Snelste WordPress-thema’s

Het verkeer van uw website is niets waard – als de meeste mensen lang moeten wachten totdat het is geladen en vervolgens uit frustratie op de terugknop klikken. Daarom moet je een lichtgewicht en snel WordPress-thema krijgen. Hier is mijn verzameling van de


Dit leer je in dit bericht:

Wat is op dit moment het snelste WordPress-thema?

 • GeneratePress (vrij & premie), Astra (vrij & premie), Schema (premium) en OceanWP (vrij & Premium) zijn allemaal snel ladende WordPress-thema’s.
 • Op basis van de snelheidstests die we hebben gedaan, is het snelste WordPress-thema GeneratePress.
 • Het Vast en zeker is niet het Avada-thema. Avada laadt langzaam, in mijn tests duurde het 8,6 seconden om Avada te laden.
 • De web hosting je gebruikt heeft een enorme impact op de snelheid van je WordPress-thema.
GeneratePressDiviAstraSchemaOceanWPStudioPress
Snelheidsscore:A (95%)B (85%)B (85%)A (93%)A (91%)A (95%)
Volledig geladen tijd:1,3 seconden1 seconde1 seconde1,8 seconden1,5 seconden0,7 seconden
Totale paginagrootte:696 KB1,13 MB833 KB529 KB1,06 MB1,26 MB
Aantal verzoeken:245152391548
Prijs:$ 49,95 (gratis thema’s beschikbaar)$ 89- $ 249 (alleen betaald thema)$ 59 (gratis thema’s beschikbaar)$ 59 (alleen betaald thema)$ 39 (gratis thema’s beschikbaar)$ 99,95 (alleen betaalde thema’s)
Lees verder:Spring naar ⇣Spring naar ⇣Spring naar ⇣Spring naar ⇣Spring naar ⇣Spring naar ⇣

U verdient alleen geld aan uw site als uw verkeer converteert. Anders is alle tijd en geld die u uitgeeft aan het genereren van verkeer een verspilling.

Converteren hoeft niet altijd een verkoop te betekenen. Het kan betekenen dat u zich abonneert op uw e-maillijst of op een advertentie klikt. Iedereen wil een hoge conversieratio. Maar hier is de shocker:

Als de paginasnelheid van uw website laag is nou dan de meeste van je .

En als mensen niet op uw website blijven, zullen ze nooit converteren. Simpel als dat.

Zoals je in de latere sectie zult leren, het thema van uw WordPress-site heeft een enorme impact op de snelheid van uw site. Kies een traag WordPress-thema en je website zal traag zijn als een slak.

Dus als u wilt dat meer mensen op uw website blijven en converteren (een verkoop doen of zich abonneren), heb je een snellere website nodig

Laten we beginnen met uit te leggen waarom het zo belangrijk is om een ​​snelladend WordPress-thema te hebben.

Waarom sitesnelheid belangrijk is

Volgens KissMetrics, als uw website er meer dan nodig heeft 3 seconden Laden, 40% van uw bezoekers zal vertrekken.

waarom websitesnelheid belangrijk is

Wanneer mensen uw website verlaten, verliest u niet alleen potentiële inkomsten, maar ook al het geld en de tijd die u hebt besteed aan het genereren van verkeer naar uw website.

En als je naar de eerste pagina van Google en blijf daar, je hebt een website nodig die snel laadt.

De algoritmen van Google geven er de voorkeur aan websites weer te geven die een geweldige gebruikerservaring bieden (en sitesnelheid is een enorme factor). In de ogen van Google heeft een website die een goede gebruikerservaring biedt over het algemeen een lager bouncepercentage en laadt het snel op.

Als uw website traag is, zullen de meeste van uw bezoekers terugveren, wat resulteert in een verlies in zoekmachine rankings. Bovendien, als u meer bezoekers wilt omzetten in klanten of abonnees, uw website moet snel worden geladen.

Volgens WebsiteOptimization.com wordt een trage website niet alleen als slecht ervaren, maar ziet het ook een afname van het verkeer met 20%.

het komt neer op?

Als u wilt dat uw website snel wordt geladen en de eerste plek in de resultaten van zoekmachines veilig stelt, heeft u een WordPress-thema nodig dat volledig is geoptimaliseerd voor snelheid.

Het WordPress-thema dat u gebruikt, heeft een enorme impact over hoe snel uw website laadt.

