Si të instaloni dhe konfiguroni raketën WP (me cilësimet e rekomanduara)

A nuk është zhgënjyese kur klikoni në një faqe në internet, ju prisni dhe prisni për atë që ndjehet si eons, dhe ju klikoni butonin e pasmë nga zhgënjimi. E vërteta është se ka shumë pak që shqetësojnë vizitorët e faqeve më shumë se një ngarkim i ngadaltë i faqes në internet dhe ja ku Raketë WP vjen në


Një studim nga Forrester Consulting deklaron se “47% e konsumatorëve presin që një faqe në internet të ngarkohet në dy sekonda ose më pak”.

Gjëja e trishtuar është se shumë pronarë të uebfaqes nuk arrijnë të kuptojnë se një faqe në internet e ngadaltë e ngarkimit, jo vetëm që zhgënjej ferrin nga njerëzit, por gjithashtu mund të ndikojë negativisht në renditjen tënde të Google, dhe të ketë një ndikim në të ardhurat e linjës fundore!

Gjë e mirë është se ka mënyra për të shpejtuar kohën e ngarkesës së një faqe në internet, veçanërisht nëse faqja në internet mundësohet nga WordPress. Sepse këtu unë do të ju ecë nëpër rrugën se si të filloni Raketë WP (dhe po është një shtojcë që përdor për të shpejtuar faqen time të internetit).

si të instaloni dhe konfiguroni raketën wp me cilësimet e rekomanduara

Ja çfarë do të mësoni në këtë post:

Isfarë është raketa WP?

WP Rocket është një shtojcë premium caching WordPress që është jashtëzakonisht e efektshme në përshpejtimin e kohës së ngarkesës së faqes suaj të internetit..

Shtojcë ruajtjeje rakete WP

Planet dhe çmimet e WP Rocket:

 • 49 dollarë në vit – 1 vit mbështetje dhe azhurnime për 1 faqe interneti.
 • 99 $ / vit – 1 vit mbështetje dhe azhurnime për 3 faqe interneti.
 • 249 dollarë në vit – 1 vit mbështetje dhe azhurnime për faqet e internetit të pakufizuara.

Për dallim nga shumica e shtojcave të tjera të caching WordPress të cilat janë famëkeqe për paketimin e plotë të opsioneve dhe konfigurimeve konfuze. Mësoni më shumë rreth WP Rocket, dhe zbuloni se cilat janë alternativat më të mira falas për WP Rocket.

1. Shkarkoni & Instaloni raketë WP

Së pari, drejtohuni tek Uebfaqja e WP Rocket dhe blini shtojcën WordPress.

Zgjidhni planin që funksionon më mirë për ju dhe plotësoni hapat e nevojshëm për të vendosur porosinë tuaj.

Tjetra do t’ju dërgohet një email me informacione për hyrjen në llogarinë tuaj në wp-rocket.me. Shko dhe identifikohu, dhe në “llogarinë time” do të gjesh lidhjen e shkarkimit. Shkarkoni dhe ruajeni skedarin zip në kompjuterin tuaj.

shkarkoni raketa wp

Tjetra, hyruni në faqen tuaj të WordPress dhe drejtohuni tek Plugins -> Shto nje te ri -> Ngarko shtojcën.

Thjesht ngarkoni dhe instaloni versionin e skedarit zip të WP Rocket.

instaloni raketë wp

Më në fund, shkoni dhe aktivizoni WP Rocket dhe shtojca është instaluar tani. yay!

2. Rocket më të mira WP & Cilësimet e rekomanduara

Tani është koha për të konfiguruar WP Rocket sipas cilësimeve të rekomanduara.

Së pari shkoni te Parametrat -> WP Rocket, dhe ju do të çoni në faqen e cilësimeve të shtojcës. Ka 10 skeda ose seksione që do t’ju duhet të konfiguroni dhe shkulni cilësimet për:

 1. (skedë parazgjedhje)
 • Bonus:
 • Bonus:
 • Bonus:
 • Bonus:

Tani le të kalojmë në konfigurimin e cilësimeve të rekomanduara për WP Rocket, për secilën nga 10 seksionet.

