Cum să utilizați Shopify și Wix pentru blogging

Cred că veți fi de acord când spun: Când oamenii vorbesc despre bloguri, un nume precum „WordPress” apare mai des decât, „Wix” și „Shopify”. Și asta este predominant pentru că mulți oameni nu știu Wix și Shopify vin cu funcții de blog strălucitoare.


Așa este, ambele platforme nu sunt cunoscute în primul rând pentru capacitățile lor de blogging. Dar ambele au o funcționalitate integrată de blogging puternică și ușor de utilizat.

Wix este cel mai cunoscut ca un constructor de site-uri pe deplin, care vă ajută să porniți un site într-un timp record.

cum se folosește wix pentru blogging

Puteți crea o varietate de site-uri web pe Wix datorită instrumentelor precum Wix Editor, Wix ADI, teme frumoase și lucrărilor.

Băieții de la Wix vă încep cu un plan gratuit, cu speranța că veți bloca planurile plătite începând de la 4,50 dolari o luna.

Dacă alegeți planul gratuit, începeți cu un Subdomeniu gata SSL de exemplu. matt123.wixsite.com/websitehostingrating, dar puteți oricând să achiziționați un nou domeniu personalizat sau să conectați un domeniu existent la site-ul dvs. Wix.

Shopify, pe de altă parte, este o platformă de renume de e-commerce.

cum să folosești magazinul pentru blogging

Shopify se concentrează foarte mult pe a vă ajuta să lansați un magazin online puternic înainte ca ceașca de cafea să se răcească. Platforma livrează cu un constructor intuitiv de magazine, care este pur și simplu o plăcere cu care să lucrez.

Puteți personaliza o varietate de teme de comerț electronic pentru a obține cea mai bună versiune a magazinului dvs. online.

Un proces gratuit vă începe pe un Subdomeniu gata SSL de exemplu. https://websitehostingrating.myshopify.com, dar puteți oricând să accesați abonament premium cu planuri începând de la 9,00 dolari pe luna.

Ceea ce nu știe majoritatea oamenilor este că ambele platforme au funcții de blog destul de îngrijite.

Asta e corect; puteți utiliza funcțiile de blog încorporate Wix și Shopify pentru a rula un blog care rivalizează cu blogurile WordPress sau Blogger în nișa dvs..

Și în acest ghid, vă arăt exact cum să utilizați Shopify și / sau Wix pentru blogging. Împărtășiți concluziile și gândurile dvs. în secțiunea de comentarii de la final pentru a contribui la discuții.

Cu asta în afara drumului, să trecem la treabă.

Cum se utilizează Wix pentru blogging

Să începem cu Wix. Cum să pornești un blog pe Wix?

Presupunerea mea aici este că ești un începător, așa că du-te la Wix.com și lovește-l Incepe buton pentru a face rostogolirea mingii.

Crearea unui site web nou Wix

Pe pagina următoare, puteți alege să vă autentificați sau să vă înscrieți. În cazul nostru, apăsați pe Inscrie-te link-ul așa cum se arată mai jos.

wix pagina de înscriere

În pagina de înscriere, completați formularul cu e-mail și parola și faceți clic pe butonul Inscrie-te buton așa cum se arată mai jos.

formular de înscriere wix

După aceea, Wix vă va cere să aflați mai multe despre afacerea dvs., dar puteți săriți această parte, așa cum se arată mai jos.

Am ales să ofer mai multe detalii pentru că, care este răul? Cu cât pot furniza mai multe informații cu privire la afacerea mea, cu atât va putea oferi o experiență Wix.

pagina de bun venit care poate sări cu wix

După ce răspundeți de la două la trei întrebări simple, în cele din urmă veți ateriza pe pagina următoare.

alegeți Wix ADI sau un șablon

După cum puteți vedea în pagina de mai sus, puteți alege fie un șablon sau lăsați Wix ADI să creeze un site web pentru dvs. ADI este pur și simplu un acronim pentru Informații artificiale de proiectare.

Instrumentul Wix ADI creează automat un site web pe baza răspunsurilor pe care le oferiți unor întrebări. Alegeți oricare dintre rutele dvs. funcționează pentru dvs.; avem nevoie doar de un site live care să creeze un blog, nu uitați?

