Hoe een blog vanaf nul te starten

Je eigen blog starten is de beste en gemakkelijkste manier om uw ideeën en expertise met de wereld te delen. Als je denkt dat het helemaal opnieuw moeilijk en technisch is om een ​​blog te maken, dan heb je het mis. Omdat het maken van een blog een stuk eenvoudiger is dan je denkt. Het is echt!


Dit is hier een stapsgewijze zelfstudie over hoe je over mijn schouder moet kijken hoe je een blog helemaal opnieuw kunt starten met WordPress, met video’s die gemakkelijk te volgen en te begrijpen zijn.

Maar als je vastloopt, stuur me dan een e-mail en ik zal mijn best doen om je te helpen.

En als u wilt, kunt u uw blog zelfs gebruiken om uw kleine bedrijf of online winkel te promoten, of u kunt er zelfs geld mee verdienen door te bloggen.

 1. Wat leer je hier?
 2. U leert hoe u vanaf het begin een WordPress-blog maakt (d.w.z. hoe u WordPress installeert, configureert en aanpast).

 1. Wat heb je nodig om een ​​blog te starten?
 2. Je hebt een computer en internetverbinding nodig (duh!), En je hebt minimaal een paar uur nodig om te beginnen.

 1. Hoeveel kost het om een ​​WP-blog te maken?
 2. Niet veel, u hoeft slechts ongeveer $ 10 per maand uit te geven aan een domeinnaam en webhosting, dat is alles.

hoe u een WordPress-blog helemaal opnieuw start

Ben je klaar? Laten we dan eens kijken hoe u vanaf 2020 een WordPress-blog kunt starten:

Hoe een blog helemaal opnieuw te starten met WordPress

 • 1. Koop een domeinnaam & web hosting

  Allereerst, voordat je je blog kunt maken, heb je twee dingen nodig; een domeinnaam en webhosting. Dit zijn de bouwstenen van je blog.

  Ik raad je aan om Bluehost.com of SiteGround.com te gebruiken als de webhost voor je blog, dit is waarom:

  Beide bieden vergelijkbare prijzen

  Beide zijn aanbevolen door WordPress.org. Bluehost en WordPress werken sinds 2005 samen

  Beide hebben WordPress-installatie met één klik die automagisch zorgt voor de technische setup en configuratie.

  Beide bieden 24/7 ondersteuning wat betekent dat er altijd iemand is om uw vragen te beantwoorden, plus hun online ondersteuningscentrum bevat WordPress-gidsen, video-tutorials en meer.

  Beide bieden 30-dagen geld terug garantie dus je kunt je geld terugkrijgen als je besluit dat je toch geen blog wilt hebben.

  Bluehost geeft je een GRATIS DOMEINNAAM wanneer u zich bij hen aanmeldt.

  SiteGround geeft je UITSTEKENDE FUNCTIES als het gaat om snelheid en beveiliging (Ter info: ik gebruik Siteground’s GrowBig-plan voor deze site).

  Voor meer gedetailleerde informatie over deze bedrijven, zie mijn SiteGround-beoordeling en Bluehost-beoordeling, en als u nog steeds niet kunt beslissen, moet u mijn SiteGround versus Bluehost-vergelijking bekijken.

 • 2. WordPress overzicht & installatie

  In deze video leert u hoe u WordPress op uw hostingaccount installeert met behulp van hun eenvoudige en beginnersvriendelijke “1-klik” WordPress-installatieprogramma.

  Als je hulp nodig hebt bij het installeren van WordPress, raadpleeg dan deze installatiehandleiding en walkthrough.

 • 3. Inloggen op WordPress & admin gebied

  Gefeliciteerd met het installeren van WordPress! Hier in deze video leert u hoe u inlogt op uw WordPress-beheergebied en de belangrijke tools gebruikt die daar te vinden zijn.

 • 4. Pagina’s maken in WordPress

  In deze video leer je hoe je pagina’s (zoals je startpagina, contactpagina enz.) Kunt maken voor je WordPress-blog.

 • 5. Het maken van berichten in WordPress

  Hier in deze video leert u hoe u een bericht voor uw WordPress-blog maakt. Berichten verschillen een beetje van pagina’s omdat ze in omgekeerde chronologische volgorde op uw site staan ​​en ideaal zijn voor inhoud van het dagboektype, zoals blogposts.

  Intermezzo

  Wat is het verschil tussen pagina’s en berichten in WordPress?

  Berichten en pagina’s in WordPress kunnen er op het eerste gezicht erg op lijken, beide bevatten een titel en het hoofdinhoudsgebied gebruikt dezelfde inhoudseditor, maar er zijn een paar belangrijke verschillen:

  Berichten hebben een zichtbare datum- en tijdstempel, terwijl pagina’s dat niet hebben

  Berichten worden in omgekeerde chronologische volgorde op uw website weergegeven, van de nieuwste tot de oudste

  Pagina’s worden weggelaten uit de hoofdtijdlijn van uw blog

  Berichten kunnen worden georganiseerd met categorieën en tags

  Pagina’s kunnen worden georganiseerd in een hiërarchische structuur

  Berichten worden gesyndiceerd met RSS-feeds, waarbij abonnees worden geïnformeerd wanneer nieuwe berichten worden gepubliceerd

  Als vuistregel geldt dat alle inhoud die ‘tijdloos’ is en geen deel uitmaakt van uw blog, het meest geschikt is om als pagina te worden gepubliceerd. Content die deel uitmaakt van uw blog of tijdschrift en meer tijdgevoelig is, is beter geschikt als post.

