Cele mai comune condiții de găzduire web și ce înseamnă (infografic)

Sunteți nou la găzduire și vă întrebați ce înseamnă cuvinte precum diskspace, lățime de bandă sau uptime?


Atunci nu ești singur. Am fost super confuz când m-am înscris pentru prima oară.

cei mai comuni termeni de gazduire web infografic

Iată mai jos un an infografic cu termeni comuni de găzduire web , cu explicații despre ce înseamnă cu adevărat aceste cuvinte.

Mi-aș dori să existe un ghid vizual de glosar de genul acesta, atunci când am început.

Deoarece pentru cei neinițiați, lingo-ul de găzduire web poate părea o limbă străină și poate fi un pic confuz.

Mai ales atunci când faceți cumpărături pentru o nouă gazdă web (cum ar fi Bluehost).

Bluehost au creat acest glosar vizual din Cele mai comune cuvinte, acronime și expresii de găzduire web.

cei mai comuni termeni de găzduire webSursa infografica: bluehost.com

Glosar de gazduire web

Lățime de bandă: Cantitatea de date care pot fi transferate pe sau de pe site-ul dvs. web în fiecare secundă.

Blog: Un site web sau o pagină web actualizată periodic. Înscrierile noi se numesc postări; postările pot fi utilizate pentru a conduce afaceri pe site-ul dvs. sau pentru a ajuta cu SEO. Iată pagina mea de a începe un blog.

Gazduire în cloud: Gazduirea cloud reflectă datele dvs. pe mai multe dispozitive de stocare, în loc să le aibă rezidențial pe un singur aparat. Această redundanță asigură fiabilitatea site-ului dvs..

CDN: O rețea de livrare de conținut (CDN) este un sistem de servere distribuite în mai multe centre de date din întreaga lume care livrează conținut web, în ​​mod special fișiere statice precum imaginile și stilurile de pagină ale site-ului dvs., pentru utilizatorii finali..

Panou de control: Panoul de control este centrul nervos al contului de găzduire. Aici puteți adăuga noi domenii, crea adrese de e-mail, instalați aplicații și gestionați setările din culise.

CMS: Un sistem de gestionare a conținutului (CMS) este o aplicație prietenoasă pe care o instalați pe un server de găzduire pentru a facilita gestionarea unui site web. Un CMS precum WordPress este deosebit de avantajos pentru persoanele fără fond de codare pentru a începe cu un site web.

PROCESOR: Unitatea centrală de procesare (CPU) este creierul serverului sau computerului dvs., executând comenzi, luând decizii și efectuând calcule de intrare / ieșire.

Centru de date: Un centru de date este o facilitate specializată care găzduiește mii de servere conectate printr-o rețea la Internet.

Gazduire dedicata: Gazduirea dedicată vă permite să închiriați un server întreg pentru utilizare, în loc să-l distribuiți cu alți utilizatori sau organizații.

DNS: Sistemul de nume de domeniu (DNS) traduce nume de domeniu ușor de reținut prin adrese IP numerice.

Numele domeniului: Un nume de domeniu, cum ar fi websitehostingrating.com, este utilizat pentru a identifica locația unei anumite pagini web.

Registrator de domenii: Un registrator de domenii este o companie acreditată de Internet Corporation pentru Assigned Names and Numbers (ICANN) pentru a înregistra și gestiona numele de domeniu.

E-commerce: Comerțul electronic este practica de cumpărare și vânzare de produse sau servicii online.

FTP și SFTP: Protocolul de transfer de fișiere (FTP) și Protocolul securizat de transfer de fișiere (SFTP) sunt utilizate pentru a transfera fișiere între un computer și un server. FTP este util în special pentru transferurile în vrac, deci nu trebuie să mutați sute de fișiere individual.

HTML: HyperText Markup Language (HTML) este un limbaj de computer care spune browserului dvs. cum să afișeze o pagină web.

HTTP: HyperText Transfer Protocol (HTTP) este un protocol de aplicație pentru transferul fișierelor pe web. Gândiți-vă la el ca la baza internetului.

HTTPS: HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) este utilizarea HTTP peste o conexiune sigură, cel mai frecvent în combinație cu Transport Layer Security (TLS).

Adresa IP: Fiecare computer conectat la internet are cel puțin o adresă IP, o secvență unică de numere și / sau litere, care servește pentru două scopuri: identificarea gazdei sau a interfeței de rețea (cine este) și adresa locației (unde se află).

malware: Un software dăunător care are drept scop deteriorarea, dezactivarea sau preluarea controlului computerului, dispozitivului mobil, site-ului web sau rețelei. Programul malware este adesea folosit pentru a fura informații sau pentru a reține date pentru răscumpărare.

