Conversia site-urilor WordPress în HTML static (pentru creșterea vitezei, securității și SEO)

WordPress a devenit alegerea „CMS” pentru majoritatea utilizatorilor, dar nu fără motive. Este cel mai ușor și rapid mod de a intra online pentru un blog sau o afacere, iar versatilitatea, personalizarea și ușurința de configurare și funcționare nu sunt în al doilea rând..


Cu toate acestea, lasă destul de mult de dorit, motiv pentru care oamenii caută alte alternative sau, în acest caz, o soluție mai completă, care oferă tot ce este mai bun din ambele lumi. Da, vorbim convertirea site-urilor WordPress în site-uri HTML statice, fără a vă distruge CMS-ul WordPress.

Cu alte cuvinte, o configurație precum cea despre care vorbim vă va permite să aveți ușurința de a utiliza conținutul și site-ul dvs. cu WordPress evitând în același timp probleme majore asociate cu CMS, inclusiv vulnerabilități de hacking, viteză și probleme de performanță, supra-dependență de un serviciu de găzduire și așa mai departe.

Dar să luăm un lucru la un moment dat, pe măsură ce vă parcurgem pro și contra convertirii site-urilor WordPress în site-uri HTML statice și, de asemenea, diferitele opțiuni pe care le puteți utiliza pentru a face acest lucru.

WordPress și popularitatea sa în creștere

WordPress este cel mai popular CMS din lume (Sistem de gestionare a conținutului). Un CMS este practic un software care permite utilizatorilor să-și creeze și să gestioneze site-urile lor web fără a avea cunoștințe de codificare.

Și WordPress se dovedește a fi destul de bun în a face doar asta. Este foarte versatil și oferă o mulțime de plugin-uri pentru a permite utilizatorilor să implementeze orice fel de funcționalitate pe care și-o doresc pe site-ul lor web, fără să fie nevoie să atingă codul.

Versatilitatea WordPress este, de asemenea, motivul popularității sale, care este clar evident în faptul că în prezent alimentează aproximativ 33,5% din toate site-urile de pe internet..

Site-urile WordPress și factorii importanți pe care trebuie să îi luați în considerare

În timp ce tocmai v-am oferit o imagine de ansamblu a WordPress, este de asemenea important să aveți în vedere securitatea, performanța și SEO-ul site-urilor WordPress deoarece acestea tind să fie factori cruciali atunci când vine vorba de experiența globală a afacerii dvs..

Securitate este un factor surprinzător de subestimat căruia majoritatea utilizatorilor nu le acordă prea multă importanță. Există mai mult de câteva cazuri de întreprinderi de succes, care nu se pot recupera niciodată de la încălcările majore ale securității site-ului și datelor lor.

Este corect să spunem că WordPress nu oferă cele mai bune condiții de securitate, mai ales implicit. Cu toate acestea, puteți angaja un expert sau puteți lua unele măsuri de securitate pentru a îmbunătăți nivelul general de securitate a site-ului dvs. WordPress.

Cam la fel se întâmplă și pentru performanţă aspect de asemenea. Deși performanța nu este tocmai proastă implicit, un site WordPress necesită doar câteva optimizări pentru a fi mai funcțional și mai rapid.

SEO aspectul este cu siguranță ceva WordPress are un avantaj destul de mare în comparație cu alte opțiuni CMS. Site-urile WordPress sunt foarte ușor de optimizat pentru SEO și există multe plugin-uri care gestionează aproape toate nevoile de optimizare SEO a site-ului dvs..

Dar mulți utilizatori găsesc în continuare nevoia de a migra către o versiune statică a site-ului lor WordPress. Să aflăm de ce.

Site-uri web dinamice vs. statice

Am acoperit deja majoritatea beneficiilor importante legate de natura dinamică a WordPress. Există practic opțiuni interminabile pentru a alege din cât de teme și pluginuri sunt îngrijorați astfel încât să puteți oferi cu ușurință și rapiditate site-ului dvs. web tipul de aspect și funcționalitate pe care doriți, fără a fi nevoit să încurcați codul.