Paneli i raketave WP

pjerrësi raketash wp

Pulti ju jep informacione për licencën tuaj dhe kur skadon. Mund të zgjedhësh gjithashtu që të jesh një Testues i raketave (programi i testimit beta) dhe Analiza e raketave (lejoni WP Rocket të mbledhë të dhëna në mënyrë anonime). Këtu gjeni edhe lidhje për të mbështetur dhe pyetje të bëra shpesh në lidhje me WP Rocket.

Në Pult, ju mund Hiqni të gjitha skedarët e memorizuar (rekomandohet të bëhet kur të keni bërë konfigurimin e cilësimeve të WP Rocket), Filloni Preloading Cache (gjeneron një cache për faqen tuaj dhe të gjitha lidhjet e brendshme në faqen kryesore) dhe Pastrues OPcache Përmbajtja (pastron OPcahce i cili parandalon problemet kur azhurnoni plugin WP Rocket).

Cilësimet e cache raketë WP

Cilësimet e cache raketave wp

1. Aktivizoni caching për pajisjet e lëvizshme duhet të aktivizohet pasi mundëson ruajtjen e pajisjeve mobile dhe e bën faqen tuaj te internetit miqësore për celularin.

Zgjidhni gjithashtu Skedarët e veçantë të cache për pajisjet celulare. Sepse caching mobile WP Rocket funksionon më të sigurta me të dyja opsionet e aktivizuara. Kur jeni në dyshim, mbajini të dy.

2. Aktivizoni caching për përdoruesit e loguar në WordPress, kjo rekomandohet të aktivizoheni vetëm kur keni një sit anëtarësie, ose të ngjashme kur përdoruesit duhet të regjistroheni për të parë përmbajtjen.

3. Jetëgjatësia e cache vendoset automatikisht në 10 orë dhe kjo do të thotë që skedarët e ruajtur automatikisht hiqen pas 10 orësh para se të krijohen përsëri. Nëse rrallëherë azhurnoni faqen tuaj ose keni shumë përmbajtje statike, mund ta rritni këtë.

Kurseni dhe provoni, tërësisht! Actaktivizoni cilësimet nëse vëreni asgjë të prishur në faqen tuaj të internetit.

WP Rocket CSS & Cilësimet e optimizimit të skedarëve JS

Cilësimet e optimizimit të skedarëve WP Rocket CSS & JS

Minifikimi i skedarëve zvogëlojë madhësitë e skedarëve dhe mund të përmirësojë kohën e ngarkimit. Minifikimi heq hapësirat dhe komentet nga skedarët statikë, mundëson që shfletuesit dhe motorët e kërkimit të përpunojnë më shpejt skedarët HTML, CSS dhe JavaScript.

Kombinimi i skedarëve do të bashkojë skedarët në grupe më të vogla në mënyrë që të sigurojë pajtueshmërinë e temës / plugin-it dhe performancë më të mirë. Sidoqoftë, detyrimi i bashkimit në vetëm 1 skedar të vetëm nuk rekomandohet, sepse shfletuesit po shkarkojnë më shpejt deri në 6 skedarë më të vegjël paralelisht sesa 1-2 skedarë të mëdhenj.

Kombinimi i CSS dhe JS në më pak skedarë konsiderohet një praktikë më e mirë nën HTTP / 1, kjo nuk është rasti që ndodh me HTTP / 2. Nëse faqja juaj funksionon në HTTP / 2, këtu janë gjërat që duhet të merrni parasysh kur .

1. Minimizoni skedarët HTML do të heq hapësirën e bardhë dhe komentet për të zvogëluar madhësinë e faqeve në internet në faqen tuaj.

2. Kombinoni skedarët e Google Fonts do të zvogëlojë numrin e kërkesave HTTP (veçanërisht nëse përdorni font të shumta).

3. Hiq vargjet e pyetës nga burimet statike mund të përmirësohet niveli i performancës në GT Metrix. Kjo cilësim heq telin e pyetjes së versionit nga skedarët statikë (p.sh. style.css? Ver = 1.0) dhe e kodon atë në vend të emrit të skedarit (p.sh. stili-1-0.css).