Als uw thema elke functie onder de zon biedt, is opgeblazen met scripts en bronnen en wordt geleverd met veel code van lage kwaliteit, zal de snelheid van uw website afnemen.

Als uw thema niet is geoptimaliseerd voor snelheid, zal wat u ook doet om de snelheid van uw website te verbeteren tevergeefs zijn.

Top 7 snelste WordPress-thema’s

Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om door de duizenden gratis en premium WordPress-thema’s te gaan die online beschikbaar zijn en de perfecte voor uw site te vinden.

Wat is het snelste WordPress-thema?

Dus hieronder heb ik een lijst samengesteld van de snelst ladende WordPress-thema’s in 2020. Dit zijn allemaal lichtgewicht WordPress-thema’s die worden geleverd met kwaliteitscode om uw WordPress-site te versnellen.

1. GeneratePress WordPress-thema

 • Website: https://generatepress.com
 • Prijs: $ 49,95 met 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
 • Gratis versie beschikbaar: Ja
 • Google Speed ​​Score: A (95%)

GeneratePress - snelste WordPress-thema

GeneratePress is een mooi, lichtgewicht thema voor WordPress. Het komt zoals zowel een gratis als premium versie, maar de betaalde versie heeft veel meer handige functies.

GeneratePress is een multifunctioneel thema en is volledig aanpasbaar, dus je kunt het gebruiken om elk soort website te maken. Dit thema is voorbij 500 5-sterrenbeoordelingen in de WordPress Theme Directory.

De premiumversie van GeneratePress ($ 49,95) wordt geleverd met een lichtgewicht en modulair kader en stelt u in staat functies uit te schakelen die u niet wilt gebruiken.

Er zijn 15 modules waarmee u de functionaliteit van het thema kunt benutten en u de modules die u niet gebruikt kunt activeren / deactiveren om ervoor te zorgen dat ze uw site niet extra belasten. Met deze modulaire aanpak kunt u de snelheid van uw site helemaal zelf verbeteren.

Hoewel de gratis versie van het thema wordt geleverd met tientallen geweldige functies, wordt de premium-versie van het thema geleverd met vrijwel alles wat je zou kunnen vragen in een WordPress-thema.

generatepress premium functiesGeneratePress Premium – 15 aanpasbare modules

De premium-versie wordt bijvoorbeeld geleverd met ondersteuning voor WooCommerce, laat u wijzigingen aanbrengen in de typografie, stijlen en kleuren en stelt u in staat om aangepaste secties op uw pagina’s te maken. Het wordt ook geleverd met aangepaste haken en functie schakelt specifieke elementen op bepaalde pagina’s en berichten uit. De premium-versie wordt geleverd met levenslang gebruik, 1 jaar updates & ondersteuning en een royale 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie als u niet tevreden bent.

Hoe zit het met snelheid? GeneratePress is een van de snelste WordPress-thema’s, de demosite laadt in iets meer dan 1 seconde! Wauw!

GeneratePress is zonder twijfel de snelste laadsnelheid die ik ooit heb geprobeerd. Ik heb serieus overwogen om al mijn sites over te zetten naar GeneratePress (inclusief deze).

tweet

Als u wilt dat uw WordPress-website razendsnel laadt, is GeneratePress het thema dat u zoekt.

Kenmerken:

 • Ingebouwde ondersteuning voor Schema Markup om u te helpen betere rankings en een hogere CTR in zoekmachines te behalen.
 • Site bibliotheek van importeerbare kant-en-klare demosites om uw WordPress-site een kickstart te geven
 • Geheel reagerend ontwerp dat ziet er geweldig uit op alle apparaten
 • Het thema is klaar voor vertaling, dus je kunt het gemakkelijk vertalen in meerdere talen.
 • Haar lichtgewicht frame zorgt ervoor dat uw website supersnel laadt.
 • Komt met volledige ondersteuning voor WordPress Theme Customizer, zodat u gemakkelijk live wijzigingen kunt aanbrengen in het ontwerp van uw website zonder een enkele regel code te schrijven.
 • Geavanceerd maatwerk waarmee u specifieke elementen op bepaalde pagina’s en berichten kunt uitschakelen, unieke lay-outs kunt bouwen met behulp van secties op uw pagina’s en hooks waarmee u uw eigen aangepaste inhoud kunt toevoegen aan verschillende gebieden daarin.
 • Wordt geleverd met ondersteuning voor paginabouwers zoals Elementor en Beaver Builder om u te helpen meer maatwerk te bereiken.
 • Staat u toe gemakkelijk aan te passen elke individuele pagina op uw website. Je kunt kiezen of je een zijbalk wilt weergeven en aan welke kant. U kunt ook de voettekstwidgets aanpassen voor elk afzonderlijk bericht en elke pagina.

