Top 6 meest voorkomende WordPress-kwetsbaarheden (en hoe ze te verhelpen)

WordPress werd oorspronkelijk gelanceerd als een blogplatform dat veel later de complete weboplossing werd die het nu is, voor e-commerce winkels, blogs, nieuws en applicaties op bedrijfsniveau. Deze evolutie van WordPress bracht veel veranderingen in de kern en maakte het stabieler en veiliger dan de vorige versies.


Omdat WordPress een open-sourceplatform is, wat betekent dat iedereen kan bijdragen aan zijn kernfunctionaliteiten. Deze flexibiliteit kwam zowel de ontwikkelaars die thema’s en plug-ins ontwikkelden ten goede als de eindgebruiker die ze gebruikt om functionaliteit toe te voegen aan hun WordPress-sites.

Meest voorkomende WordPress-kwetsbaarheden (en hoe ze te verhelpen)

Deze openheid roept echter serieuze vragen op over de beveiliging van het platform die niet kunnen worden genegeerd. Dit is geen fout in het systeem zelf, maar eerder de structuur waarop het is gebouwd en gezien hoe belangrijk dat is, werkt het WordPress-beveiligingsteam dag en nacht om het platform beveiligd te houden voor zijn eindgebruikers.

Dat gezegd hebbende, kunnen we als eindgebruiker niet simpelweg vertrouwen op het standaardbeveiligingsmechanisme, omdat we veel wijzigingen aanbrengen door verschillende plug-ins en thema’s op onze WordPress-site te installeren die mazen in de wet kunnen creëren om misbruikt te worden door hackers.

In dit artikel zullen we verschillende onderzoeken Beveiligingsproblemen in WordPress en zullen leren hoe ze te vermijden en te repareren om veilig te blijven!

WordPress kwetsbaarheden & Veiligheidsproblemen

We zullen elk probleem en de oplossing één voor één bekijken.

 1. Brute aanval
 2. SQL injectie
 3. Malware
 4. Cross-site scripting
 5. DDoS-aanval
 6. Oude WordPress- en PHP-versies

1. Brute Force-aanval

In de term van Layman, Brute aanval behelst een meervoudige aanpak waarbij honderden combinaties worden gebruikt om de juiste gebruikersnaam of het juiste wachtwoord te raden. Dit wordt gedaan met behulp van krachtige algoritmen en woordenboeken die het wachtwoord raden in een bepaalde context.

Dit soort aanvallen is moeilijk uit te voeren, maar het is nog steeds een van de populaire aanvallen op WordPress-sites. Standaard blokkeert WordPress niet dat een gebruiker meerdere mislukte pogingen probeert waardoor een mens of bot duizenden combinaties per seconde kan proberen.

Brute Force-aanvallen voorkomen en oplossen

Brute Force vermijden is vrij eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is een sterk wachtwoord maken met hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens, aangezien elk teken verschillende ASCII-waarden heeft en het moeilijk is om een ​​lang en complex wachtwoord te raden. Gebruik geen wachtwoord zoals johnny123 of whatsmypassword.

Integreer ook Two Factor Authentication om de gebruikers die tweemaal inloggen op uw site te verifiëren. Two Factor Authentication is een geweldige plug-in om te gebruiken.

2. SQL-injectie

Een van de oudste hacks in het boek over webhacken is injecteren van SQL-queries om de database uit te voeren of volledig te vernietigen met behulp van een webformulier of invoerveld.

Na een succesvolle inbraak kan een hacker de MySQL-database manipuleren en mogelijk toegang krijgen tot uw WordPress-beheerder of eenvoudig zijn inloggegevens wijzigen voor verdere schade. Deze aanval wordt meestal uitgevoerd door amateur tot middelmatige hackers die meestal hun hackcapaciteiten testen.

Hoe u SQL-injectie kunt voorkomen en repareren

Door een plug-in te gebruiken, kunt u identificeren of uw site al dan niet het slachtoffer is geweest van SQL Injection. U kunt hiervoor WPScan of Sucuri SiteCheck gebruiken.

Werk ook uw WordPress bij, evenals elk thema of plug-in waarvan u denkt dat dit problemen kan veroorzaken. Raadpleeg hun documentatie en bezoek hun ondersteuningsforums om dergelijke problemen te melden, zodat ze een patch kunnen ontwikkelen.

3. Malware

Kwaadaardige code wordt geïnjecteerd in WordPress via een geïnfecteerd thema, verouderde plug-in of script. Deze code kan gegevens van uw site extraheren en kwaadaardige inhoud invoegen die onopgemerkt kan blijven vanwege het discrete karakter ervan.