4. Minimizoni skedarët CSS do të heq hapësirën e bardhë dhe komentet për të zvogëluar madhësitë e skedarit të stileve.

5. Kombinoni skedarët CSS bashkon të gjitha skedarët tuaj në vetëm një skedar, i cili do të zvogëlojë numrin e kërkesave HTTP. Nuk rekomandohet nëse faqja juaj përdor HTTP / 2.

E rëndësishme: Kjo mund të prishë gjërat! Nëse vëreni ndonjë gabim në faqen tuaj të internetit pasi të keni aktivizuar këtë cilësim, thjesht çaktivizoni përsëri dhe faqja juaj do të kthehet në normalitet.

6. Optimizoni shpërndarjen e CSS eliminon dhënien-bllokimin e CSS në faqen tuaj të internetit për kohën më të shpejtë të ngarkuar të perceptuar. Kjo do të thotë që faqja juaj do të fillojë të ngarkohet pa stilet CSS dhe kjo është diçka që Google PageSpeed ​​Insights merr në konsideratë kur ‘shënon ‘shpejtësinë e faqes.

Rruga kritike CSS do të thotë që faqja juaj do të fillojë të ngarkohet pa të gjitha stilet e saj CSS. Kjo do të thotë se mund të duket pak e çuditshme për disa momente gjatë ngarkimit.

Ky quhet FOUC (flash i përmbajtjes së paqetë). Për të shmangur këtë, duhet të përdorni atë që quhet CSS (Rruga kritike). Kjo do të thotë që CSS për përmbajtjen në krye të faqes tuaj duhet të vendoset direkt në HTML për të shmangur FOUC ndërsa ngarkesa e faqes.

Për të gjeneruar rrugën kritike CSS, ju mund të përdorni këtë mjet kritik të rrugës CSS Generator.

7. Minimizoni skedarët JavaScript hiqni hapësirën e bardhë dhe komentet për të zvogëluar madhësinë e skedarëve JS.

8. Kombinoni skedarët JavaScript kombinoni më pak skedarë të informacionit JavaScriptts të faqes tuaj, duke zvogëluar kërkesat HTTP. Nuk rekomandohet nëse faqja juaj përdor HTTP / 2.

E rëndësishme: Kjo mund të prishë gjërat! Nëse vëreni ndonjë gabim në faqen tuaj të internetit pasi të keni aktivizuar këtë cilësim, thjesht çaktivizoni përsëri dhe faqja juaj do të kthehet në normalitet.

9. Ngarkoni JavaScript të shtyrë eliminon dhënien bllokuese të JS në faqen tuaj dhe mund të përmirësojë kohën e ngarkesës. Kjo është diçka që Google PageSpeed ​​Insights merr në konsideratë kur ‘shënon’ shpejtësinë e faqes.

10. Mënyra e sigurt për JQuery siguron mbështetje për referencat jQuery të drejtpërdrejta nga temat dhe shtojcat duke ngarkuar jQuery në krye të dokumentit si një skenar që bllokon.

Kurseni dhe provoni, tërësisht! Actaktivizoni cilësimet nëse vëreni asgjë të prishur në faqen tuaj të internetit.

Cilësimet e mediave me raketa WP

cilësimet e mediave me raketa wp

1. Imazhe të ngarkesës dembel do të thotë që imazhet do të ngarkohen vetëm kur hyjnë (ose do të hyjnë) pamja, d.m.th. ngarkohet vetëm kur përdoruesi lëviz poshtë në faqe. Ngarkimi me përtaci zvogëlon numrin e kërkesave HTTP të cilat mund të përmirësojnë kohën e ngarkesës.

(Ndonjëherë çaktivizoj ngarkimin dembel të figurave, vetëm sepse kur është i aktivizuar ngarkimi i dembelizuar, lidhjet e ankorimit që tregojnë një pozicion poshtë një fotografie me ngarkesë dembelë lëviz në pozicionin e gabuar të faqes në internet)

2. Iframe dhe video me ngarkesë dembel do të thotë që iframes dhe videot do të ngarkohen vetëm kur hyjnë (ose do të hyjnë) në pamjen, d.m.th. ngarkohet vetëm kur përdoruesi lëviz poshtë faqe. Ngarkimi me përtaci zvogëlon numrin e kërkesave HTTP të cilat mund të përmirësojnë kohën e ngarkesës.

