Hur man använder Shopify och Wix för bloggning

Jag tror att du håller med när jag säger: När folk pratar om att blogga, kommer ett namn som “WordPress” oftare upp än, säger, “Wix” och “Shopify”. Och det är främst för att många inte vet det Wix och Shopify kommer med lysande bloggfunktioner.


Det stämmer, båda plattformarna är inte främst kända för sina bloggfunktioner. Men båda har kraftfull och lättanvänd inbyggd bloggfunktion.

Wix är bäst känd som en fullfjädrad webbplatsbyggare som hjälper dig att starta en webbplats på rekordtid.

hur man använder wix för bloggning

Du kan skapa en mängd olika webbplatser på Wix tack vare verktyg som Wix Editor, Wix ADI, vackra teman och verk.

Killarna över på Wix börjar med en gratis plan med hopp om att du kommer att låsa fast på betalda planer från och med kl $ 4,50 dollar en månad.

Om du väljer gratisplanen börjar du med en SSL-klar underdomän t.ex. matt123.wixsite.com/websitehostingrating men du kan alltid köpa en ny anpassad domän eller länka en befintlig domän till din Wix-webbplats.

Shopify, å andra sidan är en ansedd e-handelsplattform.

hur man använder shopify för bloggning

Shopify har ett starkt fokus på att hjälpa dig starta en kraftfull webbutik innan din kopp kaffe blir kall. Plattformen levereras med en intuitiv butiksbyggare som helt enkelt är ett nöje att arbeta med.

Du kan anpassa en mängd olika e-handelsteman för att uppnå den bästa versionen av din onlinebutik.

En gratis rättegång startar dig på en SSL-klar underdomän t.ex. https://websitehostingrating.myshopify.com, men du kan alltid stöta på premiumabonnemang med planer från och med kl. $ 9,00 dollar per månad.

Vad de flesta inte vet är att båda plattformarna har ganska snygga bloggfunktioner.

Det är rätt; du kan använda Wix och Shopify inbyggda bloggfunktioner för att köra en blogg som konkurrerar med WordPress eller Blogger-drivna bloggar i din nisch.

Och i den här guiden visar jag dig exakt hur man använder Shopify och / eller Wix för bloggning. Dela dina resultat och tankar i kommentarsektionen i slutet för att bidra till diskussionen.

Med det ur vägen, låt oss börja arbeta.

Hur man använder Wix för bloggning

Låt oss börja med Wix. Hur man startar en blogg på Wix?

Mitt antagande här är att du är en nybörjare, så gå över till Wix.com och slå på Komma igång knappen för att få bollen att rulla.

Skapa en ny Wix-webbplats

På nästa sida kan du antingen välja att logga in eller registrera dig. I vårt fall, träffa Bli Medlem länk som visas nedan.

wix registrera sidan

På registreringssidan fyller du i formuläret med din e-postadress och lösenord och klickar på Bli Medlem som visas nedan.

wix anmälningsformulär

Efter det kommer Wix att be om att lära sig mer om ditt företag, men du kan hoppa över den här delen som visas nedan.

Jag valde att ge mer information för, vad är skadan? Ju mer information jag kan ge om mitt företag, desto bättre kan en upplevelse Wix ge.

wix hoppbar välkomstsida

När du har svarat på två till tre enkla frågor kommer du så småningom att landa på följande sida.

välj antingen Wix ADI eller en mall

Som du kan se på sidan ovan kan du antingen välja en mall eller låta Wix ADI skapa en webbplats åt dig. ADI är helt enkelt en förkortning för Konstgjord designintelligens.

Wix ADI-verktyget skapar en webbplats automatiskt baserat på de svar du ger på några frågor. Välj vilken rutt som fungerar för dig; vi behöver bara en live-webbplats som kommer att skapa en blogg, kom ihåg?

I syftet med denna självstudie gick jag med en mall eftersom jag gillar ett praktiskt tillvägagångssätt. Klicka på Välj en mall länken ovan leder till mallar sidan som visas nedan.

wix mallar sida

På sidan ovan kan du komma åt många mallar i olika kategorier. Välj en som passar dina behov genom att klicka på Redigera knappen sett nedan.

välja en mall i wix

Att välja en mall startar den lysande Wix Editor i en ny flik som vi markerar nedan.

den lysande wix webbplatsredaktören

Anpassa din webbplats som du vill, och när du är nöjd med resultaten, slå på Publicera -knappen längst upp till höger på redigeraren.

Om du gör det kommer ett popup-fönster att låta dig antingen 1) få en gratis Wix.com-domän eller 2) ansluta din egen anpassade domän.

För det här inlägget gick jag med det gratis Wix.com-domänet.

Efter det, slå på Spara & Fortsätta knappen som vi beskriver nedan.

wix väljer domän sida

Klicka sedan på Publicera nu länk för att publicera din webbplats eller Gjort för att återgå till Wix Editor som vi markerar i skärmdumpen nedan.

publicera en ny wix-webbplats

I syftet med vår handledning valde jag att publicera webbplatsen, vilket leder oss till följande popup.

visa en ny webbplats i wix

Det var snabbt, eller hur? Klicka på Visa webbplats -knappen som visas på bilden ovan för att se din helt nya webbplats.

