WordPress-sites converteren naar statische HTML (om snelheid, beveiliging en SEO te verbeteren)

WordPress is voor de meeste gebruikers de beste keuze voor CMS geworden, maar niet zonder redenen. Het is de gemakkelijkste en snelste manier om online te gaan voor een blog of een bedrijf, en de veelzijdigheid, maatwerk en het gemak van installatie en bediening is ongeëvenaard.


Toch laat het nogal wat te wensen over, daarom zoeken mensen naar andere alternatieven, of in dit geval een completere oplossing die het beste van twee werelden biedt. Ja, we hebben het over het omzetten van WordPress-sites naar statische HTML-sites zonder uw WordPress CMS te dumpen.

Met andere woorden, een opstelling zoals degene waar we het over hebben, stelt u in staat om het gebruiksgemak van het beheren van uw inhoud en site met WordPress te hebben, terwijl u enkele belangrijke problemen met het CMS vermijdt, waaronder het hacken van kwetsbaarheden, snelheid en prestatieproblemen, te grote afhankelijkheid van een hostingservice enzovoort.

Maar laten we één ding tegelijk nemen terwijl we u door de hele lijst leiden voors en tegens van het omzetten van WordPress-sites naar statische HTML-sites en ook de verschillende opties die je kunt gebruiken om het te doen.

WordPress en zijn groeiende populariteit

WordPress is het ‘s werelds populairste CMS (Content Management System). Een CMS is in feite een software waarmee gebruikers hun websites kunnen maken en beheren zonder enige kennis van codering.

En WordPress blijkt daar behoorlijk goed in te zijn. Het is zeer veelzijdig en biedt tonnen plug-ins waarmee gebruikers elke gewenste functionaliteit op hun website kunnen implementeren zonder zelfs maar de code aan te hoeven raken.

De veelzijdigheid van WordPress is ook de reden voor zijn populariteit, wat duidelijk blijkt uit het feit dat het momenteel ongeveer 33,5% van alle websites op internet beheert.

WordPress-sites en de belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden

We hebben je net een overzicht van WordPress gegeven, maar dat is het ook belangrijk om rekening te houden met de beveiliging, prestaties en SEO van WordPress-sites aangezien ze vaak cruciale factoren zijn als het gaat om de algehele webervaring van uw bedrijf.

De veiligheid is een verrassend onderschatte factor waar de meeste gebruikers niet veel belang aan hechten. Er zijn meer dan een paar gevallen van succesvolle bedrijven die failliet gaan en nooit kunnen herstellen van grote beveiligingsinbreuken op hun website en gegevens.

Het is redelijk om te zeggen dat WordPress niet het beste biedt op het gebied van beveiliging, vooral standaard niet. U kunt echter een expert inhuren of enkele beveiligingsmaatregelen nemen om het algehele niveau van de beveiliging van uw WordPress-site te verbeteren.

Vrijwel hetzelfde geldt voor de prestatie aspect ook. Hoewel de prestaties standaard niet bepaald slecht zijn, vereist een WordPress-site een flink aantal optimalisaties om functioneler en sneller te zijn.

De SEO aspect is zeker iets dat WordPress een behoorlijk voordeel heeft in vergelijking met andere CMS-opties. WordPress-sites zijn zeer eenvoudig te optimaliseren voor SEO en er zijn veel plug-ins die bijna alle SEO-optimalisatiebehoeften van uw site aankunnen.

Maar veel gebruikers vinden nog steeds de noodzaak om te migreren naar een statische versie van hun WordPress-website. Laten we eens kijken waarom.

Dynamische versus statische websites

We hebben al de meeste belangrijke voordelen met betrekking tot de dynamische aard van WordPress. Er zijn vrijwel eindeloze opties om uit te kiezen wat betreft de thema’s en plug-ins zijn bezorgd, zodat u uw website gemakkelijk en snel het gewenste uiterlijk en de gewenste functionaliteit kunt geven zonder dat u met de code hoeft te rommelen.

Bron: https://www.pluralsight.com/blog/creative-professional/static-dynamic-websites-theres-difference

Maar deze dynamische aard heeft zijn eigen beperkingen, dat is iets dat we in meer detail moeten bespreken.

Dynamische inhoud betekent technisch gezien dat elke keer dat een gebruiker uw website bezoekt, er een verzoek wordt gedaan en de vereiste gegevens uit uw database worden opgehaald om hen te bedienen wat ze hebben gevraagd.

Stel je voor dat dit een miljoen keer per maand gebeurt voor websites met gemiddeld tot veel verkeer en ongeveer 10 miljoen keer per maand voor websites met echt veel verkeer.