Domeniul parcat: Pentru clienții Bluehost, un domeniu parcat este o caracteristică specială disponibilă în panoul de control, care vă permite să aveți un nou domeniu afișat același conținut ca unul dintre celelalte domenii. În afara găzduirii cPanel, un domeniu parcat este un nume de domeniu înregistrat, dar nu se îndreaptă în prezent către un site web. Adesea, organizațiile parchează domenii pentru utilizare viitoare sau pentru a se asigura că nu sunt înregistrate de alți cumpărători.

Gateway de plată: Un gateway de plată este un serviciu care permite utilizatorilor să autorizeze plățile cu cardul de credit pentru comerțul electronic. Gateway-urile de plată au adesea cerințe de conformitate specifice în funcție de tipul afacerii și volumul tranzacției.

PHP: PHP (un acronim pentru Hypertext Preprocessor) este un limbaj de script conceput pentru dezvoltarea web. Acesta combină conținut dinamic – prețuri, comentarii sau conținutul coșului de cumpărături – cu conținut static – stiluri de pagină și imagini – în HTML, astfel încât browserul să îl poată afișa.

Conecteaza: Un plugin este o componentă software care vă permite să adăugați o caracteristică sau o funcție specifică unui program web existent precum WordPress.

BERBEC: Memoria cu acces aleatoriu (RAM) este locul în care serverul sau computerul dvs. stochează datele pe termen scurt de care are nevoie pentru a accesa regulat sau rapid.

Server: Un server este un computer puternic conceput pentru o sarcină specifică. De exemplu, serverele de găzduire sunt programate pentru a servi conținutul web. Pentru a asigura fiabilitatea și performanța, componentele inutile sunt eliminate, astfel încât majoritatea serverelor nu au placi video, monitoare sau chiar tastatură.

Gazduire partajată: Gazduirea partajată este atunci când site-ul dvs. web se află pe un server alături de site-urile altor persoane. Resursele disponibile ale serverului sunt partajate de toate site-urile.

Backup site: Copia de rezervă a site-ului este practica copierii și arhivării datelor, astfel încât să puteți restaura site-ul dvs. în cazul unei defecțiuni a sistemului, atac cibernetic sau eroare umană.

SSL și TLS: Un Secure Sockets Layer (SSL), predecesorul Transport Layer Security (TLS), este un protocol de criptare conceput pentru a securiza conexiunile între sistemele de calculator. Din motive de comoditate și moștenire, ambele protocoale sunt adesea denumite SSL.

Certificat SSL: Un certificat SSL este utilizat pentru a furniza o terță parte validarea cheii de criptare, astfel încât altcineva nu poate pretinde că este site-ul dvs. web. Clienții Bluehost pot achiziționa un certificat SSL în panoul de control.

Subdomenii: Subdomeniile vă permit să adăugați un prefix la numele dvs. de domeniu (de exemplu, help.bluehost.com) pentru a crea o adresă URL ușor de reținut pentru conținut specific, fără a fi necesar să înregistrați domenii suplimentare.

TLD: Domeniile de nivel superior (TLD) sunt sufixele, cum ar fi .com, .org și site-ul., La sfârșitul fiecărei adrese web.

Uptime: Perioada de timp pe care serverul este neîntrerupt și site-ul dvs. web este accesibil. Aceasta poate fi măsurată liniar (154 zile de funcționare) sau ca procent (99 la sută uptime în ultimul an).

Virus: Un virus este un malware care se auto-reproduce prin infectarea altor programe, servere sau computere casnice. Virusurile sunt transmise frecvent prin e-mail.

VPS: Un server privat virtual (VPS) este un server de găzduire web care este partiționat în secțiuni care acționează ca servere dedicate virtuale, fiecare fiind atribuit unui singur utilizator la un moment dat.

Serviciu de găzduire web: Un serviciu de găzduire web oferă spațiu serverului astfel încât persoanele fizice și întreprinderile să poată face site-urile accesibile pe internet.

WordPress: este un sistem gratuit și open-source de gestionare a conținutului bazat pe PHP și MySQL. WordPress este cel mai utilizat software pentru construirea de site-uri web și puteri 1/3 sau toate site-urile de pe internet.

Vă gândiți să vă găzduiți cu Bluehost? Aflați ce trebuie să știți în review-ul meu Bluehost și cum să începeți cu ghidul meu de înscriere Bluehost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map