Tema WordPress Terpantas

Trafik laman web anda tidak bernilai apa-apa – jika kebanyakan orang harus menunggu lama untuk memuat dan kemudian klik butang kembali kerana kecewa. Itulah sebabnya anda mesti mendapat tema WordPress yang ringan dan pantas. Inilah koleksi saya dari


Inilah yang akan anda pelajari dalam catatan ini:

Apakah tema WordPress terpantas sekarang?

 • Hasilkan Press (percuma & premium), Astra (percuma & premium), Skema (premium) dan OceanWP (percuma & premium) semuanya memuatkan tema WordPress dengan pantas.
 • Berdasarkan ujian kelajuan yang kami buat adalah tema WordPress terpantas Hasilkan Press.
 • Ia pasti tidak tema Avada. Muatan Avada perlahan, dalam ujian saya Avada mengambil masa 8.6 saat untuk dimuat.
 • The hosting laman web yang anda gunakan memberi kesan besar pada prestasi kelajuan tema WordPress anda.
Hasilkan PressDiviAstraSkemaOceanWPStudioPress
Skor prestasi kelajuan:A (95%)B (85%)B (85%)A (93%)A (91%)A (95%)
Masa yang dimuat sepenuhnya:1.3 saat1 saat1 saat1.8 saat1.5 saat0.7 saat
Jumlah saiz halaman:696 KB1.13 MB833 KB529 KB1.06 MB1.26 MB
Bilangan permintaan:245152391548
Harga:$ 49.95 (Tema percuma tersedia)$ 89- $ 249 (Tema berbayar sahaja)$ 59 (Tema percuma tersedia)$ 59 (Tema berbayar sahaja)$ 39 (Tema percuma tersedia)$ 99.95 (Tema berbayar sahaja)
Baca lebih lanjut:Lompat ke ⇣Lompat ke ⇣Lompat ke ⇣Lompat ke ⇣Lompat ke ⇣Lompat ke ⇣

Anda hanya akan menjana wang dari laman web anda jika lalu lintas anda berubah. Jika tidak, semua masa dan wang yang anda habiskan untuk menghasilkan lalu lintas adalah satu pembaziran.

Penukaran tidak selalu bermaksud penjualan. Ini mungkin bermaksud melanggan senarai e-mel anda atau mengklik iklan. Semua orang mahukan kadar penukaran yang tinggi. Tetapi inilah yang mengejutkan:

Sekiranya kelajuan halaman laman web anda perlahan baiklah sebahagian besar dari anda .

Dan jika orang tidak tinggal di laman web anda, tidak mungkin mereka akan menukar. Semudah itu.

Seperti yang akan anda pelajari di bahagian kemudian, tema laman WordPress anda memberi kesan besar kepada kelajuan laman web anda. Pilih tema WordPress yang perlahan dan laman web anda akan perlahan seperti siput.

Oleh itu, jika anda mahu lebih ramai orang kekal di laman web anda dan menukar (buat penjualan atau langganan), anda memerlukan laman web yang lebih pantas

Mari kita mulakan dengan menerangkan mengapa mempunyai tema WordPress yang memuat cepat sangat penting.

Mengapa Kelajuan Tapak Penting

Menurut KissMetrics, jika laman web anda memerlukan lebih daripada 3 saat untuk memuatkan, 40% pelawat anda akan pergi.

mengapa kelajuan laman web penting

Apabila orang meninggalkan laman web anda, anda bukan sahaja kehilangan potensi pendapatan tetapi juga semua wang dan masa yang anda habiskan untuk menghasilkan lalu lintas ke laman web anda.

Dan jika anda mahu ke halaman pertama Google dan tinggal di sana, anda memerlukan laman web yang memuat dengan pantas.

Algoritma Google lebih suka memaparkan laman web yang menawarkan pengalaman pengguna yang hebat (dan kelajuan laman web adalah faktor besar). Di mata Google, laman web yang menawarkan pengalaman pengguna yang baik secara amnya mempunyai kadar pentalan yang lebih rendah dan cepat dimuat.

Sekiranya laman web anda lambat, kebanyakan pelawat anda akan bangkit semula yang akan menghasilkan a kerugian dalam kedudukan mesin pencari. Lebih-lebih lagi, jika anda ingin menukar lebih ramai pelawat menjadi pelanggan atau pelanggan, laman web anda perlu dimuat dengan pantas.

Menurut WebsiteOptimization.com, laman web yang lambat bukan hanya dianggap berkualiti rendah, tetapi juga melihat penurunan lalu lintas hingga 20%.

Garisan bawah?

