Dakle, odlučili ste da trebate stvoriti web stranicu, ali vjerojatno je mali dio vas i dalje pitao: “Da li stvarno trebam web mjesto?” ili možda mislite da će izrada web stranice biti previše tehnička, dugotrajna i skupa. Evo mog popisa koji omogućuje besplatnu izradu web stranica.


Uistinu ne treba biti zabrinut oko pripreme i pokretanja prve web stranice na Internetu. Pogotovo kada možete izraditi web stranicu besplatno.

Najbolji graditelji web stranica za besplatnu izradu web stranice u 2020. godini:

 • Najbolje sveukupno:. Najlakši alat za stvaranje nevjerojatne web stranice što je brže moguće i web mjesto koje se brzo učitava i optimizira za tražilice, ali na besplatnim planovima prikazuju se oglasi.
 • Drugoplasirani:. Napravite zapanjujuće i profesionalno web mjesto koje ne zahtijeva vještine dizajniranja ili kodiranja, ali ne dolazi s funkcijom povlačenja i ispuštanja.
 • Najbolja cijena:. Osnovni dizajni i ograničene mogućnosti, ali 100% su besplatni i idealni su za mala poduzeća koja ne trebaju puno sadržaja na svojoj web lokaciji.
 • Najbolja plaćena opcija: Squarespace. Neosporno je najbolji i najlakši za upotrebu povuci i ispusti vizualni web graditelj. Međutim, prostor Squrespace ne nudi nikakve besplatne planove.

Ali kako napraviti profesionalnu web stranicu bez plaćanja novčića? Korištenjem besplatnog alata za izradu web stranica. Naravno.

Današnji alati za izradu web stranica su vrlo jednostavan za upotrebu i ne trebate znati nikakvo HTML kodiranje. Izuzetno su jednostavni za korištenje povuci i spusti funkcionalnost a Uređivanje teksta WYSIWYG (kao što je Microsoft Word).

Dakle, kako izraditi web stranicu besplatno?

 • Prvo odaberite besplatnog graditelja web stranica.
 • Drugo, povežite naziv domene ili upotrijebite besplatno ime domene.
 • Treće, postavite i prilagodite svoju web stranicu.

Kad je vaša besplatna web lokacija spremna, idite dalje naprijed kako biste objavili svoju web lokaciju!

Što ćete naučiti u ovom postu:

 • Kako stvoriti web stranicu besplatno koristeći alat za izradu web stranica.
 • Saznajte koji je najbolji besplatni graditelj web stranica?
 • Popis besplatnih graditelja web stranica; svojstvima, i prednosti i nedostatke.
 • Jesu li besplatni graditelji web stranica stvarno besplatni?
 • Zašto trebate imati web stranicu.

Sada pogledajmo najbolje graditelje web stranica koji vam omogućuju izradu web stranica besplatno.

kako izraditi besplatno web mjesto

Najbolji graditelji web stranica koji vam omogućuju stvaranje web stranice besplatno

1. Wix

Wix

 • Web stranica: www.wix.com
 • Besplatni plan: Da
 • Plaćeni plan: Da od 5 USD mjesečno
 • Spremna je e-trgovina: Da (samo na plaćenom planu)
 • Mobile friendly dizajn: Da
 • Vucite i ispustite: Da

Wix lako je jedan od najpoznatija od svih graditelja besplatnih drag and drop i to je vjerojatno zato što oni koriste neke velike holivudske filmske zvijezde kako bi vam rekli koliko su dobri.

Trenutno Wix upravlja oko 110 milijuna web stranica i internetskih trgovina, tako da bi i sam trebao nešto reći. Prijavljivanje na Wix povjetarac je i trebali biste biti spremni za otprilike 2 minute.

Jednom kada se prijavite, prikazat će vam se nekoliko predložaka specifičnih za industriju, a ovo je vjerojatno jedna od njihovih najvećih prednosti, profesionalni izgled predložaka. Bez obzira jeste li fotograf ili pekar, svima će se pronaći nešto.

U ovom je trenutku važno spomenuti da vas besplatni predlošci možda neće impresionirati. Ovo je mjesto gdje biste možda trebali razmotriti plaćenu nadogradnju. Još jedna stvar s kojom Wix radi jeste to što su sve njihove web stranice u potpunosti odgovaraju.