Snelheid:
5/5 Prijs:
Vrij. Premium-versie kost $ 49,95 (aanbevolen) Live demonstratie:
GeneratePress Live Demo

Nieuwe en opwindende updates voor GeneratePress Premium

GeneratePress Premium 1.6 grootste update is zonder twijfel de release van GeneratePress Sites. Dit zijn kant-en-klare en verbluffende en snel ladende sites die u kunt importeren om u een voorsprong te geven bij het bouwen van een nieuwe website.

generatepress-sitesGeneratePress gloednieuwe sitebibliotheek, wordt geleverd met meer dan 20 demosites die u rechtstreeks in uw dashboard kunt importeren

Nadat u Premium 1.6 hebt geïnstalleerd, kunt u de GeneratePress-sites in Uiterlijk vinden > GeneratePress > Sites. GeneratePress-sites worden geleverd met alle GeneratePress premium-opties en demo-inhoud.

Op dit moment zijn er meer dan 20 GeneratePress-sites om uit te kiezen, maar er zullen er meer komen en ze worden automatisch op uw Dashboard afgeleverd. Een leuke functie is dat je je eigen GeneratePress-sites kunt bouwen en verkopen omdat ze supergemakkelijk zijn om te exporteren en in te pakken.

Lees meer op generatepress.com/gp-premium-1-6

2. Divi WordPress-thema

 • Website: https://www.elegantthemes.com
 • Prijs: $ 89 (jaarlijks) tot $ 249 (levenslang) met 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
 • Gratis versie beschikbaar: Nee
 • Google Speed ​​Score: B (85%)

divi wordpress thema

Divi by Elegant-thema’s is een van de krachtigste, maar toch gemakkelijk te gebruiken en aan te passen WordPress-thema’s die er zijn.

Het Divi-thema wordt mogelijk gemaakt door de Divi-paginabuilder, waardoor het een van de meest geavanceerde WordPress front-end editor en visuele paginabuilder is

Divi verwijst eigenlijk naar twee afzonderlijke dingen. De Divi-thema en de Divi-paginabuilder.

Het Divi-thema is een multifunctioneel WordPress-thema, wat betekent dat je het kunt gebruiken om vrijwel elk type website te maken dat je leuk vindt.

Divi komt alleen als premium thema, de jaarlijkse (lopende) kosten zijn $ 89 terwijl de levensduur (eenmalige) kosten is $ 249.

Het bouwen van websites met Divi is een fluitje van een cent, want het laat iedereen eenvoudig prachtige websites bouwen zonder codering of plug-ins van derden te hoeven installeren.

divi visuele editor

Hoe zit het met snelheid? Is Divi een snel ladend thema? Jazeker. Omdat onlangs (in juni 2019) ElegantThemes de Divi-codebase heeft herzien, die de laadsnelheden van de pagina aanzienlijk heeft verbeterd op standaard Divi-installaties.

divi snelheid

Volgens ElegantThemes “Divi’s nieuwe caching-optimalisaties werken samen met Divi’s statische CSS-bestandsgeneratie en de Javascript-optiescache van Visual Builder om supersnel pagina’s te laden, zelfs wanneer u geen caching-plug-in gebruikt.”

Kenmerken:

 • Alles-in-één multifunctioneel WordPress-thema met de Divi Builder.
 • Divi Builder: krachtige paginabuilder met slepen en neerzetten waarmee u WordPress-sites visueel kunt bouwen.
 • Meer dan 800 vooraf gemaakte website-indelingen en 100+ volledige website-pakketten.
 • Gebruik thema’s en plug-ins op onbeperkte websites zonder extra licenties aan te schaffen.
 • WooCommerce-integratie, ondersteuning van wereldklasse, 30 dagen geld-terug-garantie en nog veel meer.
 • Wanneer u zich aanmeldt voor een lidmaatschap ($ 89 per jaar of $ 249 voor het leven), krijgt u toegang tot alles wat Elegant Themes heeft, waaronder Divi, Extra, Bloom, Monarch, de Divi Builder-plug-in, al hun andere WordPress-thema’s, premium ondersteuning en updates. Met onbeperkt gebruik!