Sekiranya anda mahu laman web anda dimuat dengan cepat dan mendapat tempat pertama dalam hasil enjin carian, anda memerlukan tema WordPress yang dioptimumkan sepenuhnya untuk kelajuan.

Tema WordPress yang anda gunakan akan mempunyai kesan besar berapa cepat laman web anda dimuat.

Sekiranya tema anda menawarkan setiap ciri di bawah sinar matahari, membengkak dengan skrip dan sumber daya, dan dilengkapi dengan banyak kod berkualiti rendah, kelajuan laman web anda akan menderita.

Sekiranya tema anda tidak dioptimumkan untuk kepantasan, apa sahaja yang anda lakukan untuk meningkatkan kelajuan laman web anda akan menjadi sia-sia.

7 Tema WordPress Terpantas

Saya tahu betapa sukarnya melalui ribuan tema WordPress percuma dan premium yang terdapat dalam talian dan mencari yang sesuai untuk laman web anda.

Apakah tema WordPress terpantas?

Oleh itu, di bawah ini saya telah menyusun senarai memuatkan tema WordPress paling pantas pada tahun 2020. Semua ini adalah tema WordPress ringan yang disertakan dengan kod kualiti untuk mempercepat laman WordPress anda.

1. Hasilkan tema WordPress

 • Laman web: https://generatepress.com
 • Harga: $ 49.95 dengan jaminan wang dikembalikan 30 hari
 • Versi percuma adaYa
 • Skor Kelajuan Google: A (95%)

GeneratePress - tema wordpress terpantas

GeneratePress adalah tema ringan dan indah untuk WordPress. Ia datang sebagai versi percuma dan premium, tetapi versi berbayar mempunyai lebih banyak ciri berguna.

GeneratePress adalah a tema pelbagai guna dan boleh disesuaikan sepenuhnya, jadi anda boleh menggunakannya untuk membuat apa-apa jenis laman web. Tema ini telah berakhir 500 penilaian 5 bintang dalam Direktori Tema WordPress.

Versi premium GeneratePress ($ 49.95) dilengkapi dengan rangka ringan dan modular dan membolehkan anda mematikan ciri yang tidak mahu anda gunakan.

Disana ada 15 modul yang membolehkan anda memanfaatkan fungsi tema dan anda boleh mengaktifkan / menyahaktifkan modul yang tidak anda gunakan untuk memastikan mereka tidak menambah beban di laman web anda. Pendekatan modular ini membolehkan anda meningkatkan kelajuan laman web anda sendiri.

Walaupun versi tema percuma dilengkapi dengan puluhan ciri hebat, versi premium tema dilengkapi dengan hampir semua perkara yang anda boleh minta dalam tema WordPress.

ciri premium generatepressGeneratePress Premium – 15 Modul yang Boleh Disesuaikan

Sebagai contoh, versi premium dilengkapi dengan sokongan untuk WooCommerce, mari kita membuat perubahan pada tipografi, gaya, dan warna, dan membolehkan anda membuat bahagian tersuai di halaman anda. Ia juga dilengkapi dengan cangkuk khusus dan fungsi mematikan elemen tertentu pada halaman dan catatan tertentu. Versi premium dilengkapi dengan penggunaan seumur hidup, kemas kini selama 1 tahun & sokongan dan jaminan wang dikembalikan 30 hari jika anda tidak berpuas hati.

Bagaimana dengan kelajuan? GeneratePress adalah salah satu tema WordPress terpantas, laman demo memuat hanya dalam masa 1 saat! Wah!

GeneratePress adalah tangan bawah kelajuan pemuatan terpantas yang pernah saya cuba. Saya telah mempertimbangkan untuk memindahkan semua laman web saya ke GeneratePress (termasuk yang satu ini).

tweet

Sekiranya anda mahu laman web WordPress anda memuat sepantas kilat, GeneratePress adalah tema yang anda cari.

Ciri-ciri:

 • Sokongan terbina dalam untuk Penanda Skema untuk membantu anda mencapai kedudukan yang lebih baik dan RKT yang lebih tinggi di enjin carian.
 • Perpustakaan laman web dari laman web demo siap pakai yang boleh diimport untuk memulakan laman WordPress anda
 • Sepenuhnya reka bentuk responsif yang kelihatan hebat di semua peranti
 • Tema adalah siap terjemahan, supaya anda dapat menerjemahkannya ke dalam pelbagai bahasa dengan mudah.
 • Ia rangka kerja ringan menjadikan laman web anda memuat dengan pantas.
 • Dilengkapi dengan sokongan penuh untuk Penyesuai Tema WordPress, jadi anda boleh membuat perubahan langsung pada reka bentuk laman web anda tanpa menulis satu baris kod.
 • Penyesuaian lanjutan yang membolehkan anda melumpuhkan elemen tertentu pada halaman dan catatan tertentu, membina susun atur yang unik menggunakan bahagian di dalam halaman anda, dan cangkuk yang membolehkan anda menambahkan kandungan tersuai anda sendiri di pelbagai bidang di dalamnya.
 • Dilengkapi dengan sokongan untuk pembangun halaman seperti Pembangun Elementor dan Beaver untuk membantu anda mencapai tahap penyesuaian yang lebih tinggi.
 • Membolehkan anda mudah disesuaikan setiap halaman individu di laman web anda. Anda boleh memilih sama ada mahu memaparkan bar sisi dan di mana. Anda juga dapat menyesuaikan widget footer untuk setiap posting dan halaman individu.