În scopul acestui tutorial, am mers cu un șablon pentru că îmi place o abordare practică. Făcând clic pe butonul Alegeți un șablon legătura de mai sus duce la Template-uri pagina prezentată mai jos.

șabloane wix pagina

Pe pagina de mai sus, puteți accesa multe șabloane din diferite categorii. Alegeți una care se potrivește nevoilor dvs. dând clic pe butonul Editați | × buton văzut mai jos.

alegerea unui șablon în wix

Alegerea unui șablon va lansa genialul Wix Editor într-o nouă filă, după cum evidențiem mai jos.

genialul editor de site-uri wix

Personalizați-vă site-ul așa cum doriți și, odată ce sunteți mulțumit de rezultate, atingeți Publica butonul din partea dreaptă sus a editorului.

Dacă faceți acest lucru, va apărea o fereastră pop-up care vă permite să 1) obțineți un domeniu gratuit Wix.com sau 2) să vă conectați propriul dvs. domeniu personalizat.

Pentru această postare, am mers cu domeniul gratuit Wix.com.

După aceea, apăsați pe Salvați & Continua buton după cum detaliem mai jos.

wix alege pagina de domeniu

Apoi, faceți clic pe butonul Publicați acum link pentru a publica site-ul dvs. web sau Terminat butonul pentru a reveni la Wix Editor, după cum am evidențiat în imaginea de mai jos.

publicați un nou site web wix

În scopul tutorialului nostru, am ales să public site-ul, care ne conduce la următorul pop-up.

vizualizarea unui nou site web în wix

A fost rapid, nu? Apasă pe Vizualizați site-ul butonul afișat în imaginea de mai sus pentru a vedea site-ul dvs. nou.

Numele dvs. de domeniu este ceva de genul https://matt123.wixsite.com/websitehostingrating.

Da, știu că este lung și urât, dar funcționează! În plus, puteți adăuga întotdeauna un nume de domeniu personalizat.

Mai jos, uitați-vă la site-ul de probă creat de noi fără a atinge o singură linie de cod.

nou site web bazat pe wix

Nu este rău timp de aproximativ 5 minute. Amintiți-vă că puteți personaliza orice șablon Wix până la scădere, așa că lăsați-vă imaginația să curgă.

Cu toate acestea, nu suntem aici pentru a crea site-uri web Wix. Suntem cu toții aici pentru a afla mai multe despre funcțiile de blog Wix.

Adăugarea unui blog pe site-ul dvs. Wix

Acum că avem un site web live, permiteți-ne să adăugăm un blog, astfel încât să puteți începe să vă împărtășiți gândurile, știrile și actualizările.

În Wix Editor (și acest lucru este frumos sau ce?), Faceți clic pe butonul Începeți blogul buton și apoi Adaugă acum așa cum se arată în imaginea de mai jos.

adăugarea unui blog pe site-ul web wix

Așteptați procesul finalizat, iar pe fereastra pop-up care apare, faceți clic pe butonul Incepe buton după cum evidențiem mai jos.

a începe cu un nou blog wix

Până acum atât de bine, totul a fost la fel de ușor ca plăcinta. Aveți probleme? Vă rugăm să nu ezitați să mă contactați în comentarii. Deplasarea rapidă.

Wix Editor este un animal destul de intuitiv. Făcând clic pe butonul Incepe butonul te va duce la Blog Manager diapozitiv prezentat mai jos.

wix blog manager

Folosind managerul de blog de mai sus, puteți crea postări noi, gestiona postări existente și adăuga elemente de blog.

Deoarece este prima oară, lovește-l Creați o postare buton pentru a lansa frumosul editor de redare afișat mai jos.

wix blog post editor

Nu lăsați interfața simplă să vă păcălească, editorul de postare de mai sus este încărcat cu toate funcțiile de care aveți nevoie pentru a supraîncărca postările.

De exemplu, pentru a adăuga imagini, categorii și SEO, accesați pur și simplu butonul Setări postare link-ul din partea dreaptă a editorului de post prezentat mai sus. În acest fel, se va lansa meniul de glisare prezentat în imaginea de mai jos.

Folosirea blogului Wix este incredibil de ușoară, nu aștept să te confrunți cu probleme.

Fiecare caracteristică de care aveți nevoie este deschisă, nu va trebui să săpați mult pentru a face bloguri ca un profesionist. Într-adevăr, face blogging-ul destul de plăcut dacă aș putea spune așa și eu.