Snelheid:
5/5 Prijs:
Premium-versie is $ 89 – $ 249 Live demonstratie:
Divi Demo

3. Astra WordPress-thema

 • Website: https://wpastra.com
 • Prijs: $ 59,00 met 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
 • Gratis versie beschikbaar: Ja
 • Google Speed ​​Score: B (85%)

Astra is een lichtgewicht, snel, paginabuildervriendelijk WordPress-thema dat is ontworpen door Brainstormkracht. Astra is een serieuze concurrent van GeneratePress.

astra wordpress thema

Astra is een aanpasbaar thema dat zeer eenvoudig te gebruiken en te beheersen is, wat uw leven zoveel gemakkelijker zal maken bij het maken van uw website.

Niet alleen dat – Astra is ook een van de snelst ladende thema’s die er zijn.

Oh en ik moet ook vermelden dat Astra dat is 100% gratis te downloaden! Het is voor iedereen gratis om mee te beginnen en er zijn geen kosten vooraf. Maar je kunt Astra uitbreiden met betaalbare add-ons die de aanpassingsmogelijkheden uitbreiden.

Astra themapagina snelheid

Dit is een thema dat is gebouwd voor paginasnelheid. Astra laadt in minder dan een halve seconde. Het is ook geoptimaliseerd voor prestaties en vederlicht, omdat het nodig heeft minder dan 50 KB aan middelen Laden. Het gebruikt geen jQuery, het gebruikt in plaats daarvan Vanilla JavaScript.

Als je op zoek bent naar een WordPress-thema dat snel, elegant en aanpasbaar is, dan kan en mag je niet voorbij Astra kijken.

tweet

Astra WordPress-thema is gratis, maar zoals ik al zei, kun je het uitbreiden met add-ons die je veel geavanceerdere functies geven.

De Astra Pro Addon ($ 59) is een plug-in die het gratis Astra-thema uitbreidt en er meer functies aan toevoegt. De Astra Agency-pakket ($ 249) biedt kant-en-klare websites en bevat alle plug-ins die worden gebruikt om die websites te bouwen.

astra pro thema-add-on

Bijwerken: Astra 2.0 is gelanceerd waarmee u sneller dan ooit WordPress-websites kunt bouwen. De Astra 2.0-upgrade heeft de structuur en snelheid van de WordPress-aanpasser opnieuw uitgevonden en wordt geleverd met nieuwe opties die Astra tot een van de gemakkelijkste thema’s maken die vandaag beschikbaar zijn.

Kenmerken:

 • Compatibiliteit met pagina bouwers zoals BeaverBuilder, SiteOrigin, Elementor en Divi + meer
 • Makkelijk te gebruiken met een schone admin-interface
 • Eenvoudig, maar toch prachtige ontwerpen voor welk type bedrijf u ook bent
 • Dozijnen van vooraf ontworpen en kant-en-klare prachtig uitziende startersites die u kunt importeren
 • Makkelijk aan te passen zonder met code te moeten omgaan. U kunt het ontwerp wijzigen via een reeks opties in de native WordPress-aanpasser
 • SEO-vriendelijk basis en alle noodzakelijke Schema.org-opmaak
 • Uitschuifbaar met haken en filters waarmee u elk Astra-thema kunt aanpassen
 • Naadloos WooCommerce-integratie voor het bouwen van online winkels
 • Vrijgevig 14 dagen geld-terug-garantie
 • Enkele van de beste WordPress-thema’s op de markt!

Snelheid:
5/5 Prijs:
Vrij. Premium-versie kost $ 59 (aanbevolen) Live demonstratie:
Astra Live Demo

4. Schema WordPress-thema

 • Website: https://mythemeshop.com/themes/schema/
 • Prijs: $ 59,00 met 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
 • Gratis versie beschikbaar: Nee
 • Google Speed ​​Score: A (93%)

Schema door MyThemeShop review

Schema van MyThemeShop is een ander lichtgewicht WordPress-thema. Het biedt een responsief ontwerp en is volledig aanpasbaar. Het is een geweldig thema voor het maken van elk soort blog.

