Topp 6 vanligaste WordPress-sårbarheter (och hur man fixar dem)

WordPress lanserades ursprungligen som en bloggplattform som senare blev den kompletta webblösningen som den är idag, för e-handel butiker, bloggar, nyheter och applikationer på företagsnivå. Denna utveckling av WordPress förde många förändringar i sin kärna och gjorde den mer stabil och säker från sina tidigare versioner.


Eftersom WordPress är en öppen källkodsplattform som betyder att vem som helst kan bidra till dess kärnfunktioner. Denna flexibilitet gynnade både utvecklarna som utvecklade teman och plugins och slutanvändaren som använder dem för att lägga till funktionalitet på sina WordPress-webbplatser.

De vanligaste WordPress-sårbarheterna (och hur man fixar dem)

Denna öppenhet väcker emellertid några allvarliga frågor om plattformens säkerhet som inte kan ignoreras. Detta är inte en brist i själva systemet utan snarare strukturen det bygger på och med tanke på hur viktigt det är, WordPress säkerhetsteam arbetar dag och natt för att hålla plattformen säker för sina slutanvändare..

Med det sagt att vi som slutanvändare inte helt enkelt kan lita på dess standardsäkerhetsmekanism eftersom vi gör en hel del förändringar genom att installera olika plugins och teman på vår WordPress-webbplats som kan skapa kryphål att utnyttjas av hackare.

I den här artikeln kommer vi att utforska olika WordPress säkerhetsproblem och kommer att lära sig att undvika och fixa dem för att hålla sig säkra!

WordPress sårbarheter & Säkerhetsproblem

Vi kommer att se varje fråga och dess lösning en efter en.

 1. Brute Force Attack
 2. SQL-injektion
 3. malware
 4. Cross-Site Scripting
 5. DDoS Attack
 6. Gamla WordPress- och PHP-versioner

1. Brute Force Attack

I Laymans tid, Brute Force Attack innefattar flera försök och felmetoder med hundratals kombinationer för att gissa rätt användarnamn eller lösenord Detta görs med hjälp av kraftfulla algoritmer och ordböcker som gissar lösenordet med någon form av sammanhang.

Den här typen av attack är svår att utföra men det är fortfarande en av de populära attackerna som genomförs på WordPress-webbplatser. Som standard blockerar WordPress inte en användare från att försöka flera misslyckade försök som låter en människa eller bot prova tusentals kombinationer per sekund.

Hur man förhindrar och fixar Brute Force Attacks

Att undvika Brute Force är ganska enkelt. Allt du behöver göra är att skapa ett starkt lösenord som innehåller stora bokstäver, små bokstäver, siffror och specialtecken eftersom varje tecken har olika ASCII-värden och det skulle vara svårt att gissa ett långt och komplext lösenord. Undvik att använda ett lösenord som johnny123 eller whatsmypassword.

Integrera även tvåfaktorautentisering för att verifiera de användare som loggar in på din webbplats två gånger. Tvåfaktorautentisering är ett bra plugin att använda.

2. SQL-injektion

En av de äldsta hackorna i bokhacken är injicera SQL-frågor att genomföra eller förstöra databasen fullständigt med valfri webbformulär eller inmatningsfält.

Vid framgångsrik intrång kan en hacker manipulera MySQL-databasen och möjligen få tillgång till din WordPress-administratör eller helt enkelt ändra sina referenser för ytterligare skador. Denna attack utförs vanligtvis av amatör till mediokra hackare som mest testar sina hackfunktioner.

Hur man förhindrar och fixar SQL-injektion

Genom att använda ett plugin kan du identifiera om din webbplats har varit ett offer för SQL Injection eller inte. Du kan använda WPScan eller Sucuri SiteCheck för att kontrollera det.

Uppdatera också din WordPress såväl som alla teman eller plugin som du tror kan orsaka problem. Kontrollera deras dokumentation och besök deras supportforum för att rapportera sådana problem så att de kan utveckla en patch.