Kelajuan:
5/5 Harga:
Percuma. Versi premium berharga $ 49.95 (disyorkan) Demo langsung:
Hasilkan Demo Langsung

Kemas kini baru dan menarik untuk GeneratePress Premium

GeneratePress Premium 1.6 kemas kini terbesar adalah tanpa keraguan pelepasan Menjana Tapak Tapak. Ini adalah laman web siap pakai, dan memuatkan dengan pantas dan pantas yang boleh anda import untuk memberi anda permulaan semasa membina laman web baru.

laman web generatepressPerpustakaan laman web baru GeneratePress, dilengkapi dengan lebih daripada 20 laman web demo yang boleh anda impor tepat di dalam papan pemuka anda

Sebaik sahaja anda memasang Premium 1.6, anda dapat menjumpai Laman GeneratePress dalam Penampilan > Hasilkan Press > Laman web. Tapak GeneratePress dilengkapi dengan semua pilihan premium dan kandungan demo GeneratePress.

Kini terdapat lebih dari 20 Laman GeneratePress untuk dipilih, tetapi lebih banyak lagi akan datang dan mereka akan dihantar ke Papan Pemuka anda secara automatik. Satu ciri menarik ialah anda boleh membina dan menjual Laman GeneratePress anda sendiri kerana mereka sangat mudah untuk dieksport dan dibungkus.

Baca lebih lanjut di generatepress.com/gp-premium-1-6

2. Tema Divi WordPress

 • Laman web: https://www.elegantthemes.com
 • Harga: $ 89 (setiap tahun) hingga $ 249 (seumur hidup) dengan jaminan wang dikembalikan 30 hari
 • Versi percuma adaTidak
 • Skor Kelajuan Google: B (85%)

tema divi wordpress

Tema Divi by Elegant adalah salah satu tema WordPress yang paling kuat, namun mudah digunakan dan disesuaikan di luar sana.

Tema Divi dikuasakan oleh pembangun halaman Divi yang menjadikannya salah satu penyunting WordPress muka depan dan pembangun halaman visual yang paling maju

Divi sebenarnya merujuk kepada dua perkara yang terpisah. The Tema Divi dan pembina halaman Divi.

Tema Divi ialah tema WordPress pelbagai guna, bermaksud anda boleh menggunakannya untuk membuat hampir semua jenis laman web yang anda suka.

Divi hanya hadir sebagai tema premium, kos tahunan (berterusan) adalah $ 89 sementara kos seumur hidup (sekali sahaja) $ 249.

Membangun laman web dengan Divi sangat mudah kerana membolehkan sesiapa sahaja membina laman web yang indah dengan mudah tanpa perlu membuat kod atau memasang pemalam pihak ketiga.

penyunting visual divi

Bagaimana dengan kelajuan? Adakah Divi adalah tema pemuatan pantas? Ya betul. Kerana baru-baru ini (pada bulan Jun 2019) Tema Elegant merombak pangkalan data Divi yang telah meningkatkan kelajuan pemuatan halaman dengan ketara pada pemasangan Divi standard.

kelajuan divi

Menurut ElegantThemes “Pengoptimuman cache baru Divi berfungsi bersamaan dengan penghasilan fail CSS statik Divi dan cache pilihan Javascript Visual Builder untuk menghasilkan pemuatan halaman yang sangat pantas, walaupun anda tidak menggunakan plugin caching.”

Ciri-ciri:

 • Tema WordPress serba guna serba lengkap yang merangkumi Pembangun Divi.
 • Pembangun Divi: pembina halaman seret dan lepas yang kuat yang membolehkan anda membina laman WordPress secara visual.
 • Lebih daripada 800 susun atur laman web pra-dibuat dan 100+ pakej laman web penuh.
 • Gunakan tema dan pemalam di laman web tanpa had tanpa membeli lesen tambahan.
 • Integrasi WooCommerce, sokongan bertaraf dunia, jaminan wang dikembalikan selama 30 hari dan banyak lagi.
 • Apabila anda mendaftar keahlian ($ 89 setiap tahun atau $ 249 seumur hidup) anda mendapat akses ke semua yang dimiliki Tema Elegan termasuk Divi, Extra, Bloom, Monarch, plugin Divi Builder, semua tema WordPress mereka yang lain, sokongan premium, dan kemas kini. Dengan penggunaan tanpa had!