Dit wekt enige bezorgdheid, met name op het gebied van prestaties en beveiliging. Wat betreft de eerste, de snelheid van uw site heeft de neiging om een ​​hit te worden, wat een van de belangrijke SEO-factoren is in de ogen van Google.

Maar er komt meer bij kijken. Omdat de database zijn eigen beperkingen heeft, kan een enorme piek in uw verkeer ervoor zorgen dat deze niet meer functioneert, omdat deze de verhoogde belasting mogelijk niet aankan, waardoor uw website ook naar beneden gaat.

Bovendien kan uw website uitvallen, zelfs als er een enorme piek is in het verkeer van een van de vele andere websites die op dezelfde server als uw site worden gehost, wat het geval is bij de meeste shared hosting-services.

Dan komt het beveiligingsgedeelte. De meeste hackincidenten gebeuren meestal aan de databasezijde. Bovendien zijn Open Source-platforms zoals WordPress veel kwetsbaarder voor hackaanvallen, omdat de aanvallers alleen maar een bepaalde kwetsbaarheid hoeven te vinden die later op een veel hoger niveau kan worden geschaald.

Evenzo, net als bij de prestaties, neemt de kans dat uw site wordt gehackt aanzienlijk toe als een andere site die in dezelfde database wordt gehost als uw site wordt gehackt.

Onnodig te zeggen dat deze problemen veel vragen op het gebied van onderhoud. Verouderde thema’s en plug-ins kunnen uw site kwetsbaarder maken voor beveiliging en andere problemen, dus ze moeten regelmatig worden bijgewerkt.

Elke plug-in of elk thema dat wordt gehackt of geïnfecteerd met schadelijke code, kan ook leiden tot hackpogingen en -aanvallen op massaal niveau, dus u moet ook voorzichtig zijn met het type thema’s en plug-ins dat u gebruikt en degenen die kwetsbaar zijn geworden verwijderen.

De meeste gebruikers die zich echt zorgen maken over de beveiliging van hun WordPress-site, moeten echter ook aanvullende beveiligingsmaatregelen implementeren, zoals premium beveiligingsplug-ins.

Voordelen van statische websites

Aangezien statische sites geen database gebruiken, zijn ze niet kwetsbaar voor de meeste van de mogelijke problemen die we hierboven hebben besproken. Bovendien bieden ze ook veel prestatie- en beveiligingsvoordelen.

Laten we ze hieronder in detail bespreken.

Veiligheid

Zoals we hierboven al vermeldden, een statische website heeft geen database nodig. Dit betekent het kan niet worden gehackt door een database te hacken door praktijken zoals SQL-injecties (SQLi) en Cross-site Scripting (XSS), wat alarmerend gebruikelijk is bij WordPress-sites, afhankelijk van een database.

Evenzo kan een statische site ook niet worden gehackt door een andere site in dezelfde database als uw website te hacken. Een statische website is ook niet kwetsbaar voor alle hackmogelijkheden die de meeste sites met Open Source software zoals WordPress zijn.

Je loopt ook niet het risico gehackt te worden door het gebruik van verouderde of geïnfecteerde thema’s of gratis plug-ins. Dus door simpelweg een statische website te gebruiken, verbetert u de beveiliging van uw website aanzienlijk.

Snelheid

We hebben hierboven besproken hoe dynamische websites hebben mogelijk snelheidsproblemen omdat ze verzoeken moeten indienen bij de database en de gevraagde inhoud eruit moeten halen. Maar zoals een statische website gebruikt vooraf gerenderde pagina’s en geen database, het laadt veel sneller omdat er niet heen en weer wordt gespeeld zoals bij dynamische sites.

Bron: https://www.thecrazyprogrammer.com/2016/11/difference-between-static-and-dynamic-websites.html

De snelheidsverbetering zal niet alleen bijdragen aan een betere gebruikerservaring, maar zal u ook op SEO-gebied in de goede boeken van Google brengen.

Onderhoud

Opnieuw, met statische websites zijn er geen plug-ins of thema’s die regelmatig moeten worden bijgewerkt. Er is niet veel te doen op het gebied van snelheid of prestatie-optimalisatie. U hoeft geen expert in te huren om de snelheid of prestaties van een statische site te verbeteren.

U hoeft zich veel minder zorgen te maken wanneer er verkeerspieken zijn in vergelijking met verkeerspieken voor dynamische sites. Al deze dingen betekenen zeker een veel gemakkelijkere tijd om uw site te onderhouden en u beter te kunnen concentreren op de belangrijkere onderdelen van uw online bedrijf.