Notă: După adăugarea blogului dvs., nu uitați să faceți clic pe butonul Publica butonul din Wix Editor pentru a salva modificările. În caz contrar, blogul dvs. va rămâne nepublicat.

Cea mai bună parte este editorul Wix care va adăuga automat blogul în meniul site-ului dvs. automat.

Dacă revenim pe site-ul nostru de probe, aflăm că pagina blogului este deja în acțiune (chiar au aruncat câteva exemple de postări pentru o bună măsură). Vezi imaginea de mai jos.

blog live wix

Annnd asta este!

Așa creezi un blog pe Wix. Am lăsat în afara zonelor importante despre care ai vrea să înveți mai multe? Vă rog să mă anunțați în comentarii și voi actualiza cu bucurie postarea.

Amintiți-vă că puteți personaliza blogul dvs. pentru a umple inima dvs. și să guvernați jungla blogging. Sperăm, cu siguranță, că crești ca un vultur pe steroizi.

Intrați pe Wix.com și începeți acum să începeți blogging-ul.

Wix deoparte, să învățăm cum să creăm un blog folosind Shopify.

Cum să utilizați Shopify pentru blogging

Shopify este o platformă excelentă de e-commerce (consultați recenzia mea Shopify și aflați de ce), dar cum se împacă împotriva concurenței ca platformă de blogging? Iată cum puteți crea cu ușurință un blog pe Shopify.

Întoarceți-vă la Shopify.com (încă presupun că sunteți nou) și atingeți Incepe o probă gratuită butonul prezentat mai jos.

shopify pagina oficială a site-ului web

În continuare, introduceți adresa de e-mail, parola și numele magazinului. Apoi apăsați pe Creați-vă magazinul butonul subliniat în ecranul de mai jos.

Formular de înscriere pentru magazin

Sfat Pro: Obțineți obiceiul de a crea parole puternice. În plus, nu folosiți niciodată aceeași parolă în conturi diferite și schimbați-vă parola în mod regulat.

Odată ce detaliile dvs. trec, Shopify vă redirecționează către pagina de introducere, unde, cum ar fi Wix, vă solicită mai multe informații despre biz. Iată cum arată asta.

Shopify pagina de bun venit

Spuneți-le cât puteți. În mod alternativ, puteți sări peste pagina de întâmpinare și puteți merge direct la afaceri.

Ca de obicei, mi-am luat timpul să ofer cât mai multe informații pe care le-am putut pentru acest tutorial. La sfârșitul tuturor, veți obține tabloul de bord administrat mai jos.

shopify tabloul de bord admin

Înainte de a face ceva, conectați-vă la căsuța poștală și confirmați-vă e-mailul.

magazin de e-mail de confirmare

Făcând clic pe butonul Completați-vă înregistrarea butonul te duce înapoi la tabloul de bord al magazinului Shopify. Pe tabloul de bord admin, puteți face câteva lucruri. Puteți (în ordine numerotată):

 1. Începeți să adăugați produse noi în magazin
 2. Personalizați o temă
 3. Adăugați un domeniu personalizat

Voi trece pe scurt pe primele două domenii, apoi putem adăuga un blog. Afacere? Minunat ��

Adăugarea de produse noi la magazinul dvs. Shopify

Adăugarea unui produs nou la magazinul dvs. Shopify este chestiunea gradelor a patra. Pur și simplu conectați-vă la tabloul de bord admin și faceți clic pe butonul Adaugă produs buton așa cum se arată mai jos.

adăugarea de produse noi la magazinul magazin

Pe ecranul editorului de produse care urmează, adăugați detaliile produsului (și puteți adăuga multe!), Apoi apăsați pe Salvați butonul așa cum se arată în imaginea de mai jos.

magazin de redactor de produse

După adăugarea produsului (și puteți adăuga câte doriți), faceți clic pe Acasă pentru a vă întoarce la tabloul de bord admin așa cum se arată mai jos.

