Vodnik po predvajanju WordPress-a in zakaj je tako pomemben

Kot uporabnik WordPressa ste zagotovo naleteli na članke o optimizaciji hitrosti WordPressa. Pospešitev mesta WordPress vključuje veliko dejavnikov, med njimi pa je predpomnjenje izjemno pomemben dejavnik.


Predpomnjenje, če se pravilno izvaja, lahko zmanjšajte čase obremenitve vašega spletnega mesta WordPress, ki lahko še naprej prispevati k SEO lestvici in dostavi a boljša uporabniška izkušnja .

Vodnik za predvajanje WordPress-a in zakaj je to pomembno

Da bi v celoti izkoristili predpomnjenje v WordPressu, je pomembno razumeti njegov mehanizem in se naučiti učinkovitih načinov njegovega izvajanja.

Kako deluje vadba?

Predpomnjenje je začasna shramba, ki ohranja kopijo statičnih spletnih strani, da zmanjša čas nalaganja. Običajno, ko uporabnik obišče vaše spletno mesto WordPress, na vaš spletni strežnik pošlje zahtevo za vsako posamezno dejanje, ki ga izvede na vašem spletnem mestu.

V zameno vaš WordPress pokliče vaš spletni strežnik, da zabava vsako zahtevo obiskovalca vašega spletnega mesta. Te transakcije naprej in nazaj lahko povzročijo zamude, če je strežnik zaseden s prometom ali če je razdalja med obiskovalcem in strežnikom prevelika.

Včasih uporabnik vedno znova zaprosi za iste zahteve. Na primer, glava ali noga spletnega mesta se ne posodablja tako kot objave, ko je naložena, pa je ni treba prenašati s strežnika, dokler se ne spremeni. V primeru dinamične vsebine, ki se pogosto posodablja, je mehanizem za predpomnjenje sposoben očistiti stari predpomnilnik in ustvariti novega s posodobljeno vsebino.

Predpomnjenje ohranja kopijo datotek HTML, ki so bile že enkrat vročene s strežnika znotraj njegovega RAM-a in ga takoj dostavi uporabniku, brez kakršne koli obdelave, kot je bilo to prvič. Ta menjava je hitrejša in manj gostuje na strežniku gostovanja.

Vrste vadbe

Če imate spletno mesto WordPress, imejte v mislih dve vrsti predpomnilnika.

 1. Predpomnjenje strani strežnika
 2. Stranka predpomnilnika

Predpomnjenje strežnika se izvaja na ravni strežnika, predpomnjenje brskalnika pa se izvede na strani odjemalca. Preučimo vsako možnost, da bomo razumeli njen vpliv na hitrost spletnega mesta.

1. Predpomnilnik na strani strežnika

Predpomnjenje, opravljeno na ravni strežnika, je povezano s predpomnjenjem na strani strežnika. Shrani zahteve, ki jih je stranka predhodno zahtevala, in namesto da bi skozi celoten postopek znova potekal in preprosto prinese končni rezultat. S tem bo hitrejše pridobivanje podatkov in izboljšanje splošne učinkovitosti spletnega mesta. Gosti WordPress, kot sta Kinsta in Cloudways, predpomnijo na strežniku.

Tu moramo razumeti tudi dve običajni metodi: predvajanje predmetov in predvajanje celotnih strani.

Predpomnilnik predmetov: Namesto da predpomni celotno stran, predpomnilnik predmeta predpomni samo ponovljene rezultate poizvedbe. V bazo se vnesejo različna poizvedovanja za pridobitev potrebnih podatkov, ki jih zahteva uporabnik. Predmetni predpomnilnik shrani rezultat teh pogosto zahtevanih poizvedb za hitrejši odgovor.

Celoten predpomnilnik strani: Za razliko od predpomnilnika predmetov, ta metoda shrani celotno stran HTML ali celoten pogled, ki ga zahteva uporabnik. Ta način hitreje naloži stran, saj ni treba ustvarjati spletne strani za vsak naslednji obisk.

Gostovalni mehanizem za predvajanje

Številni ponudniki gostovanja ponujajo optimizirano gostovanje, ki ima vgrajene zmogljivosti za predpomnjenje na strežniku. Ti ponudniki so svoje strežnike optimizirali na osnovnih nivojih, kar je učinkovitejše od uporabe katerega koli WordPress vtičnika.

Primer tega si lahko ogledate na Cloudways, ki je upravljano gostovanje v oblaku WordPress. Njihov sklad je dobro opremljen z naprednim mehanizmom za predpomnjenje, ki ustvarja hitrejša spletna mesta. Preučimo, katera orodja so uporabila za predpomnjenje in katere funkcije izvajajo.

Nginx

To je zelo hiter spletni strežnik, ki slovi po povratnem približevanju, predpomnjenju in uravnavanju nalaganja. Nginx uporablja večina spletnih mest z veliko prometa, saj lahko upravlja veliko število sočasnih uporabnikov. To je lahek visoko zmogljiv spletni strežnik, ki je izdelan za tisoče povezav.

Lak predpomnilnika

Tako kot Nginx je tudi Varnish tudi obratno predpomnilnik proxyja. Šteje se, da je to izredno hitro, saj povečuje hitrost spletnega mesta na zelo visoke ravni. Uporabniki storitev Cloudways lahko prek svoje platforme uporabljajo tudi pravila laka po meri, kar je potrebno za spletna mesta WooCommerce in WPML.

