Topp 6 vanligste WordPress-sikkerhetsproblemer (og hvordan fikser du dem)

WordPress ble opprinnelig lansert som en bloggplattform som mye senere ble den komplette nettløsningen det er i dag, for netthandel butikker, blogger, nyheter og applikasjoner på bedriftsnivå. Denne utviklingen av WordPress brakte mange endringer i kjernen og gjorde den mer stabil og sikker fra sine tidligere versjoner.


Fordi WordPress er en åpen kildekode-plattform som betyr at hvem som helst kan bidra til kjernefunksjonalitetene. Denne fleksibiliteten kom både utviklerne som utviklet temaer og plugins, og sluttbrukeren som bruker dem til å legge til funksjonalitet til WordPress-nettstedene sine..

Vanlige WordPress-sikkerhetsproblemer (og hvordan fikser du dem)

Denne åpenheten reiser imidlertid noen alvorlige spørsmål angående sikkerheten til plattformen som ikke kan ignoreres. Dette er ikke en feil i selve systemet, men snarere strukturen det er bygd på og vurderer hvor viktig det er, WordPress sikkerhetsteam jobber dag og natt for å holde plattformen sikret for sluttbrukere..

Når det er sagt at vi som sluttbruker ikke uten videre kan stole på standard sikkerhetsmekanismen, da vi gjør mange endringer ved å installere forskjellige plugins og temaer på vårt WordPress-nettsted som kan lage smutthull for å bli utnyttet av hackere.

I denne artikkelen vil vi utforske forskjellige WordPress sikkerhetsproblemer og vil lære å unngå og fikse dem for å holde seg sikre!

Sikkerhetsproblemer i WordPress & Sikkerhetsproblemer

Vi vil se hver problemstilling og dens løsning én etter én.

 1. Brutalt styrkeangrep
 2. SQL-injeksjon
 3. Skadevare
 4. Cross-Site scripting
 5. DDoS Attack
 6. Gamle WordPress- og PHP-versjoner

1. Brute Force Attack

I Laymans periode, Brutalt styrkeangrep innebærer flere forsøk og feil tilnærminger ved å bruke hundrevis av kombinasjoner for å gjette riktig brukernavn eller passord. Dette gjøres ved hjelp av kraftige algoritmer og ordbøker som gjetter passordet ved hjelp av en slags kontekst.

Denne typen angrep er vanskelig å utføre, men det er fremdeles et av de populære angrepene som blir utført på WordPress-nettsteder. Som standard blokkerer ikke WordPress brukeren fra å prøve flere mislykkede forsøk som lar et menneske eller bot prøve tusenvis av kombinasjoner per sekund.

Hvordan forhindre og fikse Brute Force Attacks

Å unngå Brute Force er ganske enkelt. Alt du trenger å gjøre er å lage et sterkt passord som inkluderer store bokstaver, små bokstaver, tall og spesialtegn, ettersom hvert tegn har forskjellige ASCII-verdier, og det vil være vanskelig å gjette et langt og sammensatt passord. Unngå å bruke et passord som johnny123 eller whatsmypassword.

Integrer også tofaktorautentisering for å autentisere brukerne som logger seg på nettstedet ditt to ganger. Tofaktorautentisering er en flott plugin å bruke.

2. SQL-injeksjon

En av de eldste hakkene i boka om hacking er injisere SQL-spørsmål å utføre eller til fullstendig ødelegge databasen ved å bruke et hvilket som helst nettform eller inputfelt.

Ved vellykket inntrenging kan en hacker manipulere MySQL-databasen og muligens få tilgang til WordPress-administratoren din eller ganske enkelt endre legitimasjonen for ytterligere skade. Dette angrepet utføres vanligvis av amatører til middelmådige hackere som stort sett tester deres hackingsevner.

Hvordan forhindre, og fikse SQL Injection

Ved å bruke en plugin kan du identifisere om nettstedet ditt har vært et offer for SQL Injection eller ikke. Du kan bruke WPScan eller Sucuri SiteCheck for å sjekke det.

Oppdater også WordPress så vel som ethvert tema eller plugin som du tror kan forårsake problemer. Sjekk dokumentasjonen deres og besøk supportforaene deres for å rapportere slike problemer slik at de kan utvikle en oppdatering.

