Ulasan Tema Astra WordPress

Adakah anda memerlukan tema WordPress yang benar-benar serbaguna, sangat cepat, dan dilengkapi dengan semua elemen reka bentuk yang mungkin anda perlukan untuk membuat kedai, blog, perniagaan, atau portfolio dalam talian yang menonjol? Maka Astra adalah tema WordPress yang anda perlukan!


Ringkasan Ulasan Tema Astra (Perkara Utama)

ikon maklumat Mengenai
Astra benar-benar serbaguna, sangat cepat, mesra SEO dan dilengkapi dengan semua elemen reka bentuk yang anda perlukan untuk membuat kedai, blog, perniagaan, atau portfolio laman web dalam talian yang menonjol.
ikon dolar Kos
Tema Astra sepenuhnya percuma – sekarang dan selamanya. Pro addon (dengan fungsi tambahan dan laman web permulaan) bermula pada $ 59 setahun atau $ 249 seumur hidup.
ikon happyface Kelebihan
Sebagai permulaan, Astra mempunyai 600,000+ pemasangan aktif dan hampir 3,200+ penilaian lima bintang di WordPress.org. Astra adalah keserasian dengan semua pembina halaman utama. Astra adalah salah satu daripada tema terpantas, ditambah 100-an laman web pemula yang siap digunakan, dan pilihan yang dapat disesuaikan sangat luar biasa.
ikon sadface Keburukan
Astra cukup sempurna tetapi satu kelemahannya adalah anda memerlukan addon Pro untuk membuka kunci ciri yang paling menakjubkan. Walau bagaimanapun, Astra Pro hadir dengan harga yang sangat berpatutan.
ikon keputusan Keputusan
Astra adalah tema yang hebat kerana ini adalah tema WordPress yang bebas selamanya yang berfokus pada kelajuan, SEO dan reka bentuk, dan anda boleh mendapatkan versi Pro dengan harga $ 59 dengan ciri tambahan dan lebih banyak laman web permulaan.

wpastra.com
Lompat ke: – – – – – WPAstra.com

Pada masa lalu, anda mungkin sukar menemui tema yang hebat. Lagipun, ada beberapa tema serbaguna yang luar biasa di pasaran hari ini yang mempunyai banyak ciri. Tetapi masalahnya adalah, banyak ini mengorbankan kelajuan dan prestasi laman web anda untuk memberikan semua yang anda perlukan (ditambah beberapa).

Sehingga sekarang itu.

Astra adalah tema WordPress serbaguna yang dibuat oleh Brainstorm Force dan digunakan oleh 600,000 orang dan dikira. Pasukan di belakang Astra telah menjalankan perniagaan selama satu dekad dan terdiri daripada pemaju, pereka, penulis, dan pemasar yang bersemangat yang tahu apa yang diperlukan untuk membuat produk yang diperlukan dan disukai pemilik laman web WordPress.

Dan untuk membuktikan kepada anda bahawa Astra patut dipertimbangkan untuk laman web anda, kami akan mulakan dengan berkongsi bahawa ia adalah sebahagian daripada 5 tema teratas yang sedang digunakan sekarang.

astra adalah tema yang popular

Tetapi jangan bimbang, ada lebih banyak tema fleksibel ini daripada sekadar populariti. Dan hari ini kita akan melihat mengapa tema WordPress ini wajar dilihat dan bagaimana ia dapat membantu anda mencapai matlamat anda.

Apa itu Astra?

tema wordpress astra

Astra adalah tema WordPress yang menawarkan semua jenis pemilik laman web cara mudah, berpatutan, dan mudah untuk membuat apa sahaja jenis laman web. Sama ada anda profesional uber dan menginginkan gaya yang bersih dan minimal atau artis yang memberikan kreativiti dan warna, Astra mempunyai apa yang anda perlukan untuk mencapai matlamat anda.

Astra baru-baru ini melintasi 600,000+ pemasangan aktif dengan hampir 3,200 penilaian lima bintang di WordPress.org.