Ditt domännamn är något som https://matt123.wixsite.com/websitehostingrating.

Ja, jag vet att det är långt och fult men det fungerar! Dessutom kan du alltid lägga till ett anpassat domännamn.

Nedan kan du titta på exempelsidan vi skapar utan att röra vid en enda kodrad.

ny wix-powered webbplats

Inte dåligt i cirka 5 minuter. Kom ihåg att du kan anpassa vilken Wix-mall som helst tills du tappar, så låt fantasin rinna ut.

Vi är fortfarande inte här för att skapa Wix-webbplatser. Vi är alla här för att lära dig mer om Wixs bloggfunktioner.

Lägga till en blogg på din Wix-webbplats

Nu när vi har en live-webbplats, låt oss lägga till en blogg så att du kan börja dela dina tankar, nyheter och uppdateringar.

Klicka på Wix Editor (och är den här vacker eller vad?) Börja blogga -knappen och sedan Lägg till nu som visas på bilden nedan.

lägga till en blogg till wix webbplats

Vänta tills processen är klar och klicka på på popup-fönstret som visas Komma igång knappen som vi markerar nedan.

komma igång med en ny wixblogg

Hittills så bra, allt har varit lika enkelt som paj. Har du problem? Tveka inte att kontakta mig i kommentarerna. Fortsätt snabbt.

Wix Editor är ganska intuitivt djur. Klicka på Komma igång knappen tar dig till Bloggchef bilden visas nedan.

wix blog manager

Med hjälp av ovanstående blogghanterare kan du skapa nya inlägg, hantera befintliga inlägg och lägga till blogginlägg.

Eftersom det är din första gång, slå på Skapa ett inlägg för att starta den vackra inläggsredigeraren som visas nedan.

wix blogginlägg redaktör

Låt inte det enkla gränssnittet lura dig, ovanstående inläggsredigerare är laddad med alla funktioner du behöver för att ladda dina inlägg.

Om du till exempel vill lägga till visade bilder, kategorier och SEO trycker du helt enkelt på Inläggsinställningar länk till höger om postredigeraren som visas ovan. Om du gör det startar bild-menyn som visas på bilden nedan.

Att använda Wix-bloggen är oerhört enkelt. Jag förväntar mig inte att du kommer att stöta på några problem.

Varje funktion du behöver är ute utomhus, du behöver inte gräva mycket för att blogga som en proffs. Det gör verkligen bloggningen ganska behaglig om jag kan säga det själv.

Notera: Kom ihåg att klicka på efter att ha lagt till din blogg Publicera -knappen i Wix Editor för att spara dina ändringar. Annars kommer din blogg att förbli opublicerad.

Det bästa är att Wix Editor lägger bloggen till din webbplats meny automatiskt.

Om vi ​​återvänder till vår exempelsida ser vi ut att bloggsidan redan är i aktion (de kastade till och med in ett par exempel på inlägg för bra mått). Se bild nedan.

live wix blogg

Annn det är det!

Det är så du skapar en blogg på Wix. Har vi lämnat viktiga områden du vill lära dig mer om? Meddela mig i kommentarerna så uppdaterar jag gärna inlägget.

Kom ihåg att du kan anpassa din blogg till ditt hjärta och fylla och blogga djungeln. Vi hoppas verkligen att du svävar högt som en örn på steroider.

Gå till Wix.com och kom igång nu för att komma igång med din bloggning.

Vrid åt sidan, låt oss lära oss att skapa en blogg med Shopify.

Hur man använder Shopify för bloggning

Shopify är en utmärkt e-handelsplattform (se min Shopify-granskning och ta reda på varför), men hur går det upp mot tävlingen som en bloggplattform? Så här kan du enkelt skapa en blogg på Shopify.

Gå över till Shopify.com (jag antar fortfarande att du är ny) och slå på Påbörja gratis provperiod knappen visas nedan.

shopify officiell hemsida för webbplatsen

Ange sedan din e-postadress, lösenord och butiksnamn. Slå sedan på Skapa din butik som vi markerar i screengrab nedan.

shopify registreringsformulär

Proffstips: Låt dig skapa vanliga lösenord. Använd aldrig samma lösenord för olika konton och ändra ditt lösenord regelbundet.

När dina detaljer går igenom, omdirigerar Shopify dig till introduktionssidan där de, liksom Wix, ber om mer information om din biz. Så här ser det ut.

shopify välkomstsida

Berätta för dem så mycket du kan. Alternativt kan du hoppa över välkomstsidan och gå direkt till affärer.

