Snabbaste WordPress-teman

Din webbplatss trafik är inte värd något – om de flesta måste vänta i åldrar för att den ska laddas och sedan klicka på tillbaka-knappen av frustration. Det är därför du måste få ett lätt och snabbt WordPress-tema. Här är min samling av


Här kommer du att lära dig i det här inlägget:

Vad är det snabbaste WordPress-temat just nu?

 • GeneratePress (fri & premie), Astra (fri & premie), schema (premium) och OceanWP (fri & premium) är alla snabbladdande WordPress-teman.
 • Baserat på de hastighetstester som vi har gjort det snabbaste WordPress-temat är GeneratePress.
 • den definitivt är inte Avada-temat. Avada laddar långsamt, i mina test tog Avada 8,6 sekunder att ladda.
 • De webbhotell du använder har en enorm inverkan på snabbprestanda för ditt WordPress-tema.
GeneratePressDiviAstraschemaOceanWPStudio
Hastighetsresultat:A (95%)B (85%)B (85%)A (93%)A (91%)A (95%)
Fullastad tid:1,3 sekunder1 sekund1 sekund1,8 sekunder1,5 sekunder0,7 sekunder
Total sidstorlek:696 kB1,13 MB833 KB529 kB1,06 MB1,26 MB
Antal förfrågningar:245152391548
Pris:49,95 $ (gratis teman tillgängliga)$ 89- $ 249 (endast betalt tema)59 $ (gratis teman tillgängliga)59 $ (endast betalt tema)39 $ (gratis tillgängliga teman)99,95 $ (endast betalda teman)
Läs mer:Hoppa till ⇣Hoppa till ⇣Hoppa till ⇣Hoppa till ⇣Hoppa till ⇣Hoppa till ⇣

Du kommer bara att tjäna pengar på din webbplats om din trafik konverterar. Annars är all tid och pengar du spenderar på att generera trafik slöseri.

Konvertering behöver inte alltid innebära en försäljning. Det kan innebära prenumeration på din e-postlista eller klicka på en annons. Alla vill ha en hög konverteringsfrekvens. Men här är chockern:

Om din webbplats sidhastighet är långsam ja då de flesta av dina .

Och om människor inte stannar kvar på din webbplats är det inget sätt att de någonsin konverterar. Enkelt som det.

Som du kommer att lära dig i det senare avsnittet, ditt WordPress-webbplatsens tema har stor inverkan på webbplatsens hastighet. Välj ett långsamt WordPress-tema så kommer din webbplats att bli långsam som en snigel.

Så om du vill att fler ska stanna på din webbplats och konvertera (göra en försäljning eller prenumerera), du behöver en snabbare webbplats

Låt oss börja med att förklara varför det är så viktigt att ha ett snabbt laddande WordPress-tema.

Varför webbplatshastighetsärenden

Enligt KissMetrics, om din webbplats tar mer än 3 sekunder att ladda, 40% av dina besökare kommer att lämna.

varför webbplatsens hastighet är viktig

När människor lämnar din webbplats förlorar du inte bara potentiella intäkter utan också alla pengar och tid du spenderat på att generera trafik till din webbplats.

Och om du vill komma till första sidan av Google och stanna där, du behöver en webbplats som laddas snabbt.

Googles algoritmer föredrar att visa webbplatser som erbjuder en stor användarupplevelse (och webbplatshastighet är en enorm faktor). I Googles ögon har en webbplats som erbjuder god användarupplevelse i allmänhet en lägre avvisningsfrekvens och laddas snabbt.

Om din webbplats är långsam, kommer de flesta av dina besökare att studsa tillbaka vilket kommer att resultera i en förlust i sökmotorens ranking. Dessutom, om du vill konvertera fler besökare till kunder eller prenumeranter, din webbplats måste laddas snabbt.

Enligt WebsiteOptimization.com uppfattas en långsam webbplats inte bara av låg kvalitet, den ser också en minskning av trafiken med upp till 20%.

Poängen?

