Bent u nieuw bij hosting en vraagt ​​u zich af wat woorden als schijfruimte, bandbreedte of uptime echt betekenen?


Dan ben je niet de enige. Ik was super in de war toen ik me de eerste keer aanmeldde voor hosting.

meest voorkomende webhosting termen infographic

Hieronder is een infographic met algemene webhostingvoorwaarden , met uitleg over wat deze woorden werkelijk betekenen.

Ik wou dat er zo’n visuele woordenlijstgids bestond, toen ik begon.

Omdat voor niet-ingewijden het webhosting-jargon een vreemde taal kan lijken en een beetje verwarrend kan zijn.

Vooral als je op zoek bent naar een nieuwe webhost (zoals Bluehost).

Bluehost hebben deze visuele verklarende woordenlijst van gemaakt webhosting’s meest voorkomende woorden, acroniemen en zinnen.

meest voorkomende webhostingtermenInfografische bron: bluehost.com

Woordenlijst voor webhosting

Bandbreedte: De hoeveelheid gegevens die elke seconde naar of van uw website kan worden overgebracht.

Blog: Een regelmatig bijgewerkte website of webpagina. Nieuwe inzendingen worden posts genoemd; berichten kunnen worden gebruikt om zaken naar uw site te leiden of om te helpen met SEO. Hier is mijn start een blogpagina.

Cloud hosting: Cloudhosting weerspiegelt uw gegevens op meerdere opslagapparaten in plaats van dat deze zich op slechts één machine bevinden. Deze redundantie zorgt voor betrouwbaarheid voor uw site.

CDN: Een Content Delivery Network (CDN) is een systeem van servers verdeeld over meerdere datacenters over de hele wereld dat webcontent levert, met name statische bestanden zoals de afbeeldingen en paginastijlen van uw website, aan eindgebruikers.

Controlepaneel: Het controlepaneel is het zenuwcentrum van uw hostingaccount. Hier kunt u nieuwe domeinen toevoegen, e-mailadressen maken, applicaties installeren en instellingen achter de schermen beheren.

CMS: Een content management systeem (CMS) is een gebruiksvriendelijke applicatie die je op een hosting server installeert om het beheer van een website makkelijker te maken. Een CMS zoals WordPress is bijzonder geschikt voor mensen zonder coderingsachtergrond om aan de slag te gaan met een website.

PROCESSOR: De centrale verwerkingseenheid (CPU) is het brein van uw server of computer, voert opdrachten uit, neemt beslissingen en voert de invoer / uitvoer-berekeningen uit.

Datacenter: Een datacenter is een gespecialiseerde faciliteit met duizenden servers die via een netwerk met internet zijn verbonden.

Dedicated hosting: Met dedicated hosting kunt u een hele server leasen voor uw gebruik in plaats van deze te delen met andere gebruikers of organisaties.

DNS: Het Domain Name System (DNS) vertaalt gemakkelijk te onthouden domeinnamen naar numerieke IP-adressen.

Domeinnaam: Een domeinnaam, zoals websitehostingrating.com, wordt gebruikt om de locatie van een bepaalde webpagina te identificeren.

Domeinregistreerder: Een domeinregistreerder is een bedrijf dat is geaccrediteerd door de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) voor het registreren en beheren van domeinnamen.

E-commerce: E-commerce is de praktijk van het online kopen en verkopen van producten of diensten.

FTP en SFTP: File Transfer Protocol (FTP) en Secure File Transfer Protocol (SFTP) worden gebruikt om bestanden over te dragen tussen een computer en een server. FTP is vooral handig voor bulkoverdrachten, dus u hoeft niet honderden bestanden afzonderlijk te verplaatsen.

HTML: HyperText Markup Language (HTML) is een computertaal die uw browser vertelt hoe een webpagina moet worden weergegeven.

HTTP: HyperText Transfer Protocol (HTTP) is een toepassingsprotocol voor het overzetten van bestanden op internet. Zie het als de basis van internet.

HTTPS: HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) is het gebruik van HTTP via een beveiligde verbinding, meestal in combinatie met Transport Layer Security (TLS).

IP adres: Elke met internet verbonden computer heeft ten minste één IP-adres, een unieke reeks cijfers en / of letters, die twee doelen dient: host- of netwerkinterface-identificatie (wie het is) en locatieadressering (waar het is).

Malware: Schadelijke software die tot doel heeft uw computer, mobiele apparaat, website of netwerk te beschadigen, uit te schakelen of de controle over te nemen. Malware wordt vaak gebruikt om informatie te stelen of om losgeld op te slaan.

