Hoe Shopify en Wix te gebruiken voor bloggen

Ik denk dat je het ermee eens zult zijn als ik zeg: wanneer mensen over bloggen praten, komt een naam als “WordPress” vaker voor dan bijvoorbeeld “Wix” en “Shopify”. En dat komt vooral omdat veel mensen het niet weten Wix en Shopify komen met briljante blogfuncties.


Dat klopt, beide platforms staan ​​niet in de eerste plaats bekend om hun blogmogelijkheden. Maar ze hebben allebei een krachtige en gebruiksvriendelijke ingebouwde blogfunctie.

Wix is vooral bekend als een volwaardige websitebouwer die u helpt om in recordtijd een site te starten.

hoe wix te gebruiken voor bloggen

U kunt verschillende websites op Wix maken dankzij tools zoals de Wix Editor, Wix ADI, prachtige thema’s en de werken.

De jongens bij Wix beginnen je met een gratis plan in de hoop dat je vanaf betaald plan begint $ 4,50 dollar een maand.

Als u voor het gratis abonnement kiest, begint u met een SSL-ready subdomein b.v. matt123.wixsite.com/websitehostingrating maar u kunt altijd een nieuw aangepast domein kopen of een bestaand domein linken aan uw Wix-site.

Shopify, Aan de andere kant is het een gerenommeerd e-commerceplatform.

hoe shopify te gebruiken voor bloggen

Shopify heeft een sterke focus om u te helpen een krachtige online winkel te lanceren voordat uw kopje koffie koud wordt. Het platform wordt geleverd met een intuïtieve winkelbouwer die gewoon een plezier is om mee te werken.

U kunt verschillende e-commerce-thema’s aanpassen om de beste versie van uw online winkel te bereiken.

Een gratis proefperiode begint je op een SSL-ready subdomein b.v. https://websitehostingrating.myshopify.com, maar u kunt altijd een premium abonnement krijgen met plannen vanaf $ 9,00 dollar per maand.

Wat de meeste mensen niet weten, is dat beide platforms behoorlijk nette blogfuncties hebben.

Dat is juist; u kunt de ingebouwde blogfuncties van Wix en Shopify gebruiken om een ​​blog te runnen die wedijvert met WordPress of Blogger-aangedreven blogs in uw niche.

En in deze gids laat ik je precies zien hoe Shopify en / of Wix te gebruiken voor bloggen. Deel uw bevindingen en gedachten in het commentaargedeelte aan het einde om bij te dragen aan de discussie.

Nu dat uit de weg is, gaan we aan de slag.

Hoe Wix te gebruiken voor bloggen

Laten we beginnen met Wix. Hoe een blog op Wix te starten?

Mijn veronderstelling hier is dat je een beginner bent, dus ga naar Wix.com en klik op de Begin knop om de bal aan het rollen te krijgen.

Een nieuwe Wix-website maken

Op de volgende pagina kunt u ervoor kiezen om in te loggen of u aan te melden. Raak in ons geval de Aanmelden link zoals hieronder getoond.

wix inschrijfpagina

Vul op de aanmeldingspagina het formulier in met uw e-mailadres en wachtwoord en klik op Aanmelden knop zoals hieronder getoond.

wix inschrijfformulier

Daarna zal Wix vragen om meer over uw bedrijf te weten te komen, maar u kunt dit gedeelte overslaan zoals hieronder weergegeven.

Ik heb ervoor gekozen om meer details te geven, want wat kan het kwaad? Hoe meer informatie ik over mijn bedrijf kan geven, hoe beter een ervaring die Wix kan bieden.

wix welkomstpagina die kan worden overgeslagen

Na het beantwoorden van twee tot drie simpele vragen kom je uiteindelijk op de volgende pagina terecht.

kies ofwel Wix ADI of een sjabloon

Zoals u op de bovenstaande pagina kunt zien, kunt u een sjabloon kiezen of Wix ADI een website voor u laten maken. ADI is gewoon een afkorting voor Kunstmatige ontwerpintelligentie.

De Wix ADI-tool maakt automatisch een website op basis van de antwoorden die u op sommige vragen geeft. Kies welke route voor jou werkt; we hebben alleen een live site nodig die een blog gaat maken, onthoud?