  Oké, laten we verder gaan.

 • 6. Categorieën & tags in WordPress

  In deze video leer je hoe je categorieën en tags (voor posts) maakt voor je WordPress blog.

 • 7. WordPress plug-ins gebruiken

  Hier in deze video leert u hoe u plug-ins gebruikt op uw WordPress-website. Een plug-in breidt de functionaliteit uit of voegt een nieuwe functie (bijvoorbeeld een contactformulier) toe aan uw WordPress-blog.

  Intermezzo

  Wat zijn de onmisbare WordPress-plug-ins die u moet installeren??

  Plug-ins helpen de functionaliteit van uw WordPress-blog uit te breiden en uit te breiden. Er zijn bijna 50.000 gratis WordPress-plug-ins die u voor uw blog kunt gebruiken. Maar doe niet gek en installeer ze allemaal, want als je te veel plug-ins hebt geïnstalleerd, wordt je blog trager. Je moet dus kieskeurig zijn en alleen de plug-ins installeren die je blog echt nodig heeft.

  Aksimet is een antispam-plug-in die uw blog beschermt tegen schadelijke inhoud (dit is een officiële WordPress-plug-in en wordt vooraf geïnstalleerd).

  Yoast is een SEO-plug-in die u helpt uw ​​zoekmachine uw blog te optimaliseren en u te helpen bij het configureren van de SEO van uw WordPress-blog, zoals metatags en XML-sitemapgeneratie, robots.txt-bestandsconfiguratie, .htaccess-bestandsbewerking en nog veel meer

  WP Rocket is een premium caching-plug-in die helpt om uw WordPress-site snel te laden. Het mooie van WP Rocket is dat het zonder complexe plug-in-instellingen wordt geleverd en dat het de laadtijd van uw website versnelt bij het activeren van de plug-in.

  Visuele componist is een intuïtieve slepen-en-neerzetten-editor die een rijke bibliotheek biedt met krachtige functies en middelen om een ​​complete en professionele WordPress-site te creëren.

  Stel je voor is een plug-in voor beeldcompressie die afbeeldingen die u uploadt optimaliseert door de bestandsgrootte te verkleinen zonder kwaliteitsverlies, zodat uw blog snel laadt

  Sociale oorlogsvoering plug-in helpt u verbluffend uitziende knoppen voor sociale bladwijzers toe te voegen aan uw blog.

  Contactformulier 7 is een plug-in voor contactformulieren die u kunt gebruiken om verschillende soorten contactformulieren te maken.

  Jetpack is een alles-in-één plug-in die uw blogfuncties biedt zoals statistieken, gerelateerde berichten, zoekmachineoptimalisatie, sociaal delen, bescherming, back-ups, snelheid en beheer van e-maillijsten.

  Laten we verder gaan.

 • 8. Aanpassen van WordPress-thema’s

  Een WordPress-thema (ook wel sjabloon genoemd) is een set bestanden die de look en feel van uw WordPress-aangedreven blog bepalen. In deze video leer je hoe je WordPress-thema’s gebruikt om een ​​geweldige eerste indruk te maken voor je WordPress-blog.

 • 9. WordPress-menu’s & widgets

  In deze video leert u hoe u de weergave van de inhoud van uw blog kunt wijzigen met behulp van het WordPress-menu & widget-functies.

 • 10. Creëren & gebruikers beheren

  In deze video leer je hoe je gebruikersaccounts maakt en beheert op je WordPress blog.

 • Bonus: blogpromotie & beveiligingstips

  Hier leert u hoe u uw WordPress-blog kunt promoten, onderhouden en beschermen met een paar handige tips.

  Intermezzo

  Wat kunt u doen om WordPress te beveiligen??

  WordPress is out-of-the-box, er zijn voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om uw WordPress-blog verder te versterken. Hier zijn een paar basistips voor WordPress-beveiliging:

  Gebruik “Admin” niet als gebruikersnaam voor uw beheerder / master

  Gebruik sterke wachtwoorden (lang, met cijfers, hoofdletters en symbolen)

  Download alleen plug-ins en thema’s van bekende bronnen

  Voltooi altijd de belangrijkste WordPress-updates zodra ze uitkomen (alle plannen van SiteGround worden geleverd met beheerde WordPress-hosting, wat betekent dat ze de belangrijkste updates en patches voor WordPress automatisch voor u zullen uitvoeren)

5 manieren om inkomsten te genereren met uw blog

Uit mijn eigen ervaring heb ik gemerkt dat het meeste advies over het genereren van inkomsten met een blog is gebaseerd op het uitgangspunt dat uw blog al duizenden bezoekers per dag trekt. Maar hoe waar is die veronderstelling? Als je op mij lijkt, krijg je waarschijnlijk niet duizenden bezoekers per dag. Maar maak je geen zorgen, er zijn nog genoeg manieren om geld te verdienen met je blog. Dit zijn vijf methoden die voor elke blog werken.