Berikut adalah gambaran ringkas mengenai apa yang anda harapkan apabila anda menggunakan Astra:

 • Prestasi yang sangat pantas
 • Integrasi pembina halaman
 • Antara muka mesra pengguna
 • Keserasian WooCommerce
 • Kemudahan akses sedia
 • Markah mesra SEO
 • Terjemahan dan siap RTL
 • 100% sumber terbuka

Jaminan Pulangan Wang Tanpa Risiko 100%! Sertai Lebih 600,000+ Pencinta Astra!

Dengan begitu banyak tema WordPress di luar sana, apa yang membuat Astra menonjol dari persaingan?

Kepantasan – Astra dibuat untuk kepantasan. Ini adalah tema paling ringan yang terdapat di pasaran dan menawarkan prestasi yang tiada tandingannya. Dengan data WordPress lalai, Astra memuat dalam masa kurang dari setengah saat walaupun dengan semua modul diaktifkan. Ia dibina untuk kepantasan dan dioptimumkan sepenuhnya untuk prestasi. Saiz – Ia memerlukan sumber kurang dari 50 KB sedangkan kebanyakan tema WordPress lain memerlukan sekurang-kurangnya 300 KB. 200+ laman web permulaan – Tema Astra sangat sesuai untuk seseorang yang baru memulakannya. Anda bukan sahaja dapat mengawal tampilan dan nuansa laman web dengan mudah melalui tetapan di WordPress Customizer; tetapi anda juga boleh mengimport laman web starter yang lengkap secara percuma menggunakan plugin Astra Sites. Penyesuaian yang mudah – Tanpa pengetahuan pengekodan, sesiapa sahaja dapat mengubah reka bentuknya dengan mudah melalui penyesuai WordPress. Ini adalah tema terbaik untuk pemalam pembangun halaman yang popular seperti Elementor, Beaver Builder, Thrive Architect, Gutenberg & yang lain. Astra Pro hadir dengan pilihan label putih. Ini sangat membantu agensi membuat penjenamaan tersuai mereka sendiri. Ini adalah pilihan yang jarang dilihat dalam versi tema. Kualiti kod – Astra dikodkan dengan baik dan pasukan di belakangnya hebat menyokong. Ia juga berfungsi dengan sempurna dengan editor blok baru WordPress serta Beaver Builder dan Elementor, jadi ini adalah pilihan yang bagus tidak kira bagaimana anda membina kandungan anda. Astra memberikan sokongan profesional kepada pelanggan kami melalui sistem tiket. “
logo tema astra
Sujay Pawar – Pengasas bersama Brainstorm Force

Sekarang mari kita lihat lebih mendalam mengenai semua ciri teras ini.

Ciri-ciri Terbaik Astra

Kelajuan dan Prestasi Super Pantas

Sebagai salah satu tema paling ringan di pasaran, Astra mendahului sebagai salah satu tema serbaguna pemuatan terpantas di sekitar. Sebenarnya, Astra dirancang dengan mempertimbangkan kepantasan.

prestasi dan kelajuan astra

Ia masuk pada 50KB, yang jauh lebih rendah daripada kebanyakan tema WordPress yang berlegar sekitar tanda 300KB tanpa kandungan laman web. Selain itu, ia mendapat markah yang baik pada ujian kelajuan seperti Pingdom, Google Page Insights, dan GTmetrix.

Seperti yang anda lihat di sini, walaupun dengan beberapa kandungan demo, Astra memuat dalam masa hampir satu saat dan memperoleh A di Pingdom:

ujian kepantasan pingdom

Pembangun Astra juga melumpuhkan jQuery, yang boleh menghalang pengoptimuman kelajuan luaran anda. Dan semasa menggunakan Astra tidak akan menjamin masa muat terpantas di internet, jika anda memasangkannya dengan pengoptimuman kelajuan dan prestasi lain, anda tidak akan menghadapi masalah.