To znači da će se web stranica automatski prilagoditi bilo kojem uređaju na kojem se gleda, pa bi to mogao biti mobilni telefon ili tablet. Ovo je vrlo jaka značajka jer je to zahtjev Googlea i broj korisnika mobilnih uređaja brzo se povećava iz godine u godinu.

Plaćene opcije počinju od nešto više od 10 USD i može dostići oko 25 USD mjesečno. Plaćeni planovi uključuju povezivanje prilagođene domene, uklanjanje oglasa, povećanje prostora za pohranu, VIP podršku i pokretanje kampanja putem e-pošte.

Koje su prednosti i nedostaci upotrebe Wixa?

Wix Pros

Jednostavnost korištenja
Profesionalni predlošci
Potpuno odzivan
Najveći graditelj web stranica na tržištu
Besplatno nudi potpuno radno web mjesto
Ogromno tržište aplikacija za wix
Dobra sigurnost

Wix kontra

Oglasi mogu biti nametljivi
Besplatne predloške izgledaju pomalo s datumima
Osnovni plan ne uklanja oglase
Podaci se ne mogu izvoziti
Ne možete pokrenuti internetsku trgovinu na besplatnom planu

Sažetak

Wix graditelj web stranica dolazi s mogućnostima koje vam pomažu u izradi web mjesta
Besplatna verzija Wix-a omogućuje vam stvaranje dobrog web-mjesta na poddomeni brenda Wix
Od samo 5 USD mjesečno možete se riješiti oglasa i dobiti prilagođeno ime domene

Besplatno

2. Weebly

Weebly

 • Web stranica: www.weebly.com
 • Besplatni plan: Da
 • Plaćeni plan: Da od 8 USD mjesečno
 • Spremna je e-trgovina: Da (samo na plaćenom planu)
 • Mobile friendly dizajn: Da
 • Vucite i ispustite: Da

Weebly postoji već jako dugo i vrlo je popularna opcija ako želite besplatan samo bez namjere upotrebe nadogradnji. Weebly trenutno broji oko 40 milijuna web stranica.

Kad prvi put započnete s Weeblyom, odmah primjećujete kako je sve jednostavno. Povlačenje i ispuštanje vrlo je intuitivno i prilagođeno korisnicima. Besplatni graditelj web stranice Weebly izvrsna je opcija za apsolutne početnike. Stupci se mogu pomicati i mijenjati veličine, kao i većina drugih elemenata.

Još jedna velika stvar koja mi se jako sviđa kod Weeblya jest da će, kada uređujete jedan element, ostatak izblijediti, ovo je stvarno uredno i izvrstan način za ograničavanje ometanja.

Plan cijena je vrlo jednostavan i s osnovnom opcijom od 8 USD oglasi će se uklanjati. Na svom testu s Weeblyom, stvorio sam web stranicu od 100 stranica s kojom se vrlo dobro suočio. Korištenjem Wixa ne bih bio toliko uvjeren u izgradnju većih web lokacija. Ako ste vi ili netko iz vašeg tima iskusni i znate kod, Weebly vam lako omogućuje uređivanje kodiranja. Ovo je sjajna vijest za napredne korisnike.

Postoji i aplikacija u koju čak možete integrirati sastanke u svoju web stranicu. Kao i Wix, Weebly nudi vrlo širok spektar profesionalnih tema, a mislim da je riječ o vrlo cjelovitom paketu, uz dobru vrijednost za novac ako odaberete nadogradnje..

Kao što je prethodno spomenuto osnovni plan započinje od 8 USD, profesionalce u iznosu od 12 USD, a poslovanje za iznos od 25 USD. Za besplatan plan nalazite se na poddomeni Weebly i imat ćete mali oglas u dnu stranice vašeg web mjesta.

Koje su prednosti i nedostaci upotrebe Weeblya?

Weebly Pros

Neintruzivni oglasi
Pojednostavljeno određivanje cijene
Prijateljski vrlo početnički
Profesionalne teme
Može se koristiti HTML kodiranje
Potpuno odzivan
Dobra platforma e-trgovine

Weebly Cons

Nije moguće u potpunosti prilagoditi boje teme
Premještanje vaše web stranice može biti teško
Nema sigurnosne kopije web lokacije
Ne možete pokrenuti internetsku trgovinu na besplatnom planu

Sažetak

Weebly je jedan od najlakših za upotrebu graditelja web stranica
Besplatni račun možete zadržati koliko želite

To je 100% besplatno

3. Site123

Site123

 • Web stranica: www.site123.com
 • Besplatni plan: Da
 • Plaćeni plan: Da od 9,80 USD mjesečno
 • Spremna je e-trgovina: Da (samo na plaćenom planu)
 • Mobile friendly dizajn: Da
 • Vucite i ispustite: Ne

Site123 usmjereno je na one koji žele brzo započeti s radom i izvrsno je za vlasnike tvrtki koji žele postaviti web lokacije, blogove i odredišne ​​stranice za e-trgovinu..