Dit thema komt met ingebouwde ondersteuning voor recensies om u te helpen bij het maken van mooi ogende beoordelingspagina’s. Het komt ook met ingebouwde shortcodes, stemfunctionaliteit en prestatie-instellingen.

mythemeshop schema prestatie-instellingen

Dit thema is misschien niet zo snel als GeneratePress, maar het zou een vergissing zijn om te onderschatten wat dit thema voor u kan doen. Dit thema wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om een ​​blog te runnen.

Hoe zit het met snelheid? Is Schema een snel ladend WordPress-thema? Jazeker.

mythemeshop schema review

Kenmerken:

 • Geheel reagerend ontwerp. Past zich gemakkelijk aan alle schermformaten aan.
 • Komt met een advertentiebeheer paneel om u te helpen de advertenties op uw website gemakkelijk te beheren.
 • Klaar voor vertaling, u kunt dit thema gebruiken om een ​​meertalige website te maken.
 • Ondersteuning voor Google Fonts kunt u kiezen uit honderden Google-lettertypen die u op uw website wilt zien.
 • Wordt geleverd met ingebouwde ondersteuning voor gerelateerde berichten. U hoeft geen extra plug-in te installeren.
 • Ingebouwde ondersteuning voor paneermeel.
 • Komt met ondersteuning voor rich snippets. Google geeft een sterbeoordeling weer in het resultaatfragment van uw zoekmachine als uw bericht een recensie is.

Snelheid:
5/5 Prijs:
Premium-versie kost $ 59 Live demonstratie:
Schema Live Demo

5. OceanWP WordPress-thema

 • Website: https://oceanwp.org
 • Prijs: $ 39,00 met 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
 • Gratis versie beschikbaar: Ja
 • Google Speed ​​Score: A (91%)

OceanWP WordPress-thema

OceanWP is een 100% GRATIS multifunctioneel WordPress-thema waarmee u prachtig ogende websites kunt bouwen met WordPress. Nicolas Lecocq is de maker en je kunt het thema hier downloaden van WordPress.org.

Bij OceanWP draait alles om gebruiksvriendelijkheid en u kunt gebruiksklare demosites met één klik importeren met de gratis import-extensie.

De gratis versie wordt geleverd met 7 gratis extensies maar OceanWP komt ook met 11 premium extensies waarmee je het thema verder kunt uitbreiden. Je kunt ze afzonderlijk kopen vanaf $ 9,99 per stuk of je kunt de premiumbundel krijgen vanaf $ 39 voor een enkele sitelicentie.

OceanWP-thema gratis en premium extensies

De gratis versie van OceanWP wordt geleverd met deze gratis extensies:

 1. Modaal venster
 2. Berichten-schuifregelaar
 3. Demo importeren
 4. Aangepaste zijbalk
 5. Product delen
 6. Sociaal delen
 7. Ocean Extra’s

De premium-extensies beginnen bij $ 9,99 per stuk of u kunt de premium-bundel vanaf $ 39 krijgen voor een enkele sitelicentie.

 1. Popup Login
 2. Instagram
 3. Wit label
 4. Portefeuille
 5. Woo Popup
 6. Kleverige voettekst
 7. Ocean Hooks
 8. Elementor-widgets
 9. Zijpaneel
 10. Kleverige kop
 11. Bijschrift bij voettekst

Hoe zit het met de paginasnelheid? Is OceanWP een van de snelste WordPress-thema’s? Ja, dat is het zeker.

Laadtijden van het OceanWP-thema

Kenmerken:

 • Volledig mobiel responsief aanpassen aan elk schermformaat
 • Ingebouwde SEO voor betere indexering en zoekrangschikking
 • WooCommerce e-commerce klaar
 • Ingebouwde WordPress-aanpassingsopties
 • Geavanceerd megamenu
 • Ondersteuning voor alle populaire paginabouwers zoals Elementor
 • Gratis 1-klik kant-en-klare thema’s

Snelheid:
5/5 Prijs:
Premium-versie kost $ 39 Live demonstratie:
OceanWP Live-demo

6. StudioPress-thema’s

 • Website: https://www.studiopress.com
 • Prijs: Vanaf $ 99,95 (inclusief het Genesis Framework)
 • Gratis versie beschikbaar: Nee
 • Google Speed ​​Score: EEN

studiopress?

