A legjobb online források azoknak a nőknek, akik szeretnék megtanulni kódolni

Noha végre látunk egy kis változást, nem tagadhatjuk, hogy sok nő fél elmenni a STEM (tudomány, technológia, mérnöki és matematikai) iparba. Itt összeállítottam a legjobbat .


Ne higgy nekem? Nézze meg ezeket a megdöbbentő statisztikákat a nőkről a tech világban:

 • A nők csak az induló vállalkozások 5% -át birtokolják
 • A Szilícium-völgy vezetői pozícióinak 11% -a nő
 • A számítástechnikai munkahelyeknek mindössze 25% -a nő
 • A nők mindössze 3% -a állítja, hogy a technológiai karrier volt az első választásuk

És ez csak a kezdet.

De a helyzet az, hogy a nők általában jobbak fejlesztők, mint a férfiak. A 2016. évi, több mint 3 millió Github-féle igénylésről szóló tanulmány ezt kimutatta A nők vontatási kérelmeinek 79% -át elfogadták, a férfiak követik itt: 74,6% – de csak akkor, amikor a nemet nem derítették fel.

Ez a tanulmány azt állítja, hogy a nemi elfogultság létezik a nyílt forráskódú programozásban, mivel amikor a nem azonosítható volt a felhasználói nyilvános profilon, a nők esetében az elutasítások száma jelentősen megnőtt.

Noha nem állítom, hogy szakértő vagyok a nemek közötti eltérések terén, és nem szeretnék felsorolni azokat az okokat, amelyek miatt a nők nem olyan elterjedtek a tech világban, azt mondom, hogy határozott egyensúlyhiány van. Végül is a számok nem hazudnak.

De ez megváltozhat, ha nőket ad több lehetőség csatlakozni a tech világhoz és sikerül, mint férfi társaik. Valójában manapság minden nő, aki meg akarja tanulni a kódolást, mindaddig, amíg tudja, hová kell mentenie képességeit.

Akár nő, aki karrier változtatni akar, akár egy fiatal lány, aki néhány kódolási készséget szeretne megtanulni, fedezem. Vessen egy pillantást erre a csodálatosra források felosztása Úgy tervezték, hogy segítsen egy nőnek áthidalni az akadályokat, és bármilyen képességgel belépjen a tech világba.

Források listája azoknak a nőknek, akik szeretnék megtanulni kódolni

A legjobb online források azoknak a nőknek, akik szeretnék megtanulni kódolni

Hogy megkönnyítsük a dolgokat. Minden erőforrást külön kategóriákra osztottam, így megtalálhatja csak azt, amit keres.

Helyszíni képzés

1. Ada Developers Academy

ada fejlesztők akadémia

Az Ada Developers Academy egy fejlett és szelektív képzési program, amely a washingtoni Seattle-ben található, és amely olyan nőket és nemek közötti különféle embereket kínál, akik szoftverfejlesztővé válnak..

Szponzorainak támaszkodva az intenzív osztály- és iparági gyakorlati tapasztalatok finanszírozására (azaz a tandíj ingyenes), Ada megtanítja a nőknek a Ruby, Rails, HTML, CSS, JavaScript, Git és a Source Control.

2. Lányok, akik kódolnak

lányok, akik kódolnak

A fiatal lányok 74% -a kifejezi érdeklődését a STEM és a számítástechnika iránt. És mégis, amikor eljön az ideje eldönteni, hogy mit tanuljon, és melyik karriert választani, történik valami, és sokan más utat választanak. A Girls Who Code-t úgy tervezték, hogy megszakítsa ezt a ciklust, és a fiatal lányok számára készségeket és magabiztosságot adjon ahhoz, hogy továbblépjenek tech karrierjükkel.

Iskola után klubokat kínálnak olyan iskolás lányoknak, mint az általános iskola, így elkezdhetik az alapok megtanulását és a kódolás iránti szeretetüket. A közép- és középiskolás lányok számára speciális nyári táborok vannak, amelyek tanítják a kódolást, és a lányokat kiteszik potenciális műszaki munkahelyekre, amelyek érdekelhetik őket..

