trafik få den att sluta fungera eftersom den kanske inte kan hantera den ökade belastningen, vilket resulterar i att din webbplats också går ner.

Dessutom kan din webbplats gå ner även om det finns en enorm trafikökning på en av de många andra webbplatserna som är värd på samma server som din webbplats, vilket är vad som är fallet med de flesta delade värdtjänster.

Sedan kommer säkerhetsdelen. De flesta hackinghändelser inträffar vanligtvis på databasesidan. Dessutom är Open Source-plattformar som WordPress mycket mer sårbara för hackattacker, eftersom allt som angriparna behöver göra är att hitta en viss sårbarhet som senare kan skalas på en mycket högre nivå.

På samma sätt, precis som med prestandan, om någon annan webbplats som är värd i samma databas som din webbplats hackas, ökar chansen att din webbplats hackas för mycket.

Naturligtvis kräver dessa problem mycket på underhållsfronten. Föråldrade teman och plugins kan göra din webbplats mer sårbar för säkerhet och andra problem, så de måste uppdateras regelbundet.

Alla plugin eller teman som blir hackade eller infekterade med skadlig kod kan också leda till massförsök av hackningsförsök och attacker, så du måste också vara försiktig med vilken typ av teman och plugins du använder och ta bort de som har blivit sårbara.

Men de flesta användare som verkligen är bekymrade över säkerheten på sin WordPress-webbplats måste också genomföra ytterligare säkerhetsåtgärder, till exempel premium-säkerhetsplugins.

Fördelar med statiska webbplatser

Eftersom statiska webbplatser inte använder en databas är de inte sårbara för de flesta av de potentiella problemen vi diskuterade ovan. Dessutom erbjuder de mycket prestanda och säkerhetsfördelar också.

Låt oss täcka dem i detalj nedan.

säkerhet

Som vi just nämnde ovan, en statisk webbplats behöver inte använda en databas. Detta betyder det kan inte hackas genom att hacking en databas genom metoder som SQL-injektioner (SQLi) och Cross-site Scripting (XSS), vilket är oroande vanligt med WordPress-webbplatser beroende på en databas.

På liknande sätt kan en statisk webbplats inte heller hackas bara genom att hacking någon annan webbplats i samma databas som din webbplats. En statisk webbplats är inte heller sårbar för alla hackningsmöjligheter som de flesta webbplatser som använder Open Source-programvara som WordPress är.

Du riskerar inte heller att bli hackad på grund av att du använder föråldrade eller infekterade teman eller gratis plugins. Så genom att helt enkelt använda en statisk webbplats förbättrar du säkerheten på din webbplats avsevärt.

Fart

Vi diskuterade ovan hur dynamiska webbplatser kan ha hastighetsproblem eftersom de behöver göra förfrågningar till databasen och hämta det begärda innehållet från den. Men som en statisk webbplats använder förhandsavgivna sidor och inte en databas, den laddas mycket snabbare eftersom det inte finns någon fram och tillbaka som med dynamiska webbplatser.

Källa: https://www.thecrazyprogrammer.com/2016/11/difference-between-static-and-dynamic-websites.html

Hastighetsförbättringen hjälper inte bara till att säkerställa bättre användarupplevelse utan också få dig i Googles goda böcker på SEO-fronten.

Underhåll

Om igen, med statiska webbplatser finns det inga plugins eller teman som kan uppdateras regelbundet. Det finns inte mycket att göra när det gäller hastighet eller prestandaoptimering. Det finns inget behov att anställa en expert för att förbättra hastigheten eller prestandan på en statisk webbplats.

Det finns mycket mindre att oroa sig för när det finns trafikspikar jämfört med trafikspikar för dynamiska webbplatser. Alla dessa saker innebär verkligen en mycket enklare tid att underhålla din webbplats och kunna fokusera bättre på de viktigare delarna av din online-verksamhet.

Nackdelar med statiska webbplatser

När det gäller nackdelarna med en statisk webbplats beror mycket på hur du går konvertera din dynamiska WordPress-webbplats till en statisk webbplats. Eftersom användning av plugins vanligtvis är det mer populära alternativet än att använda andra lösningar, låt oss diskutera nackdelarna ur denna synvinkel.