Om du vill att din webbplats ska laddas snabbt och säkra den första platsen i sökmotorresultaten, behöver du ett WordPress-tema som är fullt optimerat för hastighet.

Det WordPress-tema du använder kommer att ha en massiv påverkan om hur snabbt din webbplats laddas.

Om ditt tema erbjuder alla funktioner under solen, är uppblåst med skript och resurser och kommer med massor av låg kvalitetskod, kommer webbplatsens hastighet att drabbas.

Om ditt tema inte är optimerat för hastighet kommer allt du gör för att förbättra din webbplats snabbhet att visa sig förgäves.

Topp 7 snabbaste WordPress-teman

Jag vet hur svårt det kan vara att gå igenom de tusentals gratis och premium WordPress-teman som finns tillgängliga online och hitta det perfekta för din webbplats.

Vad är det snabbaste WordPress-temat?

Så nedan har jag sammanställt en lista över snabbast laddande WordPress-teman 2020. Alla dessa är lätta WordPress-teman som kommer med kvalitetskod för att påskynda din WordPress-webbplats.

1. GenereraPress WordPress-tema

 • Hemsida: https://generatepress.com
 • Pris: 49,95 $ med 30 dagars pengarna tillbaka-garanti
 • Gratis version tillgänglig: Ja
 • Googles hastighetspoäng: A (95%)

GeneratePress - snabbaste wordpress-tema

GeneratePress är ett vackert, lätt tema för WordPress. Det kommer som både en gratis och premiumversion, men den betalade versionen har mycket mer användbara funktioner.

GeneratePress är en mångsidig tema och är helt anpassningsbar, så du kan använda den för att skapa alla typer av webbplatser. Detta tema är över 500 5-stjärniga betyg i WordPress temakatalog.

Premiumversionen av GeneratePress (49,95 $) kommer med ett lätt och modulärt ramverk och gör att du kan inaktivera funktioner du inte vill använda.

Det finns 15 moduler som låter dig utnyttja tematets funktionalitet och du kan aktivera / inaktivera modulerna du inte använder för att se till att de inte lägger till extra belastning på din webbplats. Med detta modulära tillvägagångssätt kan du förbättra din webbplatshastighet själv.

Medan den gratis versionen av temat levereras med dussintals fantastiska funktioner, kommer premiumversionen av temat med stort sett allt du kan begära i ett WordPress-tema.

generera tryck premiumfunktionerGeneratePress Premium – 15 anpassningsbara moduler

Exempelvis kommer premiumversionen med stöd för WooCommerce, låt dig göra ändringar i typografi, stilar och färger och låter dig skapa anpassade avsnitt på dina sidor. Det kommer också med anpassade krokar och funktionsavaktivera specifika element på vissa sidor och inlägg. Premiumversionen levereras med livslängd, 1 års uppdateringar & support och en generös 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti om du inte är nöjd.

Vad sägs om hastighet? GeneratePress är ett av de snabbaste WordPress-teman okej, demosidan laddar på drygt 1 sekund! Wow!

GeneratePress är hands-down den snabbaste laddningshastigheten jag någonsin har provat. Jag har på allvar övervägt att flytta över alla mina webbplatser till GeneratePress (inklusive den här).

PIP

Om du vill att din WordPress-webbplats ska ladda blixtar snabbt är GeneratePress det tema du letar efter.

Funktioner:

 • Inbyggt stöd för Schema Markup för att hjälpa dig att uppnå bättre ranking och en högre CTR i sökmotorer.
 • Webbplatsbibliotek av importerbara redo att använda demosajter för att starta din WordPress-webbplats
 • Fullt responsiv design som ser bra ut på alla enheter
 • Temat är translation-ready, så att du enkelt kan översätta det till flera språk.
 • Dess lätt ramverk gör din webbplats laddning super snabb.
 • Levereras med fullt stöd för WordPress Theme Customizer, så att du enkelt kan göra direkta ändringar i utformningen av din webbplats utan att skriva en enda kodrader.
 • Avancerad anpassning som låter dig inaktivera specifika element på vissa sidor och inlägg, bygga unika layouter med sektioner inuti dina sidor och krokar så att du kan lägga till ditt eget anpassade innehåll i olika områden i dem.
 • Levereras med stöd för sidbyggare som Elementor och Beaver Builder för att hjälpa dig att uppnå högre nivåer av anpassning.
 • Gör det möjligt för dig enkelt anpassa varje enskild sida på din webbplats. Du kan välja om du vill visa en sidofält eller på vilken sida. Du kan också anpassa sidfot-widgetar för varje enskilt inlägg och sida.

