Top 6 Cele mai frecvente vulnerabilități WordPress (și cum să le remedieze)

WordPress a fost inițial lansat ca o platformă de blogging, care a devenit mult mai târziu soluția web completă de astăzi, pentru magazine de comerț electronic, bloguri, știri și aplicații la nivel de întreprindere. Această evoluție a WordPress a adus multe schimbări în centrul său și a făcut-o mai stabilă și mai sigură față de versiunile anterioare.


Deoarece WordPress este o platformă open-source, ceea ce înseamnă că oricine poate contribui la funcționalitățile sale de bază. Această flexibilitate a beneficiat atât dezvoltatorii care au dezvoltat teme și pluginuri, cât și utilizatorul final care le utilizează pentru a adăuga funcționalitate pe site-urile lor WordPress.

Cele mai frecvente vulnerabilități WordPress (și cum să le remedieze)

Această deschidere ridică totuși câteva întrebări serioase cu privire la securitatea platformei care nu pot fi ignorate. Acesta nu este un defect în sistemul în sine, ci mai degrabă structura pe care este construit și având în vedere cât de important este, echipa de securitate WordPress funcționează zi și noapte pentru a menține platforma securizată pentru utilizatorii finali..

Acestea fiind spuse că, în calitate de utilizator final, nu ne putem baza pur și simplu pe mecanismul său de securitate implicit, deoarece facem o mulțime de modificări prin instalarea diferitelor pluginuri și teme pe site-ul nostru WordPress care pot crea lacune pentru a fi exploatate de hackeri.

În acest articol, vom explora diverse Vulnerabilități de securitate WordPress și vor învăța cum să le evite și să le remedieze pentru a rămâne în siguranță!

Vulnerabilități WordPress & Probleme de securitate

Vom vedea fiecare problemă și soluția ei una câte una.

 1. Atac de forță brută
 2. Injecție SQL
 3. malware
 4. Scripturi cross-site
 5. DDoS Attack
 6. Versiuni vechi de WordPress și PHP

1. Atac de forță brută

În termenul lui Layman, Atac de forță brută implică o abordare multiplă a încercării și erorilor, folosind sute de combinații pentru a ghici numele de utilizator sau parola potrivite. Aceasta se face folosind algoritmi și dicționare puternice care ghicesc parola folosind un fel de context.

Acest tip de atac este dificil de executat, dar este totuși unul dintre atacurile populare executate pe site-urile WordPress. În mod implicit, WordPress nu împiedică un utilizator să încerce mai multe încercări de eșec care permit unui om sau bot să încerce mii de combinații pe secundă.

Cum să preveniți și să remediați atacurile de forță brută

Evitarea forței brute este destul de simplă. Nu trebuie decât să creezi o parolă puternică care să includă litere mari, litere mici, numere și caractere speciale, deoarece fiecare personaj are valori ASCII diferite și ar fi dificil să ghiciți o parolă lungă și complexă. Evitați să folosiți o parolă precum johnny123 sau whatsmypassword.

De asemenea, integrează autentificarea Two Factor pentru a autentifica utilizatorii care se conectează pe site-ul dvs. de două ori. Autentificarea cu doi factori este un plugin excelent de utilizat.

2. Injecție SQL

Unul dintre cele mai vechi hacks din cartea de hacking web este injectând interogări SQL să efectueze sau să distrugă complet baza de date folosind orice formular web sau câmp de intrare.

În urma intrării reușite, un hacker poate manipula baza de date MySQL și poate avea acces la administratorul WordPress sau pur și simplu își poate schimba datele de acreditare pentru daune suplimentare. Acest atac este de obicei executat de hackeri amatori către mediocri, care își testează în mare parte capacitățile de hacking.

Cum să preveniți și să remediați SQL Injection

Utilizând un plugin puteți identifica dacă site-ul dvs. a fost victima sau nu a SQL Injection. Puteți utiliza WPScan sau Sucuri SiteCheck pentru a verifica acest lucru.

De asemenea, actualizați-vă WordPress, precum și orice temă sau plugin care credeți că pot cauza probleme. Verificați documentația lor și vizitați forumurile de asistență pentru a raporta astfel de probleme, astfel încât să poată dezvolta o corecție.

3. Programele malware

Cod rău intenționat este injectat în WordPress printr-o temă infectată, un plugin sau un script învechit. Acest cod poate extrage date de pe site-ul dvs., precum și insera conținut rău intenționat care poate trece neobservat datorită naturii sale discrete.