Voor deze tutorial ging ik met een sjabloon omdat ik van een praktische benadering hou. Klik op de Kies een sjabloon link hierboven leidt naar de Sjablonen onderstaande pagina.

wix-sjablonenpagina

Op de bovenstaande pagina heeft u toegang tot veel sjablonen in verschillende categorieën. Kies er een die bij u past door op te klikken Bewerk knop hieronder te zien.

het kiezen van een sjabloon in wix

Als u een sjabloon kiest, wordt de briljante Wix-editor op een nieuw tabblad gestart, zoals we hieronder markeren.

de briljante wix-website-editor

Pas uw website naar wens aan en als u tevreden bent met de resultaten, klikt u op Publiceren knop in de rechterbovenhoek van de editor.

Als u dit doet, verschijnt er een pop-upvenster waarin u ofwel 1) een gratis Wix.com-domein kunt krijgen of 2) uw eigen aangepaste domein kunt verbinden.

Voor deze post ging ik met het gratis Wix.com-domein.

Druk daarna op de Opslaan & Doorgaan met knop zoals we hieronder beschrijven.

wix kies domeinpagina

Klik vervolgens op de Publiceer nu link om uw website of de website te publiceren Gedaan knop om terug te keren naar de Wix-editor, zoals we in de onderstaande schermafbeelding markeren.

een nieuwe wix-website publiceren

Voor onze tutorial heb ik ervoor gekozen om de website te publiceren, wat ons naar de volgende pop-up leidt.

het bekijken van een nieuwe website in wix

Dat was snel, toch? Klik op de Site bekijken knop weergegeven in de afbeelding hierboven om uw gloednieuwe website te zien.

Uw domeinnaam is zoiets als https://matt123.wixsite.com/websitehostingrating.

Ja, ik weet dat het lang en lelijk is, maar het werkt! Bovendien kunt u altijd een eigen domeinnaam toevoegen.

Bekijk hieronder de voorbeeldsite die we maken zonder een enkele regel code aan te raken.

nieuwe wix-powered website

Niet slecht voor ongeveer 5 minuten. Vergeet niet dat je elke Wix-sjabloon kunt aanpassen tot je erbij neervalt, dus laat je fantasie de vrije loop.

Toch zijn we hier niet om Wix-websites te maken. We zijn allemaal hier om meer te weten te komen over de blogfuncties van Wix.

Een blog toevoegen aan uw Wix-website

Nu we een live website hebben, kunnen we een blog toevoegen, zodat u uw gedachten, nieuws en updates kunt delen.

Klik in de Wix Editor (en is dit ding mooi of wat?) Op de Begin met bloggen knop en dan Voeg nu toe zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

een blog toevoegen aan de wix-website

Wacht tot het proces is voltooid en klik in het pop-upvenster dat verschijnt op Begin knop zoals we hieronder markeren.

aan de slag met een nieuwe wix-blog

Tot dusverre was alles zo eenvoudig als taart. Problemen hebben? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen in de comments. Snel doorgaan.

De Wix Editor is een behoorlijk intuïtief dier. Klikken op de Begin knop brengt u naar de Blog Manager slide-in hieronder weergegeven.

wix blogmanager

Met de bovenstaande blogmanager kunt u nieuwe berichten maken, bestaande berichten beheren en blogelementen toevoegen.

Aangezien het je eerste keer is, druk op de Maak een bericht knop om de prachtige berichteditor hieronder te starten.

wix blogpost-editor

Laat je niet misleiden door de eenvoudige interface, de bovenstaande berichteditor zit vol met alle functies die je nodig hebt om je berichten een boost te geven.

Als u bijvoorbeeld aanbevolen afbeeldingen, categorieën en SEO wilt toevoegen, klikt u op de Berichtinstellingen link aan de rechterkant van de berichteditor hierboven weergegeven. Als u dit doet, wordt het dia-in-menu weergegeven dat wordt weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Het gebruik van de Wix-blog is ongelooflijk eenvoudig.Ik verwacht niet dat je problemen zult tegenkomen.

Elke functie die je nodig hebt, is openbaar en je hoeft niet veel te graven om als een professional te bloggen. Echt, het maakt bloggen heel plezierig als ik het zelf mag zeggen.