Fart:
5/5 Pris:
Fri. Premiumversion kostar 49,95 $ (rekommenderas) Live-demo:
GenereraPress Live Demo

Nya och spännande uppdateringar till GeneratePress Premium

GeneratePress Premium 1.6 den största uppdateringen är utan tvekan lanseringen av GenereraPress-webbplatser. Dessa är färdiga och fantastiska och snabba laddningar, webbplatser som du kan importera för att ge dig ett försprång när du bygger en ny webbplats.

generera presssajterGeneratePress helt nya webbplatsbibliotek, har över 20 demosidor som du kan importera direkt i din instrumentbräda

När du har installerat Premium 1.6 kan du hitta GeneratePress-webbplatserna i utseende > GeneratePress > Webbplatser. GeneratePress-webbplatser kommer med alla GeneratePress premiumalternativ och demoinnehåll.

Just nu finns det över 20 GeneratePress-webbplatser att välja mellan, men fler kommer att levereras till din instrumentpanel automatiskt. En cool funktion är att du kan bygga och sälja dina egna GeneratePress-webbplatser eftersom de är superlätt att exportera och paketera.

Läs mer på generatorpress.com/gp-premium-1-6

2. Divi WordPress-tema

 • Hemsida: https://www.elegantthemes.com
 • Pris: 89 dollar (årligen) till 249 dollar (livstid) med 30 dagars pengarna tillbaka-garanti
 • Gratis version tillgänglig: Nej
 • Googles hastighetspoäng: B (85%)

divi wordpress tema

Divi by Elegant-teman är ett av de mest kraftfulla men ändå enkla att använda och anpassa WordPress-teman där ute.

Divi-temat drivs av Divi-sidbyggaren vilket gör det till en av de mest avancerade WordPress-frontredigeraren och den visuella sidbyggaren

Divi hänvisar faktiskt till två separata saker. De Divi-tema och Divi-sidbyggaren.

Divi-temat är en mångsidig WordPress-tema, vilket betyder att du kan använda den för att skapa ungefär alla typer av webbplatser du gillar.

Divi kommer bara som ett premiumtema, den årliga (pågående) kostnaden är $ 89 medan livslängdskostnaden (engångskostnad) är $ 249.

Att bygga webbplatser med Divi är en bris eftersom det gör att alla enkelt kan bygga vackra webbplatser utan att behöva koda eller installera tredjeparts plugins.

divi visuell redaktör

Vad sägs om hastighet? Är Divi ett snabbt laddningstema? Ja det är det. För just nyligen (i juni 2019) har ElegantTemningar renoverat Divi-kodbasen, vilket har förbättrat sidbelastningshastigheter betydligt på standard Divi-installationer.

divihastighet

Enligt ElegantThemes “Divis nya cache-optimeringar fungerar i takt med Divis statiska CSS-filgenerering och Visual Builder’s Javascript-alternativcache för att generera supersnabba sidbelastningar, även om du inte använder ett cache-plugin.”