Geparkeerd domein: Voor Bluehost-klanten is een geparkeerd domein een speciale functie die beschikbaar is in het configuratiescherm waarmee u een nieuw domein dezelfde inhoud kunt laten weergeven als een van uw andere domeinen. Buiten cPanel-hosting is een geparkeerd domein een domeinnaam die is geregistreerd, maar die momenteel niet naar een website verwijst. Organisaties parkeren domeinen vaak voor toekomstig gebruik of om ervoor te zorgen dat ze niet worden geregistreerd door andere kopers.

Betalingsgateway: Een betalingsgateway is een service waarmee gebruikers creditcardbetalingen voor e-commerce kunnen autoriseren. Betalingsgateways hebben vaak specifieke nalevingsvereisten op basis van uw bedrijfstype en transactievolume.

PHP: PHP (een acroniem voor Hypertext Preprocessor) is een scripttaal die is ontworpen voor webontwikkeling. Het combineert dynamische inhoud – prijzen, opmerkingen of winkelwageninhoud – met statische inhoud – paginastijlen en afbeeldingen – in HTML, zodat uw browser deze kan weergeven.

Inpluggen: Een plug-in is een softwarecomponent waarmee u een specifieke functie of functie kunt toevoegen aan een bestaand webprogramma zoals WordPress.

RAM: Random access memory (RAM) is waar uw server of computer de kortetermijngegevens opslaat die het nodig heeft om regelmatig of snel toegang te krijgen.

Server: Een server is een krachtige computer die is ontworpen voor een specifieke taak. Hostingservers zijn bijvoorbeeld geprogrammeerd om webinhoud weer te geven. Om betrouwbaarheid en prestaties te garanderen, worden onnodige componenten verwijderd, dus de meeste servers hebben geen videokaarten, monitoren of zelfs een toetsenbord.

Gedeelde hosting: Gedeelde hosting is wanneer uw website naast de sites van andere mensen op een server staat. De beschikbare bronnen van de server worden gedeeld door alle sites.

Site back-up: Site back-up is de praktijk van het kopiëren en archiveren van gegevens, zodat u uw site kunt herstellen in het geval van een systeemstoring, cyberaanval of menselijke fout.

SSL en TLS: Een Secure Sockets Layer (SSL), de voorloper van Transport Layer Security (TLS), is een coderingsprotocol dat is ontworpen om verbindingen tussen computersystemen te beveiligen. Gemakshalve en legacy-redenen worden beide protocollen vaak SSL genoemd.

SSL-certificaat: Een SSL-certificaat wordt gebruikt om uw coderingssleutel door derden te laten valideren, zodat iemand anders niet kan doen alsof hij uw website is. Bluehost-klanten kunnen een SSL-certificaat kopen in hun configuratiescherm.

Subdomeinen: Met subdomeinen kunt u een voorvoegsel aan uw domeinnaam toevoegen (bijvoorbeeld help.bluehost.com) om een ​​gemakkelijk te onthouden URL voor specifieke inhoud te maken zonder dat u extra domeinen hoeft te registreren.

TLD’s: Top-level domeinen (TLD’s) zijn de achtervoegsels, zoals .com, .org en .website, aan het einde van elk webadres.

Uptime: De tijd dat de server ononderbroken is en uw website toegankelijk is. Dit kan lineair worden gemeten (uptime 154 dagen) of als percentage (uptime 99 procent in het afgelopen jaar).

Virus: Een virus is malware die zichzelf repliceert door andere programma’s, servers of thuiscomputers te infecteren. Virussen worden gewoonlijk via e-mail overgedragen.

VPS: Een virtual private server (VPS) is een webhostingserver die is onderverdeeld in secties die fungeren als virtuele dedicated servers, waarbij elk wordt toegewezen aan slechts één gebruiker tegelijk.

Webhostingservice: Een webhostingservice biedt serverruimte zodat particulieren en bedrijven websites op internet toegankelijk kunnen maken.

WordPress: is een gratis en open source content management systeem gebaseerd op PHP en MySQL. WordPress is de meest gebruikte software voor het bouwen van websites en ondersteunt 1/3 of alle websites op internet.

Overweegt u hosting te krijgen met Bluehost? Ontdek wat u moet weten in mijn Bluehost-recensie en hoe u aan de slag kunt met mijn Bluehost-aanmeldingsgids.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me