Si të shpejtoni faqen tuaj në WordPress?

Njerëzit shpesh zgjedhin WordPress për projektet e tyre në internet pasi janë më të lehta për t’u përdorur dhe kërkojnë më pak ekspertizë teknike krahasuar me homologët e saj. Një përdorues me njohuri të kufizuar ose aspak të kodimit mund të ndërtojë një sit duke përdorur platformën, temat dhe shtojcat në dispozicion për pothuajse çdo vend..


Por drejtimi i një siti të suksesshëm kërkon më shumë sesa thjesht tema dhe shtesa.

Rëndësia e shpejtësisë së WordPress nuk mund të nënvlerësohet. Imagjinoni që po vizitoni një sit dhe ju duhen gjysmë minutë për të ngarkuar. Problemet dhe zhgënjimi që mund të shkaktojë janë të padurueshme. Tani, çfarë nëse faqja juaj WordPress po u shkakton të njëjtën telashe dhe zhgënjim vizitorëve tuaj?

si të shpejtoni faqen tuaj të wordpress

Vizitorët të cilët i keni zhvilluar me kalimin e kohës dhe pasi keni punuar kaq shumë në prodhimin e përmbajtjes së duhur dhe duke ndjekur praktikat më të mira të marketingut. Kjo shkon në humbje pasi shanset janë shumë të holla se ata do të ktheheshin përsëri në faqen tuaj.

E gjithë kjo sherr dhe rrëmujë mund të shmanget nëse e dimë si të zgjedhim faqen tonë në WordPress. Optimizimi mund të tingëllojë pak kompleks dhe mund të të japë përshtypjen se do të të duhet të shkruash shumë kode, por për fat të mirë nuk është kështu.

Në fakt, në këtë artikull, ne kemi renditur vetëm ato metoda që nuk kërkojnë ndonjë kodim ose komplekse të çfarëdo. Këto janë metoda të thjeshta por efektive që mund të shpejtojnë faqen tuaj të WordPress.

Ne synojmë të mbulojmë teknikat e mëposhtme në këtë artikull se si mundeni shpejtoni faqen e WordPress.

 • Web Hosting
 • Tema e lehtë
 • caching
 • Kompresimi Gzip
 • Minimizimi i CSS dhe JS
 • Optimizimi i bazës së të dhënave
 • Optimizimi i figurës
 • Rrjeti i Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN)
 • Praktikat më të mira

Ofrues i Web Hosting

Duhet shumë konsideratë kur vendosni se cila kompani pritëse të zgjedhë të presë faqen tuaj.

web hosting

Ofruesi i hosteve që përdorni ka një ndikim të madh në performancën e përgjithshme të faqes në internet dhe nuk është i ndryshëm në rastin e WordPress. Ka shumë ndërmarrje pritëse që ofrojnë hostim të optimizuar të WordPress, i cili është i konfiguruar paraprakisht për ta drejtuar WordPress pa probleme dhe të shpejtë.

Ju mund të merrni hapësirë ​​dhe gjerësi të pakufizuar nga ofruesi juaj aktual i përbashkët i pritjes, por kjo është vetëm në një letër. Në realitet, kjo hapësirë ​​e pakufizuar dhe gjerësia e bandës ndahet edhe me qindra site të ndryshme që rezultojnë në site të ngadalta dhe të cenueshme.

Nëse po planifikoni të drejtoni biznesin tuaj në planin afatgjatë dhe në fund të fundit dëshironi të gjeneroni të ardhura nga ajo, atëherë shpenzoni para për një pritje të mirë të WordPress si Cloudways ose Kinsta e cila konsiderohet të jetë një nga hostet më të mira të cloud të WordPress.

Cloudways gjithashtu ofron një pirg optimizimi të kombinuar me shtresa të ndryshme caching që ndihmon në përmirësimin e kohës së ngarkesës së faqeve; konfigurimi është optimizuar vetëm për WordPress me mjete të shkëlqyera të memorimit (diskutuar më vonë në këtë artikull).

Një aspekt tjetër për të kërkuar është vendndodhja e qendrës tuaj të të dhënave. Rekomandohet të zgjidhni qendrën e të dhënave më afër tregut tuaj të synuar për të shmangur vonesën dhe për të rritur shpejtësinë e faqes në internet.

