Cum să pornești un blog de la Scratch

Începeți propriul blog este cel mai bun și mai simplu mod de a împărtăși ideile și expertiza cu lumea. Dacă credeți că crearea unui blog de la zero sună prea dificil și tehnic, atunci nu puteți greși mai mult. Pentru că a face un blog este mult mai ușor decât crezi. Chiar este!


Iată un tutorial „de veghe cu umărul meu” pas cu pas despre cum să porniți un blog de la zero folosind WordPress, cu videoclipuri ușor de urmărit și de înțeles.

Dar dacă vă blocați, nu ezitați să îmi trimiteți un e-mail și voi face tot posibilul să vă ajut.

Și dacă doriți, puteți utiliza chiar și blogul dvs. pentru a vă promova mica afacere sau magazinul online, sau puteți chiar să faceți bani din ea prin blogging.

 1. Ce veți învăța aici?
 2. Veți afla cum să creați de la zero un blog WordPress (adică cum să instalați, configurați și personalizați WordPress).

 1. Ce aveți nevoie pentru a începe un blog?
 2. Veți avea nevoie de un computer și conexiune la internet (duh!) Și aveți nevoie de cel puțin câteva ore pentru a începe.

 1. Cât va costa crearea unui blog WP?
 2. Nu foarte mult, va trebui să cheltuiți doar 10 USD pe lună pe un nume de domeniu și web hosting, asta este.

cum să pornești de la zero un blog wordpress

Sunteți gata? Apoi, să aflăm cum să porniți de la zero un blog WordPress în 2020:

Cum să pornești un blog de la zero cu WordPress

 • 1. Obțineți un nume de domeniu & web hosting

  În primul rând, înainte de a-ți crea blogul, ai nevoie de două lucruri; un nume de domeniu și găzduire web. Acestea sunt elementele de bază ale blogului tău.

  Vă recomand să utilizați Bluehost.com sau SiteGround.com ca gazdă web pentru blogul dvs., iată de ce:

  Ambele ofera prețuri similare

  Ambele sunt recomandat de WordPress.org. Bluehost și WordPress au lucrat împreună din 2005

  Amândoi au instalarea WordPress cu un singur clic care are grijă automat de configurarea și configurația tehnică.

  Ambele ofera Suport 24/7 ceea ce înseamnă că există întotdeauna cineva acolo care să vă răspundă la întrebări, plus centrul de asistență online include ghiduri WordPress, tutoriale video și multe altele.

  Ambele ofera Garanție de returnare de 30 de zile deci puteți obține o rambursare dacă decideți că nu doriți să aveți un blog până la urmă.

  Bluehost vă oferă un DENUMIRE GRATUIT când vă înscrieți cu ei.

  SiteGround vă oferă caracteristici deosebite când vine vorba de viteză și securitate (FYI folosesc planul GrowBig al siteground-ului pentru acest site).

  Pentru informații mai detaliate despre aceste companii, consultați recenzia mea SiteGround și recenzia Bluehost, iar dacă tot nu puteți decide, ar trebui să efectuați o comparație cu siteGround comparativ cu Bluehost.

 • 2. Prezentare generală WordPress & instalare

  În acest videoclip, veți învăța cum să instalați WordPress pe contul de găzduire folosind instalatorul lor simplu și începător pentru „1 clic” WordPress.

  Dacă aveți nevoie de ajutor pentru instalarea WordPress, consultați acest ghid de instalare și pasul.

 • 3. autentificare WordPress & zona de administrare

  Felicitări pentru instalarea WordPress! Aici în acest videoclip veți învăța cum să vă autentificați în zona dvs. de administrare WordPress și să folosiți instrumentele importante care se găsesc acolo.

 • 4. Crearea de pagini în WordPress

  În acest videoclip veți învăța cum să creați pagini (cum ar fi pagina dvs. de pornire, pagina de contact etc) pentru blogul dvs. WordPress.

 • 5. Crearea postărilor în WordPress

  Aici în acest videoclip veți învăța cum să creați postări pentru blogul dvs. WordPress. Postările sunt puțin diferite de pagini, deoarece sunt listate în ordine cronologică inversă pe site-ul dvs. și sunt ideale pentru conținut de tip jurnal, cum ar fi postările de pe blog.

  Interludiu

  Care este diferența dintre paginile și postările din WordPress?

  Postările și paginile din WordPress pot arăta foarte asemănătoare la suprafață, ambele includ un titlu, iar zona principală de conținut utilizează același editor de conținut, dar există câteva diferențe cheie:

  Postările au o dată și o oră vizibile, în timp ce paginile nu

  Postările sunt afișate în ordine cronologică inversă pe site-ul dvs. web, de la cele mai noi la cele mai vechi

  Paginile sunt lăsate în afara calendarului principal al blogului tău

  Postările pot fi organizate folosind categorii și etichete

  Paginile pot fi organizate într-o structură ierarhică

  Postările sunt sindicate cu fluxuri RSS, notificând abonații atunci când sunt publicate postări noi

  De regulă, orice conținut care este „atemporal” și care nu face parte din blogul dvs. este cel mai potrivit pentru a fi publicat ca pagină. Conținutul care face parte din blogul sau jurnalul dvs. și este mai sensibil la timp, este mai potrivit ca postare.