Nadelen van statische websites

Wat de nadelen van een statische website betreft, veel hangt af van hoe je te werk gaat het omzetten van uw dynamische WordPress-site in een statische. Aangezien het gebruik van plug-ins meestal de meest populaire optie is dan het gebruik van andere oplossingen, moeten we vanuit dat oogpunt de nadelen bespreken.

Te technisch voor de gemiddelde gebruiker

Het omzetten van een dynamische site in een statische site kan voor de gemiddelde WordPress-gebruiker te technisch worden. Er zijn veel ingewikkelde stappen bij betrokken en eventuele fouten tijdens het proces kunnen moeilijk op te lossen zijn.

Als u bijvoorbeeld besluit de populaire te gebruiken voor het omzetten van uw site naar een statische site, moet u eerst een subdomein maken en uw WordPress-installatie daarheen overzetten, terwijl u de statische site instelt in de plug-in-instellingen om de sitebestanden te ontvangen.

Er zou een extra stap zijn als uw WordPress-installatie en uw websitebestanden zich op verschillende servers bevinden en u zou de statische bestanden als zip-bestand moeten downloaden en naar uw server moeten uploaden.

Als je zoiets nog niet eerder hebt gedaan, kan het snel overweldigend worden en veel ruimte laten voor fouten en het verpesten van dingen, die moeilijk of duur kunnen zijn om op te lossen. Enkele veelvoorkomende mogelijke problemen zijn onder meer dat de afbeeldingsbestanden niet worden overgedragen samen met de rest van de bestanden van uw site, of dat uw CSS problemen ondervindt.

Geen gemakkelijke CDN-optie

Als je het nog niet weet, verwijst een CDN naar een Content Delivery Network. Het is in feite een bron die de vereiste bestanden van uw statische site aan uw gebruikers levert, idealiter vanaf een locatie die het dichtst ligt bij waar de meeste van uw gebruikers vandaan komen, zodat ze een snelle laadtijd krijgen.

Aangezien nu geen statische plug-in voor sitegenerator – inclusief Simply Static waarnaar we hierboven verwezen – een CDN gebruikt die deze taak voor u zou uitvoeren, is dit iets dat aan u wordt overgelaten. Met andere woorden, u zou hier uw eigen oplossing moeten configureren.

Beperkingen in functionaliteit

Wat de functionaliteit betreft, heeft het maken van een statische site met behulp van plug-ins voor statische sitegenerator nogal wat beperkingen. U kunt geen contactformulieren gebruiken, een sitezoekfunctie en opmerkingen hebben, of iets anders dat dynamisch is in hun functie. Het gebruik van oplossingen van derden is een optie, maar het kan ook duur en moeilijk worden om in te stellen.

Als u bovendien veel omleidingen op uw site heeft, verliest u veel van het voordeel dat u op het SEO-front krijgt door statisch te worden. Dit komt omdat de plug-ins geen .htaccess-bestand voor uw site maken en in plaats daarvan metatags gebruiken voor al uw omleidingen, wat niet goed is voor SEO.

Ten slotte is er ook het feit dat statische sites die met plug-ins worden gegenereerd, ook wat onderhoudsproblemen hebben. Het belangrijkste om hier op te merken is dat elke wijziging die u op uw site aanbrengt, ertoe zou leiden dat uw hele site opnieuw wordt gepubliceerd, wat voor kleine sites misschien niet zo’n groot probleem is, maar voor grotere sites aanzienlijk tijdrovend kan zijn..

Hoe een WordPress-site te converteren naar een statische HTML-site?

Nu u zich bewust bent van zowel de voor- als nadelen van het statisch maken van uw WordPress-site, gaan we bespreken hoe u deze wijziging kunt implementeren, welke twee opties u heeft en hoe u de meeste nadelen kunt omzeilen.

Plug-ins voor statische sitegenerator

Zoals hierboven al besproken, kunt u uw WordPress-site statisch maken door een van de statische plug-ins voor sitegenerator te gebruiken, met als meest populaire opties Simply Static en WP2Static. Als u echter besluit een van deze plug-ins te gebruiken, zult u te maken krijgen met de beperkingen en problemen die we hierboven hebben besproken.

Dat gezegd hebbende, laten we deze twee populaire opties hieronder snel bekijken.

Eenvoudig statisch

gewoon statische WordPress-plug-in

Simply Static is de meest populaire plug-in voor het genereren van statische sites met meer dan 20.000 WordPress-sites die het gebruikten op het moment dat dit bericht werd geschreven. Het helpt u bij het maken van een statische versie van uw WordPress-site die u aan uw bezoekers kunt aanbieden terwijl u uw WordPress-installatie op een veilige plaats opbergt, waar u maar wilt.