Personalizarea Tema Shopify

Shopify vă permite să personalizați aspectul magazinului dvs. online fără a sparge transpirația. Cum? În tabloul de bord de administrare din fila Tema Personalizare, apăsați pe Personalizați tema buton așa cum se arată mai jos.

personalizați tema shopify

Făcând clic pe butonul de mai sus vă duce la pagina Shopify Themes, unde puteți alege dintr-o selecție de teme gratuite și premium, așa cum se arată mai jos. Pentru acest tutorial, am mers cu teme gratuite.

biblioteca tematică shopify

Faceți clic pe butonul Explorați teme gratuite buton pentru a lansa fereastra pop-up prezentată mai jos.

selecția tematică pentru magazin

Faceți clic pe o temă la alegere, apoi apăsați pe Adăugați la biblioteca de teme butonul așa cum se arată în imaginea de mai jos.

alegerea unei teme în magazin

După ce adăugați o temă la biblioteca dvs., puteți să o modelați dând clic pe butonul Personalizează link după cum detaliem în imaginea de mai jos.

cum să personalizați o temă în biblioteca tematică shopify

Când faceți clic pe butonul Personalizează link, Shopify vă redirecționează către editorul site-ului ușor de utilizat prezentat mai jos.

editor de site-uri

Aici, puteți personaliza magazinul online Shopify până când renunțați. Dezlegă-ți geniul creativ și creează magazinul viselor tale. Dacă rezultatele sunt satisfăcătoare, apăsați pe Publica butonul din partea dreaptă sus a editorului pentru a salva modificările.

Acum la adăugarea unui blog la blogul dvs. Shopify.

Cum să adăugați un blog la magazinul dvs. Shopify

În tabloul de bord al magazinului Shopify, navigați la Magazin online -> Postări pe blog și faceți clic pe butonul Creați postare pe blog buton după cum evidențiem mai jos.

crearea de postări pe blog în magazin

În continuare, adăugați conținutul postării dvs. de blog în frumosul editor de postări, așa cum se vede în imaginea următoare. Evident, nu uitați să vă salvați postarea.

redactați postarea magazinului

Editorul postului de mai sus vine cu toate clopotele și fluierele unui editor de clasă mondială. Obțineți totul de la imagini, categorii, SEO și așa mai departe.

Și mai jos, este modul în care apare postarea pe blog Debut tema fără prea multe personalizări.

postare pe blog în magazin

A fost ușor, nu? Din păcate, spre deosebire de Wix, trebuie să adăugați blogul dvs. în propriul meniu de navigare. Cum?

În Editorul Shopify, alegeți secțiunea în care se află meniul dvs. de navigare, așa cum se arată în imaginea de mai jos.

Pentru acest tutorial, lucrez și cu Simplu tema, deci meniul meu este în Bara laterală. Aleg secțiunea Bara laterală, apoi fac clic pe Editează meniul link pe site-ul Meniul fila așa cum se arată mai jos.

Făcând acest lucru, deschide Navigare pagina într-o nouă filă. Apoi, faceți clic pe Adăugați elementul de meniu așa cum se arată mai jos.

adăugarea unui nou element de meniu în magazin

În fereastra pop-up care apare, adăugați numele blogului dvs., de ex. Blogul lui Matt, apoi alegeți tipul de legătură din Legătură meniul derulant așa cum se arată mai jos. Notă: Trebuie să alegeți Blog-uri pentru a adăuga un link la blogul tău.

În cele din urmă a lovit Adăuga buton. Apoi, lovește-l Salvați butonul așa cum se arată mai jos și munca dvs. este finalizată.

Unde, ce mod complicat de a adăuga un element de meniu simplu? Acum, dacă mergem pe site-ul nostru de probe, Blog elementul de meniu este exact acolo unde ne-am dorit. Vezi imaginea de mai jos.

magazin shopify blog

Intrați pe Shopify și începeți-vă blogul acum!

Phew, asta s-a transformat într-o postare foarte lungă pe blog; oricum sper că ai învățat ceva astăzi aici.

rezumat

WordPress și Blogger sunt platforme populare de blogging, fără îndoială, dar dacă ați început pe Wix sau Shopify, nu trebuie să vă mutați în altă parte pentru a crea un blog puternic.

Wix și Shopify vin cu capacități puternice de blogging care vor face crearea unui blog o briză. Dacă vă jucați drepturile de carte, este posibil să nu mai priviți niciodată modul WordPress.

Am lăsat afară ceva important pe care ai vrea să înveți? Aveți întrebări sau sugestii? Vă rugăm să ne informați în comentarii. Urez-te la crearea unui blog de succes pe Wix sau Shopify!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map