3. Zëvendësoni iframe në YouTube me imazhin e parapamjes mund të përmirësojë ndjeshëm kohën tuaj të ngarkimit nëse keni shumë video në YouTube në një faqe.

Lazyload mund të fiket në faqet / postimet individuale (ju e gjeni këtë cilësim në shiritin anësor të postës / faqeve)

4. ableaktivizoni Emoji duhet të çaktivizohet sepse emoji i paracaktuar i shfletuesit të vizitorëve duhet të përdoret në vend që të ngarkojë emoji nga WordPress.org. Disaktivizimi i caching i emoji zvogëlon numrin e kërkesave HTTP të cilat mund të përmirësojnë kohën e ngarkesës.

6. Embeds WordPress duhet të jetë me aftësi të kufizuara sepse parandalon të tjerët që të ngërthejnë përmbajtje nga faqja juaj, gjithashtu ju pengon të futni përmbajtje nga faqet e tjera dhe largon kërkesat e JavaScript në lidhje me WordPress Embeds.

Kurseni dhe provoni, tërësisht! Actaktivizoni cilësimet nëse vëreni asgjë të prishur në faqen tuaj të internetit.

Parametrat e rimbursimit të raketës WP

Cilësimet e rimbursimit të raketës wp

1. Para-ngarkimi i sitit përdor të gjitha URL-të në sitin tuaj XML për para-ngarkimin kur jeta e cache ka skaduar dhe i gjithë cache është pastruar.

2. Harta e faqeve SEO XML. WP Rocket automatikisht do të zbulojë hartat XML të krijuara nga shtojca Yoast SEO. Ju mund të kontrolloni opsionin për të para-ngarkuar atë.

3. Preload bot duhet të aktivizohen dhe të përdoren vetëm në serverët me performancë të mirë. Pasi të aktivizohet, ai ndizet automatikisht pasi të shtoni ose azhurnoni përmbajtjen në faqen tuaj të internetit. Ndryshoni në Manual nëse kjo po shkakton përdorim të lartë të CPU ose probleme të performancës.

Kur shkruani ose azhurnoni një postim ose faqe të re, WP Rocket automatikisht pastron cache për atë përmbajtje specifike dhe çdo përmbajtje tjetër që lidhet me të. Bota e para-ngarkimit do t’i zvarritë këto URL për të rigjeneruar cache menjëherë.

4. Paraprakisht kërkesa DNS lejon që rezolucioni i emrit të domain të ndodhë paralelisht me (në vend të serialit me) tërheqjen e përmbajtjes aktuale të faqes.

Ju mund të specifikoni host të jashtëm (si //fonts.googleapis.com & //maxcdn.bootstrapcdn.com) për tu paraprakizuar pasi prefetching DNS mund të bëjë që skedarët e jashtëm të ngarkohen më shpejt, veçanërisht në rrjetet mobile.

URL-të më të zakonshme për të paravendosur janë:

 • //maxcdn.bootstrapcdn.com
 • //platform.twitter.com
 • //s3.amazonaws.com
 • //ajax.googleapis.com
 • //cdnjs.cloudflare.com
 • //netdna.bootstrapcdn.com
 • //fonts.googleapis.com
 • //connect.facebook.net
 • //www.google-analytics.com
 • //www.googletagmanager.com
 • //maps.google.com

Kurseni dhe provoni, tërësisht! Actaktivizoni cilësimet nëse vëreni asgjë të prishur në faqen tuaj të internetit.

Cilësimet e rregullave të avancuara të raketës WP

Cilësimet e skedarëve statikë WP Rocket

Këto cilësime janë për menaxhim të përparuar të cache, zakonisht për të përjashtuar faqet e karrocave dhe arkëtimit në faqet e e-commerce.

1. Asnjëherë mos ruaj URL (s) ju lejon të specifikoni URL-të e faqeve ose postimeve që nuk duhet të mbahen të fshehura.

2. Asnjëherë mos ruaj cookie ju lejon të specifikoni ID-të e cookies që, kur vendosen në shfletuesin e vizitorit, duhet të parandalojnë që një faqe të mos mbahet në kasetë.