Ono zbog čega se Site123 razlikuje je to što je to u potpunosti se uklanja sa drag and drop buildingom koji većina ostalih graditelja web stranica koristi. Nekima će ovo biti fantastično ili korak unatrag.

Za početak možete odabrati temu i nekoliko različitih mogućnosti dizajna. Iako teme nisu najuzbudljivije, dobivate puno više mogućnosti prilagodbe od ostalih graditelja web stranica. Tada možete prenijeti sadržaj i web mjesto će biti generirano za vas. Kao i kod svih graditelja web stranica, besplatna opcija je ograničena, posebno oko e-trgovine.

Premijski plan započinje od 9,80 dolara mjesečno i dolazi s besplatnom domenom na godinu dana (ili možete koristiti vlastitu domenu) i uklanja SITE123 marke. Koje su prednosti i nedostaci upotrebe Site123?

Site123 Pros

Višejezične web stranice
Web stranice za e-trgovinu profesionalnog izgleda
SEO web lokacije
Potpuna podrška za web mjesto
Jednostavan za korištenje

Site123 Cons

Nema povlačenja i ispuštanja
Zbunjujuća struktura cijena
Nema pristupa kodu web mjesta
Ne možete objaviti internetsku trgovinu na besplatnom planu

Sažetak

Početnički graditelj web stranica
Nema povlačenja i ispuštanja, već ima sve elemente web mjesta unaprijed izrađene
Besplatni račun Site123 prilično je ograničen

To je 100% besplatno

4. Upečatljivo

upadljivo

 • Web stranica: www.strikingly.com
 • Besplatni plan: Da
 • Plaćeni plan: Da od 8 USD mjesečno
 • Spremna je e-trgovina: Da (samo na plaćenom planu)
 • Mobile friendly dizajn: Da
 • Vucite i ispustite: Da

Za razliku od Wixa i Weeblya, vjerovatno je da nikad niste čuli upadljivo. Izuzetno je glavno prodajno mjesto podebljana, prekrasna, moderna web mjesta s jednom stranicom. To je zato što su glavna prodajna točka i značajka Strikinglya web stranice s jednom stranicom.

Web stranica s jednom stranicom web je mjesto na kojem će se korisnik kretati kroz različite odjeljke dok sleti na početnu stranicu, vrsta dizajna koji postaje vrlo popularan ovih dana..

Budući da je glavna značajka stranice s jednom stranicom, upečatljivo mogu ukloniti puno alata i gumba koje zahtijevaju drugi graditelji web stranica. To ga, naravno, čini vrlo korisnim.

Postoje neke dobre opcije za predloške, iako ne u potpunosti na razini Wixa ili Weeblya. Ono što je dobro da to nadoknadite predstavlja vam predloške koji su potpuno dobri za izlazak ravno kroz vrata. Ne treba puno lupetanja što treba učiniti.

Da biste izgradili web mjesto, jednostavno ćete premjestiti potrebne dijelove s lijeva na desno. Također možete dodati aplikacije, iako opet ponuda nije na istoj razini kao i ostali graditelji web stranica.

Jedna stvar koju treba napomenuti upečatljivo je da je besplatna opcija ograničena u onome što možete učiniti. Izgovarajući to, nadogradnje s 8 na 16 dolara pružaju ozbiljnu vrijednost za novac. Korisnici također mogu besplatno proći godinu dana samo povezivanjem LinkedIn profila i sinkroniziranjem nekih kontakata. Tako ćete uštedjeti 16 dolara.

Koje su prednosti i nedostaci upotrebe Zapanjujuće?