Malware kan lichte tot ernstige schade veroorzaken als het niet op tijd wordt behandeld. Soms moet de hele WordPress-site opnieuw worden geïnstalleerd omdat deze de kern heeft beïnvloed. Dit kan ook kosten toevoegen aan uw hostingkosten omdat een grote hoeveelheid gegevens wordt overgedragen of wordt gehost via uw site.

Malware voorkomen en oplossen

Meestal vindt de malware zijn weg door geïnfecteerde plug-ins en null-thema’s. Het wordt aanbevolen om thema’s alleen te downloaden van vertrouwde bronnen die geen schadelijke inhoud bevatten.

Beveiligingsplug-ins zoals Succuri of WordFence kunnen worden gebruikt om een ​​volledige scan uit te voeren en malware te repareren. Raadpleeg in het ergste geval de WordPress-expert.

4. Cross-site scripting

Een van de meest voorkomende aanvallen is Cross-Site Scripting ook wel XSS-aanval genoemd. Bij dit type aanval laadt de aanvaller een kwaadaardige JavaScript-code die, wanneer hij aan de kant van de client wordt geladen, gegevens begint te verzamelen en mogelijk doorverwijst naar andere kwaadaardige sites die de gebruikerservaring beïnvloeden.

Cross-site scripting voorkomen en oplossen

Om dit type aanval te voorkomen, gebruikt u de juiste gegevensvalidatie op de WordPress-site. Gebruik uitvoeropschoning om ervoor te zorgen dat het juiste type gegevens wordt ingevoegd. Plug-ins zoals het voorkomen van XSS-kwetsbaarheid kunnen ook worden gebruikt.

5. DDoS-aanval

Iedereen die het internet heeft bezocht of een website heeft beheerd, is mogelijk de beruchte DDoS-aanval tegengekomen. Gedistribueerde denial of service (DDoS) is de verbeterde versie van Denial of Service (DoS) waarin een groot aantal verzoeken wordt ingediend bij een webserver waardoor deze traag wordt en uiteindelijk crasht.

DDoS wordt uitgevoerd met een enkele bron, terwijl DDoS een georganiseerde aanval is die wordt uitgevoerd via meerdere machines over de hele wereld. Elk jaar worden miljoenen dollars verspild door deze beruchte webbeveiligingsaanval.

DDoS-aanvallen voorkomen en oplossen

DDoS-aanvallen zijn moeilijk te voorkomen met conventionele technieken. Webhosts spelen een belangrijke rol bij het beschermen van uw WordPress-site tegen dergelijke aanvallen. De door Cloudways beheerde cloudhostingprovider beheert bijvoorbeeld de serverbeveiliging en markeert alles wat verdacht is voordat het de website van de klant kan beschadigen.

Verouderde WordPress & PHP-versies

Verouderde WordPress-versies zijn meer vatbaar voor beveiligingsproblemen. Na verloop van tijd vinden hackers hun weg om de kern te exploiteren en uiteindelijk de aanval uit te voeren op de sites die nog steeds verouderde versies gebruiken.

Om dezelfde reden brengt het WordPress-team patches en nieuwere versies uit met bijgewerkte beveiligingsmechanismen. Rennen oudere versies van PHP kan incompatibiliteitsproblemen veroorzaken. Aangezien WordPress op PHP draait, heeft het een bijgewerkte versie nodig om correct te werken.

Volgens de officiële statistieken van WordPress gebruikt 42,6% van de gebruikers nog steeds verschillende oudere versies van WordPress.

WordPress versie statistieken

Terwijl slechts 2,3% WordPress-sites draaien op de nieuwste PHP-versie 7.2.

php versie statistieken

Verouderde WordPress voorkomen en oplossen & PHP-versies

Deze is gemakkelijk. U moet uw WordPress-installatie altijd bijwerken naar de nieuwste versie. Zorg ervoor dat u altijd de nieuwste versie gebruikt (vergeet niet om altijd een back-up te maken voordat u een upgrade uitvoert). Wat betreft het upgraden van PHP, nadat u uw WordPress-site op compatibiliteit hebt getest, kunt u de versie van PHP wijzigen.

Laatste gedachten!

We hebben ons vertrouwd gemaakt met verschillende WordPress-kwetsbaarheden en hun mogelijke oplossingen. Het is vermeldenswaard dat update een essentiële rol speelt bij het intact houden van de WordPress-beveiliging. En als u ongebruikelijke activiteiten opmerkt, pas dan op en begin met graven totdat u het probleem vindt, aangezien deze veiligheidsrisico’s schade kunnen veroorzaken in duizenden $$.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map