3. Hackbright Akadémia

hackbright akadémia

Annak érdekében, hogy a nők nagyszerű programozókká váljanak, a Hackbright Academy 12 hetes gyorsított képzést kínál, amely magában foglalja a hagyományos osztályon belüli tanfolyamokat és az egyéni projektmunkákat a szoftverfejlesztés alapos megértése érdekében..

4. MotherCoders

mothercoders

A MotherCoders egy nonprofit szervezet, amelynek célja, hogy segítsen az anyáknak bejutni a tech világba, hogy szilárd karriert létesítsenek maguk számára. Részmunkaidős, 9 hetes képzésen keresztül (a helyszíni gyermekgondozással együtt) az MotherCoders célja, hogy segítse az oktatási programokhoz való hozzáférést küzdő személyeket a munkaerőpiacra visszatérésében, karrierjük elősegítésében vagy az indulás felgyorsításában..

5. Lány fejleszteni

lány fejleszteni

Lányfejlesztés Ez egy másik nonprofit szervezet, amely az Egyesült Államok 62 városában működik, és amely megfizethető módon kínál a nők számára web- és szoftverfejlesztést. Személyes órák és közösségi támogatás révén a Girl Develop It reméli, hogy a nőknek magabiztosabbá tehetik saját web- és mobil alkalmazásuk felépítését..

Online képzés / tanfolyamok

1. Skillcrush

skillcrush

A Skillcrush-nál online online tanfolyamokat vesz fel annak alapján, amit meg akar tanulni. Ismerje meg például a webfejlesztést, a fejlett WordPress-et, a webdizájnot, az adatelemzést és még az Internet copywritert is.

Noha nem korlátozódtak csupán a nők kódolására (a hallgatók kb. 25% -a férfi), a képzési programokat úgy tervezték, hogy segítsék a nőket bejutni álmaik iparába..

2. Rails Girls

sínek lányok

A Rails Girls online forrás azoknak a nőknek, akik többet szeretnének megismerni a technológiáról és az ötleteik felépítéséről. Tanulja meg az alapvető programozást, a vázlatot és a prototípuskészítést. Ezenkívül hozzáférhet online internetes útmutatókhoz, anyagokhoz és eszközökhöz, amelyek segítenek ötleteinek a terepen történő levezetésében, valamint az eseményekről szóló információkkal, hogy megismerkedhessenek hasonló nőkkel, akik betörni akarnak a tech világba.

oktatóanyagok

A kódolási oktatóanyagok megtalálása az interneten olyan egyszerű, mint a gyors Google-keresés futtatása. Tehát egy kicsit könnyebbé tettem önöket azzal, hogy néhány oktatóanyagot megosztottam veled, így nem kell magának az internetet feltöltenie:

1. CSS oktatóanyagok

Néhány útmutatót keres, amelyek segítenek a CSS-készségek fejlesztésében? A Tripwire lekerekítette a leghasznosabb CSS oktatóanyagokat, így dolgozhat weboldalainak stílusán és elrendezésén. Minden oktatóprogram sajátos természetű, tehát csak keresse meg az igényeinek megfelelőt, és ellenőrizze.

2. Code Conquest Code oktatóanyagok

Ismerkedjen meg a legszélesebb körben használt webnyelvekkel, mint például a HTML, CSS, JavaScript és PHP, a Code Conquest ingyenes kódok bemutatójának köszönhetően. Noha ezeket az oktatóanyagokat nem úgy tervezték meg, hogy bármilyen témában teljes képzésben részesüljenek, ezek az oktatóanyagok segíthetnek eldönteni, hogy ez a nyelv a megfelelő választás az Ön számára.

3. CodeAcademy

Noha a CodeAcademy nem kifejezetten a nőkre irányul, az egyik legnépszerűbb hely a kódolás megtanulásához. Csatlakozzon emberek millióinak a HTML, CSS, JavaScript, jQuery, PHP, Python és Ruby tanulásához – mindezt ingyen.