Het gebruik van een StudioPress-thema heeft meer dan 200.000 WordPress-gebruikers een solide, snel ladende basis gegeven voor hun site (inclusief deze site). Alle StudioPress-thema’s reageren mobiel en hebben schone, lichtgewicht code die ervoor zorgt dat uw site is geoptimaliseerd voor snelheid.

StudioPress-thema’s, en de Genesis Framework hij is gebouwd, levert snelheid en dat merk je meteen als je hem gebruikt. Hier is een snelheidstest van een van de meer populaire thema’s op StudioPress, het laadt ruim onder 1 seconde! Wauw!

studiopress snelheid

Kenmerken:

 • Snelle laadtijden van websites en een sterke nadruk op beveiliging
 • Retina-ready en volledig responsief HTML5-ontwerp voor mobiele gebruikers
 • Geen opgeblazen gevoel door overmatige ingebouwde functies en schone code die ontwikkelaars zal aanspreken
 • Aangedreven door de zoekmachine geoptimaliseerde Genesis Framework codebase
 • Gemakkelijk bij te houden omdat nieuwe updates automatisch kunnen worden gedownload en geïnstalleerd
 • Onbeperkte levenslange ondersteuning en toegang tot het Genesis-team van experts en een grote community

Snelheid:
5/5 Prijs:
Vanaf $ 99,95 (inclusief het bovenliggende Genesis Framework) Live demonstratie:
StudioPress-demo

en tot slot zijn er een paar 100% gratis snelle WordPress-thema’s voor u om te gebruiken:

7. Skin WordPress-thema

 • Website: https://wordpress.org/themes/skin
 • Prijs: Vrij
 • Gratis versie beschikbaar: Ja
 • Google Speed ​​Score: EEN

Skin thema review

In tegenstelling tot de andere thema’s in dit artikel, is Skin een volledig gratis (en snel laden) WordPress-thema.

Hoewel het misschien niet zoveel functies biedt als de andere twee thema’s, heeft het wel tientallen functies. Het reageert volledig, dus het ziet er geweldig uit op alle apparaten.

Het komt met 3 verschillende inhoudslay-outs en 2 aanbevolen schuifregelaars kiezen uit. Dit thema is ook compatibel met WooCommerce, dus je kunt het gebruiken om een ​​eCommerce-site te starten.

Kenmerken:

 • Wordt geleverd met 3 verschillende inhoud layout opties kiezen uit.
 • Volledige ondersteuning voor WooCommerce om u te helpen verbluffende online winkels te creëren.
 • Volledige ondersteuning voor WordPress Theme Customizer. U kunt ook de Google-lettertypen kiezen die u op uw website wilt gebruiken.
 • Wordt geleverd met 4 verschillende koptekststijlen kiezen uit.
 • Ondersteuning voor multisite.
 • Ingebouwde ondersteuning voor weergave gerelateerde berichten.

Snelheid:
4/5 Prijs:
Vrij Live demonstratie:
Bezoek Skin Theme

8. Elementor Hallo Thema

 • Website: https://wordpress.org/themes/hello-elementor/
 • Prijs: Vrij
 • Gratis versie beschikbaar: Ja
 • Google Speed ​​Score: EEN

elementor hallo thema

Als je een fan bent van Elementor, de plug-in plug-in voor het slepen en neerzetten van pagina’s voor WordPress, dan is het Elementor Hello-thema iets voor jou als je op zoek bent naar een lichtgewicht en schoon thema.

Het is een startthema die helemaal geen stijl heeft, behalve de basisstijl voor browsercompatibiliteit. Met de kracht van Elementor gebeurt de magie en kunt u op de eenvoudigste en snelste manier een prachtige WordPress-website maken.

Dit thema is ontworpen om mag alleen worden gebruikt met een paginabuilder zoals Elementor. Dus als u Elementor (of Elementor Pro) niet heeft, moet u dat eerst krijgen. Als u Elementor-paginabuilder niet gebruikt of niet van plan bent te gebruiken, dan is dit thema niets voor u.

Elementor beweert dat het “het snelste WordPress-thema ooit is gemaakt”, maar de vergelijking die ze maakten bevatte geen andere thema’s die bekend staan ​​om hun snelheidsprestaties.