3. Asnjëherë mos ruani agjentët e përdoruesve ju lejon të specifikoni vargjet e agjentit të përdoruesit që kurrë nuk duhet të shohin faqe të ruajtura.

4. Gjithmonë pastroni URL-të ju lejon të specifikoni URL që gjithmonë dëshironi të pastrohen nga cache sa herë që azhurnoni ndonjë postim ose faqe.

5. Vargjet e pyetjes së cache ju lejon të specifikoni vargjet e pyetjes për caching.

Kurseni dhe provoni, tërësisht! Actaktivizoni cilësimet nëse vëreni asgjë të prishur në faqen tuaj të internetit.

Cilësimet e bazës së të dhënave për raketë WP

Cilësimet e bazës së të dhënave për raketë WP

Kjo pjesë vjen me një sërë cilësimesh për të pastruar dhe optimizuar WordPress.

1. Post pastrim fshin rishikimet, hartimet automatike dhe postimet dhe faqet e shkatërruara. Fshini këto nëse nuk keni versione të vjetra të postimeve (ose postime të fshira).

2. Pastrimi i komenteve fshin spam dhe komentet e shkatërruar.

3. Pastrimi i kalimit fshin të dhënat e ruajtura që u pëlqen llogaritja sociale, por ndonjëherë kur skaduesit kalojnë, ato qëndrojnë në bazën e të dhënave dhe mund të fshihen me siguri.

4. Pastrimi i bazës së të dhënave optimizon tabelat në bazën e të dhënave të WordPress-it.

5. Pastrim automatik. Unë zakonisht bëj pastrime mbi baza ad hoc por ju gjithashtu mund të planifikoni WP Rocket për të ekzekutuar pastrime automatike të bazës së të dhënave tuaja.

Në mënyrë ideale ju duhet të kopjoni bazën e të dhënave para se të ekzekutoni një pastrim, sepse pasi të jetë kryer optimizimi i bazës së të dhënave, nuk ka asnjë mënyrë për ta zhbërë atë.

Cilësimet WP Rocket CDN

Cilësimet WP Rocket CDN

Përdorimi i një rrjeti për shpërndarjen e përmbajtjes (CDN) do të thotë që të gjitha URL-të e skedarëve statikë (CSS, JS, imazhet) do të rishkruhen në CNAME (s) që ju ofroni.

1. Aktivizoni CDN. Aktivizojeni këtë nëse përdorni një rrjet të ofrimit të përmbajtjes. WP Rocket është i pajtueshëm me shumicën e CDN-ve si Amazon Cloudfront, MaxCDN, KeyCDN (të cilin unë jam duke përdorur) dhe të tjerët. Mësoni më shumë se si të përdorni WP Rocket me një CDN

2. CDN CNAME (s). Kopjoni CNAME (domenin) që ju është dhënë nga ofruesi juaj CDN dhe shkruani në CDN CNAME. Kjo do të rishkruajë të gjitha URL-të për pasuritë tuaja (skedarët statikë).

3. Përjashtoni skedarët ju lejon të specifikoni URL-të e skedarëve që nuk duhet të shërbehen përmes CDN.

Kurseni dhe provoni, tërësisht! Actaktivizoni cilësimet nëse vëreni asgjë të prishur në faqen tuaj të internetit.

Shtesa Rocket WP (Cloudflare)

Shtesa Rocket WP (Cloudflare)

WP Rocket ju lejon të integroni llogarinë tuaj Cloudflare me funksionin e tyre të shtesës.

1. .elësi Global API. Ju do të gjeni tastin API në pjesën e sipërme të djathtë në llogarinë tuaj Cloudflare. Thjesht shkoni te profili juaj dhe lëvizni poshtë dhe do të shihni çelësin tuaj global API. Thjesht duhet të kopjoni dhe ngjisni këtë në Rocket WP.

2. Email i llogarisë. Kjo është adresa e emailit që përdorni për llogarinë tuaj Cloudflare.

3. Domain. Ky është emri juaj i domain, p.sh. websitehostingrating.com.

4. Mënyra e Zhvillimit. Aktivizoni përkohësisht modalitetin e zhvillimit në faqen tuaj të internetit. Ky cilësim automatikisht do të fiket pas 3 orësh. Kjo është e mirë për kur ju jeni duke bërë shumë ndryshime në faqen tuaj.