Kelajuan:
5/5 Harga:
Versi premium ialah $ 89 – $ 249 Demo langsung:
Demo Divi

3. Tema Astra WordPress

 • Laman web: https://wpastra.com
 • Harga: $ 59.00 dengan jaminan wang dikembalikan 14 hari
 • Versi percuma adaYa
 • Skor Kelajuan Google: B (85%)

Astra adalah tema WordPress mesra pembina halaman yang ringan, pantas dan direka oleh Kekuatan Brainstorm. Astra adalah pesaing serius untuk GeneratePress.

tema wordpress astra

Astra adalah tema yang boleh disesuaikan yang sangat mudah digunakan dan dikuasai yang akan menjadikan hidup anda lebih mudah semasa membuat laman web anda.

Bukan itu sahaja – Astra juga merupakan salah satu tema pemuatan terpantas di luar sana.

Oh dan saya juga harus menyebut bahawa Astra adalah 100% percuma untuk dimuat turun! Percuma bagi sesiapa sahaja untuk memulakannya dan tidak ada kos awal. Tetapi anda boleh meluaskan Astra dengan alat tambah yang berpatutan yang memperluaskan kemungkinan penyesuaian.

Kelajuan halaman tema Astra

Ini adalah tema yang dibina untuk kelajuan halaman. Astra memuat dalam masa kurang dari setengah saat. Ia juga dioptimumkan prestasi dan cahaya bulu, kerana ia memerlukan kurang daripada 50 KB sumber untuk memuatkan. Ia menggunakan tiada jQuery, ia menggunakan Vanilla JavaScript sebagai gantinya.

Sekiranya anda mencari tema WordPress yang pantas, elegan dan boleh disesuaikan, maka anda tidak boleh dan tidak boleh melihat masa lalu di Astra.

tweet

Tema Astra WordPress adalah percuma tetapi seperti yang saya sebutkan, anda boleh memperluasnya dengan tambahan yang memberi anda banyak ciri yang lebih maju.

The Astra Pro Addon ($ 59) adalah pemalam yang memperluas tema Astra percuma dan menambah lebih banyak ciri di dalamnya. The Pakej Astra Agency ($ 249) menawarkan laman web siap pakai dan merangkumi semua plugin yang digunakan untuk membina laman web tersebut.

addtema tema astra pro

Kemas kini: Astra 2.0 telah dilancarkan untuk membantu anda membina laman web WordPress lebih cepat dari sebelumnya. Peningkatan Astra 2.0 telah mencipta semula struktur, dan kepantasan, penyesuai WordPress dan dilengkapi dengan pilihan baru yang menjadikan Astra salah satu tema termudah yang tersedia hari ini.

Ciri-ciri:

 • Keserasian dengan pembina halaman seperti BeaverBuilder, SiteOrigin, Elementor dan Divi + banyak lagi
 • Mudah untuk digunakan dengan antara muka pentadbir yang bersih
 • Ringkas, namun reka bentuk yang cantik untuk apa sahaja jenis perniagaan anda
 • Berpuluh-puluh pra-reka dan laman web pemula turnkey yang menakjubkan yang boleh anda import
 • Mudah disesuaikan tanpa perlu berurusan dengan kod. Anda boleh mengubah reka bentuk melalui pelbagai pilihan dalam penyesuai WordPress asli
 • Mesra SEO asas dan semua markup Schema.org yang diperlukan
 • Boleh dilanjutkan dengan cangkuk dan penapis yang membolehkan anda menyesuaikan tema Astra
 • Lancar Integrasi WooCommerce untuk membina kedai dalam talian
 • Pemurah Jaminan wang dikembalikan selama 14 hari
 • Beberapa tema WordPress terbaik di pasaran!

Kelajuan:
5/5 Harga:
Percuma. Versi premium berharga $ 59 (disyorkan) Demo langsung:
Demo Langsung Astra

4. Tema Skema WordPress

 • Laman web: https://mythemeshop.com/themes/schema/
 • Harga: $ 59.00 dengan jaminan wang dikembalikan 30 hari
 • Versi percuma adaTidak
 • Skor Kelajuan Google: A (93%)

Skema oleh kajian MyThemeShop

Skema dari MyThemeShop adalah tema WordPress ringan yang lain. Ia menawarkan reka bentuk yang responsif dan dapat disesuaikan sepenuhnya. Ini adalah tema yang bagus untuk membuat blog jenis apa pun.