För teknisk för den genomsnittliga användaren

Att konvertera en dynamisk webbplats till en statisk webbplats kan bli för tekniskt för den genomsnittliga WordPress-användaren. Det är många komplicerade steg involverade och eventuella misstag under processen kan vara svåra att fixa.

Om du till exempel bestämmer dig för att använda den populära för att konvertera din webbplats till en statisk, måste du först skapa ett underdomän och överföra din WordPress-installation där, medan du ställer in den statiska webbplatsen i insticksinställningarna för att ta emot webbplatsfilerna.

Det skulle vara ytterligare ett steg om din WordPress-installation och dina webbplatsfiler finns på olika servrar och du måste ladda ner de statiska filerna som en zip-fil och ladda upp dem till din server.

Om du inte har gjort något liknande tidigare, kan det snabbt bli överväldigande och lämna mycket utrymme för misstag och krossa saker, vilket kan vara svårt eller dyrt att fixa. Några ganska vanliga potentiella problem inkluderar bildfiler som inte överförs tillsammans med resten av webbplatsens filer eller CSS-problem..

Inget enkelt CDN-alternativ

Om du inte redan vet, hänvisar ett CDN till ett innehållsleveransnätverk. Det är i princip en källa som serverar de obligatoriska filerna på din statiska webbplats till dina användare, helst från en plats närmast där de flesta av dina användare kommer från så att de får en snabb laddningstid.

Eftersom ingen statisk plugin för statisk generator – inklusive Simply Static som vi nämnde ovan – använder ett CDN som skulle hantera den här uppgiften åt dig, är det något som kommer att lämnas åt dig. Med andra ord skulle du behöva konfigurera din egen lösning här.

Begränsningar i funktionalitet

Att komma till funktionssidan av saker, skapa en statisk webbplats med statiska webbplatsgenerator plugins har en hel del begränsningar. Du kan inte använda kontaktformulär, ha en webbplatssökningsfunktion och kommentarer, eller något annat för den delen som är dynamisk i deras funktion. Att använda tredjepartslösningar är ett alternativ men det kan bli dyrt och svårt att installera också.

Om du dessutom har många omdirigeringar på din webbplats skulle du förlora mycket av fördelen som du får på SEO-fronten genom att gå statisk. Det beror på att plugins inte skapar en .htaccess-fil för din webbplats och använder istället metataggar för alla dina omdirigeringar som inte är bra för SEO.

Slutligen finns det också det faktum att statiska webbplatser som genereras med plugins också har vissa underhållssvårigheter. Det största att notera här är att alla ändringar du gör på din webbplats skulle leda till att hela din webbplats publiceras, vilket kanske inte är mycket problem för mindre webbplatser men kan bli betydande tidskrävande för större webbplatser.

Hur konverterar jag en WordPress-webbplats till en statisk HTML-webbplats?

Nu när du är medveten om både fördelar och nackdelar med att göra din WordPress-webbplats statisk, låt oss diskutera hur vi ska genomföra denna förändring, de två alternativen du har och hur du kan ta itu med de flesta nackdelar.

Statiska pluggen för statisk generator

Som redan diskuterats ovan kan du göra din WordPress-webbplats statisk genom att använda ett av de statiska pluginprogram för statiska webbplatser där ute, med de mest populära alternativen är Simply Static och WP2Static. Men om du bestämmer dig för att använda någon av dessa plugins måste du ta itu med de begränsningar och problem vi diskuterade ovan.

Med det sagt, låt oss snabbt granska dessa två populära alternativ nedan.

Helt enkelt statisk

helt enkelt statisk wordpress-plugin

Bara statisk är det den mest populära plugin för statisk webbplatsgenerator med över 20 000 WordPress-webbplatser som använder det vid skrivandet av detta inlägg. Det hjälper dig att skapa en statisk version av din WordPress-webbplats som du kan tjäna för dina besökare samtidigt som du låser bort din WordPress-installation på en säker plats, var du än vill.