Redis

To je strežnik nabora podatkov, ki se uporablja za shranjevanje podatkovnih vrst na visoki ravni, kot so strune, heše, seznami, nabori in bitne slike itd. To se izvaja za zagotavljanje velike količine operacij branja in pisanja..

Spomnjeno

Memcached se ukvarja s predpomnjenjem podatkov in predmetov v RAM-u za hitro posredovanje podatkov brez povezave z zunanjim virom podatkov ali API-jem vsakič, ko uporabnik vloži zahtevo..

2. Predvajanje pred strani stranke

Predpomnjenje, ki se izvaja v brskalniku uporabnika, je povezano s predpomnjenjem na strani odjemalca. Običajno, ko uporabnik brska po spletni strani, ne nalaga le vsebine, ampak tudi datoteke JavaScript in Stylesheet, ki delujejo za zakulisjem spletne strani..

Predvajanje pred brskalnikom

Predpomnjenje brskalnikov je najučinkovitejša metoda za predpomnjenje na strani odjemalca. Ko uporabnik obišče spletno stran v brskalniku, predpomni vire, potrebne za prikaz strani, kot so datoteke JavaScript, listi slogov in medijska vsebina. Ta vsebina se začasno shrani v brskalnik in se streže neposredno iz lokalnega pomnilnika, namesto da bi ga ponovno zahtevali od spletnega strežnika.

Izvajanje predvajanja v WordPressu

WordPress je dinamična platforma, ki podpira bogate podatke in funkcionalne teme. Obstaja veliko prostora za predpomnjenje te vsebine za hitrejše nalaganje strani. Že smo videli, kako lahko izkoristimo predpomnilnike na strani strežnika in odjemalca. Poglejmo, kako nam lahko WordPress vtičniki pomagajo pri gradnji učinkovitega mehanizma za predpomnjenje na strani odjemalca.

WordPress predpomnilni vtičniki

Obstaja veliko WordPress predpomnilnih vtičnikov, ki trdijo, da se vaše spletno mesto hitreje nalaga. Našteli smo tri priljubljene vtičnike predpomnilnika WordPress.

Burje

breeze wordpress predpomnilnik

Breeze je brezplačen lahek vtičnik Cloudways. Ponuja vse funkcije, potrebne za predpomnjenje na strani odjemalca.

Vtičnik ponuja naslednje poudarjene funkcije:

 • Minifikacija CSS, JS, HTML
 • Gzip stiskanje
 • Predvajanje pred brskalnikom
 • Razvrščanje CSS in JS
 • Optimizacija podatkovnih baz
 • Pravila laka

Raketa WP

wp nastavitve predpomnilnika raket

WP Rocket je visokozmogljiv predpomnilniški vtičnik, ki ga je enostavno nastaviti in je na voljo z vsemi osnovnimi in naprednimi funkcijami za upravljanje predpomnjenja na strani stranke na vašem mestu WordPress. Nekaj ​​funkcij WP Rocket je:

 • Prednastavitev predpomnilnika
 • Statično stiskanje datotek
 • Predvajanje strani
 • Gzip stiskanje
 • Optimizacija podatkovnih baz
 • Predvajanje pred brskalnikom

W3 Skupaj predpomnilnik

W3 Vtičnik za predpomnjenje skupnega predpomnilnika WordP

Z več kot milijonom aktivnih namestitev je vtičnik W3 Total Cache eden priljubljenih vtičnikov WordPress za predpomnjenje.

Vtičnik lahko brezplačno prenesete s WordPress.org in ga enostavno konfigurirate prek nadzorne plošče WordPress. Za vsako funkcijo ima ločene razdelke. Nekatere izmed poudarjenih funkcij so:

 • Predpomnilnik strani
 • Predpomnilnik baze podatkov
 • Zmanjšanje
 • Predpomnilnik predmetov
 • Predpomnilnik brskalnika
 • Skupine piškotkov

Prednosti WordPress predvajanja

Obstaja veliko prednosti izvajanja ustreznega predpomnilnika na vašem mestu WordPress.

 • Izboljša hitrost vašega spletnega mesta WordPress in izboljša uporabniško izkušnjo.
 • Ker se strežnik ne pingira za vsako zahtevo vsakič, to zmanjša obremenitev strežnika gostovanja.
 • Prav tako vsi vedo, da Google ljubi hitrejša spletna mesta. Zato tudi izboljšuje SEO uvrstitev.
 • Na strani odjemalca se pasovna širina shrani tudi, ker izkorišča predpomnilne vsebine, shranjene v lokalnem pomnilniku, in ne pridobivanje podatkov neposredno s strežnikov.

Če še vedno niste izvajali predpomnilnika na svojem mestu WordPress, predlagam, da to storite tako, da sledite temu članku. Poskrbite, da vzamete popolno varnostno kopijo spletnega mesta, saj je bilo ugotovljeno, da se po WordPressu spletna stran zlomi po izvajanju predpomnilnika. Preizkusite tudi delovanje svojega spletnega mesta pred in po izvajanju predpomnjenja, da vidite, kakšno razliko lahko prinese na vaše WordPress spletno mesto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map