Tema ini dilengkapi sokongan terbina dalam untuk ulasan untuk membantu anda membuat halaman tinjauan yang cantik. Ia juga dilengkapi dengan kod pendek terbina dalam, fungsi mengundi dan tetapan prestasi.

tetapan prestasi skema mythemeshop

Tema ini mungkin tidak sepantas GeneratePress, tetapi meremehkan apa yang dapat dilakukan oleh tema ini untuk anda adalah satu kesalahan. Tema ini dilengkapi dengan semua yang anda perlukan untuk menjalankan blog.

Bagaimana dengan kelajuan? Adakah Skema adalah tema WordPress yang memuat cepat? Ya betul.

kajian skema mythemeshop

Ciri-ciri:

 • Sepenuhnya reka bentuk responsif. Mudah menyesuaikan diri dengan semua saiz skrin.
 • Dilengkapi dengan Pengurusan Iklan panel untuk membantu anda menguruskan iklan di laman web anda dengan mudah.
 • Sedia terjemahan, anda boleh menggunakan tema ini untuk membuat laman web berbilang bahasa.
 • Sokongan untuk Fon Google membolehkan anda memilih dari beratus-ratus fon Google yang ingin anda lihat di laman web anda.
 • Dilengkapi dengan sokongan terbina dalam untuk jawatan berkaitan. Tidak perlu memasang plugin tambahan.
 • Sokongan terbina dalam untuk serbuk roti.
 • Dilengkapi dengan sokongan untuk coretan kaya. Google akan menunjukkan penarafan bintang dalam coretan hasil Search Engine anda jika siaran anda adalah ulasan.

Kelajuan:
5/5 Harga:
Versi premium berharga $ 59 Demo langsung:
Demo Langsung Skema

5. Tema OceanWP WordPress

 • Laman web: https://oceanwp.org
 • Harga: $ 39.00 dengan jaminan wang dikembalikan 14 hari
 • Versi percuma adaYa
 • Skor Kelajuan Google: A (91%)

Tema OceanWP WordPress

OceanWP adalah tema WordPress pelbagai guna 100% PERCUMA yang membolehkan anda membina laman web yang cantik dengan WordPress. Nicolas Lecocq adalah pencipta dan anda boleh memuat turun temanya dari WordPress.org di sini.

OceanWP adalah mengenai keramahan pengguna dan anda boleh mengimport laman demo yang siap digunakan dengan satu klik menggunakan pelanjutan import percuma.

Versi percuma disertakan 7 sambungan percuma tetapi OceanWP juga disertakan 11 sambungan premium yang membolehkan anda memperluas tema. Anda boleh membelinya secara berasingan mulai dari $ 9,99 setiap satu atau anda dapat bundle premium bermula dari $ 39 untuk satu lesen laman web.

Tema OceanWP percuma dan pelanjutan premium

Versi percuma OceanWP dilengkapi dengan sambungan percuma ini:

 1. Tetingkap Modal
 2. Slaid Catatan
 3. Import Demo
 4. Sidebar Tersuai
 5. Perkongsian Produk
 6. Perkongsian Sosial
 7. Ekstra Lautan

Sambungan premium bermula dari $ 9,99 setiap satu atau anda boleh mendapatkan bundle premium bermula dari $ 39 untuk satu lesen laman web.

 1. Log Masuk Pop timbul
 2. Instagram
 3. Label putih
 4. Portfolio
 5. Woo Popup
 6. Kaki Lekit
 7. Cangkuk Laut
 8. Widget Elementor
 9. Panel sisi
 10. Tajuk Melekit
 11. Petunjuk Kaki

Bagaimana dengan kelajuan halaman? Adakah OceanWP salah satu tema WordPress terpantas? Yup, itu pasti.

Masa muat tema OceanWP

Ciri-ciri:

 • Responsif mudah alih sepenuhnya menyesuaikan dengan saiz skrin apa pun
 • SEO terbina dalam untuk pengindeksan dan kedudukan carian yang lebih baik
 • E-dagang WooCommerce sedia
 • Pilihan penyesuai terbina dalam WordPress
 • Menu Mega Lanjutan
 • Sokongan untuk semua pembangun halaman popular seperti Elementor
 • Tema 1-klik percuma untuk digunakan

Kelajuan:
5/5 Harga:
Versi premium berharga $ 39 Demo langsung:
Demo Langsung OceanWP

6. Tema StudioPress

 • Laman web: https://www.studiopress.com
 • Harga: Dari $ 99.95 (termasuk Kerangka Kejadian)
 • Versi percuma adaTidak
 • Skor Kelajuan Google: A

studio studio?