5. Cilësimet optimale. Rrit automatikisht konfigurimin tuaj të Cloudflare për shpejtësinë, shkallën e performancës dhe pajtueshmërinë. Kjo mundësi aktivizon cilësimet optimale të Cloudflare.

6. Protokoll relativ. Duhet të përdoret vetëm me tiparin fleksibël SSL të Cloudflare. URL-të e skedarëve statikë (CSS, JS, imazhet) do të rishkruhen për të përdorur // në vend të http: // ose https: //.

Mjetet e raketave WP

Mjetet e raketave WP

1. Cilësimet e eksportit ju lejon të eksportoni cilësimet tuaja WP Rocket për t’u përdorur në një sit tjetër.

2. Cilësimet e importit ju lejon të importoni cilësimet tuaja të para-konfiguruara të Rocket WP.

3. kthyes ju lejon të riktheheni në një version të mëparshëm, nëse një version i ri i WP Rocket shkakton ndonjë problem për ju.

Konfigurimi i raketës WP për HTTP / 2

HTTP / 2 është një azhurnim në HTTP i cili ka qenë që prej vitit 1999 për të menaxhuar komunikimin midis serverëve në internet dhe shfletuesve. HTTP / 2 i hap rrugën ngarkesave më të shpejta të faqeve përmes kompresimit më të mirë të të dhënave, shumëfishimit të kërkesave dhe përmirësimeve të tjera të shpejtësisë.

Shumë serverë dhe shfletues kanë mbështetje për HTTP / 2, dhe shumica e programeve në internet, si SiteGround, tani mbështesin HTTP / 2. Ky kontrollues HTTP / 2 ju tregon nëse faqja juaj është e aftë të përdorë HTTP / 2.

Nëse faqja juaj është e aftë të përdorë HTTP / 2, këtu mund ta konfiguroni WP Rocket për të.

Lidhja (kombinimi) i të gjithë skedarëve CSS dhe JS në sa më pak skedarë të jetë e mundur nuk është praktika më e mirë për HTTP / 2 dhe WP Rocket ju rekomandon mos aktivizoni lidhjen e skedarit në .

Konfigurimi i raketës WP për HTTP / 2

WP Rocket ju rekomandon lini këto dy kuti të pa kontrolluara. Për më shumë informacion, shihni këtë artikull në Rocket WP.

Si të përdorni raketë WP me KeyCDN

Vendosja e Rocket WP me KeyCDN është mjaft e drejtpërdrejtë. (FYI KeyCDN është rrjeti i shpërndarjes së përmbajtjes që përdor dhe rekomandoj)

Së pari krijoni një zonë tërheqjeje në KeyCDN. Pastaj shkoni tek dhe kontrolloni opsionin Enable Content Delivery Network.

si të vendosni raketa wp me tastierë

Tani, azhurnoni emrin e hostit të sitit Replace me: “fushën me URL-në që merrni nga pulti i KeyCDN (nën Zonat > URL e zonës për zonën tërheqëse që krijuat. URL-ja do të duket e ngjashme me diçka si: lorem-1c6b.kxcdn.com)

Përndryshe, dhe opsioni i rekomanduar, përdorni një CNAME të URL-së tuaj të zgjedhjes (për shembull https://static.websitehostingrating.com)

Cilët strehues në internet punojnë me WP Rocket?

WP Rocket është në përputhje me pothuajse të gjithë hostet në internet. Sidoqoftë, disa, posaçërisht të hostuar të WordPress, të menaxhuar, mund të mos funksionojnë me WP Rocket. Nëse ofruesi juaj i pritjes nuk është i listuar këtu më poshtë, kjo nuk do të thotë se nuk është në përputhje me WP Rocket. Mënyra më e mirë për të qenë 100% i sigurt është të kontaktoni hostin tuaj të internetit dhe të pyesni.