Dit helpt u de meeste potentiële beveiligingsproblemen die verband houden met WordPress-sites te vermijden, terwijl u sneller inhoud aan uw bezoekers kunt aanbieden dankzij vooraf gegenereerde statische pagina’s.

WP2Static

WP2Static wordpress plugin

WP2Static is een andere populaire plug-in voor het genereren van statische sites waarmee u een statische versie van uw WordPress-website aan uw gebruikers kunt aanbieden, terwijl u WordPress kunt gebruiken voor het beheren van de inhoud van uw site.

Enkele van zijn andere populaire functies zijn onder meer het verwijderen van alle tekens van uw site die aantonen dat het WordPress gebruikt, zodat het hackers niet interesseert, de optie om uw site gratis te hosten met behulp van een van de keuzes die het biedt in de vorm van GitHub-pagina’s en andere opties , bureaubladmeldingen verzenden wanneer uw exporttaken zijn voltooid, enzovoort.

Hoewel het standaard niet werkt met WooCommerce of lidmaatschapssites, kunt u een tool van derden zoals Snipcart gebruiken om het net zo goed te laten werken voor dat soort sites.

Bovendien kunt u de functionaliteit van uw statische site nog verder verbeteren met de betaalde add-ons van WP2Static, waaronder een statische formulierconverter (om contact en andere formulieren op uw statische site te hebben), geavanceerde CSS-processor (om het uiterlijk van uw site beter aan te passen) ), en onder andere geavanceerd crawlen en detecteren.

Alles gezegd en gedaan, het gebruik van een van deze plug-ins kan in sommige gevallen een goede optie zijn, met name voor het weergeven van bestemmingspagina’s en niet voor de websites als geheel, of kleinere websites die geen dynamische elementen zoals opmerkingen hebben.

Dus wat is in deze gevallen een betere optie? Laten we het hieronder ontdekken.

Serverloze statische WordPress-hostingoplossingen

Er zijn enkele oplossingen van derden die werken als een statische, headless WordPress webhosts, en zijn een uitstekend alternatief voor het gebruik van plug-ins, omdat ze u helpen de problemen in verband met de laatste te omzeilen. Laten we 3 specifieke oplossingen bekijken die inderdaad geweldige allround opties zijn om uw WordPress-site statisch te maken.

Strattisch

strattic headless statische wordpress hosting

Stattic is een headless WordPress-host waarmee je een lichtgewicht, statische versie van je WordPress-website kunt maken terwijl je WordPress als de backend kunt gebruiken zoals gewoonlijk.

In tegenstelling tot andere opties om een ​​statische versie van uw WordPress-site te maken, gaat Strattic verder dan de beperkte functionaliteit en beschikt het over een groot netwerk van CDN’s verspreid over de hele wereld, wat betekent dat ongeacht waar de bezoekers van uw website vandaan komen, ze altijd een razendsnelle laadsnelheid zullen krijgen, aangezien ze krijgen de inhoud te zien vanaf de locatie die zich het dichtst bij hun locatie bevindt.

strategisch dashboard

Strattic koppelt de dynamische WordPress-site los van het web en plaatst deze op een andere URL achter authenticatie, zodat alleen site-eigenaren toegang hebben tot die site. U kunt uw WordPress blijven gebruiken zoals u altijd heeft gedaan: marketingmensen kunnen nog steeds inhoud toevoegen, u kunt nog steeds plug-ins toevoegen, enzovoort.

Evenzo slaagt het erin om de meeste beperkingen van traditionele statische site-generatie-oplossingen te omzeilen, dankzij de ingebouwde functionaliteit voor dynamische elementen zoals contactformulier, site-zoekfunctie en meer.

Strattic beweert met trots dat het een serverloze, statische WordPress-hostingoplossing is met een eigen serverloze architectuur, die automatisch de meeste hackkwetsbaarheden en prestatieproblemen wegneemt die horen bij hostingservers.

strattic hostingplannen

De Het startpakket bij Strattic kost $ 35 per maand en wordt geleverd met alle functies voor één website. Strattic verzorgt het migratieproces gratis voor u, ongeacht welke plannen u gebruikt.