  Bine, să mergem mai departe.

 • 6. Categorii & etichete în WordPress

  În acest videoclip veți învăța cum să creați categorii și etichete (pentru postări) pentru blogul dvs. WordPress.

 • 7. Folosind pluginuri WordPress

  Aici în acest videoclip veți învăța cum să utilizați pluginuri pe site-ul dvs. WordPress. Un plugin extinde funcționalitatea sau adaugă o nouă caracteristică (de exemplu, un formular de contact) pe blogul tău WordPress.

  Interludiu

  Care sunt plugin-urile WordPress care trebuie să instalați?

  Pluginurile ajută la extinderea și extinderea funcționalității blogului tău WordPress. Există aproape 50.000 de plugin-uri WordPress gratuite pe care le poți folosi pentru blogul tău. Dar nu înnebuniți și instalați-le pe toate, deoarece instalarea prea multor plugin-uri va face încărcarea blogului dvs. lentă. Așadar, trebuie să fii plictisitor și să instalezi doar pluginurile de care blogul tău are cu adevărat nevoie.

  Aksimet este un plugin anti-spam care vă protejează blogul împotriva conținutului rău intenționat (acesta este un plugin oficial WordPress și este preinstalat).

  Yoast este un plugin SEO care vă ajută motorul de căutare să vă optimizați blogul și vă ajută să configurați SEO-ul blogului dvs. WordPress, cum ar fi meta tag-urile și generarea sitemap-ului XML, configurarea fișierului robots.txt, editare de fișiere .htaccess și multe altele

  Racheta WP este un plugin de memorie în cache premium care ajută la crearea rapidă a site-ului dvs. WordPress. Mare lucru despre WP Rocket este faptul că vine fără setări complexe ale pluginului și grăbește timpul de încărcare a site-ului dvs. web la activarea pluginului.

  Visual Composer este un editor intuitiv de drag and drop care oferă o bogată bibliotecă de caracteristici și active puternice pentru a crea un site WordPress complet și profesional.

  Imagify este un plugin de compresie a imaginii care optimizează imaginile pe care le încărcați reducând dimensiunile fișierelor fără a pierde calitatea, astfel încât blogul dvs. să se încarce rapid

  Război social pluginul vă ajută să adăugați butoane uimitoare de marcaje sociale pe blogul dvs..

  Formular de contact 7 este un plugin de formular de contact pe care îl puteți utiliza pentru a crea diferite tipuri de formulare de contact.

  jetpack este un plugin all-in-one care oferă blog-ului dvs. caracteristici precum statistici, postări conexe, optimizarea motorului de căutare, partajare socială, protecție, copii de rezervă, viteză și gestionare a listelor de e-mailuri.

  Să mergem mai departe.

 • 8. Personalizarea temelor WordPress

  O temă WordPress (numită și șablon) este un set de fișiere care determină aspectul blogului dvs. WordPress. În acest videoclip veți învăța cum să utilizați teme WordPress pentru a face o primă impresie excelentă blogului dvs. WordPress.

 • 9. Meniuri WordPress & widget-uri

  În acest videoclip veți învăța cum puteți schimba aspectul conținutului blogului dvs. folosind meniul WordPress & funcții de widget.

 • 10. Crearea & gestionarea utilizatorilor

  În acest videoclip veți învăța cum să creați și să gestionați conturi de utilizator pe blogul dvs. WordPress.

 • Bonus: promovarea pe blog & sfaturi de securitate

  Aici veți învăța cum să vă promovați, mențineți și protejați blogul dvs. WordPress cu câteva sfaturi utile.

  Interludiu

  Ce poți face pentru a securiza WordPress?

  WordPress este sigur, în afară de pașii de precauție pe care îi puteți face pentru a întări în continuare blogul dvs. WordPress. Iată câteva sfaturi de bază pentru securitate WordPress:

  Nu folosiți „Admin” ca administrator de utilizator / master

  Utilizați parole puternice (lungi, cu numere, litere majuscule și simboluri)

  Descărcați numai pluginuri și teme din surse cunoscute

  Completați întotdeauna actualizările principale de bază WordPress imediat ce apar (toate planurile SiteGround vin cu găzduire WordPress gestionată, ceea ce înseamnă că vor face actualizări de bază și corecții către WordPress – automat)

5 modalități de a vă monetiza blogul

Din experiența mea, am constatat că cele mai multe sfaturi despre cum să generați bani pentru un blog se bazează pe premisa că blogul dvs. atrage deja mii de vizitatori pe zi. Dar cât de adevărată este această presupunere? Dacă sunteți ca mine, nu veți primi mii de vizitatori pe zi. Dar fără griji, există încă o mulțime de moduri de a-ți monetiza blogul. Acestea sunt cinci metode care vor funcționa pentru orice blog.