Kenmerken:

 • Het is 100% GRATIS en een van de snelste WordPress-thema’s
 • Geen bloat of overtollige code (kom niet met modules, elementen of thema-specifieke dingen die je niet nodig hebt
 • Je kunt het thema uitbreiden met haken
 • Kindthema beschikbaar gemaakt in GitHub
 • Alleen te gebruiken met Elementor en Elementor Pro

Het Elementor Hello-thema is in feite een lichtgewicht startthema dat 100% compatibel is met Elementor.

Snelheid:
5/5 Prijs:
Vrij Live demonstratie:
Bezoek Elementor Hello Theme

Waarom de meeste WordPress-thema’s niet zijn geoptimaliseerd voor snelheid

Wanneer u op Google naar WordPress-thema’s zoekt, komt u tientallen thema’s tegen die er professioneel uitzien en een geweldig ontwerp bieden.

Wat je kunt zien, is hoe responsief het thema is of hoe cool het ontwerp eruit ziet, maar wat je niet kunt zien, is de code achter het thema.

De meerderheid van de meeste WordPress-thema’s is slecht gecodeerd en kom opgeblazen met tientallen bronnen (afbeeldingen css en javascripts) die uw website kunnen vertragen.

De meeste WordPress-thema-ontwikkelaars zullen vanaf hun daken roepen dat al hun thema’s zijn geoptimaliseerd voor snelheid.

Maar hier is de eerlijke waarheid: De meeste WordPress-thema’s zijn helemaal niet geoptimaliseerd voor snelheid.

In feite volgen de meeste WordPress-thema’s niet eens de WordPress Community Coding Standards. Elk thema dat niet aan deze normen voldoet, kan en zal na verloop van tijd kwetsbaar worden voor hackers.

Deze coderingsnormen zijn er om ervoor te zorgen dat thema’s zijn gecodeerd om efficiënt te werken en niet kwetsbaar zijn voor hackers.

Hoe de laadtijd van een WordPress-thema te testen?

Als je het thema nog niet hebt gekocht of als je niet de ontwikkelaar van het thema bent, dan de enige manier om erachter te komen of een thema is geoptimaliseerd voor snelheid – is test de laadsnelheid van de demosite van het WordPress-thema.

gebruik gtmetrix om de snelheid van een WordPress-thema te testen

Om de snelheid van een demosite met een WordPress-thema te testen, voert u de URL van de demosite van het thema in en klikt u op verzenden.

Het duurt een paar seconden voordat de tool de website heeft getest, waarna het aantal seconden aangeeft dat het duurt om de site te laden.

Een andere goede tool om veel pagina’s tegelijk te controleren is BatchSpeed, met deze gratis tool kun je meerdere URL’s in bulk testen met behulp van Google’s Page Speed ​​Checker

Als de demo-site het laden duurt meer dan 5 seconden, dan duurt het even voordat uw site is geladen met die WordPress-sjabloon.

Sommige onderzoeken tonen aan dat je misschien maar vier seconden hebt voordat een webgebruiker verder gaat, d.w.z. je hebt heel weinig tijd om een ​​goede eerste indruk te maken.

Hoe u de laadtijd van een WordPress-thema nauwkeuriger kunt voorspellen?

Het gebruik van de 5 seconden of minder is een goede maatstaf, maar alleen kijken naar de werkelijke laadtijd van een themademo is niet de meest nauwkeurige manier om te controleren hoe snel het thema eigenlijk is. Waarom?

Omdat waar het demothema wordt gehost en de prestaties van de servers van de webhost er veel toe doen, en u waarschijnlijk andere webhosts zult gebruiken dan wat de WordPress-themamaker gebruikt.

Een betere manier om de snelheid van een thema te bepalen, is door naar het totaal te kijken paginaformaat en het aantal verzoeken het duurt voordat de pagina is geladen.

Deze statistieken zijn ongeacht welke webhostingprovider de thema-eigenaar gebruikt. Vanwege de minder verzoeken om bronnen (JavaScript, CSS-bestanden, HTML, afbeeldingen, enz.) Is de kleinere totale paginagrootte, en als gevolg daarvan, een snellere laadtijd van de pagina.

Waarom Avada geen snel WordPress-thema is

Hier is een voorbeeld van hoe het eruit zou zien met de Avada-thema als voorbeeld (is het best verkopende thema op Themeforest – maar het is zeker niet de snelste). De Avada-demosite laadt erg langzaam:

avada thema langzaam laden De laadtijd van Avada is maar liefst 8,6 seconden. Whoa dat is niet goed!

