Vodič za WordPress predanje i zašto je to tako važno

Kao korisnik WordPress-a, sigurno ste naišli na članke koji se odnose na WordPress optimizaciju brzine. Ubrzavanje WordPress web mjesta uključuje mnogo faktora, a među njima je i spremanje podataka izuzetno važan faktor.


Spremanje ako se pravilno implementira može smanjite vrijeme opterećenja vašeg WordPress web mjesta koje može dalje pridonose SEO ljestvici i dostaviti a bolje korisničko iskustvo .

Vodič za WordPress predanje i zašto je to važno

Kako biste u potpunosti iskoristili predmemoriranje WordPress-a, važno je razumjeti njegov mehanizam i naučiti učinkovite načine njegove implementacije.

Kako djeluje treniranje?

Predmemoriranje je privremena pohrana koja čuva kopiju statičkih web stranica kako bi se smanjilo vrijeme učitavanja. Kada korisnik posjeti vašu WordPress stranicu, on šalje zahtjev vašem web poslužitelju za svaku radnju koju izvrši na vašoj web lokaciji.

Zauzvrat, vaš WordPress poziva vaš web poslužitelj kako bi zadovoljio svaki zahtjev posjetitelja vaše web stranice. Ove transakcije naprijed i nazad mogu prouzročiti kašnjenja ako je poslužitelj zauzet prometom ili ako je udaljenost između posjetitelja i poslužitelja prevelika..

Ponekad korisnik zahtjeva iste zahtjeve iznova i iznova. Na primjer, zaglavlje ili podnožje web mjesta ne ažuriraju se kao što objavljuju postovi, a kad ih učitavaju, nije ih potrebno preuzeti s poslužitelja dok se ne promijene. U slučaju dinamičnog sadržaja, koji se često ažurira, mehanizam za predmemoriranje može očistiti staru predmemoriju i generirati novi s ažuriranim sadržajem.

Predmemoriranje čuva kopiju HTML datoteka koje su već jednom poslužene s poslužitelja unutar RAM-a i odmah ga isporučuje korisniku bez ikakve obrade kao što je to bio slučaj prvi put. Ova je razmjena brža i manje opterećuje poslužitelj hostinga.

Vrste podučavanja

Ako imate web mjesto WordPress, tada biste trebali zadržati dvije vrste predmemoriranja.

 1. Keširanje na strani poslužitelja
 2. Klijentovno predmemoriranje

Keširanje poslužitelja vrši se na razini poslužitelja, a predmemoriranje preglednika vrši se na strani klijenta. Istražimo svaku opciju da bismo razumjeli njezin utjecaj na brzinu web lokacije.

1. Keširanje na strani poslužitelja

Predmemoriranje na razini poslužitelja povezano je s predmemoriranjem na strani poslužitelja. Ona pohranjuje prethodno zatražene zahtjeve klijenta i umjesto da ponovno prolazi kroz cijeli postupak i jednostavno daje krajnji rezultat. To brže dohvaća podatke i poboljšava ukupnu učinkovitost web mjesta. Domaćini WordPressa, poput Kinsta i Cloudways, rade keširanje na strani poslužitelja.

Ovdje također trebamo razumjeti dvije uobičajene metode: Predmemoriranje predmeta i Predmemoriranje cijelih stranica.

Predmetna predmemorija: Umjesto predmemoriranja cijele stranice, predmemorija objekta samo predmemorira ponovljene rezultate upita. U bazu podataka postavljaju se različiti upiti da bi se pronašli potrebni podaci koje korisnik traži. Predmemorija sprema rezultat ovih često traženih upita za brži odgovor.

Cijeli predmemorija stranice: Za razliku od predmemorije objekta, ova metoda pohranjuje cijelu HTML stranicu ili cjelovit prikaz koji korisnik traži. Ova metoda brže učitava stranicu jer ne treba generirati web stranicu za svaki sljedeći posjet.

Hosting mehanizam za podučavanje

Mnogi pružatelji usluga hostinga nude optimizirani hosting koji ima ugrađene mogućnosti za keširanje na strani poslužitelja. Ovi davatelji optimizirali su svoje poslužitelje na osnovnim razinama što je učinkovitije od korištenja bilo kojeg WordPress dodatka.

Primjer toga može se vidjeti na Cloudwaysu koji je upravljani WordPress oblak hosting. Njihov je skup dobro opremljen naprednim mehanizmom za predmemoriranje koji proizvodi brže web stranice. Ispitajmo koje su alate implementirali za predmemoriranje i koje funkcionalnosti obavljaju.

Nginx

Ovo je vrlo brz web poslužitelj koji je poznat po obrnutoj proksijaciji, keširanju i balansiranju opterećenja. Nginx koristi većina web mjesta s velikim prometom jer može podnijeti velik broj istodobnih korisnika. To je lagani web-poslužitelj s visokim performansama, izgrađen za obradu tisuća veza.