Metoda 1: Sponsorizări

Cei mai mulți oameni vă vor spune că difuzarea anunțurilor pe site-ul dvs. – fie reclame banner sau anunțuri text care apar la sfârșitul articolelor – este cea mai bună modalitate de a aduce venituri. Deși aceste programe de anunțuri sunt ușor de configurat, ele nu merită să fie urmărite decât dacă aveți mult trafic. O alternativă ușoară la publicitatea pură este sponsorizarea, în care companiile locale vă vor plăti direct pentru a-și pune numele și siglele pe site-ul dvs..

Metoda 2: cărți electronice și conținut premium

Dacă sunteți dispus să vă angajați să creați o nouă bucată de conținut descărcabil – un studiu de caz, un document alb sau un e-mail Kindle – în fiecare lună, atunci puteți configura un flux de venituri recurente bazat pe blogul dvs. Iată cum funcționează: creați o carte de 25 de pagini, adăugați-o pe Amazon și percepeți costuri de la 1,99 USD la 3,99 USD pe carte. Cel mai bine, acesta este un venit complet pasiv, care ajută de fapt să-ți construiești reputația.

Metoda 3: Cursuri și consultanță

Și după ce v-ați construit reputația cu cărți electronice și alt conținut premium, atunci puteți începe să vindeți cursuri și servicii de consultanță înalte. De exemplu, spuneți că scrieți un blog despre sănătate și fitness. În fiecare zi, ai putea oferi sugestii de antrenament și posta fotografii cu tine la sală. Acest lucru ar putea deschide ușa persoanelor care vă angajează ca antrenor personal de fitness sau pentru o sală de gimnastică care să vă angajeze ca profesor pentru un nou curs de fitness.

Metoda 4: Marketing afiliat

Am văzut o mulțime de oameni care își pasionează un anumit produs și îl transformă într-o afacere de marketing afiliat de mare succes. De exemplu, spuneți că vă place să scrieți despre diferite gadgeturi tehnologice și ați creat un blog de gadgeturi relativ popular pe care oamenii îl citesc pentru a afla despre cele mai noi oferte de produse noi. Menționați deja produse, deci de ce să nu fiți plătit pentru asta? Dacă vă înscrieți la un program de marketing afiliat, puteți fi plătit de fiecare dată când cineva face clic pe un link de produs de pe blogul dvs. și cumpără un produs.

Metoda 5: Comercializarea conținutului

Pentru ultima dată, am salvat cea mai bună sugestie. Cel mai bun mod de a-ți monetiza blogul este să-l faci elementul central al eforturilor de marketing de conținut. Iată cum funcționează: configurați un blog și vă actualizați blogul în mod regulat, având în vedere SEO, este o modalitate excelentă de a scoate cuvântul despre toate diferitele produse de vânzare pe site-ul principal..

Dacă sunteți serioși în ceea ce privește monetizarea blogului, acestea sunt toate metodele dovedite care funcționează, indiferent de cât de mare sau de mic este traficul dvs. în fiecare zi. Este posibil să fie nevoie de un pic de muncă de la început, dar odată ce vedeți cât de ușor este să câștigați bani în timp ce dormiți, veți fi inspirat să încercați din ce în ce mai multe dintre aceste strategii.

Pașii următori către pornirea propriului blog WordPress

Acum, că ți-am arătat exact cum să pornești un blog și cum poți să îl monetizezi, iar acum depinde de tine. Pentru că numai tu poți să o faci și să-ți faci blogul să funcționeze!

Dacă doriți să vă împărtășiți ideile sau expertiza cu lumea sau să câștigați bani cu un blog, atunci ar trebui să începeți chiar acum.

Alege o temă WordPress care face ca designul blogului tău să arate și să simți așa cum vrei tu. Recomand teme StudioPress. De asemenea, ar trebui să luați în considerare utilizarea unei teme WordPress de încărcare rapidă.

Instalați câteva plugin-uri WordPress care extind funcționalitatea blogului dvs..

Adăugați câteva pagini importante „obligatorii” cum ar fi paginile de contact, despre, confidențialitate etc. Acest ghid despre cum să începeți un blog vă arată cum puteți crea aceste tipuri de pagini.

Du-te și scrie prima ta postare pe blog.

Dacă vă blocați cu ceva, nu ezitați să îmi trimiteți un e-mail și voi face tot posibilul să vă ajut. De asemenea, ar trebui să consultați lista mea de resurse WordPress și, de asemenea, puteți utiliza un constructor de site-uri web dacă doriți să creați un site ușor și rapid.

De asemenea, anunță-mi când blogul tău funcționează, pentru că mi-ar plăcea să vă văd blogul „în direct” și „în acțiune”. O mulțumire mare și Bluehost pentru tutorialele video utile.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map