Upečatljivo Pros

Web stranice profesionalnog izgleda izvan okvira
Teme optimizirane za mobilne uređaje
Velika vrijednost za novac
Potrebna je nula kod ili dizajnerske vještine
Program izdašnih nagrada

Zapanjujuće kontrasti

Besplatna opcija je malo ograničena
Mali broj tema koje možete koristiti
Besplatni planovi ne omogućavaju vam stvaranje internetske trgovine

Sažetak

Jedan od najboljih proizvođača web stranica na jednoj stranici
Idealan izbor ako želite pokrenuti internetski portfelj, posjetnicu ili web stranicu s jednim proizvodom
Besplatni plan možete zadržati zauvijek

100% besplatno

5. Ucraft

Ucraft

 • Web stranica: www.ucraft.com
 • Besplatni plan: Da
 • Plaćeni plan: Da od 6 USD mjesečno
 • Spremna je e-trgovina: Da (samo na plaćenom planu)
 • Mobile friendly dizajn: Da
 • Vucite i ispustite: Da

Ucraft graditelj web stranica je na temelju blokova. Blokove postavljate jedan preko drugog i na kraju ćete imati kompletnu web stranicu.

Iako postoji samo 35 blokova, što nije mnogo da bi se web stranica istaknula, oni su u potpunosti prilagodljivi. Svaki blok sadrži elemente koje možete dodati ili ukloniti, a ovo je mjesto gdje možete postati kreativni. Možete čak i kreirati vlastite blokove ispočetka.

Što se tiče e-trgovine, ovo je jedno od najjačih obilježja Ucraft-a jer ima vlastiti motor e-trgovine. Iako, ako želite ustati i trčati u najbržem mogućem roku, Ucraft možda nije za vas.

Ucraft premium planovi započinju tek 6 dolara mjesečno uklanja Ucraft vodeni žig. Koje su prednosti i nedostaci upotrebe Ucraft-a?

Ucraft Pros

Izvrsno prilagodljiv graditelj web stranica
Snažne značajke e-trgovine
Izvrsna korisnička podrška putem live chat-a

Ucraft kontra

Nema sigurnosnih kopija web mjesta
Ne možete poništiti vaše promjene
Besplatni plan ne omogućuje vam stvaranje internetske trgovine
Nije pogodno za veće složenije web lokacije

Sažetak

Jednostavno i jednostavno sučelje
Dobro dizajnirane i dobro napravljene predloške
Ugrađena platforma za e-trgovinu za početak prodaje putem interneta

Izradite web mjesto s Ucraft-om
Besplatno

6. Lander

Lander

 • Web stranica: www.landerapp.com
 • Besplatni plan: Da (ali samo 14 dana)
 • Plaćeni plan: Da od 16 dolara mjesečno
 • Spremna je e-trgovina: Da (samo na plaćenom planu)
 • Mobile friendly dizajn: Da
 • Vucite i ispustite: Da

Lander potpuno je opremljen za izradu odredišnih stranica. Ako niste upoznati s konceptom odredišnih stranica ili niste sigurni da li vam treba, one su vrlo jednostavne web stranice s jednom stranicom osmišljene za bilježenje potencijalnih potencijalnih klijenata ili nagovaranje posjetitelja u akciju..

Odredišne ​​stranice po svojoj naravi imat će puno manje sadržaja od obične web stranice, pri čemu će neke od njih prikazivati ​​samo jedan poziv na akciju.

Lander čini nevjerojatno jednostavna izrada odredišnih stranica s sučeljem bez nereda. Možete integrirati gateway-ove za plaćanje i izvršiti A / B split testiranje, što je suštinska značajka bilo kojeg graditelja odredišne ​​stranice. U ponudi su i analitika i potpuno praćenje.

Jedna od značajki je dinamički tekst. To omogućava korisničkom upitu za pretragu da se automatski umetne na odredišnu stranicu kao dio kampanje za plaćanje po kliku.

Iako postoji 14-dnevno besplatno probno razdoblje, Lander može postati vrlo skup, jer se planovi temelje na broju posjetitelja koje vaša odredišna stranica primi. Lander je osnovni plan počinje od 16 USD mjesečno. Koje su prednosti i nedostaci upotrebe Landera?