Funktioner:

 • Allt-i-ett mångsidig WordPress-tema som inkluderar Divi Builder.
 • Divi Builder: kraftfull drag-and-drop-sidbyggare som låter dig bygga WordPress-webbplatser visuellt.
 • Över 800 förberedda webbplatslayouter och 100+ fullständiga webbplatspaket.
 • Använd teman och plugins på obegränsade webbplatser utan att köpa ytterligare licenser.
 • WooCommerce-integration, support i världsklass, 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti och laddar mer.
 • När du registrerar dig för ett medlemskap ($ 89 per år eller $ 249 för livet) får du tillgång till allt som eleganta teman har inklusive Divi, Extra, Bloom, Monarch, plugin Divi Builder, alla deras andra WordPress-teman, premiumstöd och uppdateringar. Med obegränsad användning!

Fart:
5/5 Pris:
Premiumversion är $ 89 – $ 249 Live-demo:
Divi Demo

3. Astra WordPress-tema

 • Hemsida: https://wpastra.com
 • Pris: 59,00 $ med 14 dagars pengarna tillbaka-garanti
 • Gratis version tillgänglig: Ja
 • Googles hastighetspoäng: B (85%)

Astra är ett lätt, snabbt, sidbyggmästervänligt WordPress-tema som är designat av Brainstorm Force. Astra är en allvarlig utmanare till GeneratePress.

astra wordpress tema

Astra är ett anpassningsbart tema som är mycket enkelt att använda och behärska vilket gör ditt liv så mycket lättare när du skapar din webbplats.

Inte bara det – Astra är också ett av de snabbaste laddningsteman där ute.

Åh och jag bör också nämna att Astra är det 100% gratis att ladda ner! Det är gratis för alla att komma igång och det finns inga kostnad på förhand. Men du kan utöka Astra med prisvärda tillägg som utökar anpassningsmöjligheterna.

Astra temasidhastighet

Detta är ett tema som är byggd för sidhastighet. Astra laddar på mindre än en halv sekund. Det är också prestandaoptimerat och fjäderlätt, eftersom det behöver mindre än 50 kB resurser att ladda. Det använder ingen jQuery, det använder vanilj JavaScript i stället.

Om du letar efter ett WordPress-tema som är snabbt, elegant och anpassningsbart kan du inte och bör inte se förbi Astra.

PIP

Astra WordPress-tema är gratis men som jag nämnde kan du utöka det med addons som ger dig massor av mer avancerade funktioner.

De Astra Pro Addon ($ 59) är ett plugin som utvidgar det fria Astra-temat och lägger till fler funktioner i det. De Astra Agency-paketet ($ 249) erbjuder omarbetade webbplatser och inkluderar alla plugins som används för att bygga dessa webbplatser.

astra pro tema tillägg

Uppdatering: Astra 2.0 har lanserats och hjälper dig bygga WordPress-webbplatser snabbare än någonsin tidigare. Uppgraderingen av Astra 2.0 har uppfunnit strukturen och hastigheten för WordPress-anpassaren och kommer med nya alternativ som gör Astra till ett av de enklaste teman tillgängliga idag.

Funktioner:

 • Kompatibilitet med sidbyggare som BeaverBuilder, SiteOrigin, Elementor och Divi + mer
 • Lätt att använda med ett rent admingränssnitt
 • Enkelt ännu vackra mönster för vilken typ av verksamhet du är i
 • Dussin av pre-designat och nyckelfärdiga fantastiska startwebbplatser som du kan importera
 • Lätt att anpassa utan att behöva hantera kod. Du kan ändra designen genom olika alternativ i den ursprungliga WordPress-anpassaren
 • SEO vänlig foundation och all nödvändig Schema.org-markering
 • utdrag med krokar och filter som låter dig anpassa alla Astra-teman
 • Seamless WooCommerce-integration för att bygga onlinebutiker
 • Generös 14 dagars återbetalningsgaranti
 • Några av de bästa WordPress-teman på marknaden!

Fart:
5/5 Pris:
Fri. Premiumversion kostar $ 59 (rekommenderas) Live-demo:
Astra Live Demo

4. Schema WordPress-tema

 • Hemsida: https://mythemeshop.com/themes/schema/
 • Pris: 59,00 $ med 30 dagars pengarna tillbaka-garanti
 • Gratis version tillgänglig: Nej
 • Googles hastighetspoäng: A (93%)

Schema av MyThemeShop granskning

Schema från MyThemeShop är ett annat lätt WordPress-tema. Det erbjuder en lyhörd design och är helt anpassningsbar. Det är ett bra tema för att skapa någon form av en blogg.