Integrasi Pembina Halaman

Astra bukan sahaja berfungsi dengan baik dengan banyak plugin WordPress, tetapi ia juga dirancang khusus untuk berfungsi dengan baik dengan plugin pembina halaman seperti Gutenberg, Beaver Builder, Elementor, Site Origin, Visual Composer, Thrive Architect, dan Divi.

penyepaduan pembina halaman

Sebenarnya, Astra menyatu dengan lancar dengan:

 • Perpustakaan Blok Ultimate Gutenberg: memanfaatkan perpustakaan blok Gutenberg yang kuat untuk menyesuaikan laman web anda menggunakan penyunting WordPress Gutenberg. Tambahkan perkara seperti kotak maklumat, butang, bahagian pasukan, senarai harga, butang perkongsian sosial, dan juga testimoni, semuanya tanpa kod.
 • Addon Terbaik untuk Beaver Builder: nikmati 60+ modul, bahagian 200+ baris, dan 100+ templat halaman di Template Cloud (yang merupakan ciri utama Astra) untuk menyesuaikan laman web anda. Tidak ketinggalan, anda boleh menggunakan ciri label putih, yang bagus untuk membina agensi yang mempunyai reputasi baik.
 • Addon Muktamad untuk Elementor: plugin ini dilengkapi dengan tema dan widget Elementor unik yang menambahkan fungsi ke laman web anda untuk meningkatkan pengalaman pengguna dan meningkatkan penukaran. Ia mempunyai pilihan reka bentuk yang tidak berkesudahan, membantu anda membina laman web anda dengan lebih pantas, serasi dengan WooCommerce, dan siap untuk terjemahan.

Semasa menggunakan tema Astra, anda bahkan dapat menyesuaikan perkara berdasarkan halaman demi halaman jika anda mahu. Ini kerana apabila Astra diaktifkan, kotak tetapan baru di editor muncul (tanpa mengira pembangun halaman yang anda gunakan), memberikan anda kawalan yang anda perlukan untuk membuat laman web yang mewakili jenama anda.

tetapan tema astra

Penyesuai WordPress dan Perubahan Masa Nyata

Untuk menyesuaikan tema Astra itu sendiri, ia menggunakan Penyesuai WordPress asli masa nyata. Perubahan yang anda buat pada laman web anda dilihat di panel pratonton secara real-time, jadi anda selalu tahu bagaimana perenderan laman web anda sebelum mengklik “Terbitkan”.

Dan walaupun ini mungkin kelihatan seperti ciri generik, kerana kebanyakan tema WordPress menyediakan akses jenis ini, perkara yang membezakan Astra daripada yang lain adalah terdapat banyak pilihan penyesuaian dang yang tersedia.

penyesuai langsung astra

Sebagai contoh, anda boleh menyesuaikan perkara di seluruh dunia seperti tipografi, jadi laman web anda mempunyai rupa dan nuansa yang konsisten.

tetapan global astra

Atau, anda boleh mengubah cara bar sisi anda muncul, mengaktifkan serbuk roti, atau bahkan membuat perubahan pada satu posting dari segi gambar, tajuk dan metadata blog, komen, kategori, dan juga penulis.

penyesuaian pos astra

Pada akhirnya, Astra adalah tema WordPress yang dapat disesuaikan yang memberi pemilik laman cara mudah untuk membuat perubahan yang diperlukan untuk membuat laman web yang sempurna.

Sedia Mengimport Laman Permulaan

Astra dilengkapi dengan 100+ laman web pra-reka untuk membantu anda membina laman web anda sendiri. Dan untuk mengaksesnya, anda hanya perlu memasang plugin Astra Starter Sites percuma.

Tetapi sebelum anda melakukannya, Astra memberi anda pilihan untuk memilih pembangun halaman mana yang ingin anda gunakan untuk membina laman web anda. Ini adalah ciri yang tidak dilihat dalam banyak tema lain di pasaran.

pembina halaman astra

Sebaik sahaja anda memilih pembangun halaman, anda akan mendapat akses ke Laman Permulaan Astra, yang semuanya dipecah menjadi beberapa kategori seperti blog, perniagaan, dan eCommerce untuk menjadikan carian anda lebih mudah.

laman web astra starter

Dan jika anda temui templat yang anda suka, mengimportnya semudah mengklik “Import Site”.