Som vanligt tog jag mig tid att ge så mycket information som jag kunde för denna tutorial. I slutet av allt får du administratörsbrädan som visas nedan.

shopify admin instrumentpanelen

Innan du gör något, logga in i din brevlåda och bekräfta din e-post.

shoppa bekräftelse e-post

Klicka på Slutför din registrering -knappen tar dig tillbaka till Shopify admin-instrumentpanelen. På admin-instrumentpanelen kan du göra ett par saker. Du kan (i numrerad ordning):

 1. Börja lägga till nya produkter i din butik
 2. Anpassa ett tema
 3. Lägg till en anpassad domän

Jag går kort över de två första områdena och sedan kan vi lägga till en blogg. Handla? Fantastiskt ��

Lägga till ny produkt i din Shopify-butik

Att lägga till en ny produkt i din Shopify-butik är saker av fjärde klassare. Logga bara in på din admin-instrumentpanelen och klicka på Lägg till produkt som visas nedan.

lägga till ny produkt till shopify butik

På produktredigeringsskärmen som kommer nästa, lägg till dina produktinformation (och du kan lägga till mycket!) Och tryck sedan på Spara som visas på bilden nedan.

shopify produktredaktör

När du har lagt till din produkt (och du kan lägga till så många du vill) klickar du på Hem för att gå tillbaka till admin-instrumentpanelen som visas nedan.

Anpassa ditt Shopify-tema

Shopify låter dig anpassa utseendet och känslan i din onlinebutik utan att bryta svett. På vilket sätt? Klicka på knappen i din admin-instrumentpanel under fliken Anpassa temat Anpassa tema som visas nedan.

anpassa shopify-tema

Om du klickar på knappen ovan leder du dig till Shopify-temasidan, där du kan välja mellan ett urval av gratis- och premiumtema som visas nedan. För denna självstudie gick jag med gratis teman.

shopify temabibliotek

Klicka på Utforska gratis teman för att starta popup-fönstret som visas nedan.

shopify temaval

Klicka på ett tema du väljer och tryck sedan på Lägg till i temabiblioteket som visas på bilden nedan.

välja ett tema i shopify

När du lägger till ett tema i ditt bibliotek kan du utforma det genom att klicka på Anpassa länk som vi beskriver i skärmdumpen nedan.

hur du anpassar ett tema i shopify temabibliotek

När du klickar på Anpassa länk, Shopify omdirigerar dig till den lättanvända webbplatsredigeraren som visas nedan.

shopify webbplatsredaktör

Här kan du anpassa din Shopify-webbutik tills du tappar. Släpp loss ditt kreativa geni och skapa butiken för dina drömmar. Om resultaten är tillfredsställande, tryck på Publicera -knappen längst upp till höger i redigeraren för att spara dina ändringar.

Nu lägger du till en blogg till din Shopify-blogg.

Så lägger du till en blogg i din Shopify-butik

Navigera till i din Shopify admin-instrumentbräda Webbutik -> Blogginlägg och klicka på Skapa blogginlägg knappen som vi markerar nedan.

skapa blogginlägg på shopify

Lägg sedan till blogginläggets innehåll i den vackra inläggsredigeraren som visas i följande bild. Naturligtvis, glöm inte att spara ditt inlägg.

shopify postredaktör

Ovanstående postredaktör kommer med alla klockor och visselpipor från en redaktör i världsklass. Du får allt från presenterade bilder, kategorier, SEO och så vidare.

Och nedan är hur blogginlägget visas på Debut tema utan mycket anpassning.

blogginlägg i shopify

Det var lätt, eller hur? Tyvärr, till skillnad från Wix, måste du lägga till din blogg till din egen navigationsmeny. På vilket sätt?

I Shopify Editor väljer du det avsnitt där din navigationsmeny finns som visas på bilden nedan.

För denna handledning arbetar jag också med Enkel tema, så min meny finns i sidofältet. Jag väljer sidofältet och klickar sedan på Redigera menyn länk på Meny som visas nedan.

Om du gör det öppnas Navigering sidan i en ny flik. Klicka sedan på Lägg till menypost enligt nedanstående.

lägga till nytt menyalternativ i shopify

Lägg till ditt bloggnamn i popup-fönstret som visas. Matt’s Blog, och välj sedan länktypen från Länk listrutan som visas nedan. Notera: Du måste välja Bloggar för att lägga till en länk till din blogg.

Hit äntligen Lägg till knapp. Slå sedan på Spara -knappen som visas nedan och ditt arbete är klart.

Wow, vilket komplicerade sätt att lägga till en enkel menypost? Nu, om vi går till vår provplats, blogg menyalternativet är rätt där vi ville ha det. Se bilden nedan.

shopify provblogg

Gå över till Shopify och få igång din blogg nu!

Phew, detta förvandlades till ett mycket långt blogginlägg; I alla fall hoppas jag att du har lärt dig något här idag.

Sammanfattning

WordPress och Blogger är populära bloggplattformar utan tvekan, men om du började på Wix eller Shopify behöver du inte flytta någon annanstans för att skapa en kraftfull blogg.

Wix och Shopify har kraftfulla bloggfunktioner som gör att skapa en blogg till en lek. Om du spelar dina korträttigheter kanske du aldrig ser WordPress-sättet igen.

Har jag lämnat ut något viktigt du vill lära dig? Har du frågor eller förslag? Låt oss veta i kommentarerna. Skål för att skapa en framgångsrik blogg på Wix eller Shopify!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map