Detta tema kommer med inbyggt stöd för recensioner för att hjälpa dig skapa vackra granskningssidor. Det kommer också med inbyggda kortkoder, röstfunktioner och prestandainställningar.

mytemeshop schema prestanda inställningar

Detta tema kanske inte är så snabbt som GeneratePress, men att underskatta vad detta tema kan göra för dig skulle vara ett misstag. Detta tema kommer med allt du behöver för att driva en blogg.

Vad sägs om hastighet? Är schema ett snabbt laddande WordPress-tema? Ja det är det.

mytemeshop schema granskning

Funktioner:

 • Fullt responsiv design. Anpassar sig enkelt till alla skärmstorlekar.
 • Levereras med en Annonshantering för att enkelt hantera annonserna på din webbplats.
 • Översättning-ready, Du kan använda detta tema för att skapa en flerspråkig webbplats.
 • Stöd för Google-teckensnitt låter dig välja mellan hundratals Google-teckensnitt du vill se på din webbplats.
 • Levereras med inbyggt stöd för relaterade inlägg. Du behöver inte installera någon extra plugin.
 • Inbyggt stöd för ströbröd.
 • Kommer med stöd för rika utdrag. Google kommer att visa en stjärnbetyg i ditt sökmotors resultatavsnitt om ditt inlägg är en recension.

Fart:
5/5 Pris:
Premiumversion kostar 59 dollar Live-demo:
Schema Live Demo

5. OceanWP WordPress-tema

 • Hemsida: https://oceanwp.org
 • Pris: 39,00 $ med 14 dagars pengarna tillbaka-garanti
 • Gratis version tillgänglig: Ja
 • Googles hastighetspoäng: A (91%)

OceanWP WordPress-tema

OceanWP är ett 100% GRATIS mångsidig WordPress-tema som låter dig bygga vackra snygga webbplatser med WordPress. Nicolas Lecocq är skaparen och du kan ladda ner temat från WordPress.org här.

OceanWP handlar om användarvänlighet och du kan importera redo att använda demosajter med ett enda klick med hjälp av den kostnadsfria importförlängningen.

Den gratis versionen kommer med 7 gratis tillägg men OceanWP kommer också med 11 premiumförlängningar som låter dig utvidga temat ytterligare. Du kan antingen köpa dem individuellt från $ 9,99 vardera eller så kan du få premiumpaketet från $ 39 för en enda webbplatslicens.

OceanWP-temafria och premiumförlängningar

Den gratis versionen av OceanWP kommer med dessa gratis tillägg:

 1. Modal fönster
 2. Inlägg Slider
 3. Demoimport
 4. Anpassad sidofält
 5. Produktdelning
 6. Social delning
 7. Ocean Extras

Premiumförlängningarna börjar på $ 9,99 vardera eller så kan du få premiumpaketet från 39 $ för en enda webbplatslicens.

 1. Popup-inloggning
 2. Instagram
 3. Vit etikett
 4. Portfölj
 5. Woo Popup
 6. Klibbig sidfot
 7. Ocean Hooks
 8. Elementor Widgets
 9. Sidopanel
 10. Klibbig rubrik
 11. Footer-utrop

Vad sägs om sidhastighet? Är OceanWP ett av de snabbaste WordPress-teman? Ja, det är det säkert.

OceanWP-belastningstider

Funktioner:

 • Helt mobil responsiv anpassning till valfri skärmstorlek
 • Inbyggd SEO för bättre indexering och sökrankning
 • WooCommerce e-handel redo
 • Inbyggda WordPress-anpassningsalternativ
 • Avancerad Mega-meny
 • Stöd för alla populära sidbyggare som Elementor
 • Gratis 1-klick redo att använda teman

Fart:
5/5 Pris:
Premiumversion kostar 39 dollar Live-demo:
OceanWP Live Demo

6. StudioPress-teman

 • Hemsida: https://www.studiopress.com
 • Pris: Från $ 99,95 (inkluderar Genesis Framework)
 • Gratis version tillgänglig: Nej
 • Googles hastighetspoäng: A

Studio?