Menggunakan tema StudioPress telah memberi lebih daripada 200,000 pengguna WordPress asas asas pemuatan pantas untuk laman web mereka (termasuk laman web ini). Semua tema StudioPress responsif mudah alih dan mempunyai kod ringan dan bersih yang memastikan laman web anda dioptimumkan untuk kelajuan.

Tema StudioPress, dan juga Kerangka Kejadian ia dibina, memberikan kelajuan dan anda akan segera memperhatikannya semasa anda menggunakannya. Berikut adalah ujian kelajuan salah satu tema yang lebih popular di StudioPress, ia memuat dengan baik di bawah 1 saat! Wah!

kelajuan studiopress

Ciri-ciri:

 • Waktu pemuatan laman web yang pantas dan penekanan yang tinggi terhadap keselamatan
 • Reka bentuk HTML5 siap dan responsif sepenuhnya untuk pengguna mudah alih
 • Tidak ada kelebihan dari ciri bawaan yang berlebihan, dan kod bersih yang akan menarik minat pembangun
 • Dikuasakan oleh pangkalan data Genesis Framework yang dioptimumkan oleh enjin carian
 • Mudah dikemas kini kerana kemas kini baru dapat dimuat turun dan dipasang secara automatik
 • Tidak terhad, sokongan seumur hidup dan akses kepada pasukan pakar Genesis dan komuniti besar

Kelajuan:
5/5 Harga:
Dari $ 99.95 (termasuk Kerangka Kejadian induk) Demo langsung:
Demo StudioPress

dan akhirnya inilah beberapa Tema WordPress pantas 100% percuma untuk anda gunakan:

7. Tema WordPress Kulit

 • Laman web: https://wordpress.org/themes/skin
 • Harga: Percuma
 • Versi percuma adaYa
 • Skor Kelajuan Google: A

Ulasan tema kulit

Tidak seperti tema lain dalam artikel ini, Kulit adalah sepenuhnya tema WordPress percuma (dan memuat pantas).

Walaupun mungkin tidak menawarkan seberapa banyak ciri seperti dua tema lain, ia hadir dengan puluhan ciri. Ia responsif sepenuhnya, jadi ia akan kelihatan hebat di semua peranti.

Ia dilengkapi dengan 3 susun atur kandungan yang berbeza dan 2 slaid yang dipaparkan untuk dipilih. Tema ini juga sesuai dengan WooCommerce, jadi anda boleh menggunakannya untuk memulakan laman web eCommerce.

Ciri-ciri:

 • Dilengkapi dengan 3 isi yang berbeza pilihan susun atur untuk dipilih.
 • Sokongan penuh untuk WooCommerce untuk membantu anda membuat kedai dalam talian yang menakjubkan.
 • Sokongan penuh untuk WordPress Penyesuai Tema. Juga, membolehkan anda memilih Font Google yang ingin anda gunakan di laman web anda.
 • Didatangkan dengan 4 berbeza gaya pengepala untuk dipilih.
 • Sokongan untuk berbilang tempat.
 • Sokongan terbina dalam untuk paparan jawatan berkaitan.

Kelajuan:
4/5 Harga:
Percuma Demo langsung:
Lawati Tema Kulit

8. Tema Elementor Hello

 • Laman web: https://wordpress.org/themes/hello-elementor/
 • Harga: Percuma
 • Versi percuma adaYa
 • Skor Kelajuan Google: A

tema elementor hello

Sekiranya anda peminat Elementor, plugin pembangun halaman drag-and-drop untuk WordPress, maka Tema Elementor Hello adalah untuk anda jika anda menginginkan tema yang ringan dan bersih.

Ianya adalah tema permulaan yang sama sekali tanpa gaya, kecuali gaya asas kesesuaian penyemak imbas. Walau bagaimanapun, dengan kekuatan Elementor, keajaiban berlaku dan anda boleh membuat laman web WordPress yang indah dengan cara termudah dan secepat mungkin.

Tema ini dirancang untuk hanya digunakan menggunakan pembina halaman seperti Elementor. Oleh itu, jika anda tidak mempunyai Elementor (atau Elementor Pro) maka anda mesti mendapatkannya terlebih dahulu. Sekiranya anda tidak menggunakan, atau tidak berniat menggunakan, pembangun halaman Elementor maka tema ini bukan untuk anda.

Elementor mendakwa bahawa ia adalah “tema WordPress terpantas yang pernah dibuat”, tetapi perbandingan yang mereka buat tidak termasuk tema lain yang terkenal dengan prestasi laju.