Përdorni një temë të shpejtë dhe të lehtë të peshës

Përdoruesit e WordPress kanë mundësinë që të zgjedhin nga mijëra tema të disponueshme në internet. Këto tema mund të duken si një përshtatje e përsosur për biznesin tuaj, por instalimi i tyre mund të ngadalësojë faqen tuaj të internetit. Kjo për shkak se jo të gjitha temat janë të kodifikuara mirë dhe optimizuar për performancën më të mirë.

Temat e Fëmijës StudioPress Genesis

Ekzistojnë një numër temash WordPress që ngarkon me shpejtësi, ato falas dhe të paguara atje.

Astra është një temë e lehtë që shkon pa probleme dhe ngarkon më shpejt se shumica e temave atje. Shtë një temë me shumë qëllime e cila mund të përdoret nga blogerët, agjensitë dhe zhvilluesit e pavarur.

caching

Caching luan një rol të rëndësishëm në shpërndarjen e faqes së shpejtë të WordPress për vizitorët tuaj. Kjo ruan pamjen e faqes suaj të WordPress për të shmangur prezantimin pa pushim për secilin përdorues.

Caching është bërë në të dy nivelet e serverit dhe të klientit. Në nivelin e serverit ne mund të përdorim llak për ruajtjen e proxy të kundërt HTTP. Një mjet tjetër i përdorur në memorjen nga serveri është nginx e cila përdoret për balancimin e ngarkesave për të trajtuar ngarkesat e mëdha të trafikut.

Një plugin i mirë për caching WordPress mund t’ju ndihmojë në zbatimin e një mekanizmi efektiv memorimi për sitin tuaj në WordPress.

meze

Breeze është një nga shtojcat e njohura të memorimit të WordPress që mbështet të gjithë komponentët kryesorë të caching.

Shtojca e flladit

Shtë i lehtë dhe mbështet minifikimin, kompresimin GZIP, caching-in e shfletuesit, bazën e të dhënave dhe optimizimin, etj. Ky është një plugin falas që mund të shkarkohet nga WordPress.org.

Raketë WP

WP Rocket është një shtojcë e përdorur gjerësisht në caching për faqet e internetit të WordPress.

Raketë WP

Shtojca ofron veçori të tilla si caching page, compression GZIP, caching browser, optimization bazës së të dhënave, dhe minifikim, etj. Shtojca mund të blihet nga faqja e saj zyrtare.

Kompresimi Gzip

Të gjithë kemi përjetuar një zvogëlim të madhësisë kur një dosje e madhe po zhyten. Një koncept i ngjashëm mund të zbatohet edhe këtu duke përdorur GZIP Compression në faqen tuaj të WordPress.

Kjo zvogëlon madhësinë e skedarëve të faqes suaj të internetit që ngarkohen më shpejt në fund të përdoruesit. Kjo metodë thuhet se zvogëlon madhësinë e përmbajtjes së faqes suaj të WordPress me 70%.

Për të aplikuar kompresimin GZIP në shtojcën Breeze, shkoni te shtojcat Opsionet themelore skedoni dhe kontrolloni kutinë para kompresimit GZIP dhe klikoni në Ruaj ndryshimet për të zbatuar ndryshimet.

Shënim: Kompresimi i Gzip mund të implementohet vetëm nëse mbështetet nga serveri juaj.

Minimizimi i CSS dhe JS

Në mënyrë tipike WordPress përdor shumë skedarë CSS. CSS është një fletë styling që i jep formën dhe ngjyrën paraqitjes së faqes tuaj. Minifikimi do të thotë të zvogëlojë madhësinë e skedarit duke hequr hapësirat dhe komentet e përdorura në kohën e zhvillimit dhe nëse në një moment të caktuar faqja juaj nuk po përdor një CSS të veçantë, nuk duhet të quhet.

Për të aplikuar minifikimin në Breeze, shkoni te Opcione themelore dhe kontrolloni të gjitha kutitë për HTML, CSS, JS, Inline JS dhe Inline CSS.

Përveç minimit, duhet të shmanget edhe bërja e bllokimit të CSS. Bllokimi i CSS mund të ngadalësojë faqen e internetit nga dhënia e duhur. Për të parandaluar këtë; përdorni më pak numër skedarësh CSS dhe përpiquni të kombinoni disa në një nëse është e mundur.