Programele malware pot provoca daune ușoare până la grave dacă nu sunt manipulate la timp. Uneori, întregul site WordPress trebuie reinstalat, deoarece a afectat nucleul. Acest lucru poate adăuga costuri și cheltuielilor dvs. de găzduire, deoarece o cantitate mare de date sunt transferate sau sunt găzduite folosind site-ul dvs..

Cum să preveniți și să remediați programele malware

De obicei, malware-ul își face drum prin plugin-uri infectate și teme nule. Se recomandă să descărcați teme doar din resurse de încredere care nu sunt conținute de conținut rău intenționat.

Plugin-uri de securitate precum Succuri sau WordFence pot fi utilizate pentru a rula o scanare completă și pentru a remedia malware. În cel mai rău caz, consultați expertul WordPress.

4. Scripturi cross-site

Unul dintre cele mai frecvente atacuri este Scripturi încrucișate cunoscute și sub numele de atac XSS. În acest tip de atac, atacatorul încarcă un cod JavaScript rău intenționat, care atunci când este încărcat pe partea clientului începe să strângă date și, eventual, să redirecționeze către alte site-uri dăunătoare care afectează experiența utilizatorului.

Cum să preveniți și să remediați scripturile cross-site

Pentru a evita acest tip de atac, utilizați validarea corectă a datelor pe site-ul WordPress. Utilizați igienizarea de ieșire pentru a vă asigura că sunt inserate tipul corect de date. De asemenea, pot fi utilizate pluginuri precum Prevent XSS Vulnerability.

5. DDoS Attack

Oricine a navigat pe net sau a gestionat un site web poate să fi întâlnit infamul atac DDoS. Refuzul distribuit (DDoS) este versiunea îmbunătățită a Denial of Service (DoS), în care un volum mare de solicitări sunt făcute către un server web, ceea ce îl face lent și în cele din urmă se blochează..

DDoS este executat folosind o singură sursă în timp ce DDoS este un atac organizat executat prin mai multe mașini de pe glob. În fiecare an milioane de dolari sunt irosiți din cauza acestui atac notoriu de securitate web.

Cum să preveniți și să remediați atacurile DDoS

Atacurile DDoS sunt dificil de prevenit folosind tehnici convenționale. Gazdele web joacă un rol important în protejarea site-ului dvs. WordPress împotriva unor astfel de atacuri. De exemplu, furnizorul de hosting de cloud administrat Cloudways gestionează securitatea serverului și indică orice lucru suspect înainte de a putea cauza pagube site-ului web al clientului..

WordPress depășit & Versiuni PHP

Versiuni depășite de WordPress sunt mai predispuse să fie afectate de o amenințare la adresa securității. De-a lungul timpului, hackerii își găsesc calea de a-și exploata nucleul și, în cele din urmă, execută atacul pe site-uri folosind încă versiuni depășite.

Din același motiv, echipa WordPress lansează patch-uri și versiuni mai noi cu mecanisme de securitate actualizate. Alergare versiuni mai vechi de PHP poate provoca probleme de incompatibilitate. Pe măsură ce WordPress rulează pe PHP, este nevoie de o versiune actualizată pentru a funcționa corect.

Conform statisticilor oficiale ale WordPress, 42,6% dintre utilizatori utilizează în continuare diverse versiuni mai vechi de WordPress.

statisticile versiunii wordpress

Întrucât doar 2,3% site-uri WordPress rulează pe ultima versiune PHP 7.2.

statisticile versiunii php

Cum să preveniți și să reparați WordPress învechit & Versiuni PHP

Acesta este unul ușor. Ar trebui să actualizați întotdeauna instalarea WordPress la cea mai recentă versiune. Asigurați-vă că utilizați întotdeauna cea mai recentă versiune (nu uitați să faceți întotdeauna o copie de rezervă înainte de actualizare). În ceea ce privește actualizarea PHP, după ce ați testat compatibilitatea site-ului dvs. WordPress, puteți modifica versiunea PHP.

Gânduri finale!

Ne-am familiarizat cu diverse vulnerabilități WordPress și cu soluțiile lor posibile. Este demn de remarcat faptul că actualizarea joacă un rol esențial în păstrarea intactă a securității WordPress. Și când observați o activitate neobișnuită, puneți-vă degetele de la picioare și începeți să săpați până când veți găsi problema, deoarece aceste riscuri de securitate pot provoca daune în mii de $$.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map