Ciri-ciri:

 • Ini 100% PERCUMA dan salah satu tema WordPress terpantas
 • Tidak ada kod atau kelebihan kod (jangan disertakan dengan modul, elemen atau perkara khusus tema yang anda tidak perlukan
 • Anda boleh memperluaskan tema menggunakan cangkuk
 • Tema kanak-kanak disediakan di GitHub
 • Hanya untuk digunakan dengan Elementor dan Elementor Pro

Tema Elementor Hello pada dasarnya adalah tema permulaan ringan yang menawarkan keserasian 100% dengan Elementor.

Kelajuan:
5/5 Harga:
Percuma Demo langsung:
Lawati Tema Elementor Hello

Mengapa kebanyakan tema WordPress tidak dioptimumkan untuk kepantasan

Semasa anda mencari tema WordPress di Google, anda akan menemui berpuluh-puluh tema yang kelihatan profesional dan menawarkan reka bentuk yang hebat.

Apa yang anda dapat lihat adalah bagaimana responsif tema atau betapa hebatnya reka bentuk, tetapi apa yang anda tidak dapat lihat adalah kod di sebalik tema.

Sebilangan besar tema WordPress adalah berkod buruk dan datang kembung dengan puluhan sumber (css gambar dan javascript) yang dapat melambatkan laman web anda.

Sebilangan besar pembangun tema WordPress akan berteriak dari bumbung mereka bahawa semua tema mereka dioptimumkan untuk kepantasan.

Tetapi inilah kebenaran yang jujur: Sebilangan besar tema WordPress sama sekali tidak dioptimumkan untuk kepantasan.

Malah, kebanyakan tema WordPress tidak mengikut Piawaian Pengekodan Komuniti WordPress. Tema apa pun yang tidak mengikuti piawaian ini boleh dan dengan masa akan menjadi rentan kepada penggodam.

Piawaian pengekodan ini ada untuk memastikan tema dikodkan agar berfungsi dengan cekap dan tidak mudah terdedah kepada penggodam.

Cara menguji masa muat tema WordPress?

Sekiranya belum membeli tema atau anda bukan pembangun tema, maka satu-satunya cara untuk mengetahui sama ada tema dioptimumkan untuk kelajuan – adalah untuk uji kelajuan memuatkan laman web demo tema WordPress.

gunakan gtmetrix untuk menguji kelajuan tema wordpress

Untuk menguji kelajuan laman demo tema WordPress, masukkan URL laman demo tema dan klik hantar.

Alat ini akan mengambil masa beberapa saat untuk menguji laman web dan kemudian akan menunjukkan jumlah detik yang diperlukan untuk memuatkan laman web ini.

Alat lain yang baik untuk memeriksa banyak halaman sekaligus ialah BatchSpeed, alat percuma ini membolehkan anda menguji kelajuan pukal banyak URL menggunakan pemeriksa kelajuan halaman Google

Sekiranya laman web demo mengambil masa lebih dari 5 saat untuk dimuat, maka itulah jumlah masa yang diperlukan oleh laman web anda untuk memuatkan templat WordPress tersebut.

Beberapa kajian menunjukkan bahawa anda mungkin hanya mempunyai empat saat sebelum pengguna web bergerak, iaitu anda mempunyai sedikit masa untuk membuat kesan pertama yang baik.

Cara meramalkan masa muat tema WordPress dengan lebih tepat?

Menggunakan 5 saat atau kurang adalah penanda aras yang baik, tetapi hanya melihat masa muat sebenar demo tema bukanlah kaedah paling tepat untuk memeriksa seberapa cepat tema itu sebenarnya. Mengapa?

Kerana di mana tema demo dihoskan dan prestasi pelayan hos web sangat penting, dan kemungkinan besar anda akan menggunakan hos web yang berbeza daripada yang digunakan oleh pembuat tema WordPress.

Kaedah yang lebih baik untuk menentukan kelajuan tema adalah dengan melihat keseluruhannya saiz halaman dan jumlah permintaan diperlukan untuk memuatkan halaman.

Metrik ini tidak kira penyedia hosting web mana yang digunakan oleh pemilik tema. Oleh kerana permintaan sumber yang lebih sedikit (JavaScript, fail CSS, HTML, gambar, dll.) Jumlah ukuran halaman yang lebih kecil adalah, dan sebagai hasilnya, waktu muat halaman lebih cepat.