Walaupun Astra dibuat untuk pemula (maksudnya, anda tidak perlu menyentuh kod apa pun), ada baiknya mengetahui bahawa Astra juga sesuai untuk pembangun yang berpengalaman. Terdapat banyak kait dan penapis untuk menambahkan kandungan laman web dengan mudah. Astra juga 100% sumber terbuka, jadi jika anda ingin melihat kod tema, anda boleh menggunakan Github.

Sekiranya bukan pembangun mahu ciri yang sama, selalu ada plugin Astra Hooks untuk membuat kandungan dan kod yang unik tanpa pengetahuan teknikal lain.

Anda juga boleh memperluas Astra dengan plugin, terdapat banyak plugin percuma di WordPress.org yang dibuat khusus untuk Astra yang boleh anda gunakan.

pemalam wordpress astra

Astra: Percuma vs Pro

Astra adalah percuma – sekarang dan selamanya. Walaupun begitu, jika anda ingin memanfaatkan ciri tambahan yang eksklusif, terdapat versi tema premium yang berpatutan yang disertakan dengan perkara seperti:

 • Laman web demo siap sedia tambahan
 • Akses ke semua pemalam pemaju – Schema Pro, Convert Pro, dan WP Portfolio
 • Penyesuaian tajuk tambahan seperti tajuk menu mudah alih, melekit, dan mega
 • Peningkatan tipografi dan kawalan warna untuk bahagian footer, butang bar sisi, blog, dan kandungan
 • Lebih banyak pilihan susun atur seperti batu, kandungan petikan, penomboran pasca, dan pemuatan tanpa batas
 • Fungsi khusus WooCommerce seperti pembayaran 2 langkah, kereta Ajax, pandangan pantas, tatal tak terhingga dan banyak lagi
 • Integrasi dengan pemalam yang hebat seperti LearnDash, LifterLMS, dan Muat turun Digital yang mudah
 • Sokongan e-mel satu demi satu

Jadi, jika anda memerlukan sedikit tambahan, melabur di Astra Pro mungkin merupakan pilihan yang tepat untuk anda.

Tema percuma Astra adalah – percuma, tetapi apa faedah utama mendapatkan versi Astra Pro?

“Tema Astra adalah tema WordPress percuma dengan semua ciri yang diperlukan untuk membina laman web. Manakala, addon Astra Pro menambah ciri dan fungsi yang lebih maju untuk menjimatkan masa anda. Dengan Astra Pro, anda akan mendapat pelbagai susun atur laman web untuk dipilih. Anda juga mendapat tipografi yang lebih baik, pelbagai warna & pilihan latar belakang, tajuk melekat, pelbagai susun atur blog, ciri unik dalam penyatuan WooCommerce, susun atur tersuai, dan banyak lagi. “
logo tema astra
Sujay Pawar – Pengasas bersama Brainstorm Force

Jaminan Pulangan Wang Tanpa Risiko 100%! Sertai Lebih 600,000+ Pencinta Astra!

Pelan dan Harga

Astra boleh dimuat turun secara percuma dari WordPress Repository. Itu selalu ada, dan akan selalu ada – sekarang dan selamanya.

Walaupun begitu, ada beberapa rancangan premium yang tersedia untuk mereka yang menginginkan Astra Pro:

 • Astra Pro ($ 59): semua ciri pro, 20+ laman web permulaan percuma, sokongan satu-satu e-mel, latihan yang luas, penggunaan laman web tanpa had
 • Bundle Agensi Mini ($ 169): semua ciri Astra Pro ditambah 60+ laman starter percuma, plugin WP Portfolio, dan pilihan antara Ultimate Addons untuk Elementor atau Ultimate Addons untuk Beaver Builder
 • Kumpulan Agensi ($ 249): semua ciri Mini Agency Bundle ditambah 60+ laman web permulaan Agensi, semua pemalam pemaju, SkillJet Academy, dan sebarang plugin masa depan

Anda dilindungi dengan jaminan pulangan wang 100% selama 14 hari, sekiranya anda memutuskan Astra (dan semua yang anda dapat) bukan hanya yang anda perlukan.