Lander Pros

Split testiranje
Visoki pretvarajući predlošci
Jednostavan za korištenje
Ugrađeni sustav izvještavanja
Predlošci koji reagiraju na mobilnim uređajima
Integracija Facebook stranice obožavatelja

Lander kontra

Besplatna opcija je samo 14 dana
Skupi planovi
Besplatni plan ne omogućuje vam stvaranje internetske trgovine

Sažetak

100+ gotovih predložaka odredišne ​​stranice
Jednostavan za uporabu vizualnog uređivača olakšava dizajn odredišne ​​stranice
Ugrađene su sposobnosti za testiranje i sustav izvješćivanja

Isprobaj besplatno

7. Jimdo

Jimdo

 • Web stranica: www.jimdo.com
 • Besplatni plan: Da
 • Plaćeni plan: Da od 6 USD mjesečno
 • Spremna je e-trgovina: Da (samo na plaćenom planu)
 • Mobile friendly dizajn: Da
 • Vucite i ispustite: Da

Jimdo uglavnom je usmjeren na one koji uglavnom žele izgraditi prodavaonice e-trgovine, a njihova glavna ideja je jednostavnost korištenja na svakom koraku. Trenutno postoji oko 20 milijuna Jimdo web stranica, od kojih je oko 200 000 internetske trgovine.

S Jimdom možeš biti pokretanje i trčanje i prodaja proizvoda u roku od nekoliko minuta. Predlošci se mogu poboljšati. Iako ih ima puno, potrebna im je i veća fleksibilnost.

Cijene su približno prikladne za izradu web stranica za e-trgovinu, iako bih rekao da ako ne želite koristiti značajke e-trgovine, preporučio bi se drugi graditelj web mjesta s jeftinijim planovima. Planovi cijena počinju od besplatnih, na 6 do 17 USD. Koje su prednosti i nedostaci upotrebe Jimda?

Jimdo Pros

Najbrži način za pokretanje i pokretanje trgovine e-trgovine
Vrlo pristupačne cijene
Pristup kôdu
Snažni SEO elementi

Jimdo Cons

Predlošci se pomalo datiraju
Sustav plaćanja možda nije najbolji prodavač u SAD-u
Besplatni plan ne omogućuje vam stvaranje internetske trgovine

Sažetak

Obećava da će se vaše web mjesto pokrenuti i pokrenuti za 3 minute
Prilagodite svoj dizajn i uredite web mjesto u bilo kojem trenutku, bez potrebe za kodiranjem

Besplatno

8. Carrd

Carrd

 • Web stranica: www.carrd.co
 • Besplatni plan: Da
 • Plaćeni plan: Da od 19 dolara godišnje
 • Spremna je e-trgovina: Ne
 • Mobile friendly dizajn: Da
 • Vucite i ispustite: Da

Carrd relativno je nova izrada web stranica koja se tek pokrenula 2016. Također je jedna web stranica za izradu jedne stranice, poput Ucraft-a i ako želite najjednostavniji graditelj web stranica, Carrd će vjerojatno biti taj.

Sveukupno ima 54 predloška, ​​od kojih je 14 samo za profesionalne korisnike. Predlošci nisu grupirani prema djelatnostima, već prema tipu, kao što su portfelj, odredišna stranica i profil. Predlošci izgledaju uglađeno i nadahnjujuće.

Svoje web mjesto sastavljate koristeći elemente i sve se čini vrlo prirodnim. Neki od elemenata uključuju timer, obrasce i galerije.
Kao i obično, besplatna opcija ograničit će vas na poddomena, ali tamo gdje se Carrd zaista ističe su plaćene nadogradnje, možete zaraditi za samo 19 dolara godišnje.

Carrd Pro je samo $ 19 / year i omogućuje vam upotrebu prilagođene domene i uklanjanje marke. Koje su prednosti i nedostaci upotrebe Carrda?

Carrd Pros

Vrlo jednostavan i jednostavan za korištenje
Izuzetno jeftine nadogradnje
Web stranice profesionalnog izgleda
54 odgovarajuća predloška za odabir

Carrd Cons

Novo na tržištu
Samo podrška e-poštom
Ograničeno na web stranice s jednom stranicom
Ne možete stvoriti internetsku trgovinu

Sažetak

Stvorite besplatne, potpuno responzivne web stranice s jednom stranicom za gotovo sve
100% besplatno i profesionalni plan je samo 19 dolara godišnje

Sada

9. Web lokacije Zoho

Zoho stranice

 • Web stranica: www.zoho.com/sites
 • Besplatni plan: Da
 • Plaćeni plan: Da od 5 USD mjesečno
 • Spremna je e-trgovina: Ne
 • Mobile friendly dizajn: Da
 • Vucite i ispustite: Da

Da, ima pomalo cool ime, ali kako je to izgleda kao graditelj web mjesta? Sve u svemu Zoho je vrlo kompetentan graditelj web stranica. Početak je prilično brz i započinjete s uobičajenim povlačenjem i ispadanjem elemenata.