Detta hjälper dig att undvika de flesta av de potentiella säkerhetsproblemen som är associerade med WordPress-webbplatser, samtidigt som du kan tjäna innehåll till dina besökare snabbare tack vare förutförda statiska sidor.

WP2Static

WP2Static wordpress-plugin

WP2Static är en annan populär statisk plugin för statisk webbplatsgenerator som låter dig servera en statisk version av din WordPress-webbplats till dina användare samtidigt som du kan använda WordPress för att hantera webbplatsens innehåll.

Några av dess andra populära funktioner inkluderar att ta bort alla tecken från din webbplats som visar att den använder WordPress så att det inte intresserar hackare, alternativ att vara värd för din webbplats gratis med hjälp av ett av de val som den erbjuder i form av GitHub-sidor och andra alternativ , skicka skrivbordsmeddelanden när dina exporterande uppgifter är slutförda och så vidare.

Även om det inte fungerar med WooCommerce eller medlemssidor som standard, kan du använda ett tredjepartsverktyg som Snipcart för att det ska fungera lika bra för den typen av webbplatser också.

Dessutom kan du förbättra funktionaliteten på din statiska webbplats ytterligare med WP2Static: s betalda tillägg, inklusive en statisk formkonverterare (för att ha kontakt och andra formulär på din statiska webbplats), avancerad CSS-processor (för att anpassa utseendet på din webbplats bättre ) och avancerad genomsökning och upptäckt, bland andra.

Allt sagt och att använda en av dessa plugins kan i många fall vara ett bra alternativ, särskilt att betjäna målsidor och inte webbplatserna som helhet, eller mindre webbplatser som inte har dynamiska element som kommentarer.

Så vad är ett bättre alternativ i dessa fall? Låt oss ta reda på nedan.

Serverlösa statiska WordPress-värdlösningar

Det finns några lösningar från tredje part som fungerar som en statiska, huvudlösa WordPress-webbhotell, och är ett utmärkt alternativ till att använda plugins eftersom de hjälper dig att komma runt de problem som är förknippade med det senare. Låt oss granska 3 speciella lösningar som verkligen är fantastiska allroundalternativ för att göra din WordPress-webbplats statisk.

Strattic

strattisk huvudlös statisk wordpress hosting

Stattic är en huvudlös WordPress-värd som låter dig skapa en lätt, statisk version av din WordPress-webbplats samtidigt som du kan använda WordPress som backend som vanligt.

Till skillnad från andra alternativ för att skapa en statisk version av din WordPress-webbplats går Strattic utöver den begränsade funktionaliteten och har ett stort nätverk av CDN: er spridd över hela världen, vilket betyder oavsett var webbplatsens besökare kommer ifrån, de kommer alltid att få flammande snabb laddningshastighet som de får innehållet från den plats som ligger närmast sin plats.

strattisk instrumentpanel

Strattic kopplar bort den dynamiska WordPress-webbplatsen från webben och sätter den på en annan URL bakom verifiering så att endast webbplatsägare kan komma åt den webbplatsen. Du kan fortsätta använda din WordPress som du alltid har – marknadsförare kan fortfarande lägga till innehåll, du kan fortfarande lägga till plugins och så vidare.

På samma sätt lyckas den också ta sig till de flesta av begränsningarna i traditionella lösningar för statisk webbplatsgenerering tack vare inbyggd funktionalitet för dynamiska element som kontaktform, sökfunktion för webbplatser och mer.

Strattic hävdar stolt hur det är en serverlös, statisk WordPress-värdlösning med sin egen serverlösa arkitektur, som automatiskt tar bort de flesta hackningssårbarheter och prestandafrågor som är kopplade till värdservrar.

strattiska värdplaner

De Startplan på Strattic är priset till $ 35 per månad och kommer med alla funktioner för en webbplats. Strattic tar hand om migrationsprocessen gratis för dig oavsett vilka planer du går med.

