De vanligaste villkoren för webbhotell och vad de menar (Infographic)

Är du ny med värd och undrar vad ord som diskspace, bandbredd eller upptid verkligen betyder?


Då är du inte ensam. Jag var superförvirrad när jag registrerade mig för att vara värd för första gången.

vanligaste webbhotell termer infographic

Här nedan är en infographic med vanliga villkor för webbhotell , med förklaringar av vad dessa ord verkligen betyder.

Jag önskar att det fanns en visuell ordlista som denna runt, då då jag kom igång.

Eftersom för de oinitierade kan webbhotell-lingo verka som ett främmande språk och vara lite förvirrande.

Särskilt när du handlar efter en ny webbhotell (som Bluehost).

Bluehost har skapat denna visuella ordlista av webbhotell vanligaste ord, akronymer och fraser.

vanligaste webbhotellvillkorInfograhic källa: bluehost.com

Webbhotellordlista

Bandbredd: Mängden data som kan överföras till eller från din webbplats varje sekund.

Blogg: En regelbundet uppdaterad webbplats eller webbsida. Nya poster kallas inlägg; inlägg kan användas för att driva affärer till din webbplats eller hjälpa till med SEO. Här är min start på en bloggsida.

Cloud hosting: Cloud hosting speglar dina data på flera lagringsenheter istället för att de finns på bara en maskin. Denna redundans säkerställer tillförlitlighet för din webbplats.

CDN: Ett innehållsleveransnätverk (CDN) är ett system med servrar som distribueras över flera datacenter runt om i världen som levererar webbinnehåll, specifikt statiska filer som webbplatsens bilder och sidstilar, för slutanvändare.

Kontrollpanel: Kontrollpanelen är nervcentret för ditt värdkonto. Det är här du kan lägga till nya domäner, skapa e-postadresser, installera applikationer och hantera inställningar bakom kulisserna.

CMS: Ett innehållshanteringssystem (CMS) är ett användarvänligt program som du installerar på en värdserver för att underlätta hanteringen av en webbplats. Ett CMS som WordPress är särskilt bra för människor utan kodande bakgrund för att komma igång med en webbplats.

CPU: Den centrala behandlingsenheten (CPU) är hjärnan på din server eller dator, exekverar kommandon, fattar beslut och gör input / output beräkningar.

Datacenter: Ett datacenter är en specialiserad anläggning som innehåller tusentals servrar som är anslutna via ett nätverk till Internet.

Dedikerad värd: Dedikerad webbhotell låter dig hyra en hel server för din användning snarare än att dela den med andra användare eller organisationer.

DNS: Domain Name System (DNS) översätter enkla att komma ihåg domännamn till numeriska IP-adresser.

Domän namn: Ett domännamn, som websitehostingrating.com, används för att identifiera platsen för en viss webbsida.

Domänregistrator: En domänregistrator är ett företag som är ackrediterat av Internet Corporation för tilldelade namn och nummer (ICANN) för att registrera och hantera domännamn.

E-handel: E-handel är praxis att köpa och sälja produkter eller tjänster online.

FTP och SFTP: File Transfer Protocol (FTP) och Secure File Transfer Protocol (SFTP) används för att överföra filer mellan en dator och en server. FTP är särskilt användbart för bulköverföringar, så du behöver inte flytta hundratals filer individuellt.

HTML: HyperText Markup Language (HTML) är ett datorspråk som berättar din webbläsare hur du visar en webbsida.

HTTP: HyperText Transfer Protocol (HTTP) är ett applikationsprotokoll för överföring av filer på webben. Tänk på det som grunden för internet.

HTTPS: HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) är användningen av HTTP över en säker anslutning, oftast i samband med Transport Layer Security (TLS).

IP-adress: Varje internetansluten dator har minst en IP-adress, en unik sekvens av siffror och / eller bokstäver, som tjänar två syften: identifiering av värd- eller nätverksgränssnitt (vem den är) och adressadress (var den är).

malware: Skadlig programvara som syftar till att skada, inaktivera eller ta kontroll över din dator, mobil enhet, webbplats eller nätverk. Malware används ofta för att stjäla information eller hålla data för lösen.