Bijna 9 seconden om volledig te laden!
Grootte is bijna 3 MB!
en er gebeuren 116 HTTP-verzoeken!

Opnieuw. Als GTMetrix laat zien dat een themademo meer dan 5 seconden nodig heeft om te laden, zal het thema uw website waarschijnlijk vertragen en is het waarschijnlijk niet de beste keuze voor u.

Nog iets dat u nodig heeft voor een snellaadsite

Het thema dat u op uw WordPress-site gebruikt, heeft een grote impact op de snelheid van uw site. Maar de web hosting service die u gebruikt, heeft waarschijnlijk een even grote impact als het thema van uw site.

Dit is de reden waarom webhosting is de belangrijkste prestatiefactor in de officiële optimalisatiegids van WordPress.

Als u uw website host op een waardeloze webhostingservice, krijgt u waardeloze resultaten wat betreft sitesnelheid. De meeste webhostingserviceproviders bieden goedkope abonnementen.

Maar deze webhosts bevatten te veel accounts op een enkele server van lage kwaliteit. Dit resulteert in een trage ervaring voor alle websites. En als een van uw naburige sites te veel serverbronnen begint te gebruiken, kan de hele server naar beneden gaan, waardoor uw site ermee naar beneden gaat.

Als u wilt dat uw website snel wordt geladen en te allen tijde actief is, je zou moeten gaan met SiteGround. Het is mijn beste keuze als het gaat om WordPress-hostingservices.

siteground wordpress hosting

SiteGround biedt een gratis migratiedienst en hun behulpzame en bekwame ondersteuning beantwoordt uw vragen binnen enkele seconden. Andere noemenswaardige hostingfuncties zijn:

 • Gratis dagelijkse back-ups van websites
 • Aanbevolen door WordPress
 • 1-klik op de knop WordPress-installatie
 • Beheerde WordPress-hosting op alle abonnementen
 • Ingebouwde SuperCacher caching-oplossing
 • Innovatieve snelheidstechnologieën zoals SSD, HTTP / 2, PHP7, NGINX
 • Staging en GIT (alleen op GoGeek-abonnement)
 • Gratis SSL-certificaat & CloudFlare CDN
 • 30-dagen geld terug garantie
 • Prijzen beginnen bij slechts $ 3,95 / maand

Bekijk mijn eerlijke en bs-vrije SiteGround-recensie om erachter te komen waarom ik SiteGround geweldig vind en vertrouw, of als je de voorkeur geeft aan een beginnersvriendelijke host zoals de webhosting van Bluehost. Als je de voorkeur geeft aan een volledig beheerde WordPress-host, raad ik Kinsta’s WordPress-hosting aan.

Veel Gestelde Vragen

Wat is het snelste WordPress-thema?

GeneratePress (gratis & premium), Astra (gratis & premium), Schema (alleen premium) en OceanWP (gratis & Premium) zijn allemaal snel ladende WordPress-thema’s.

Hoe de laadtijd van een WordPress-thema te testen?

Als je het thema nog niet hebt gekocht of als je niet de ontwikkelaar van het thema bent, is de enige manier om erachter te komen of een thema is geoptimaliseerd voor snelheid, het testen van de laadsnelheid met een tool als GTmetrix of Pingdom.

Wat is het belangrijkste voor laadtijden?

De webhosting die u gebruikt, heeft een enorme impact en is de belangrijkste factor voor de snelheidsprestaties van uw WordPress-thema.

Laatste woorden

Ik hoop dat deze blogpost je heeft geholpen te begrijpen hoe groot de impact van het thema dat je gebruikt kan hebben op de snelheid van je WordPress-site.

De snelste WordPress-thema’s die ik hier heb behandeld, zijn responsief en bieden tientallen aanpassingsopties om u te helpen de laadtijden te verbeteren.

Mijn favoriete en snelste WordPress-sjabloon is GeneratePress. Het is zonder twijfel een van de snelste WordPress-thema’s met zoveel functies die ik ooit heb geprobeerd.

Als je me de vraag zou stellen “wat is het snelste WordPress-thema?” ik zou zeggen GeneratePress zonder twijfel.

Als je vragen of suggesties hebt, laat het me dan weten in de reacties hieronder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map