Genom att använda ett StudioPress-tema har över 200 000 WordPress-användare en solid, snabb laddningsunderlag för deras webbplats (inklusive denna webbplats). Alla StudioPress-teman är mobilkänsliga och har ren, lätt kod som säkerställer att din webbplats är optimerad för snabbhet.

StudioPress-teman, och den Genesis Framework den är byggd, leverera hastighet och du märker det omedelbart när du använder det. Här är ett hastighetstest av ett av de mer populära teman på StudioPress, den laddas på under 1 sekund! Wow!

studiopress hastighet

Funktioner:

 • Snabba laddningstider för webbplatser och en stark betoning på säkerhet
 • Retina klar och fullt responsiv HTML5-design för mobila användare
 • Ingen uppblåsning från överdrivna inbyggda funktioner och ren kod som kommer att tilltala utvecklare
 • Drivs av sökmotoroptimerad Genesis Framework kodbas
 • Lätt att hålla sig uppdaterad eftersom nya uppdateringar automatiskt kan laddas ner och installeras
 • Obegränsat livstidsstöd och tillgång till Genesis-teamet av experter och ett stort samhälle

Fart:
5/5 Pris:
Från $ 99,95 (som inkluderar överordnade Genesis Framework) Live-demo:
StudioPress Demo

och slutligen här är ett par 100% snabba snabba WordPress-teman för dig att använda:

7. Skin WordPress Theme

 • Hemsida: https://wordpress.org/themes/skin
 • Pris: Fri
 • Gratis version tillgänglig: Ja
 • Googles hastighetspoäng: A

Granskning av hudtema

Till skillnad från de andra teman i denna artikel är Skin en helt gratis (och snabbladdning) WordPress-tema.

Även om det kanske inte erbjuder så många funktioner som de andra två teman, kommer det med dussintals funktioner. Det är helt lyhört, så det kommer att se bra ut på alla enheter.

Det kommer med 3 olika innehållslayouter och 2 presenterade reglage att välja ifrån. Detta tema är också kompatibelt med WooCommerce, så du kan använda det för att starta en eCommerce-webbplats.

Funktioner:

 • Levereras med 3 olika innehåll layoutalternativ att välja ifrån.
 • Fullt stöd för WooCommerce för att hjälpa dig skapa fantastiska onlinebutiker.
 • Fullt stöd för WordPress Tema Customizer. Tillåter dig också att välja de Google-teckensnitt du vill använda på din webbplats.
 • Levereras med 4 olika rubrikstilar att välja ifrån.
 • Stöd för multisite.
 • Inbyggt stöd för visning relaterade inlägg.

Fart:
4/5 Pris:
Fri Live-demo:
Besök Skin Theme

8. Elementor Hello Theme

 • Hemsida: https://wordpress.org/themes/hello-elementor/
 • Pris: Fri
 • Gratis version tillgänglig: Ja
 • Googles hastighetspoäng: A

elementor hej tema

Om du är en fan av Elementor, drag-and-drop-sidan byggaren plugin för WordPress, är Elementor Hello Theme för dig om du letar efter ett lätt och rent tema.

Det är en starttema som inte har någon styling alls, förutom grundläggande styling för webbläsarkompatibilitet. Men med kraften från Elementor händer magin och du kan skapa en vacker WordPress-webbplats på det enklaste och snabbaste sättet.

Detta tema är utformat för endast användas med en sidbyggare som Elementor. Så om du inte har Elementor (eller Elementor Pro) måste du få det först. Om du inte använder, eller inte tänker använda, Elementor-sidbyggare är detta tema inte för dig.