Parkerad domän: För Bluehost-kunder är en parkerad domän en specialfunktion som finns tillgänglig på kontrollpanelen som låter dig ha en ny domän som visar samma innehåll som en av dina andra domäner. Utanför cPanel-värd är en parkerad domän ett domännamn som har registrerats men pekar för närvarande inte på en webbplats. Organisationer parkerar ofta domäner för framtida användning eller för att se till att de inte registreras av andra köpare.

Betalningsport: En betalningsport är en tjänst som gör det möjligt för användare att godkänna kreditkortsbetalningar för e-handel. Betalningsportaler har ofta specifika efterlevnadskrav baserade på din affärstyp och transaktionsvolym.

PHP: PHP (en förkortning för Hypertext Preprocessor) är ett skriptspråk utformat för webbutveckling. Den kombinerar dynamiskt innehåll – priser, kommentarer eller innehåll i kundvagnen – med statiskt innehåll – sidstilar och bilder – i HTML så att din webbläsare kan visa det.

plugin: En plugin är en programvarukomponent som låter dig lägga till en specifik funktion eller funktion till ett befintligt webbprogram som WordPress.

BAGGE: Random Access Memory (RAM) är där din server eller dator lagrar de kortvariga data den behöver för att få tillgång till regelbundet eller snabbt.

server: En server är en kraftfull dator designad för en specifik uppgift. Till exempel är värdservrar programmerade för att servera webbinnehåll. För att säkerställa tillförlitlighet och prestanda tas onödiga komponenter bort, så de flesta servrar har inte videokort, skärmar eller till och med ett tangentbord.

Delad värd: Delad webbhotell är när din webbplats finns på en server tillsammans med andra människors webbplatser. Serverns tillgängliga resurser delas av alla webbplatser.

Säkerhetskopiering: Säkerhetskopiering är praxis att kopiera och arkivera data så att du kan återställa din webbplats i händelse av ett systemfel, cyberattack eller mänskliga fel.

SSL och TLS: Ett Secure Sockets Layer (SSL), föregångaren för Transport Layer Security (TLS), är ett krypteringsprotokoll som är utformat för att säkra anslutningar mellan datorsystem. Av bekvämlighets- och arvskäl hänvisas ofta till båda protokollen som SSL.

SSL-certifikat: Ett SSL-certifikat används för att tillhandahålla tredje parts validering av din krypteringsnyckel, så någon annan kan inte låtsas vara din webbplats. Bluehost-kunder kan köpa ett SSL-certifikat i sin kontrollpanel.

Domäner: Underdomäner låter dig lägga till ett prefix till ditt domännamn (till exempel help.bluehost.com) för att skapa en URL som är lätt att komma ihåg för specifikt innehåll utan att behöva registrera ytterligare domäner.

toppdomäner: Domäner på toppnivå (TLDs) är suffixerna, t.ex. .com, .org och .website, i slutet av varje webbadress.

Uptime: Den tid servern är oavbruten och din webbplats är tillgänglig. Detta kan mätas linjärt (154 dagars driftstid) eller i procent (99 procent driftstid under det senaste året).

Virus: Ett virus är skadlig programvara som självreplicerar genom att infektera andra program, servrar eller hemdatorer. Virus överförs vanligtvis via e-post.

VPS: En virtuell privat server (VPS) är en webbhotellserver som är indelad i sektioner som fungerar som virtuella dedikerade servrar, varvid varje tilldelas endast en användare åt gången.

Webbhotelltjänst: En webbhotelltjänst ger serverutrymme så att individer och företag kan göra webbplatser tillgängliga på internet.

WordPress: är ett fritt och öppen källkodssystem för innehållshantering baserat på PHP och MySQL. WordPress är den mest använda mjukvaran för webbplatsbyggnad och driver 1/3 eller alla webbplatser på internet.

Överväger du att få värd hos Bluehost? Ta reda på vad du behöver veta i min Bluehost-granskning och hur du kommer igång med min Bluehost-registreringsguide.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map