Notitie: Vergeet niet om na het toevoegen van uw blog op de te klikken Publiceren knop in de Wix Editor om uw wijzigingen op te slaan. Anders blijft uw blog ongepubliceerd.

Het beste is dat de Wix Editor de blog automatisch aan het menu van uw website toevoegt.

Als we terugkeren naar onze voorbeeldsite, komen we erachter dat de blogpagina al in actie is (ze hebben zelfs voor de goede orde zelfs een paar voorbeeldberichten geplaatst). Zie onderstaande afbeelding.

live wix blog

Annnd dat is het!

Zo maak je een blog op Wix. Hebben we belangrijke gebieden weggelaten waarover u meer wilt weten? Laat het me weten in de reacties en ik zal het bericht graag updaten.

Vergeet niet dat je je blog naar hartenlust kunt aanpassen en de blogjungle kunt regeren. We hopen zeker dat je hoog stijgt als een adelaar op steroïden.

Ga naar Wix.com en ga nu aan de slag om met bloggen te beginnen.

Afgezien van Wix, laten we leren hoe we een blog kunnen maken met Shopify.

Hoe Shopify te gebruiken voor bloggen

Shopify is een geweldig e-commerceplatform (zie mijn Shopify-recensie en ontdek waarom), maar hoe verhoudt het zich tot de concurrentie als een blogplatform? Hier leest u hoe u eenvoudig een blog op Shopify kunt maken.

Ga naar Shopify.com (ik neem nog steeds aan dat je nieuw bent) en druk op Start gratis proefperiode knop hieronder weergegeven.

shopify officiële website homepage

Voer vervolgens uw e-mailadres, wachtwoord en winkelnaam in. Raak dan de Maak je winkel knop zoals we markeren in het onderstaande scherm.

shopify aanmeldingsformulier

Pro tip: Maak er een gewoonte van om sterke wachtwoorden te maken. Gebruik bovendien nooit hetzelfde wachtwoord voor verschillende accounts en wijzig uw wachtwoord regelmatig.

Zodra uw gegevens zijn verwerkt, leidt Shopify u om naar de intropagina waar ze, net als Wix, om meer informatie over uw biz vragen. Hier is hoe dat eruit ziet.

shopify welkomstpagina

Vertel ze zoveel als je kunt. U kunt ook de welkomstpagina overslaan en direct doorgaan met uw zaken.

Zoals gewoonlijk nam ik de tijd om zoveel mogelijk informatie te geven voor deze tutorial. Aan het einde van dit alles krijg je het onderstaande beheerdersdashboard.

shopify admin dashboard

Voordat u iets doet, logt u in op uw mailbox en bevestigt u uw e-mail.

bevestigingsmail voor shopify

Klik op de Voltooi je registratie knop brengt u terug naar het Shopify-beheerdersdashboard. Op het admin-dashboard kunt u een aantal dingen doen. U kunt (in genummerde volgorde):

 1. Begin met het toevoegen van nieuwe producten aan uw winkel
 2. Pas een thema aan
 3. Voeg een aangepast domein toe

Ik zal kort de eerste twee gebieden bespreken en dan kunnen we een blog toevoegen. Deal? Geweldig ��

Nieuw product toevoegen aan uw Shopify-winkel

Een nieuw product toevoegen aan je Shopify-winkel is het spul van de vierde klas. Meld u eenvoudig aan bij uw beheerdersdashboard en klik op Product toevoegen knop zoals hieronder getoond.

nieuw product toevoegen aan shopify-winkel

Voeg op het volgende scherm van de producteditor uw productdetails toe (en u kunt veel toevoegen!) En druk vervolgens op Opslaan knop zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Shopify-producteditor

Nadat u uw product heeft toegevoegd (en u kunt er zoveel toevoegen als u wilt), klikt u op Huis om terug te gaan naar het beheerdersdashboard zoals hieronder weergegeven.

Uw Shopify-thema aanpassen

Met Shopify kun je het uiterlijk van je online winkel aanpassen zonder je zorgen te maken. Hoe? Klik in uw beheerdersdashboard onder het tabblad Thema aanpassen op Thema aanpassen knop zoals hieronder getoond.

pas het shopify-thema aan

Als u op de bovenstaande knop klikt, gaat u naar de Shopify Themes-pagina, waar u kunt kiezen uit een selectie van gratis en premium thema’s zoals hieronder weergegeven. Voor deze tutorial ging ik met gratis thema’s.

