WordPress blev oprindeligt lanceret som en blogging-platform, som meget senere blev den komplette webløsning, det er i dag, til e-handelsbutikker, blogs, nyheder og applikationer på virksomhedsniveau. Denne udvikling af WordPress bragte mange ændringer i sin kerne og gjorde det mere stabilt og sikkert fra sine tidligere versioner.


Fordi WordPress er en open source-platform, hvilket betyder, at enhver kan bidrage til dens kernefunktioner. Denne fleksibilitet gavnede både udviklere, der udviklede temaer og plugins, og slutbrugeren, der bruger dem til at tilføje funktionalitet til deres WordPress-websteder.

Mest almindelige sårbarheder i WordPress (og hvordan fikser man dem)

Denne åbenhed rejser dog nogle alvorlige spørgsmål vedrørende sikkerheden på platformen, som ikke kan ignoreres. Dette er ikke en fejl i selve systemet, men snarere strukturen, det er bygget på og i betragtning af hvor vigtigt det er, WordPress sikkerhedsteam arbejder dag og nat for at holde platformen sikret for sine slutbrugere.

Når det er sagt, kan vi som slutbruger ikke blot stole på dets standard sikkerhedsmekanisme, da vi foretager en masse ændringer ved at installere forskellige plugins og temaer på vores WordPress-sted, der kan skabe smuthuller til at blive udnyttet af hackere.

I denne artikel vil vi udforske forskellige WordPress sikkerhedssårbarheder og lærer, hvordan man undgår og fikser dem for at forblive sikker!

Sårbarheder i WordPress & Sikkerhedsspørgsmål

Vi vil se hvert problem og dets løsning én efter én.

  1. Brute Force Attack
  2. SQL-injektion
  3. Malware
  4. Cross-site scripting
  5. DDoS Attack
  6. Gamle WordPress- og PHP-versioner

1. Brute Force Attack

I Laymans periode, Brute Force Attack involverer flere forsøg og fejltilstande ved hjælp af hundredvis af kombinationer til at gætte det rigtige brugernavn eller adgangskode. Dette gøres ved hjælp af kraftfulde algoritmer og ordbøger, der gætter adgangskoden ved hjælp af en slags kontekst.

Denne form for angreb er svært at udføre, men det er stadig et af de populære angreb, der udføres på WordPress-websteder. Som standard blokerer WordPress ikke en bruger fra at prøve flere mislykkede forsøg, der lader et menneske eller bot prøve tusinder af kombinationer pr. Sekund.

Sådan forebygges og rettes Brute Force Attacks

At undgå Brute Force er ret enkel. Alt hvad du skal gøre er at oprette en stærk adgangskode, der inkluderer store bogstaver, små bogstaver, tal og specialtegn, da hvert tegn har forskellige ASCII-værdier, og det ville være vanskeligt at gætte en lang og kompleks adgangskode. Undgå at bruge et kodeord som johnny123 eller whatsmypassword.

Integrer også tofaktorautentisering for at godkende de brugere, der logger ind på dit websted to gange. To-faktorautentisering er et fantastisk plugin til brug.

2. SQL-injektion

En af de ældste hacks i bogen med webhacker er indsprøjtning af SQL-forespørgsler at udføre eller til at ødelægge databasen fuldstændigt ved hjælp af en hvilken som helst webform eller inputfelt.

Ved vellykket indtrængen kan en hacker manipulere MySQL-databasen og muligvis få adgang til din WordPress-administrator eller blot ændre sine legitimationsoplysninger for yderligere skade. Dette angreb udføres normalt af amatører til middelmådige hackere, der for det meste tester deres hackingfunktioner.

Sådan forebygges og rettes SQL-injektion

Ved at bruge et plugin kan du identificere, om dit websted har været et offer for SQL-injektion eller ej. Du kan bruge WPScan eller Sucuri SiteCheck til at kontrollere det.

Opdater også din WordPress såvel som ethvert tema eller plugin, som du mener kan forårsage problemer. Tjek deres dokumentation, og besøg deres supportfora for at rapportere sådanne problemer, så de kan udvikle en patch.