Soalan Lazim

Berikut adalah senarai beberapa soalan yang sering ditanya mengenai Astra:

 1. Adakah tema Astra percuma? Ya, tema Astra bebas selama-lamanya. Terdapat juga Astra Pro addon yang menambah lebih banyak ciri yang bermula pada $ 59 per tahun (atau $ 249 seumur hidup).
 2. Pembina halaman apa yang boleh saya gunakan dengan Astra? Astra bergabung dengan semua plugin pembangun halaman utama seperti Gutenberg, Beaver Builder, Elementor, Site Origin, Visual Composer, Thrive Architect, dan Divi.
 3. Apa itu Astra Pro addon? Astra Pro ($ 59 per tahun atau $ 249 seumur hidup) adalah tambahan yang menyediakan lebih banyak ciri seperti reka bentuk tajuk header melekit, susun atur pelbagai laman web, laman web starter premium, susun atur tersuai, tipografi dan warna, pelabelan putih, dan banyak lagi.
 4. Berapa banyak laman web yang boleh saya gunakan di Astra? Anda boleh menggunakan Astra dan pemalam pada sebilangan besar laman web yang anda miliki.
 5. Apa jenis sokongan yang boleh saya harapkan? Anda boleh mendapatkan sokongan yang berguna melalui forum WordPress.org ketika menggunakan versi percuma Astra, atau menerima sokongan satu-satu e-mel dengan pembelian tema Astra premium.
 6. Adakah saya perlu memperbaharui lesen tema saya setiap tahun? Tidak, Astra akan terus berfungsi selepas pembelian satu tahun pertama anda. Anda hanya perlu memperbaharui lesen anda setiap tahun jika anda ingin terus menerima kemas kini dan sokongan.
 7. Adakah jaminan wang dikembalikan? Terdapat jaminan wang dikembalikan selama 14 hari jika anda sama sekali tidak berpuas hati dengan pembelian anda.
 8. Bolehkah saya menggunakan plugin saya di laman web yang tidak menggunakan Astra? Ya, anda boleh menggunakan pemalam kami di mana-mana laman web, tanpa atau tanpa tema Astra.
 9. Plugin pembina halaman mana yang digunakan dengan demo laman web? Elementor, Beaver Builder atau Gutenberg digunakan untuk membuat laman web menggunakan laman web demo.

Ringkasan

ulasan tema astra

Pada akhirnya, Astra adalah salah satu tema WordPress serbaguna terbaik di pasaran. Ditambah lagi untuk SEO dan kepantasan. Dan untuk menyelesaikannya, ini juga salah satu yang paling berpatutan kerana ia percuma.

Astra hadir dengan kemudahan penggunaan yang seharusnya dimiliki oleh semua tema WordPress, oleh itu pemilik laman web pemula dapat membuat laman web yang unik tanpa mempunyai pengetahuan pengekodan atau kemahiran teknikal.

Dan terima kasih kepada laman web pemula demo yang telah dibina sebelumnya, sesiapa sahaja boleh mempunyai laman web yang berfungsi sepenuhnya dan beroperasi dalam masa yang singkat. Untuk menjadikannya tema yang lebih serba boleh, Astra juga dilengkapi dengan banyak fungsi pembangun terbina dalam, yang menjadikannya pilihan yang sempurna bagi mereka yang suka membuat kod atau membina laman web yang kompleks untuk pelanggan.

Oleh itu, sama ada anda menggunakan versi percuma Astra atau Astra Pro, perlu dipertimbangkan untuk laman WordPress seterusnya yang anda rancangkan untuk membina.

Jaminan Pulangan Wang Tanpa Risiko 100%! Sertailah Lebih 600,000+ Pencinta Astra!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map