Mengapa Avada bukan tema WordPress yang pantas

Berikut adalah contoh bagaimana rupa penggunaannya Tema Avada sebagai contoh (adalah tema penjualan # 1 di Themeforest – tetapi tidak paling cepat). Laman web demo Avada memuat dengan sangat perlahan:

tema avada memuatkan perlahan Masa muat Avada adalah 8.6 saat. Wah itu tidak bagus!

Hampir 9 saat untuk dimuat sepenuhnya!
Saiz hampir 3MB!
dan 116 permintaan HTTP berlaku!

Sekali lagi. Sekiranya GTMetrix menunjukkan demo tema memerlukan masa lebih dari 5 saat untuk dimuat, tema tersebut mungkin akan melambatkan laman web anda dan mungkin bukan pilihan terbaik untuk anda.

Satu Lagi Perkara Yang Anda Perlu Untuk Laman Pemuatan Cepat

Tema yang anda gunakan di laman WordPress anda akan memberi kesan besar pada kelajuan laman web anda. Tetapi hosting laman web perkhidmatan yang anda gunakan mungkin akan memberi kesan yang besar seperti tema laman web anda.

Inilah sebab mengapa web hosting adalah faktor prestasi # 1 dalam panduan pengoptimuman rasmi WordPress.

Sekiranya anda menghoskan laman web anda di perkhidmatan hosting web yang jelek, anda akan mendapat hasil yang buruk dari segi kelajuan laman web. Sebilangan besar penyedia perkhidmatan hosting web menawarkan rancangan yang murah.

Tetapi laman web ini memuatkan terlalu banyak akaun pada satu pelayan berkualiti rendah. Ini menghasilkan pengalaman yang perlahan untuk semua laman web. Dan jika salah satu laman web jiran anda mula menggunakan terlalu banyak sumber pelayan, keseluruhan pelayan mungkin akan hilang sehingga menyebabkan laman web anda tidak berfungsi dengan baik.

Sekiranya anda mahu laman web anda dimuat dengan pantas dan sentiasa aktif, anda harus menggunakan SiteGround. Ini pilihan # 1 saya untuk perkhidmatan hosting WordPress.

hosting wordpress laman web

SiteGround menawarkan perkhidmatan migrasi percuma dan sokongan mereka yang membantu dan mahir menjawab pertanyaan anda dalam beberapa saat. Ciri hosting lain yang perlu disebut adalah:

 • Sandaran laman web percuma setiap hari
 • Disyorkan oleh WordPress
 • 1-klik pada butang pemasangan WordPress
 • Hosting WordPress terurus pada semua rancangan
 • Penyelesaian cache SuperCacher terbina dalam
 • Teknologi kelajuan inovatif seperti SSD, HTTP / 2, PHP7, NGINX
 • Pementasan dan GIT (hanya pada rancangan GoGeek)
 • Sijil SSL percuma & CDF CloudFlare
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari
 • Harga bermula hanya $ 3.95 / bln

Lihat ulasan SiteGround saya yang jujur ​​dan bebas bs untuk mengetahui mengapa saya suka dan mempercayai SiteGround, atau jika anda lebih suka host ramah pemula seperti hosting web Bluehost. Sekiranya anda lebih suka hosting WordPress yang diuruskan sepenuhnya, saya cadangkan hosting WordPress Kinsta.

Soalan Lazim

Apakah tema WordPress terpantas?

GeneratePress (percuma & premium), Astra (percuma & premium), Skema (premium sahaja) dan OceanWP (percuma & premium) semuanya memuatkan tema WordPress dengan pantas.

Cara menguji masa muat tema WordPress?

Sekiranya belum membeli tema atau jika anda bukan pembangun tema, satu-satunya cara untuk mengetahui sama ada tema dioptimumkan untuk kelajuan adalah dengan menguji kelajuan pemuatan menggunakan alat seperti GTmetrix atau Pingdom.

Apa yang paling penting untuk masa muat?

Web hosting yang anda gunakan memberi impak besar dan merupakan faktor terpenting dalam prestasi kelajuan tema WordPress anda.

Kata akhir

Saya harap catatan blog ini dapat membantu anda memahami betapa besarnya pengaruh tema yang anda gunakan terhadap kelajuan laman WordPress anda.

Tema WordPress terpantas yang saya bahas di sini responsif dan menawarkan puluhan pilihan penyesuaian untuk membantu anda meningkatkan masa muat.

Templat WordPress kegemaran dan terpantas saya adalah GeneratePress. Ia adalah hands-down salah satu tema WordPress terpantas dengan begitu banyak ciri yang pernah saya cuba.

Sekiranya anda bertanya kepada saya soalan “apakah tema WordPress terpantas?” saya akan berkata Hasilkan Press tanpa keraguan.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau cadangan, beritahu saya di komen di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map