Sursa: https://www.pluralsight.com/blog/creative-professional/static-dynamic-websites-theres-difference

Dar această natură dinamică vine cu propriile sale limitări, care este ceva ce trebuie să discutăm într-un pic mai detaliat.

Conținut dinamic înseamnă, din punct de vedere tehnic, că de fiecare dată când un utilizator îți vizitează site-ul, o cerere va fi făcută și datele necesare vor fi preluate din baza de date pentru a le oferi ceea ce a solicitat.

Imaginați-vă că acest lucru se întâmplă de un milion de ori pe lună pentru site-urile de trafic mediu-mare și ca de 10 milioane de ori pe lună pentru site-urile cu trafic foarte mare.

Acest lucru ridică unele probleme, în special în ceea ce privește performanța și securitatea. În ceea ce privește prima, viteza site-ului dvs. are tendința de a atinge, acesta fiind unul dintre factorii SEO importanți din ochii Google..

Dar există mai multe lucruri. Deoarece baza de date are propriile sale limitări, un ritm uriaș în traficul dvs. poate determina încetarea funcționării, deoarece este posibil să nu poată gestiona încărcarea crescută, ceea ce duce la reducerea site-ului dvs..

Mai mult decât atât, site-ul dvs. web poate scădea chiar dacă există un ritm uriaș în traficul unuia dintre numeroasele alte site-uri web găzduite pe același server ca și site-ul dvs., ceea ce este cazul cu majoritatea serviciilor de găzduire partajate.

Apoi vine partea de securitate. Majoritatea incidentelor de hacking se produc de obicei pe baza de date. Mai mult, platformele Open Source, precum WordPress sunt mult mai vulnerabile la atacurile de hacking, întrucât toți atacatorii trebuie să facă este să găsească o vulnerabilitate specială care poate fi ulterior scalată la un nivel mult mai ridicat..

În mod similar, la fel ca în ceea ce privește performanța, dacă orice alt site găzduit pe aceeași bază de date ca site-ul dvs. este hacked, șansele ca site-ul dvs. să fie piratat crește prea mult.

Inutil să spun, aceste probleme necesită multe pe partea de întreținere. Temele și pluginurile depășite pot face site-ul dvs. mai vulnerabil la probleme de securitate și alte probleme, astfel încât acestea trebuie actualizate în mod regulat.

Orice plugin sau temă care este hacked sau infectat cu cod rău intenționat poate duce la încercări și atacuri de hacking la nivel de masă, de asemenea, trebuie să fii atent la tipul de teme și plugin-uri pe care le folosești și să le elimini pe cele care au devenit vulnerabile.

Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor care sunt cu adevărat îngrijorați de securitatea site-ului lor WordPress trebuie, de asemenea, să implementeze măsuri suplimentare de securitate, cum ar fi plugin-urile premium de securitate..

Avantajele site-urilor web statice

Deoarece site-urile statice nu utilizează o bază de date, ele nu sunt vulnerabile la majoritatea problemelor potențiale despre care am discutat mai sus. În plus, acestea oferă și o mulțime de avantaje de performanță și securitate.

Să le acoperim în detaliu mai jos.

Securitate

După cum am menționat mai sus, un site web static nu trebuie să utilizeze o bază de date. Asta înseamnă nu poate fi hacked prin hackingul unei baze de date prin practici precum injecțiile SQL (SQLi) și Scripting-site-uri (XSS), care este în mod alarmant comun cu site-urile WordPress, în funcție de o bază de date.

În mod similar, un site static nu poate fi hackat doar prin hackingul unui alt site din aceeași bază de date ca și site-ul dvs. web. Un site web static nu este, de asemenea, vulnerabil la toate posibilitățile de hacking pe care le prezintă majoritatea site-urilor care folosesc software Open Source precum WordPress.

