Útmutató a WordPress gyorsítótárazásához és miért olyan fontos

WordPress felhasználóként a WordPress sebességének optimalizálásáról szóló cikkeket kell találnia. A WordPress webhely felgyorsítása számos tényezőt érint, és ezek között a gyorsítótárazás rendkívül fontos tényező.


Az gyorsítótárazás a megfelelő végrehajtás esetén lehetséges csökkentse a terhelési időket a WordPress webhelyén, amely tovább képes hozzájárulnak a SEO rangsorolásához és szállít a jobb felhasználói élmény .

Útmutató a WordPress gyorsítótárazásához és miért fontos?

A gyorsítótárazás teljes kihasználása érdekében a WordPress-ben fontos megérteni annak mechanizmusát és megtanulni annak hatékony megvalósítási módjait..

Hogyan működik a gyorsítótár?

A gyorsítótárazás egy ideiglenes tárolóhely, amely megőrzi a statikus weboldalak másolatát a betöltési idő csökkentése érdekében. Általában, amikor egy felhasználó meglátogatja a WordPress webhelyet, kérést küld az Ön webszerveréhez minden egyes, az Ön webhelyén végrehajtott művelethez..

Cserébe a WordPress felhívja a webszervert, hogy szórakoztatja a webhely látogatójának minden egyes kérését. Ezek az oda-vissza tranzakciók késéseket okozhatnak, ha a szerver elfoglalja a forgalom kezelését, vagy ha a látogató és a kiszolgáló közötti távolság túl nagy.

Időnként a felhasználó újra és újra kérdezi ugyanazokat a kérelmeket. Például a webhely fejlécét vagy láblécét nem frissítik, ahogyan a hozzászólások, és amikor betöltenek, akkor nem kell letölteni a szerverről, amíg meg nem változnak. A gyakran frissülő dinamikus tartalom esetén a gyorsítótárazási mechanizmus képes a régi gyorsítótár ürítésére, és újabb létrehozására, frissített tartalommal.

A gyorsítótárazás megőrzi a már egyszer kiszolgált HTML-fájlok másolatát a RAM-on belül a kiszolgálótól, és azonnal továbbítja a felhasználónak olyan feldolgozás nélkül, mint az első alkalommal. Ez a csere gyorsabb, és kevesebb terhet jelent a tárhelyszerverre.

A tárolás típusai

Ha WordPress webhelyet futtat, akkor kétféle gyorsítótárazást kell tartania a fejében.

 1. Szerveroldali gyorsítótár
 2. Ügyféloldali gyorsítótár

A kiszolgáló gyorsítótárazása kiszolgáló szintjén, a böngésző gyorsítótárazása pedig az ügyféloldalon történik. Vizsgáljuk meg az egyes lehetőségeket, hogy megértsük annak hatását a webhely sebességére.

1. Szerveroldali gyorsítótár

A kiszolgálószinten végzett gyorsítótárazás a szerveroldali gyorsítótárazáshoz kapcsolódik. Tárolja az ügyfél által korábban igényelt kéréseket, ahelyett, hogy újra végigvágná a teljes folyamatot, és egyszerűen csak a végeredményt szolgáltatná. Ez gyorsabbá teszi az adatok lekérését és javítja a webhely általános teljesítményét. A WordPress gazdagépek, mint például a Kinsta és a Cloudways, kiszolgálóoldali gyorsítótárazást végeznek.

Itt meg kell értenünk két általános módszert is: az Objektum-gyorsítótár és a Teljes oldal-gyorsítótár.

Objektum gyorsítótár: A teljes oldal gyorsítótárazása helyett az objektum gyorsítótár csak az ismételt lekérdezés eredményeit tárolja. Az adatbázishoz különféle lekérdezések kerülnek a felhasználó által kért adatok beolvasására. Az objektum gyorsítótár tárolja a gyakran igényelt lekérdezések eredményét a gyorsabb válasz érdekében.

Teljes oldal gyorsítótár: Az objektum gyorsítótárával ellentétben ez a módszer egy teljes HTML oldalt vagy teljes nézetet tárol, amelyet a felhasználó kér. Ez a módszer gyorsabbá teszi az oldal betöltését, mivel nem kell minden következő látogatáshoz weboldalt létrehoznia.

Tárhely-tároló mechanizmus

Számos tárhely-szolgáltató optimalizált tárhelyet kínál, amely beépített képességekkel rendelkezik a szerveroldali gyorsítótárazáshoz. Ezek a szolgáltatók alapszinten optimalizálták szervereiket, ami sokkal hatékonyabb, mint bármely WordPress plugin használata.

Erre példa a Cloudways, amely egy felügyelt WordPress felhőtárhely. Veremük jól felszerelt fejlett gyorsítótárazási mechanizmussal, amely gyorsabb webhelyeket hoz létre. Vizsgáljuk meg, hogy milyen eszközöket használtak a gyorsítótárazáshoz, és milyen funkciókat végeznek.

nginx

Ez egy nagyon gyors webszerver, amely híres a fordított proxyköztetésről, a gyorsítótárazásról és a terheléselosztásról. Az Nginx-et a nagy forgalmú helyek többsége használja, mivel sok egyidejű felhasználó számára képes kezelni. Ez egy könnyű, nagy teljesítményű webszerver, amely több ezer kapcsolat kezelésére készült.

Lakk gyorsítótár

Csakúgy, mint az Nginx, a Varnish egy fordított proxy gyorsítótárazás is. Ezt rendkívül gyorsnak tekintik, és azt állította, hogy nagyon magas szintre emeli a weboldal sebességét. A felhőalapú felhasználók egyéni lakkszabályokat is alkalmazhatnak platformjukon keresztül, amely szükséges a WooCommerce és a WPML webhelyekhez.