3. Malware

Ondsindet kode injiceres i WordPress gennem et inficeret tema, forældet plugin eller script. Denne kode kan udtrække data fra dit websted samt indsætte ondsindet indhold, der kan gå upåagtet hen på grund af dets diskrete karakter.

Malware kan forårsage milde til alvorlige skader, hvis de ikke håndteres i tide. Undertiden skal hele WordPress-webstedet geninstalleres, da det har påvirket kernen. Dette kan også tilføje omkostninger til din hostingomkostning, når en stor mængde data overføres eller hostes ved hjælp af dit websted.

Sådan forebygges og rettes Malware

Normalt kommer malware-vejen gennem inficerede plugins og null-temaer. Det anbefales at downloade temaer kun fra pålidelige ressourcer, der er fri for skadeligt indhold.

Sikkerheds plugins som Succuri eller WordFence kan bruges til at køre en fuld scanning og reparere malware. I værste fald skal du konsultere med WordPress-ekspert.

4. Scripting på tværs af steder

Et af de mest almindelige angreb er Cross-Site scripting også kendt som XSS-angreb. I denne type angreb indlæser angriberen en ondsindet JavaScript-kode, der, når den indlæses på klientsiden, begynder at indsamle data og muligvis omdirigere til andre ondsindede websteder, der påvirker brugeroplevelsen..

Sådan forebygges og rettes scripting på tværs af sider

For at undgå denne type angreb bruger du korrekt datavalidering på hele WordPress-webstedet. Brug outputrensning for at sikre, at den rigtige type data indsættes. Plugins såsom Prevent XSS Sårbarhed kan også bruges.

5. DDoS Attack

Enhver, der har gennemsøgt nettet eller administrerer et websted, kan have stødt på det berygtede DDoS-angreb. Distribueret afslag på service (DDoS) er den forbedrede version af Denial of Service (DoS), hvor en stor mængde anmodninger fremsættes til en webserver, der gør det langsomt og i sidste ende går ned.

DDoS udføres ved hjælp af enkeltkilde, mens DDoS er et organiseret angreb udført via flere maskiner over hele kloden. Hvert år spildes millioner af dollars på grund af dette berygtede websikkerhedsangreb.

Sådan forebygges og rettes DDoS Attacks

DDoS-angreb er vanskelige at forhindre ved anvendelse af konventionelle teknikker. Webhosts spiller en vigtig rolle i afskærmningen af ​​dit WordPress-sted mod sådanne angreb. For eksempel administrerer Cloudways administreret cloud hosting-udbyder serversikkerhed og markerer alt mistænkeligt, før det kan forårsage skader på kundens websted.

Forældet WordPress & PHP-versioner

Forældede WordPress-versioner er mere tilbøjelige til at blive påvirket af en sikkerhedstrussel. Over tid finder hackere deres måde at udnytte dens kerne og i sidste ende udføre angrebet på de sider, der stadig bruger forældede versioner.

Af samme grund frigiver WordPress-teamet programrettelser og nyere versioner med opdaterede sikkerhedsmekanismer. Løb ældre versioner af PHP kan forårsage problemer med inkompatibilitet. Idet WordPress kører på PHP, kræver det en opdateret version for at fungere korrekt.

I henhold til WordPress’s officielle statistik bruger 42,6% af brugerne stadig forskellige ældre versioner af WordPress.

Wordpress version statistik

Mens kun 2,3% WordPress-websteder kører på den nyeste PHP version 7.2.

php versionstatistik

Sådan forebygges og rettes forældet WordPress & PHP-versioner

Denne er let. Du skal altid opdatere din WordPress-installation til den nyeste version. Sørg for, at du altid bruger den nyeste version (husk altid at lave en sikkerhedskopi, før du opgraderer). Når det gælder opgradering af PHP, kan du, når du har testet dit WordPress-sted for kompatibilitet, ændre versionen af ​​PHP.

Afsluttende tanker!

Vi blev fortrolige med forskellige WordPress-sårbarheder og deres mulige løsninger. Det er værd at bemærke, at opdatering spiller en væsentlig rolle for at holde WordPress-sikkerheden intakt. Og når du bemærker nogen usædvanlig aktivitet, skal du komme på tæerne og begynde at grave, indtil du finder problemet, da disse sikkerhedsrisici kan forårsage skader i tusinder af $$.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me