De asemenea, nu vă riscați să vă lăsați piratat din cauza utilizării temelor depășite sau infectate sau a pluginurilor gratuite. Prin urmare, pur și simplu folosind un site web static, îmbunătățiți securitatea site-ului dvs. în mod semnificativ.

Viteză

Am discutat mai sus cum site-urile dinamice pot avea probleme de viteză întrucât trebuie să facă solicitări către baza de date și să aducă conținutul solicitat din ea. Dar ca un site web static folosește pagini prestabilite și nu o bază de date, se încarcă mult mai rapid întrucât nu există nicio întoarcere și întoarcere la fel ca în cazul site-urilor dinamice.

Sursa: https://www.thecrazyprogrammer.com/2016/11/difference-between-static-and-dynamic-websites.html

Îmbunătățirea vitezei nu numai că vă va asigura o experiență mai bună a utilizatorului, dar vă va aduce și în cărțile bune ale Google pe fața SEO.

întreținere

Din nou, cu site-uri web statice, nu există pluginuri sau teme pentru a continua actualizarea în mod regulat. Nu avem prea multe de făcut în ceea ce privește optimizarea vitezei sau a performanței. Nu este nevoie să angajați un expert pentru a îmbunătăți viteza sau performanța unui site static.

Este foarte puțin să vă faceți griji când există vârfuri de trafic în comparație cu vârfurile de trafic pentru site-uri dinamice. Toate aceste lucruri înseamnă cu siguranță un timp mult mai ușor de întreținere a site-ului dvs. și de a fi capabil să vă concentrați mai bine asupra părților mai importante ale afacerii dvs. online.

Dezavantaje ale site-urilor web statice

În ceea ce privește dezavantajele unui site web static, multe depind de modul în care te descurci transformarea site-ului dvs. WordPress dinamic într-unul static. Deoarece folosirea de pluginuri este de obicei opțiunea mai populară decât utilizarea altor soluții, să discutăm dezavantajele din acel punct de vedere.

Prea tehnic pentru utilizatorul mediu

Conversia unui site dinamic într-un site static poate fi prea tehnică pentru utilizatorul mediu WordPress. Există o mulțime de pași complicați și orice greșeală în timpul procesului poate fi greu de remediat.

De exemplu, dacă decideți să folosiți popularul pentru convertirea site-ului dvs. într-unul static, mai întâi ar trebui să creați un subdomeniu și să transferați instalarea WordPress acolo, în timp ce configurați site-ul static în setările pluginului pentru a primi fișierele site-ului..

Ar fi un pas suplimentar în cazul în care instalarea WordPress și fișierele site-ului dvs. web sunt pe diferite servere și ar trebui să descărcați fișierele statice ca fișier zip și să le încărcați pe serverul dvs..

Dacă nu ați făcut nimic de genul acesta înainte, acesta poate deveni rapid copleșitor și poate lăsa o mulțime de spații pentru greșeli și dezordine, ceea ce poate fi greu sau costisitor de remediat. Unele probleme potențiale destul de frecvente includ fișierele imagine care nu sunt transferate împreună cu restul fișierelor site-ului dvs. sau CSS care întâmpină probleme..

Nicio opțiune CDN ușoară

Dacă nu știți deja, un CDN se referă la o rețea de livrare a conținutului. Practic, este o sursă care servește fișierelor necesare ale site-ului dvs. static utilizatorilor, în mod ideal, dintr-o locație cea mai apropiată de unde provin majoritatea utilizatorilor, astfel încât să obțină un timp de încărcare rapidă.

Acum, întrucât niciun plugin de generator de site static – inclusiv Simply Static la care am făcut referire mai sus – să folosească un CDN care să se ocupe de această sarcină pentru tine, este ceva ce ți-ar fi rămas. Cu alte cuvinte, va trebui să configurați propria soluție aici.