Redis

Ez egy adatkészlet-kiszolgáló, amely magas szintű adattípusokat tárol, például karakterláncokat, kivonatokat, listákat, halmazokat és bitképeket stb. Tárol. Ezt a nagy számú olvasási és írási művelet kielégítésére használják..

memcached

Memóriába helyezett adatok gyorsítótárazása az adatokkal és az objektumokkal a gyors adattovábbításhoz anélkül, hogy külső adatforráshoz vagy API-hoz csatlakozna, minden alkalommal, amikor a felhasználó kérést tesz.

2. Ügyféloldali gyorsítótár

A felhasználói böngészőben kezelt gyorsítótárazás az ügyféloldali gyorsítótárazáshoz kapcsolódik. Általában, amikor a felhasználó egy weboldalt böngész, akkor nem csak a tartalmat tölti be, hanem a JavaScript és a stíluslap fájlokat is, amelyek a webhely színfalai mögött működnek..

Böngésző gyorsítótárazása

A böngésző gyorsítótárazása a leghatékonyabb módszer az ügyféloldali gyorsítótárazáshoz. Amikor a felhasználó egy böngészőben ellátogat egy weboldalra, elmenti az oldal megjelenítéséhez szükséges erőforrásokat, például JavaScript fájlokat, stíluslapokat és médiatartalmakat. Ezt a tartalmat ideiglenesen tárolják a böngészőben, és közvetlenül a helyi tárolóból szolgáltatják, ahelyett, hogy újra kérték volna a webszervertől.

Gyorsítótárazás végrehajtása a WordPress programban

A WordPress egy dinamikus platform, amely támogatja az adatokban gazdag funkciókat és a tartalomban gazdag témákat. Nagyon sok hely van a tartalom gyorsítótárazására a gyorsabban betöltött oldalak elérése érdekében. Már láttuk, hogyan lehetne kihasználni a szerver és az ügyféloldali gyorsítótárazást. Lássuk, hogyan segíthetnek a WordPress beépülő modulok egy hatékony ügyféloldali gyorsítótárazási mechanizmus felépítésében.

WordPress gyorsítótárazási bővítmények

Számos WordPress gyorsítótárazási plugin állítja, hogy gyorsabbá teszi a webhely betöltését. Három népszerű WordPress gyorsítótár-bővítményt soroltam fel.

Szellő

szél wordpress gyorsítótár plugin

A Breeze egy ingyenes, könnyű plugin, amelyet a Cloudways készített. Az ügyféloldali gyorsítótárazáshoz szükséges összes funkciót felkínálja.

A plugin a következő kiemelt funkciókat kínálja:

 • CSS, JS, HTML minimalizálása
 • Gzip-tömörítés
 • Böngésző gyorsítótárazása
 • CSS és JS csoportosítása
 • Adatbázis-optimalizálás
 • Lakkozási szabályok

WP rakéta

wp rakéta gyorsítótár beállításai

A WP Rocket egy nagy teljesítményű gyorsítótár-bővítmény, amelyet könnyű beállítani, és az összes alap- és fejlett funkcióval rendelkezik, amelyekkel kezelheti az WordPress webhely kliensoldali gyorsítótárazását. A WP Rocket néhány jellemzője a következő:

 • Gyorsítótár gyorsbetöltése
 • Statikus fájl tömörítés
 • Oldal tárolása
 • Gzip-tömörítés
 • Adatbázis-optimalizálás
 • Böngésző gyorsítótárazása

W3 teljes gyorsítótár

W3 Teljes gyorsítótár WordPress gyorsítótárazási plugin

Több mint egymillió aktív telepítéssel a W3 Total Cache plugin az egyik népszerű WordPress gyorsítótárazási bővítmény.

A plugin ingyenesen letölthető a WordPress.org webhelyről, és könnyen konfigurálható a WordPress irányítópultján. Minden funkcióhoz külön szakaszok vannak. Néhány kiemelt szolgáltatás a következő:

 • Oldal gyorsítótár
 • Adatbázis-gyorsítótár
 • minification
 • Objektum gyorsítótár
 • Böngésző gyorsítótár
 • Süti csoportok

A WordPress gyorsítótárazás előnyei

Számos előnye van a megfelelő gyorsítótárazásnak a WordPress webhelyén történő megvalósításának.

 • Javítja a WordPress-webhely sebességét, és növeli a felhasználói élményt.
 • Mivel a szervert nem kell minden egyes kéréshez rögzíteni, ez csökkenti a tárhelyszerver terhelését.
 • Mindannyian tudják, hogy a Google szereti a gyorsabb webhelyeket. Ezért javítja a SEO rangsorolását is.
 • Ügyféloldalon a sávszélesség is megmentésre kerül, mivel a helyi memóriában tárolt gyorsítótár-tartalomból kihasználja ahelyett, hogy közvetlenül az adatok kiszolgálóktól származna.

Ha még mindig nem valósította meg a gyorsítótárazást a WordPress webhelyén, azt javaslom, hogy tegye ezt a cikk követésével. Ne felejtsen el teljes biztonsági másolatot készíteni a webhelyéről, mivel látta, hogy miután a WordPress a weboldalon eltörik, a gyorsítótárazás bevezetése után. Ezenkívül tesztelje webhelyének teljesítményét a gyorsítótárazás bevezetése előtt és után, hogy megnézze a különbséget, amelyet a WordPress webhelyére vezethet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map