Iako koristite povuci i ispusti zajedno s prilagođavanjem web mjesta, cijelo iskustvo se nije osjećalo tako uglađeno kao ostali graditelji web stranica.
Veliki je izbor tema za odabir s obzirom na to da neke od njih izgledaju vrlo profesionalno, dok druge izgledaju kao da su iz 1980-ih. Iako nude 97 predložaka, ne odgovaraju svi.

Budući da je Zoho prilično velika softverska korporacija koja pruža SaaS i CRM, neke su značajke web mjesta poput graditelja oblika izvanredne. Cijene za ZoHo počinju od besplatnih, do 5, 10 i 15 USD mjesečno. Mjesečni plan pruža plan e-trgovine, međutim, vrlo je ograničen jer možete ponuditi samo 25 proizvoda na prodaju.

Koje su prednosti i nedostaci upotrebe Zoho Sites?

Profesionalne stranice Zoho

Impresivni set značajki
HTML i CSS pristup
Ugrađeni SEO alati i statistika prometa

Zoho Sites Cons

Nisu sve teme u potpunosti mobilne
Neke su teme zastarjele
Editor se može osjećati pomalo nespretno
Ne možete stvoriti internetsku trgovinu

Sažetak

Osnovni besplatni alat za izradu web stranica s besplatnim hostingom koji posao ispunjava
Prelazite između predložaka u bilo kojem trenutku bez gubitka sadržaja

Saznajte više

10. Google My Business

Google My Business - besplatan graditelj web stranica

 • Web stranica: www.google.com/business/how-it-works/website/
 • Besplatni plan: Da
 • Plaćeni plan: Ne
 • Spremna je e-trgovina: Ne
 • Mobile friendly dizajn: Da
 • Vucite i ispustite: Da

Kako mogu besplatno napraviti vlastitu web stranicu na Googleu? Google My Business je odgovor.

Google My Business je besplatni graditelj web stranica koji omogućuje stvaranje jednostavnih web stranica u nekoliko minuta. Googleova web-lokacija za izradu web stranica potpuno je besplatna, a web lokaciju koju izrađujete lako je napraviti i urediti s radnog računala i s mobilnog telefona.

Ne morate imati fizičku trgovinu za izgradnju web lokacije uz Google My Business, ako imate tvrtku koja se bavi uslugom ili kućnu tvrtku sa ili bez adrese, možete navesti svoje podatke da bi se prikazali na Googleu.

Koje su prednosti i nedostaci korištenja alata za izradu web lokacija Google My Business za izradu web lokacije besplatno na Googleu?

Profesori Google My Business

Besplatno je hosting i možete povezati vlastito ime domene
Ne uključuje oglase ili marke
Predloženi predloški
AdWords Express spreman je za pokretanje prometa

Google My Business Cons

Ograničene mogućnosti, nisu idealne za veće ili složenije web lokacije
Osnovni predlošci i dizajni
Ne možete pokrenuti internetsku trgovinu

Sažetak

Savršeno za mala poduzeća koja ne trebaju puno sadržaja na svojoj web stranici
Bez oglasa ili marke, a možete koristiti i svoje ime domene
Je 100% besplatan graditelj web lokacije iz Google My Businessa

Potpuno je besplatan!

11. SiteW

SiteW Builder web stranica

SiteW je graditelj web mjesta koja vjerojatno niste čuli. To ne znači da ga trebate ignorirati. Iako je u SAD-u relativno nepoznat, u Europi je vrlo popularan jer više od milijun web stranica koristi SiteW.

To je super jednostavan za korištenje i moćan povuci i spusti graditelj s predlošcima koji su optimizirani za mobilne uređaje. SiteW nudi izvrsne višejezične značajke, jer dolazi s jezičnim opcijama (i podrškom) za francuski, njemački, španjolski i engleski.

Premium planovi kreću se od 9,33 do 26,66 dolara mjesečno, nadogradnjom će se ukloniti SiteW oglasi, dat će vam se više prostora za pohranu i neograničeno broj stranica, SEO i analitika te možete koristiti prilagođeni naziv domene. Koje su prednosti i nedostaci upotrebe SiteW-a?