Limitări ale funcționalității

Venind la partea de funcționalitate a lucrurilor, crearea unui site static folosind plugin-uri generatoare de site statice au destul de multe limitări. Nu puteți utiliza formularele de contact, nu aveți funcție de căutare pe site și comentarii, sau orice altceva pentru chestiunea care este dinamică în funcția lor. Utilizarea de soluții terțe este o opțiune, dar poate fi de asemenea costisitor și dificil de configurat.

În plus, dacă aveți o mulțime de redirecții pe site-ul dvs., ați pierde o mare parte din avantajul pe care îl câștigați pe fața SEO, mergând static. Acest lucru se datorează faptului că plugin-urile nu creează un fișier .htaccess pentru site-ul dvs. și utilizează în schimb meta tag-uri pentru toate redirecțiile dvs., ceea ce nu este bun pentru SEO.

În cele din urmă, există și faptul că site-urile statice generate cu ajutorul pluginurilor vin și cu unele dificultăți de întreținere. Cel mai mare lucru de menționat aici este faptul că orice modificare pe care o aduceți site-ului dvs. ar duce la republicarea întregului dvs. site, ceea ce poate să nu constituie o problemă pentru site-urile mai mici, dar ar putea lua foarte mult timp pentru site-urile mai mari..

Cum să convertiți un site WordPress într-un site HTML static?

După ce știți atât avantajele cât și dezavantajele de a face site-ul dvs. WordPress static, permiteți-ne să discutăm despre cum să implementăm această modificare, despre cele două opțiuni pe care le aveți și despre cum puteți obține cele mai multe dezavantaje..

Pluginuri generatoare de site statice

Așa cum am discutat deja mai sus, puteți face site-ul dvs. WordPress static prin utilizarea unuia dintre pluginurile generatorului de site static, cele mai populare opțiuni fiind Simply Static și WP2Static. Cu toate acestea, dacă decideți să folosiți oricare dintre aceste pluginuri, va trebui să vă ocupați de limitările și problemele pe care le-am discutat mai sus.

Cu acest lucru, să trecem în revistă rapid aceste două opțiuni populare de mai jos.

Pur și simplu static

pur și simplu plugin wordpress

Pur și simplu Static este cel mai popular plugin de generator de site static cu peste 20.000 de site-uri WordPress care îl folosesc la momentul scrierii acestei postări. Te ajută să creezi o versiune statică a site-ului tău WordPress, pe care să-l poți servi vizitatorilor în timp ce blochezi instalarea WordPress într-un loc sigur, oriunde vrei.

Acest lucru vă ajută să evitați majoritatea problemelor de securitate potențiale asociate cu site-urile WordPress, în timp ce vă permite să serviți conținutul mai rapid vizitatorilor dvs. datorită paginilor statice prestabilite.

WP2Static

Plugin WP2Static wordpress

WP2Static este un alt plugin de generator de situri statice populare care vă permite să serviți utilizatorilor dvs. o versiune statică a site-ului dvs. WordPress, în timp ce vă permite să utilizați WordPress pentru gestionarea conținutului site-ului dvs..

Unele dintre alte caracteristici populare ale acestuia includ eliminarea tuturor semnelor de pe site-ul dvs. care arată că folosește WordPress, astfel încât acesta nu interesează hackerii, opțiunea de a găzdui site-ul dvs. gratuit folosind una dintre opțiunile pe care le oferă sub formă de pagini GitHub și alte opțiuni , trimitând notificări pe desktop atunci când activitățile de export sunt finalizate și așa mai departe.

Deși nu funcționează în mod implicit cu WooCommerce sau cu site-urile de apartenență, puteți utiliza un instrument al unei terțe părți precum Snipcart pentru a-l face să funcționeze la fel de bine pentru acel tip de site-uri..

Mai mult, puteți îmbunătăți funcționalitatea site-ului dvs. static și mai mult cu suplimentele plătite de WP2Static, inclusiv un convertor de forme statice (pentru a avea contact și alte formulare pe site-ul dvs. static), procesor CSS avansat (pentru a personaliza mai bine aspectul site-ului dvs. ), precum și detectare avansată de crawling și detectare, printre altele.