Lakiranje predmemorije

Baš kao i Nginx, Varnish je i obrnuto keširanje proxyja. To se smatra iznimno brzim, a povećalo je brzinu web stranice na vrlo visoke razine. Korisnici Cloudways-a također mogu primijeniti prilagođena pravila lakiranja putem svoje platforme koja su potrebna za WooCommerce i WPML stranice.

Redis

Ovo je poslužitelj skupova podataka koji se koristi za pohranjivanje podataka na visokoj razini kao što su žice, heševi, popisi, skupovi i bitne slike itd. To se implementira da zadovolji veliku količinu operacija čitanja i pisanja..

Memcached

Memcached bavi se predmemoriranjem podataka i objekata u RAM-u za isporuku brzih podataka bez povezivanja s vanjskim izvorom podataka ili API-ja svaki put kada korisnik zatraži zahtjev..

2. Preduhvat za klijenta

Keširanje na korisničkom pregledniku povezano je s predmemoriranjem na strani klijenta. Obično kada korisnik pregledava web stranicu, ne učitava samo sadržaj već i datoteke JavaScripta i Stylesheet koje rade iza kulisa web stranice..

Predmemoriranje preglednika

Keširanje preglednika najučinkovitija je metoda za predmemoriranje na strani klijenta. Kada korisnik posjeti web stranicu u pregledniku, predmemorira resurse potrebne za prikaz stranice kao što su JavaScript datoteke, listovi stilova i medijski sadržaj. Ovaj se sadržaj privremeno sprema u preglednik i poslužuje se izravno iz lokalne pohrane, umjesto da se ponovno traži od web poslužitelja.

Provođenje predmemoriranja u WordPressu

WordPress je dinamična platforma koja podržava funkcionalnosti bogate podacima i temama bogatim sadržajem. Postoji mnogo prostora za spremanje ovog sadržaja za postizanje bržih učitavanja stranica. Već smo vidjeli kako možemo utjecati na predmemoriju na strani poslužitelja i klijenta. Pogledajmo kako nam WordPress dodaci mogu pomoći u izgradnji učinkovitog mehanizma za predmemoriranje na strani klijenta.

WordPress dodaci za keširanje

Postoji mnogo WordPress predmemorija za predmemoriranje za koje se tvrdi da se vaše web mjesto brže učitava. Naveli smo tri popularna dodatka za predmemoriju WordPressa.

Povjetarac

breeze wordpress predmemorija za predmemoriranje

Breeze je besplatni lagani dodatak tvrtke Cloudways. Nudi sve značajke neophodne za predmemoriranje na strani klijenta.

Dodatak nudi sljedeće istaknute značajke:

 • Minifikacija CSS-a, JS-a, HTML-a
 • Gzip kompresija
 • Predmemoriranje preglednika
 • Grupisanje CSS-a i JS-a
 • Optimizacija baze podataka
 • Pravila lakiranja

WP Raketa

wp postavke predmemorije rakete

WP Rocket je visoko performansni dodatak za predmemoriranje koji se jednostavno postavlja i isporučuje se sa svim osnovnim i naprednim značajkama za upravljanje predmemoriranjem na strani klijenta na vašem web mjestu WordPress. Neke od značajki WP Rocket-a su:

 • Predučitavanje predmemorije
 • Statično sažimanje datoteka
 • Predmemoriranje stranica
 • Gzip kompresija
 • Optimizacija baze podataka
 • Predmemoriranje preglednika

W3 Ukupan predmemorija

W3 Dodatak za predmemoriju za cache wordpress cache

S više od milijun aktivnih instalacija, W3 Total Cache dodatak jedan je od popularnih WordPress dodataka za predmemoriranje.

Dodatak se može besplatno preuzeti s WordPress.org i lako se može konfigurirati putem WordPress nadzorne ploče. Ima zasebne odjeljke za svaku funkcionalnost. Neke istaknute značajke su:

 • Keš stranice
 • Predmemorija baze podataka
 • Reduciranje
 • Predmetna predmemorija
 • Keš preglednika
 • Grupe kolačića

Prednosti WordPress predanja

Mnogo je prednosti implementacije pravilnog predmemoriranja na vašu WordPress stranicu.

 • Poboljšava brzinu vaše WordPress stranice kao i poboljšava korisničko iskustvo.
 • Budući da se server svaki put ne pingira po svakom zahtjevu, smanjuje se opterećenje na hosting serveru.
 • Kao i svi znaju da Google voli brže stranice. Dakle, također poboljšava SEO rang.
 • Na strani klijenta, propusna širina se također sprema jer koristi iz predmemoriranja sadržaja pohranjenog u lokalnoj memoriji, a ne dohvaća podatke izravno s poslužitelja..

Ako još uvijek niste implementirali predmemoriranje na svojoj web stranici WordPress, predlažem da to učinite slijedeći ovaj članak. Obavezno preuzmite potpunu sigurnosnu kopiju vaše web lokacije jer je vidljivo da se nakon WordPressa web stranica razbija nakon implementacije predmemoriranja. Također, testirajte izvedbu svoje web stranice prije i nakon implementacije predmemoriranja da biste vidjeli razliku koju može dovesti do vaše web stranice WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map