Methode 1: sponsoring

De meeste mensen zullen u vertellen dat het weergeven van advertenties op uw site (banneradvertenties of tekstadvertenties die aan het einde van artikelen verschijnen) de beste manier is om inkomsten te genereren. Hoewel deze advertentieprogramma’s eenvoudig in te stellen zijn, zijn ze ook niet de moeite waard om te volgen, tenzij u veel verkeer heeft. Een gemakkelijk alternatief voor pure reclame zijn sponsoring, waarbij lokale bedrijven u rechtstreeks zullen betalen om hun namen en logo’s op uw website te plaatsen.

Methode 2: E-books en premium content

Als je bereid bent om elke maand een nieuw stuk downloadbare content te maken – een casestudy, een whitepaper of een Kindle-e-boek – dan kun je een terugkerende inkomstenstroom opzetten op basis van je blog. Zo werkt het: maak een boek van 25 pagina’s, voeg het toe aan Amazon en laad overal $ 1,99 tot $ 3,99 per boek op. Het beste van alles is dat dit een volledig passief inkomen is dat daadwerkelijk helpt om uw reputatie op te bouwen.

Methode 3: Cursussen en advies

En als je eenmaal je reputatie hebt opgebouwd met e-books en andere premium content, kun je beginnen met het verkopen van dure cursussen en adviesdiensten. Stel dat u een blog schrijft over gezondheid en fitness. Elke dag kunt u trainingssuggesties geven en foto’s van uzelf plaatsen in de sportschool. Dat kan de deur openen voor mensen die je inhuren als persoonlijke fitnesstrainer, of voor een sportschool om je in te huren als leraar voor een nieuwe fitnesscursus.

Methode 4: Affiliate marketing

Ik heb gezien dat veel mensen hun passie voor een specifiek product nemen en het omzetten in een zeer succesvol affiliate marketingbedrijf. Stel dat u graag schrijft over verschillende technische gadgets en dat u een relatief populaire gadgetblog heeft gemaakt die mensen lezen om meer te weten te komen over het nieuwste nieuwe productaanbod. Je noemt al producten, dus waarom zou je daar niet voor betaald worden? Als u zich aanmeldt voor een affiliate-marketingprogramma, kunt u betaald worden telkens wanneer iemand op een productlink op uw blog klikt en een product koopt.

Methode 5: Contentmarketing

Ik heb mijn beste suggestie voor het laatst bewaard. De allerbeste manier om geld te verdienen met je blog, is door het de kern te maken van je contentmarketing-inspanningen. Hier is hoe het werkt: u zet een blog op en u werkt uw blog regelmatig bij met SEO in gedachten, het is een geweldige manier om bekendheid te geven aan alle verschillende producten die te koop zijn op uw hoofdwebsite.

Als u serieus inkomsten wilt genereren met uw blog, zijn dit allemaal bewezen methoden die werken, ongeacht hoe groot of klein uw verkeer elke dag is. Het kan in het begin wat werk vergen, maar als je eenmaal ziet hoe gemakkelijk het is om geld te verdienen terwijl je slaapt, zul je geïnspireerd worden om steeds meer van deze strategieën uit te proberen.

Volgende stappen om uw eigen WordPress-blog te starten

Nu ik je precies heb laten zien hoe je een blog kunt starten en hoe je er inkomsten mee kunt genereren, is het nu helemaal aan jou. Omdat alleen jij het kunt laten gebeuren en je blog kunt laten werken!

Als je je ideeën of expertise met de wereld wilt delen of geld wilt verdienen met een blog, begin dan nu meteen.

Kies een WordPress-thema waarmee het ontwerp van uw blog eruit ziet en aanvoelt zoals u dat wilt. Ik raad StudioPress-thema’s aan. Overweeg ook om een ​​snel ladend WordPress-thema te gebruiken.

Installeer een paar WordPress-plug-ins die de functionaliteit van uw blog uitbreiden.

Voeg de paar belangrijke “must-have” pagina’s toe zoals contact, over, privacy etc. pagina’s. Deze handleiding voor het starten van een blog laat u zien hoe u dit soort pagina’s kunt maken.

Ga en schrijf je allereerste blogpost.

Als je ergens mee vastloopt, stuur me dan een e-mail en ik zal mijn best doen om je te helpen. Bekijk ook mijn lijst met WordPress-bronnen en u kunt ook een website-builder gebruiken als u eenvoudig en snel een website wilt maken.

Laat me ook weten wanneer je blog actief is, want ik zou het leuk vinden om je blog “live” en “in actie” te zien. Hartelijk dank en aan Bluehost voor hun handige video-tutorials.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map