Toate cele spuse și făcute, folosind unul dintre aceste plugin-uri poate fi o opțiune bună în unele cazuri, în special, inclusiv servirea paginilor de destinație și nu a site-urilor web în ansamblu sau site-uri web mai mici care nu au elemente dinamice precum comentariile.

Deci, care este o opțiune mai bună în aceste cazuri? Să aflăm mai jos.

Soluții statice de hosting WordPress fără server

Există câteva soluții terțe care funcționează ca gazde web statice și fără cap WordPress, și sunt o alternativă excelentă la utilizarea de pluginuri, deoarece vă ajută să vă confruntați cu problemele asociate acestora din urmă. Să trecem în revistă 3 soluții particulare, care sunt într-adevăr opțiuni extraordinare pentru a face statica site-ul dvs. WordPress.

Strattic

găzduire wordpress statică fără cap

Stattic este o gazdă WordPress fără cap, care vă permite să creați o versiune ușoară și statică a site-ului dvs. WordPress, în timp ce vă permite să utilizați WordPress ca backend ca de obicei.

Spre deosebire de alte opțiuni pentru a crea o versiune statică a site-ului dvs. WordPress, Strattic depășește funcționalitatea limitată și se mândrește cu o rețea mare de CDN-uri răspândite în întreaga lume, ceea ce înseamnă că, indiferent de unde provin vizitatorii site-ului dvs., vor primi întotdeauna o viteză de încărcare extrem de rapidă ca li se va comunica conținutul din locația cea mai apropiată de locația lor.

tablou de bord strattic

Strattic deconectează site-ul WordPress dinamic de pe web și îl plasează pe o altă adresă URL în spatele autentificării, astfel încât doar proprietarii site-urilor să poată accesa acel site. Puteți continua să folosiți WordPress, așa cum aveți întotdeauna – oamenii de marketing pot încă să adauge conținut, puteți adăuga în continuare pluginuri, etc..

În mod similar, reușește să ocolească majoritatea limitărilor soluțiilor tradiționale de generare a site-urilor statice, datorită funcționalității încorporate pentru elemente dinamice precum formularul de contact, funcția de căutare pe site și multe altele.

Strattic susține cu mândrie cum este o soluție de găzduire statică WordPress fără server cu o arhitectură proprie fără server, care elimină automat cele mai multe vulnerabilități de hacking și problemele legate de performanță asociate serverelor de găzduire.

planuri strategice de găzduire

Planul inițial de la Strattic are un preț de 35 USD pe lună și vine cu toate funcțiile pentru un singur site web. Strattic va avea grijă de procesul de migrare pentru dvs. gratuit, indiferent de planurile pe care le mergeți.

HardyPress

hardypress server fără gazduire wordpress

HardyPress este o altă opțiune de găzduire fără server pentru utilizatorii WordPress. Este de fapt mult mai ieftin decât Strattic, planul personal al site-ului web având prețuri în jur 5 dolari pe lună (dacă plătiți anual), dar nu îi lipsește nimic din punct de vedere al funcționalității.

prețuri hardypress

Îmbunătățiți performanța și securitatea site-ului dvs. WordPress în cel mai scurt timp! Vizitatorii accesează o versiune complet statică a site-ului dvs. web. Instalarea dvs. reală de WordPress trăiește pe un domeniu separat și se execută numai atunci când un editor trebuie să efectueze unele modificări ale conținutului.

De fapt, este mai versatil prin faptul că vă permite să utilizați toate pluginurile WordPress care nu au componente dinamice orientate în față. HardyPress acceptă, de asemenea, formularele de contact populare 7,
în timp ce își implementează propria funcție de căutare pe site-ul dvs. web.