Elementor hävdar att det är ”det snabbaste WordPress-tema som någonsin har skapats”, men jämförelsen de gjorde inkluderade inga andra teman som är kända för hastighetsprestanda.

Funktioner:

 • Det är 100% GRATIS och ett av de snabbaste WordPress-teman
 • Ingen uppblåsning eller överskottskod (kommer inte med moduler, element eller temaspecifika saker du inte behöver
 • Du kan utöka temat med krokar
 • Barntema tillgängligt i GitHub
 • Endast för att användas med Elementor och Elementor Pro

Elementor Hello Theme är i princip ett lätt starttema som erbjuder 100% kompatibilitet med Elementor.

Fart:
5/5 Pris:
Fri Live-demo:
Besök Elementor Hello Theme

Varför de flesta WordPress-teman inte är optimerade för snabbhet

När du söker efter WordPress-teman på Google kommer du att stöta på dussintals teman som ser professionella ut och erbjuder bra design.

Det du kan se är hur lyhört temat är eller hur cool designen ser ut, men det du inte kan se är koden bakom temat.

Majoriteten av de flesta WordPress-teman är dåligt kodade och kom uppsvälld med dussintals resurser (bilder css och javascripts) som kan bromsa din webbplats.

De flesta WordPress-temautvecklare kommer att ropa från sina hustak att alla deras teman är optimerade för hastighet.

Men här är den ärliga sanningen: De flesta WordPress-teman är inte optimerade för hastighet alls.

Faktum är att de flesta WordPress-teman inte ens följer WordPress Community Coding Standards. Alla teman som inte följer dessa standarder kan och med tiden bli sårbara för hackare.

Dessa kodningsstandarder finns för att se till att teman är kodade för att fungera effektivt och inte är sårbara för hackare.

Hur man testar ett WordPress-temas laddningstid?

Om du inte redan har köpt temat eller om du inte är utvecklaren av temat, då det enda sättet att ta reda på om ett tema är optimerat för hastighet – är till testa laddningshastigheten för WordPress-temas demosida.

använd gtmetrix för att testa en WordPress-temahastighet

Om du vill testa hastigheten på en WordPress-temademono-webbplats anger du temasides-webbadressen och klickar på skicka.

Verktyget tar några sekunder för att testa webbplatsen och sedan visar det hur många sekunder det tar att ladda webbplatsen.

Ett annat bra verktyg för att kolla många sidor på en gång är BatchSpeed, detta gratis verktyg låter dig testa flera URL: er med hjälp av Googles sidhastighetskontroll

Om demosidan tar mer än 5 sekunder att ladda, då är det hur lång tid din webbplats tar att ladda med den WordPress-mallen.

Vissa studier visar att du kanske bara har fyra sekunder innan en webbanvändare går vidare, dvs att du har mycket lite tid att göra ett bra första intryck.

Hur man förutsäger ett WordPress-temas laddningstid mer exakt?

Att använda 5 sekunder eller mindre är ett bra riktmärke, men bara att titta på den faktiska belastningstiden för en temademon är inte det mest exakta sättet att kontrollera hur snabbt temat faktiskt är. Varför?

För där demotema är värd och prestandan för webbhotellens servrar spelar mycket roll, och du kommer sannolikt att använda olika webbhotell än vad WordPress-temafabrikanten använder.

Ett bättre sätt att bestämma tematets hastighet är att titta på totalen sidstorlek och antal förfrågningar det tar för sidan att laddas.

Dessa mätvärden är oavsett vilken webbhotellleverantör temahållaren använder. På grund av färre förfrågningar om resurser (JavaScript, CSS-filer, HTML, bilder etc.) är den lägre totala sidstorleken, och som ett resultat, en snabbare sidbelastningstid.

Varför Avada inte är ett snabbt WordPress-tema

Här är ett exempel på hur det skulle se ut med hjälp av Avada-tema som ett exempel (är det säljande temat nr 1 på Themeforest – men det är inte det snabbaste). Avada-demosidan laddas mycket långsamt:

avada tema långsam lastning Avadas laddningstid är 8,6 sekunder. Vem är det inte bra!