Profesionalne stranice SiteW

Besplatno za upotrebu web programera
Višejezične (francuske, španjolske, njemačke) mogućnosti
Vrlo ljubazan graditelj web stranica

ConsW Cons

Besplatni plan je najbolji za izradu manjih i statičnih web stranica
Snažne značajke, poput bloganja i e-trgovine, dolaze samo s premium planovima

Sažetak

Jednostavan za korištenje web stranice za izradu web stranica koji olakšava izradu zadivljujuće web stranice
Prijaviti se lako, a samo nekoliko minuta naučit ćete kako koristiti SiteW

Da Besplatno je

Jesu li ovi graditelji web stranica stvarno besplatni?

Na jednu od glavnih točaka bloga. Mogu li stvarno izgraditi web stranicu besplatno? Pa da. Djeluje ovako. Tehnički gledano, web stranicu možete izraditi besplatno, ali na njoj će postojati ograničenja.

Neke od ograničenja web mjesta s kojima biste se mogli suočiti ako odaberete opciju besplatna samo, na vašoj će se web stranici nalaziti oglasi ili marke. Da bi vaša web stranica izgledala profesionalnije, obično ćete morati platiti neke nadogradnje za uklanjanje oglasa ili marke.

Wix oglase i markePrimjer oglasa i marke na Wixu

Također, za besplatnu opciju obično ćete morati koristiti poddomenu, za razliku od prilagođenog naziva domene. Na primjer, na Weeblyu, neka domena vaše besplatne web stranice bit će nešto weebly.com/MikesGarage umjesto da upotrebljavate vlastitu domenu kao što je MikesGarage.com. Drugim riječima, morat ćete dobiti premium plan kako biste mogli koristiti svoje ime domene.

 • Vaše domene na besplatnom planu: https://mikesgarage.jimdo.com ili https://www.jimdo.com/mikesgarage
 • Naziv vaše domene na premium planu: https://www.mikesgarage.com

Kao dobro, obično ćete biti ograničeni u pogledu broj stranica koje možete dodati na svoju web lokaciju, kao i sve mogućnosti stvaranja e-trgovine bit će osnovne.

Ukratko, “dobivate ono za što plaćate” vrijedi i ovdje, i ako ozbiljno govorite o svojoj web lokaciji i poslu, neke od premijskih nadogradnji itekako bi vrijedile dodatni trošak. Nema puno tvrtki koje se mogu osnovati za samo nekoliko dolara mjesečno.

S druge strane, korištenje besplatnog graditelja web stranica izvrstan je način testiranja vožnje alata za izradu web lokacija i steknite osjećaj kako sve to djeluje prije nego se odlučite za onu koja je prava stvar za vas..

Razlozi za uspostavljanje web stranice

Postoji toliko mnogo razloga za izgradnju web stranice, bilo da se radi o osobnoj ili maloj tvrtki. Pogledajmo neke od tih razloga malo detaljnije;

1. Vjerodostojnost

To je vjerojatno najveći razlog za pokretanje nove web stranice. Bez obzira na vaše stvarne vjerodajnice, ljudi će vas vidjeti kao stručnjaka nakon što imate uglađenu web stranicu koja će vas predstavljati.

Kad sam imao prvi internetski posao, uvijek bih pitao klijente zašto su izabrali mene. Odgovor je uvijek bio isti, „jer imali ste web mjesto“.

2. Predstavite svoje talente (ili usluge)

Bez obzira imate li malu ili veliku tvrtku ili čak ako ste grupa za jedno čovjeka, web stranica vam nudi izlog. Potencijalni klijenti ili poslodavci mogu odmah vidjeti što imate za ponuditi.

Neki od najvećih poslovnih ljudi našeg vremena imali su web stranice, Jeff Bezos iz Amazona i Sean Parker u Spotifyju.

3. Niska barijera za ulazak

Možete doslovno osnovati posao u svojoj spavaćoj sobi i privući klijente u roku od nekoliko minuta, čak i uz maleni proračun. To su ravnopravni uvjeti za sve, bez obzira na vaše društvene mreže ili obrazovanje.

Sjetite se da je Mark Zuckerberg pokrenuo Facebook, džigericu na društvenim mrežama, u svojoj sobi za spavanje.