Për të aplikuar grupimin në Breeze, shkoni tek OPSIONE TE AVANCUARA dhe kontrolloni të dy kutitë para skedarëve të Grupit për të mundësuar grupimin e skedarëve CSS dhe JS.

Optimizimi i bazës së të dhënave

Me kalimin e kohës baza e të dhënave bllokohet me tabela të panevojshme dhe të dhëna nga shtojca të ndryshme. Ky rrëmujë mund të ngadalësojë kohën e përgjigjes së serverit tuaj. Pastrimi i rregullt i bazës së të dhënave mund të shpejtojë faqen tuaj WordPress pasi do të ketë më pak pyetje për tu ekzekutuar dhe një bazë e të dhënave do të jetë më pak e mbushur.

Nëse përdorni Breeze si shtojcën tuaj të ruajtjes, atëherë mund të gjeni një numër opsionesh për të optimizuar databazën tuaj brenda Baza e të dhënave skedë e shtojcës. Ju mund të zgjidhni të gjitha opsionet ose të zgjidhni vetëm ato të zgjedhura duke kontrolluar kutinë para saj.

Optimizimi i figurës

Një faqe në internet nuk është e plotë me imazhe. Disa përdorin më pak ndërsa të tjerët përdorin ngarkesa të imazheve në varësi të llojit të uebfaqes. Imazhet mund të ngadalësojnë faqet e internetit të WordPress pasi kërkojnë kohë për të shkarkuar dhe dhënë. Për të adresuar këto çështje, ne kemi plugins të shkëlqyera në dispozicion që optimizojnë imazhet duke zvogëluar madhësinë e tyre dhe duke mbajtur cilësi të lartë.

Kompresim Smush Image

Më parë i njohur si Smush, ai është një plugin i kompresimit të imazhit.

bashkoj plugin

Pas instalimit, shtojca ekzekuton një skanim automatik dhe fillon të kompresojë imazhet ekzistuese të përdorura në faqen tuaj. Ai optimizon imazhet në masë dhe automatikisht kompresojnë imazhe të reja që ngarkohen në faqen e WordPress.

Kompresimi WP

WP Compress është një tjetër plugin i shkëlqyeshëm për optimizimin e imazhit.

wp plugin compress

Mekanizmi i tyre i avancuar i kompresimit ka tre nivele optimizimi i cili ju kursen në të vërtetë çdo hapësirë ​​të fundit. Kjo shtojcë është shumë e lehtë për t’u përdorur dhe gjithashtu ka mundësi të ndryshimit të madhësisë.

Rrjeti i Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN)

Një mjet i domosdoshëm posaçërisht për ato site WordPress që kanë një audiencë globale. Një CDN funksionon si caching dhe mban një kopje të faqes tuaj në rrjetin e saj të përhapur në të gjithë botën. Kjo siguron shpërndarjen e shpejtë të përmbajtjes statike dhe dinamike të faqes suaj të internetit edhe për njerëzit që shfletojnë larg vendndodhjes së serverit tuaj të pritur.

CDN ka shumë përfitime dhe zgjedhja e duhur e CDN nuk është një detyrë e lehtë. Për të zgjedhur CDN-në e duhur këshillohet të kontrolloni performancën e tij në skenarë pune të vërtetë dhe përcaktimi i CDN është mënyra më e mirë për të kontrolluar këtë.

Praktika të tjera më të mira

Shtë një praktikë e mirë për të ekzekutuar një skanim të plotë të faqes tuaj WordPress duke përdorur ndonjë shtojcë të mirë sigurie si Sucuri ose MalCare.

Kjo heq skriptet keqdashëse dhe të këqija që mund të shkaktojnë probleme të performancës në faqen tuaj WordPress. Gjithashtu kur instaloni ndonjë shtojcë të re, sigurohuni që të kontrolloni përputhshmërinë e saj dhe azhurnimin e fundit. Nëse nuk po azhurnohet shpesh nga zhvilluesit e saj, atëherë përpiquni të shikoni për alternativat e tij.

Auditoni konfigurimin tuaj aktual të WordPress për shtojcat dhe temat e vjetruara, pasi ato mund të shkaktojnë probleme të performancës dhe sigurisë. Sigurohuni që të azhurnoni shpesh dhe të merrni një kopje rezervë të plotë përpara çdo përditësimi të madh.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map