La fel ca Strattic, pune instalarea WordPress pe un domeniu separat, pe care nimeni nu îl poate accesa în afară de tine, în timp ce creează o versiune complet statică a site-ului dvs. web cu 30 de locații din întreaga lume pentru un timp de încărcare și mai rapid..

Unele dintre alte caracteristici ale acesteia includ tehnologia SSD, HTTPS, capacitatea de a închide instanța WordPress și multe altele.

Schimbator

Shifter Gazduire WordPress fara statica

Shift este o altă opțiune excelentă dacă doriți să mergeți static cu site-ul dvs. WordPress. Vă permite să utilizați toate temele și pluginurile dvs. WordPress (cu excepția celor cu elemente dinamice), fiind în același timp surprinzător de ușor de configurat și întreținut.

Utilizați aceleași teme, pluginuri și instrumente WordPress pe care le cunoașteți și le placeți fără dureri de cap de găzduire sau amenințări din partea robotilor și hackerilor.

Există opțiuni cu un clic pentru aproape tot ce trebuie să faceți, iar configurarea unui site nou sau migrarea site-ului dvs. vechi WordPress este o briză cu Shifter.

Securitatea și performanța ar fi la fel de bune ca în cazul celorlalte două opțiuni de generare a site-urilor statice pe care le-am revizuit mai sus, cu unele caracteristici destul de îngrijite, inclusiv implementarea la Netlify și notificări pentru Slack, sau chiar o integrare personalizată în funcție de nevoile dvs., gateway activat HTTP / 2. , Implementare IPv6 și multe altele.

Are alternative pentru comentariile și formularul de contact și funcționează la fel de bine cu site-urile de comerț electronic bazate pe Shopify.

schimbarea prețurilor

În ceea ce privește prețul, planul său cel mai de bază fără opțiune de domeniu personalizat este disponibil pentru a fi utilizat gratuit pentru un site web, în ​​timp ce cel mai ieftin plan cu un domeniu personalizat are un preț de 16 dolari pe lună.

Convertirea site-urilor WordPress în HTML static: rezumat

convertirea site-urilor wordpress în site-uri html statice

Accesarea statică cu site-ul dvs. WordPress aduce multe avantaje, dar nu este pentru toată lumea. Deși mult depinde de preferințele și nevoile dvs. aici, un fel de regulă este că, dacă aveți tendința de a vă autentifica în tabloul de bord WordPress în fiecare zi sau de câteva ori pe zi, atunci crearea site-ului dvs. WordPress static va provoca mai multă dificultate de întreținere pentru tine decât ar merita.

Acestea fiind spuse, chiar dacă nu aveți tendința de a face prea multe modificări pe site-ul dvs. WordPress din când în când, ar trebui să luați în considerare ce opțiune trebuie să utilizați pentru a face trecerea la o versiune statică a site-ului dvs..

În timp ce opțiunea plugin poate părea tentantă pentru utilizatorii cu buget, poate provoca probleme pentru site-urile mari cu care poate fi greu de abordat. Cu toate acestea, s-ar putea dovedi o opțiune bugetară excelentă pentru paginile de destinație și site-urile cu conținut mic.

Dacă aveți nevoie de mai multe funcționalități sau aveți un site WordPress destul de mare, atunci utilizați unul dintre soluții de găzduire WordPress fără server de la o terță parte am analizat mai sus este calea de urmat. Nu numai că asigură o tranziție super lină, dar vă permite să utilizați WordPress exact așa cum ați făcut anterior, oferind în același timp funcționalități integrate pentru elemente dinamice importante precum formularele de contact și căutarea site-ului web.

În cele din urmă, amintiți-vă că în timp o tranziție la statică îmbunătățește viteza, performanța și securitatea generală site-ul dvs. WordPress, este numai o opțiune dacă nu este necesar să utilizați prea multe elemente dinamice.

Dacă faceți acest lucru, atunci trebuie să mergeți pentru o găzduire partajată de calitate și optimizări adecvate ale vitezei și performanței.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map