HardyPress

hardypress serverfri wordpress hosting

HardyPress är ett annat serverlöst värdalternativ för WordPress-användare. Det är faktiskt mycket billigare än Strattic, med den personliga webbplatsplanen prissatt precis runt $ 5 per månad (om du betalar årligen), men saknar någonting vad gäller funktionalitet.

prissättning på hårddisk

Öka din WordPress-webbplats prestanda och säkerhet på nolltid! Besökare får tillgång till en helt statisk version av din webbplats. Din riktiga WordPress-installation lever på en separat domän och körs bara när en redaktör måste göra några ändringar i innehållet.

Faktum är att det är mer mångsidigt på det att det gör att du kan använda alla WordPress-plugins som inte har några framåtvända dynamiska komponenter. HardyPress stöder också de populära kontaktformerna 7,
medan den implementerar sin egen sökfunktion på din webbplats.

Precis som Strattic placerar den din WordPress-installation på en separat domän som ingen har åtkomst till utom dig medan du skapar en helt statisk version av din webbplats med 30 platser över hela världen för ännu snabbare laddningstid.

Några av dess andra funktioner inkluderar SSD-teknik, HTTPS, förmåga att stänga av din WordPress-instans och mer.

Shifter

Shifter Serverless Statisk WordPress Hosting

Shifter är ett annat bra alternativ om du vill bli statisk med din WordPress-webbplats. Det låter dig använda alla dina WordPress-teman och plugins (spärrar dem med dynamiska element) samtidigt som det är förvånansvärt enkelt att installera och underhålla.

Använd samma WordPress-teman, plugins och verktyg som du känner och älskar utan huvudvärk från värd eller hot från bots och hackare.

Det finns 1-klickalternativ för stort sett allt du behöver göra, och att ställa in en ny webbplats eller migrera din gamla WordPress-webbplats är en bris med Shifter.

Säkerheten och prestandan skulle vara lika bra som med de andra två statisktalternativalternativ som vi granskade ovan, med några ganska snygga funktioner inklusive distribution till Netlify och aviseringar för Slack, eller till och med en anpassad integration enligt dina behov, HTTP / 2-aktiverad gateway , IPv6-distribution och mer.

Det har alternativ för dina kommentarer och kontaktformulär och fungerar lika bra med Shopify-baserade e-handelswebbplatser.

shifter prissättning

När det gäller prissättningen är dess mest grundläggande plan utan något anpassat domänalternativ gratis att använda för en webbplats, medan den billigaste planen med en anpassad domän prissätts till $ 16 per månad.

Konvertera WordPress-webbplatser till statisk HTML: Sammanfattning

konvertera wordpress-webbplatser till statiska html-webbplatser

Att bli statisk med din WordPress-webbplats har många fördelar, men det är inte för alla. Även om mycket beror på dina preferenser och behov här, är en slags tumregel att om du tenderar att logga in på din WordPress-instrumentpanel varje dag eller några gånger om dagen, så förmodligen att göra din WordPress-webbplats statisk skulle orsaka mer underhållsproblem för dig än vad det vore värt.

Som sagt, även om du inte tenderar att göra för många ändringar på din WordPress-webbplats då och då, bör du överväga vilket alternativ du måste använda för att göra övergången till en statisk version av din webbplats.

Även om plugin-alternativet kan verka lockande för användare med en budget, det kan orsaka problem för stora webbplatser som kan vara svåra att hantera. Det skulle emellertid troligtvis visa sig vara ett bra budgetalternativ för målsidor och webbplatser med enbart innehåll.

Om du behöver mer funktionalitet eller har en ganska stor WordPress-webbplats kan du använda en av tredjeparts serverlösa statiska WordPress-värdlösningar Vi granskade ovan är vägen att gå. Det garanterar inte bara en super smidig övergång utan gör att du också kan använda WordPress precis som du gjorde tidigare, samtidigt som den erbjuder inbyggd funktionalitet för viktiga dynamiska element som kontaktformulär och webbplatssökning.

Slutligen, kom ihåg det medan en övergång till statisk är säker på att förbättra den totala hastigheten, prestanda och säkerhet av din WordPress-webbplats, det är det endast ett alternativ om du inte behöver använda för många dynamiska element.

Om du gör det, är en kvalitetsdelad hosting och korrekt hastighets- och prestationsoptimering vad du bör gå till istället.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me