Nästan 9 sekunder att ladda helt!
Storleken är nästan 3MB!
och 116 HTTP-förfrågningar händer!

Om igen. Om GTMetrix visar en temademono som tar mer än 5 sekunder att ladda, kommer temat förmodligen att bromsa din webbplats och är förmodligen inte det bästa valet för dig.

En sak du behöver för en snabbladdningswebbplats

Det tema du använder på din WordPress-webbplats kommer att ha stor inverkan på webbplatsens hastighet. Men webbhotell tjänsten du använder kommer antagligen att ha så stor inverkan som webbplatsens tema.

Detta är anledningen till webbhotell är prestandafaktorn # 1 i WordPress officiella optimeringsguide.

Om du är värd för din webbplats på en skit webbhotelltjänst får du skitliga resultat med avseende på webbplatsens hastighet. De flesta webbhotellleverantörer erbjuder billiga planer.

Men dessa webbhotell innehåller alltför många konton på en enda lågkvalitetsserver. Detta resulterar i en långsam upplevelse för alla webbplatser. Och om en av dina grannplatser börjar använda för många serverresurser, kan hela servern gå ner vilket resulterar i att din webbplats går ner med den.

Om du vill att din webbplats ska laddas snabbt och vara uppe hela tiden, du bör gå med SiteGround. Det är mitt val nr 1 när det gäller WordPress-värdstjänster.

siteground wordpress hosting

SiteGround erbjuder en gratis migrationstjänst och deras användbara och skickliga support svarar på dina frågor inom några sekunder. Andra värdfunktioner som är värda att nämna är:

 • Gratis dagliga säkerhetskopior på webbplatsen
 • Rekommenderas av WordPress
 • 1-klicka på knappen WordPress-installation
 • Hanterad WordPress-värd på alla planer
 • Inbyggd SuperCacher-cachelösning
 • Innovativa hastighetstekniker som SSD, HTTP / 2, PHP7, NGINX
 • Staging och GIT (endast på GoGeek-plan)
 • Gratis SSL-certifikat & CloudFlare CDN
 • 30-dagars återbetalningsgaranti
 • Priserna börjar på bara $ 3,95 / mo

Kolla in min ärliga och bs-fria SiteGround-recension för att ta reda på varför jag älskar och litar på SiteGround, eller om du föredrar en nybörjarvänlig värd som Bluehosts webbhotell. Om du föredrar en helt hanterad WordPress-värd rekommenderar jag Kinstas WordPress-värd.

Vanliga frågor

Vad är det snabbaste WordPress-temat?

GeneratePress (gratis & premium), Astra (gratis & premium), Schema (endast premium) och OceanWP (gratis & premium) är alla snabbladdande WordPress-teman.

Hur man testar ett WordPress-temas laddningstid?

Om du inte redan har köpt temat eller om du inte är utvecklaren av temat, är det enda sättet att ta reda på om ett tema är optimerat för hastighet att testa laddningshastigheten med ett verktyg som GTmetrix eller Pingdom.

Vad är det viktigaste för belastningstider?

Webbhotellen du använder har en massiv inverkan och är den enskilt viktigaste faktorn för ditt WordPress-temas hastighetsprestanda.

Sista ord

Jag hoppas att detta blogginlägg hjälpte dig att förstå hur stort inverkan teman du använder kan ha på din WordPress-webbplatsens hastighet.

De snabbaste WordPress-teman som jag har behandlat här är lyhörda och erbjuder dussintals anpassningsalternativ som hjälper dig att förbättra belastningstiderna.

Min favorit och snabbaste WordPress-mall är GeneratePress. Det är hands-down ett av de snabbaste WordPress-teman med så många funktioner jag någonsin har provat.

Om du skulle ställa mig frågan “vad är det snabbaste WordPress-temat?” jag skulle säga GeneratePress utan tvekan.

Om du har några frågor eller förslag, låt mig veta i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map