Shopify themabibliotheek

Klik op de Verken gratis thema’s knop om de onderstaande pop-up te starten.

Shopify-themaselectie

Klik op een thema naar keuze en klik vervolgens op Toevoegen aan themabibliotheek knop zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

een thema kiezen in shopify

Zodra je een thema aan je bibliotheek hebt toegevoegd, kun je het opmaken door op te klikken Aanpassen link zoals we in de onderstaande schermafbeelding beschrijven.

hoe een thema aan te passen in de themabibliotheek van Shopify

Wanneer u op de klikt Aanpassen link, Shopify leidt u door naar de eenvoudig te gebruiken website-editor die hieronder wordt weergegeven.

shopify website-editor

Hier kunt u uw Shopify-webwinkel aanpassen totdat u erbij neervalt. Laat je creatieve genie los en creëer de winkel van je dromen. Als de resultaten bevredigend zijn, klik dan op de Publiceren knop in de rechterbovenhoek van de editor om uw wijzigingen op te slaan.

Nu een blog toevoegen aan uw Shopify-blog.

Een blog toevoegen aan uw Shopify-winkel

Navigeer in uw Shopify-beheerdersdashboard naar Online winkel -> Blog berichten en klik op de Maak een blogpost knop zoals we hieronder markeren.

blogberichten maken op shopify

Voeg vervolgens de inhoud van uw blogpost toe aan de prachtige berichteditor, zoals te zien is in de volgende afbeelding. Vergeet natuurlijk niet om je bericht op te slaan.

shopify post-editor

De bovenstaande berichteditor wordt geleverd met alle toeters en bellen van een editor van wereldklasse. Je krijgt alles van aanbevolen afbeeldingen, categorieën, SEO enzovoort.

En hieronder is hoe de blogpost op de website verschijnt Debuut thema zonder veel maatwerk.

blogbericht in shopify

Dat was toch makkelijk? Helaas moet je, in tegenstelling tot Wix, je blog toevoegen aan je eigen navigatiemenu. Hoe?

Kies in de Shopify-editor de sectie waar uw navigatiemenu zich bevindt, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Voor deze tutorial werk ik ook met de Gemakkelijk thema, dus mijn menu staat in de zijbalk. Ik kies het zijbalkgedeelte en klik vervolgens op Menu bewerken link op de Menu tabblad zoals hieronder weergegeven.

Als u dit doet, wordt de Navigatie pagina in een nieuw tabblad. Klik vervolgens op Menu-item toevoegen zoals hieronder getoond.

nieuw menu-item toevoegen in shopify

Voeg in de pop-up die verschijnt uw blognaam toe, bijv. Matt’s Blog en kies vervolgens het linktype van de Koppeling vervolgkeuzemenu zoals hieronder weergegeven. Notitie: Je moet kiezen Blogs om een ​​link naar je blog toe te voegen.

Raak ten slotte de Toevoegen knop. Raak dan de Opslaan knop zoals hieronder getoond en uw werk is gedaan.

Wauw, wat een gecompliceerde manier om een ​​eenvoudig menu-item toe te voegen? Als we nu naar onze voorbeeldsite gaan, de Blog menu-item is precies waar we het wilden. Zie onderstaande afbeelding.

shopify voorbeeldblog

Ga naar Shopify en laat je blog nu beginnen!

Oef, dit werd een heel lange blogpost; in ieder geval hoop ik dat je hier vandaag iets hebt geleerd.

Overzicht

WordPress en Blogger zijn zonder twijfel populaire blogplatforms, maar als je bent begonnen met Wix of Shopify, hoef je niet ergens anders heen te gaan om een ​​krachtige blog te maken.

Wix en Shopify worden geleverd met krachtige blogmogelijkheden die het maken van een blog een fluitje van een cent maken. Als u uw kaartrechten speelt, ziet u er misschien nooit meer uit zoals WordPress.

Heb ik iets belangrijks weggelaten dat je wilt leren? Heeft u vragen of suggesties? Laat het ons weten in de comments. Proost op het maken van een succesvolle blog op Wix of Shopify!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map