3. Malware

Skadlig kod injiceras i WordPress genom ett infekterat tema, föråldrad plugin eller script. Den här koden kan extrahera data från din webbplats samt infoga skadligt innehåll som kan komma att märkas på grund av dess diskreta natur.

Malware kan orsaka lindriga till allvarliga skador om de inte hanteras i tid. Ibland måste hela WordPress-webbplatsen installeras om eftersom det har påverkat kärnan. Detta kan också lägga till kostnader för din värdkostnad när en stor mängd data överförs eller värdas på din webbplats.

Hur man förhindrar och fixar skadlig programvara

Vanligtvis tar skadlig kod sig igenom infekterade plugins och nollteman. Det rekommenderas att bara ladda ner teman från pålitliga resurser som är fria från skadligt innehåll.

Säkerhetsplugins som Succuri eller WordFence kan användas för att köra en fullständig skanning och fixa skadlig programvara. Konsultera i värsta fall med WordPress-experten.

4. Skrift över flera webbplatser

En av de vanligaste attackerna är Cross-Site Scripting också känd som XSS-attack. I den här typen av attack laddar angriparen en skadlig JavaScript-kod som när den laddas på klientsidan börjar samla in data och eventuellt omdirigera till andra skadliga webbplatser som påverkar användarupplevelsen.

Hur man förhindrar och fixar skript på flera platser

För att undvika denna typ av attack använder du korrekt datavalidering på WordPress-webbplatsen. Använd utdata sanering för att säkerställa att rätt typ av data införs. Plugins som Prevent XSS Vulnerability kan också användas.

5. DDoS Attack

Alla som har bläddrat på nätet eller hanterar en webbplats kan ha stött på den ökända DDoS-attacken. Distribution Denial of Service (DDoS) är den förbättrade versionen av Denial of Service (DoS) i vilken en stor volym förfrågningar görs till en webbserver som gör den långsam och till slut kraschar.

DDoS körs med en källa medan DDoS är en organiserad attack som utförs via flera maskiner över hela världen. Varje år slösas miljontals dollar på grund av denna ökända webbsäkerhetsattack.

Hur man förhindrar och fixar DDoS Attacks

DDoS-attacker är svåra att förhindra att använda konventionella tekniker. Webbhotell spelar en viktig roll i att skydda din WordPress-webbplats från sådana attacker. Till exempel hanterar Cloudways hanterade molnhotellleverantör serversäkerhet och flaggar allt misstänkt innan det kan orsaka skador på kundens webbplats.

Föråldrad WordPress & PHP-versioner

Föråldrade WordPress-versioner är mer benägna att påverkas av ett säkerhetshot. Med tiden hittar hackare sitt sätt att utnyttja dess kärna och slutligen utföra attacken på webbplatserna som fortfarande använder föråldrade versioner.

Av samma anledning släpper WordPress-teamet patchar och nyare versioner med uppdaterade säkerhetsmekanismer. Löpning äldre versioner av PHP kan orsaka inkompatibilitetsproblem. När WordPress körs på PHP kräver det en uppdaterad version för att fungera korrekt.

Enligt WordPress officiella statistik använder 42,6% av användarna fortfarande olika äldre versioner av WordPress.

wordpress versionstatistik

Medan bara 2,3% WordPress-webbplatser körs på den senaste PHP-versionen 7.2.

php versionstatistik

Hur man förhindrar och fixar föråldrad WordPress & PHP-versioner

Den här är lätt. Du bör alltid uppdatera din WordPress-installation till den senaste versionen. Se till att du alltid använder den senaste versionen (kom ihåg att alltid göra en säkerhetskopia innan du uppgraderar). När det gäller uppgradering av PHP kan du ändra versionen av PHP när du har testat din WordPress-webbplats för kompatibilitet.

Slutgiltiga tankar!

Vi blev bekanta med olika WordPress-sårbarheter och deras möjliga lösningar. Det är värt att notera att uppdatering spelar en viktig roll för att hålla WordPress-säkerheten intakt. Och när du märker någon ovanlig aktivitet, gå på tårna och börja gräva tills du hittar problemet eftersom dessa säkerhetsrisker kan orsaka skador i tusentals $$.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map