4. Code Avengers

A Code Avengers az oktatóanyagokat a következő szintre hozza azáltal, hogy interaktív és szórakoztatóvá teszi őket. Habár nem kifejezetten a nőkre irányult, még sokat lehet tanulni, például a játékok, alkalmazások és webhelyek kódolását JavaScript, HTML és CSS használatával. Több nyelven elérhető, ez az útmutató csak 12 órát vesz igénybe.

5. Khan Akadémia

A Khan Akadémia azoknak kínál lehetőséget, akik megtanulják, hogyan kell lépésről lépésre video oktatóanyagokat kódolni a rajzok, animációk és játékok programozására. Vagy megtanulhatja, hogyan lehet weblapokat létrehozni HTML és CSS használatával.

Csúnya csatornák / podcastok / videók

Itt található a legjobb Slack-csatorna, podcast és videó azoknak a nőknek, akik megtanulják kódolni.

1. Lassú csatornák a nők számára a tech világban

Ha ismeri a Slack kommunikációs eszközt, és kapcsolatba akar lépni más nőkkel a technológia területén, érdemes csatlakozni a következő népszerű Slack csatornákhoz:

 • Nők a technológiában: több mint 800 taggal büszkélkedhet, és bárki is fogadhat bárkit, képzettségi szintjétől függetlenül, beszélgethet más nőkkel, akik kódot írnak, tesztelnek szoftvereket, terveznek grafikákat és így tovább.
 • #FemaleFounders: kapcsolatba léphet az új, megalapozott és törekvő tech-társaságok alapítóival, hogy megosszák ötleteiket és megoldásokat találjanak a problémákra. Az egymástól való tanulás megkönnyíti a trükkös és néha magányos tech világ manőverezését – különösen nőként.
 • Női művelők: Három csapatra osztva: korai karrier, középszintű karrier és a megalapozott karrier, ez a Slack-csatorna összekapcsolja Önt rokonodó emberekkel, valamint tájékoztatja Önt a közelgő eseményekről és a karrier előrehaladását elősegítő forrásokról..

2. Női alapító podcast

Nézze meg a legjobb podcast-ok ezen körét, amely azoknak a nőknek szól, akik szeretnék kitörni a penészből, és saját startup-ok alapítójává válni:

 • Az Y Combinator induló iskolai rádiója: tanuljon meg korábbi alapítóktól vagy befektetőktől olyan dolgokról, mint a saját vállalkozás indítása, finanszírozása és méretezése.
 • Girlboss Rádió: minden podcast egy sikeres nő interjúja, aki jelezte az üzleti világot. Tudja meg, hogyan készítették el, és mit tanultak az út során.
 • Megtette az útját Amanda Boleyn mellett: hallgassa meg a vezető női vállalkozókat és azt, hogy a saját maguk miként csinálták a dolgokat.
 • SheNomads: ha be akar lépni a tech világba, távolról dolgozni és utazni, akkor ez a podcast az Ön számára.
 • A MADWomen Podcast by Women in Wireless: Ez a podcast a mobil és a digitális világ nőire összpontosít. Ismerje meg a kivételes női vezetőket, megtudja, mi szükséges a sikerhez, és tegye lehetővé magának, hogy az esélyek ellenére átvegye a saját életének irányítását..

3. Videolejátszási listák a nők számára

Ha inkább a videotartalmat nézi, nem pedig az írott szöveget, akkor nézd meg a hasznos video lejátszási listák ezen listáját, amelynek célja minden kódolási igény kielégítése:

 • CodePath: a szoftverfejlesztés egy állandóan változó iparág, ami azt jelenti, hogy ha csak indul, nehéz lehet lépést tartani. Keressen mentorokat, tanuljon új készségeket, és fedezze fel azokat a projekteket, amelyek megkönnyítik és szórakoztatóbbá teszik a kódolási készségeik kihúzását.
 • WomenWhoCode: Ez a nonprofit videólista segít ösztönözni a nőket a karrierjük kiemelésére. 20 ország több mint 50 000 tagjával (és 3000-nél több rendezvénnyel büszkélkedhet), ez az a hely, ahol egy kicsit magabiztosságra és rengeteg tudásra van szükséged.
 • Coding Blonde: a Coding Blond mögött álló alkotó akkor indította el ezt a YouTube csatornát, amikor kódolni tanult, és az összes sztereotípiának köszönhetően megfélemlítőnek találta..