 • Kinsta: Kinsta mbështet vetëm versionin WP Rocket 3.0 dhe më të lartë. Caching i faqes WP Rocket është çaktivizuar automatikisht për të parandaluar konfliktin me ruajtjen e integruar të Kinsta. Kinsta është një partner zyrtar i WP Rocket.
 • Motori WP: WP Rocket është i vetmi plugin caching që lejohet në WP Engine. WP Engine është një partner zyrtar i WP Rocket.
 • SiteGround: WP Rocket është kompatibil me caching statike, dinamike dhe memkare të SiteGround. SiteGround është një partner zyrtar i WP Rocket.
 • A2 Hosting: WP Rocket është plotësisht në përputhje me A2 Hosting. Por duhet të instaloni WordPress në faqen tuaj përpara se të instaloni shtojcën WP Rocket. A2 Hosting është një partner zyrtar i WP Rocket.
 • WebHostFace: WebHostFace mbështet (dhe është partner zyrtar i) WP Rocket.
 • Savvii: Savvii mbështet (dhe është partner zyrtar i) WP Rocket.
 • FastComet: Ofron një paketë të optimizuar posaçërisht për WordPress dhe WP Rocket. FastComet është një partner zyrtar i WP Rocket.
 • Planet e menaxhuara me Bluehost të WordPress: Planet e WordPress-it të Menaxhuara me Bluehost, Konfigurimi i llakut prishet minifikimin e WP Rocket, kështu që ju ose duhet të fikni Llakun e Bluehost-it, ose të fikni minifikimin e WP Rocket.
 • Cloudways WordPress Hosting: Kur përdorni minifikimin e WP Rocket me llakun e Cloudways, ju duhet të krijoni një rregull përjashtimi për Llak në parametrat e aplikacionit Cloudways.
 • volant: Ju duhet të kontaktoni mbështetjen e Flywheel dhe t’i kërkoni prej tyre të aktivizojnë WP Rocket.
 • Planet WordPress të Menaxhuar nga HostGator: WP Rocket nuk lejohet në hostGator të menaxhuar me WordPress.
 • sintezë: W3 Total Cache vjen para-instaluar në Sintezë, por mund të fshihet dhe zëvendësohet me WP Rocket.
 • WebSavers.ca: WebSavers.ca është një partner zyrtar i WP Rocket.

Lexoni më shumë rreth host-it të pajtueshëm të uebit me WP Rocket në https://docs.wp-rocket.me/article/670-hosting-compatibility.

Shkarkoni skedarin tim të konfigurimit WP Rocket

Unë e kam bërë shumë të lehtë të shtoj të njëjtën konfigurim WP Rocket që përdor këtu në faqen time. Thjesht shkarkoni këtë skedar konfigurimi WP Rocket dhe më pas importojeni atë në seksionin Tools të administratorit WP Rocket.

shkarko pa pagesë skedarin e konfigurimit të raketave wp

Bleni një kopje të WP Rocket dhe më pas shkoni dhe shkarkoni skedarin tim të konfigurimit WP Rocket dhe importoni cilësimet e sakta që unë rekomandoj dhe përdorni në këtë sit.

3. Ndihmë Rocket WP & Dokumentacioni Zyrtar

Nëse për një arsye ose një tjetër keni probleme me WP Rocket, ka shumë informacione të dobishme në dispozicion në faqen e internetit të WP Rocket. Mos harroni se merrni edhe 1 vit mbështetje me blerjen tuaj.

ndihmë rakete wp

Këtu është një listë e mësimeve WP Rocket që unë gjeta të jenë më të dobishmet:

 • Fillimi
 • Pajtueshmëria e hostimit
 • Si të kontrolloni nëse raketa WP po ​​i ruan faqet tuaja
 • SSL Me raketa WP
 • Raketë WP me një CDN
 • WP Rocket Me Cloudflare
 • Zgjidhur 500 Gabim të brendshëm të serverit
 • Zgjidhja e çështjeve me Minifikimin
 • Konfigurimi NGINX Për Rocket WP

Cila është përvoja juaj me përdorimin e plugin caching të WP Rocket për WordPress? A kam lënë ndonjë informacion thelbësor? Do të doja shumë të dëgjoja gjithçka në komentet më poshtë!

Nëse e shihni të dobishëm këtë udhëzues për konfigurimin WP Rocket, ndarja në atë sociale vlerësohet gjithmonë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map