3. Malware

Ondsinnet kode blir injisert i WordPress gjennom et infisert tema, utdatert plugin eller script. Denne koden kan trekke ut data fra nettstedet ditt, samt sette inn skadelig innhold som kan gå upåaktet på grunn av dets diskrete natur.

Malware kan forårsake milde til alvorlige skader hvis de ikke håndteres i tide. Noen ganger må hele WordPress-siden installeres på nytt siden det har påvirket kjernen. Dette kan også legge til kostnader for hostingutgiftene dine når en stor mengde data blir overført eller blir vertskap på nettstedet ditt.

Hvordan forebygge og fikse Malware

Vanligvis tar skadelig programvare veien gjennom infiserte plugins og nulltemaer. Det anbefales å laste ned temaer bare fra pålitelige ressurser som er fri for skadelig innhold.

Sikkerhetsplugins som Succuri eller WordFence kan brukes til å kjøre en full skanning og fikse skadelig programvare. I verste fall konsultere med WordPress-ekspert.

4. Skrift på tvers av sider

Et av de vanligste angrepene er Cross-Site Scripting også kjent som XSS-angrep. I denne typen angrep laster angriperen en ondsinnet JavaScript-kode som når de lastes inn på klientsiden, begynner å samle inn data og muligens omdirigere til andre ondsinnede nettsteder som påvirker brukeropplevelsen..

Hvordan forhindre og fikse scripting på tvers av nettsteder

For å unngå denne typen angrep bruker du riktig datavalidering på hele WordPress-nettstedet. Bruk output sanitization for å sikre at riktig type data blir satt inn. Plugins som Prevent XSS Vulnerability kan også brukes.

5. DDoS Attack

Alle som har surfet på nettet eller administrerer et nettsted, kan ha kommet over det beryktede DDoS-angrepet. Distribution Denial of Service (DDoS) er den forbedrede versjonen av Denial of Service (DoS) der det sendes et stort volum av forespørsler til en webserver som gjør det tregt og til slutt krasjer.

DDoS utføres ved bruk av en-kildekode mens DDoS er et organisert angrep utført via flere maskiner over hele kloden. Hvert år sløses millioner av dollar på grunn av dette beryktede websikkerhetsangrepet.

Hvordan forhindre og fikse DDoS Attacks

DDoS-angrep er vanskelig å forhindre ved bruk av konvensjonelle teknikker. Nettverter spiller en viktig rolle i å beskytte WordPress-nettstedet ditt mot slike angrep. For eksempel administrerer Cloudways leverandør av netthosting av serversikkerhet og flagg alt mistenkelig før det kan forårsake skader på kundens nettsted.

Utdatert WordPress & PHP-versjoner

Utdaterte WordPress-versjoner er mer utsatt for å bli berørt av en sikkerhetstrussel. Over tid finner hackere veien til å utnytte kjernen og til slutt utføre angrepet på nettstedene som fremdeles bruker utdaterte versjoner.

Av samme grunn slipper WordPress-teamet oppdateringer og nyere versjoner med oppdaterte sikkerhetsmekanismer. Løping eldre versjoner av PHP kan forårsake inkompatibilitetsproblemer. Når WordPress kjører på PHP, krever det en oppdatert versjon for å fungere ordentlig.

I henhold til WordPress sin offisielle statistikk bruker 42,6% av brukerne fremdeles forskjellige eldre versjoner av WordPress.

Wordpress versjon statistikk

Mens bare 2,3% WordPress-nettsteder kjører på den nyeste PHP-versjonen 7.2.

php versjon statistikk

Hvordan forhindre og fikse utdaterte WordPress & PHP-versjoner

Denne er en enkel. Du bør alltid oppdatere WordPress-installasjonen til den nyeste versjonen. Forsikre deg om at du alltid bruker den nyeste versjonen (husk å alltid gjøre en sikkerhetskopi før du oppgraderer). Når det gjelder oppgradering av PHP, kan du endre versjonen av PHP når du har testet WordPress-nettstedet ditt for kompatibilitet.

Siste tanker!

Vi ble kjent med forskjellige WordPress-sårbarheter og deres mulige løsninger. Det er verdt å merke seg at oppdatering spiller en viktig rolle i å holde WordPress-sikkerheten intakt. Og når du merker uvanlig aktivitet, må du gå på tå og begynne å grave til du finner problemet, da disse sikkerhetsrisikoen kan forårsake skader i tusenvis av $.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map