HardyPress

hardypress serverloze wordpress hosting

HardyPress is een andere serverloze hostingoptie voor WordPress-gebruikers. Het is eigenlijk veel goedkoper dan Strattic, en het persoonlijke websiteplan kost ongeveer $ 5 per maand (als u jaarlijks betaalt), maar het ontbreekt niets aan functionaliteit.

hardypress prijzen

Verbeter de prestaties en beveiliging van uw WordPress-site in een mum van tijd! Bezoekers hebben toegang tot een volledig statische versie van uw website. Uw echte WordPress-installatie bevindt zich op een apart domein en wordt alleen uitgevoerd wanneer een editor enkele wijzigingen in de inhoud moet aanbrengen.

Het is zelfs veelzijdiger omdat je hiermee alle WordPress-plug-ins kunt gebruiken die geen dynamische componenten aan de voorkant hebben. HardyPress ondersteunt ook de populaire Contact Forms 7,
terwijl het zijn eigen zoekfunctie op uw website implementeert.

Net als de Strattic plaatst het uw WordPress-installatie op een apart domein waar niemand toegang toe heeft, behalve u, terwijl het een volledig statische versie van uw website maakt met 30 locaties over de hele wereld voor een nog snellere laadtijd.

Enkele van de andere functies zijn onder meer SSD-technologie, HTTPS, de mogelijkheid om uw WordPress-instantie af te sluiten en meer.

Shifter

Shifter Serverloze statische WordPress-hosting

Shifter is een andere geweldige optie als u statisch wilt worden met uw WordPress-site. Hiermee kunt u al uw WordPress-thema’s en plug-ins gebruiken (behalve degene met dynamische elementen) terwijl het verrassend eenvoudig is om in te stellen en te onderhouden.

Gebruik dezelfde WordPress-thema’s, plug-ins en tools die u kent en waar u van houdt, zonder de hoofdpijn van hosting of bedreigingen van bots en hackers.

Er zijn opties met één klik voor vrijwel alles wat u moet doen, en het opzetten van een nieuwe site of het migreren van uw oude WordPress-site is een fluitje van een cent met Shifter.

De beveiliging en prestaties zouden net zo goed zijn als bij de andere twee opties voor het genereren van statische sites die we hierboven hebben besproken, met een aantal behoorlijk handige functies, waaronder implementatie naar Netlify en meldingen voor Slack, of zelfs een aangepaste integratie volgens uw behoeften, HTTP / 2-geactiveerde gateway , IPv6-implementatie en meer.

Het heeft alternatieven voor uw opmerkingen en contactformulier en werkt net zo goed met op Shopify gebaseerde e-commercesites.

shifter prijzen

Wat betreft de prijsstelling, het meest eenvoudige abonnement zonder aangepaste domeinoptie is gratis beschikbaar voor één website, terwijl het goedkoopste abonnement met een aangepast domein wordt geprijsd op $ 16 per maand.

WordPress-sites converteren naar statische HTML: samenvatting

het omzetten van WordPress-sites naar statische html-sites

Statisch worden met uw WordPress-site heeft veel voordelen, maar het is niet voor iedereen. Hoewel veel afhangt van uw voorkeuren en behoeften hier, is een soort vuistregel dat als u de neiging heeft om elke dag of een paar keer per dag in te loggen op uw WordPress-dashboard, het waarschijnlijk statisch zou maken om uw WordPress-site statisch te maken voor jou dan zou het de moeite waard zijn.

Dat gezegd hebbende, zelfs als u niet de neiging heeft om af en toe te veel wijzigingen aan uw WordPress-site aan te brengen, moet u overwegen welke optie u moet gebruiken om de overgang naar een statische versie van uw site te maken.

Hoewel de plug-inoptie verleidelijk lijkt voor gebruikers met een beperkt budget, het kan problemen veroorzaken voor grote websites die moeilijk te hanteren zijn. Het zou echter waarschijnlijk een geweldige budgetoptie blijken te zijn voor bestemmingspagina’s en kleine sites met alleen inhoud.

Als je meer functionaliteit nodig hebt of een vrij grote WordPress-site hebt, gebruik dan een van de serverloze statische WordPress hostingoplossingen van derden We hebben hierboven besproken wat u moet doen. Het zorgt niet alleen voor een supersoepele overgang, maar stelt je ook in staat om WordPress te gebruiken zoals je eerder deed, terwijl het ook ingebouwde functionaliteit biedt voor belangrijke dynamische elementen zoals contactformulieren en zoeken naar websites.

Onthoud tenslotte dat terwijl een overgang naar statisch zal zeker de algehele snelheid, prestaties en beveiliging verbeteren van uw WordPress-website alleen een optie als u niet te veel dynamische elementen hoeft te gebruiken.

Als u dat doet, dan is een gedeelde shared hosting van goede kwaliteit en de juiste optimalisatie van snelheid en prestaties waar u voor moet gaan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map