U slučaju da vam treba još uvjerljivije, pogledajmo neke internet činjenice (iz ovog posta). U Sjevernoj Americi u 2018. godini 88,1% ljudi koristilo je internet, a 80,23% u Europi. Jeste li znali da Google svake sekunde obrađuje preko 40 000 upita za pretraživanje? To je puno ljudi koji mogu tražiti vašu web lokaciju.

Što je Builder web stranica i zašto ga koristiti?

Izrađivač web stranica vjerojatno je najlakši i najbrži način da se web stranica skine s tla u nekoliko minuta. Jednostavno rečeno, to je dio softvera koji vam omogućuje izgradnju web stranice ili bloga bez ikakvog kodiranja. Kako nije uključeno kodiranje, jednostavno ćete koristiti drag and drop elemente, zajedno s nekim predlošcima.

Još jedna besplatna (ish) alternativa za izgradnju web stranice je upotreba WordPress. To je vrlo fleksibilan sustav upravljanja sadržajem (CMS), ali on ima strmiju krivulju učenja u odnosu na graditelje web stranica.

web builder vs wordpressGlavni pro & nedostaci korištenja graditelja web stranica u odnosu na WordPress

Iako je sam WordPress otvorenog koda i besplatan, zajedno s tisućama dodataka i tema, WordPress zahtijeva da nabavite web hosting koji nije besplatan.

Graditelji web stranica obično dolaze u dva okusa, na mreži i izvan nje. Iako ćemo se samo fokusirati na onu vrstu koja je na mreži, mislim da je važno ipak spomenuti drugu.

1. Offline Website Builder

Izvanmrežni graditelji web stranica dolaze u obliku softvera. Rapidweaver za Mac je vrsta izvanmrežnog graditelja web stranica. Uobičajeno preuzmete softver na računalo i započnete raditi na svojoj web stranici.

Jedna od prednosti izvanmrežnog softvera je ta što možete raditi na svojoj web lokaciji bilo gdje, jer internetska veza nije potrebna.

Najveći nedostatak je što ćete cijelu web stranicu morati učitati na hosting, što tehnički može biti teško. Nekada sam koristio izvanmrežni graditelj web mjesta Serif koji je sada obustavljen, a mislim da je postupak prijenosa dovoljno razlog da se ne koristi izvanmrežni graditelj web stranica.

2. Online graditelj web stranica

Sa graditelj internetskih stranica (one koje sam ovdje gore opisao), besplatni graditelj web stranica s kojim idete ugostit će sve na mreži u oblaku. Ako trebate raditi s drugog računala, samo se morate prijaviti s podacima o svom računu i dobro je ići.

Dobit ćete sve što vam je potrebno, a nema potrebe prenositi bilo gdje i postavljati hosting, to je najlakše rješenje za sve oko sebe. Jedino što vam stvarno treba je web preglednik kao što je Google Chrome, internetska veza i malo mašte i malo slobodnog vremena za pokretanje vaše besplatne web stranice ili internetske trgovine.

Često postavljana pitanja

Kako stvoriti web stranicu besplatno?

Prijavite se s besplatnim graditeljem web stranica, prilagodite predložak, kreirajte stranice, objavite web stranicu i krenite uživo.

Jesu li graditelji web stranica poput Wix, Weebly, Site123 itd. Zaista besplatni?

Da, stvarno su besplatni, ali morate se prijaviti za plaćeni plan kako biste otključali sve značajke i mogli ukloniti brendiranje i oglase.

Mogu li koristiti vlastitu domenu s besplatnim graditeljem web stranica?

Na besplatnom planu koji obično morate koristiti poddomenu morate se prijaviti na plaćeni plan kako biste koristili prilagođeno ime domene

Zaključak

Dobar posao, uspjeli ste kroz ovaj vodič o izradi besplatne web stranice u 2020. godini.

Trenutno sam suzio najbolje graditelje besplatnih web stranica za stvaranje 100% besplatne web stranice. Kao što ćete vidjeti, ima mnogo toga za izabrati, međutim, od onoga za koga se odlučite svodi se na ono što je za vas najvažnije.

Želite li punu trgovinu e-trgovine ili vam je prioritet da web stranica bude pokrenuta i radi u nekoliko minuta kako bi se prikazao potencijalni klijent? Možda je cijena glavni pokretač ili vam treba jednostavno web mjesto s jednom stranicom koje pruža profesionalnu sliku. Bilo kako bilo, siguran sam da postoji jedan gore, koji je baš za vas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me