Közösségek

Olyan sok közösség létezik az egész világon, hogy a tech-világban a nőket kötik össze, akik tanulni akarnak másoktól. Íme néhány a kezdeti legjobb módszer közül:

1. Facebook csoportok

Nők technikában

nők tech

Ez a Facebook csoport azoknak szól, akik azonosítják a nőket, és techni szeretnének beszélni. Célja, hogy megmutassa az embereknek, hogy el tudják érni álmaikat, függetlenül attól, hogy milyen akadályok állnak szemben, és akár kapcsolatba léphet Önnel a podcast-ral..

Global Tech Women

globális tech nők

Tudja meg a legújabb eseményeket a tech világban, és csatlakozzon a beszélgetésekhez a saját történeteivel is. Ezen felül, tudjon meg többet a közelgő eseményekről, amelyeket a Global tech Women rendez, így részt vehet és előmozdíthatja tech karrierjét.

2. Twitter listák és csevegések

Nézze meg a Fempire-t, hogy a világ minden tájáról áttekinthesse a műszaki iparban működő nőket. Ezenkívül a Women in Tech Chat kiváló forrás az inspirációhoz, az ötletek megosztásához és a csevegéshez.

Szeretne Twitter vagy Instagram hashtagek listáját? A Girl Knows Tech nagyszerű munkát végez a nők számára a technológia világában leggyakrabban használt hashtagok felkerekítésében.

Itt van néhány kedvencem:

 • #womenintech
 • #femalefounders
 • #womenwhocode
 • #codegoals
 • #womeninbiz

Természetesen ez csak a kezdet. De a technológiai világban más nők megtalálása, akik követnek téged (és fordítva), a legjobb módja egy olyan közösség felépítésének, amellyel megbízhat a problémamegoldásban, az inspirációban és az új ötletek megosztásában..

3. Események

Ha szeretsz részt venni olyan rendezvényeken, amelyekben kapcsolatba lépnek másokkal a műszaki területen, ellenőrizze ezeket a következő alkalommal, amikor munkaidőre kíván menni:

 • Grace Hopper ünnepe: csatlakozzon a világ legnagyobb női technológusok gyűléséhez. Iratkozzon fel felszólalóként vagy önkéntesként, vagy csak látogasson el, és élvezze a légkört.
 • Nemek közötti esélyegyenlőségi csúcstalálkozó: ennek a csúcstalálkozónak az a célja, hogy megtudja, miért létezik a nemek közötti eltérés a tudományos és technológiai világban, és hogyan lehet ezt legyőzni.
 • Tapia konferencia: A konferencia célja a számítástechnika sokszínűségének előmozdítása és megünneplése. Célja a sokféleség létezésének felismerése, az emberek összekapcsolása és a konferencián túlmutató közösségek létrehozása, tanácsadás az iparág vezető szakembereitől, és mások sikere által inspirált.
 • Women Startup Challenge: ha induló vállalkozásodnak finanszírozásra van szüksége, vegyen részt a Women Startup Challenge-ben, és vegye fontolóra az ötletét, hogy megtudja, vajon hajlandó-e finanszírozni az Ön által kínált lehetőségeket.

Végső gondolatok

A végén vannak sok erőforrás áll rendelkezésre azoknak a nőknek, akik megtanulják kódolni. Az osztályon belüli képzési programoktól kezdve az online tanfolyamokig, a videotartalmakhoz és a podcastokig, az eseményekig és a közösségi csoportokig, ott semmi sem akadályozhatja meg a belépést a tech világba és álmainak megvalósítását..

Ne hagyja, hogy a sztereotípiák és a nemi elfogultság megakadályozzák az életed. Vegye át az irányítást, készítsen tervet és kövesse nyomon. A világnak több nőkódolóra van szüksége.

Tehát, ha van hajlandóságod és ambíciód belépni a technológiai iparba, nézd meg ezeket az erőforrásokat, és azonnal kezdd el. Ha bármi is, több nőt inspirálhat követésére.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map