A keni klikuar ndonjëherë në një faqe në internet, keni pritur dhe pritur atë që ndjehet si eons, dhe klikuar butonin e pasmë nga zhgënjimi?


Sigurisht, ju keni. Të gjithë kemi. Kjo sepse ka shumë pak që i shqetëson vizitorët e faqeve më shumë sesa një faqe interneti e ngadaltë.

wp-raketë plugin vs alternativa për memorje falas të WordPress

E megjithatë, shumë pronarë të uebfaqeve duket se e kanë humbur atë memorandum dhe vazhdojnë të shërbejnë deri tek faqet e internetit të ngarkimit të ngadaltë për shumë njerëz që bëjnë ose prishin biznesin e tyre.

Në të kaluarën, kemi diskutuar disa mënyra të sigurta për të rritur shpejtësinë e faqes suaj të WordPress-it. Kjo përfshin gjëra të tilla si:

 • Sa e rëndësishme është një ofrues i mirë i pritjes për shpejtësinë dhe performancën e sitit
 • Sa të lehta dhe të shpejta temat dhe shtojcat e WordPress zvogëlojnë tendosjen e serverit, dhe kështu rritin shpejtësinë e faqeve
 • Që CDN-të e bëjnë shpërndarjen e përmbajtjes së uebit në nivel global një cinch
 • Rëndësia e mbajtjes së faqes tuaj të azhurnuar në çdo kohë
 • Se si minimizohen skedarët e JS dhe CSS ndryshojnë
 • Pse ngjeshja e imazheve është një nga hapat më të mirë që mund të ndërmerrni për të rritur shpejtësinë e sitit

Sidoqoftë, është një gjë për të cilën u përqëndrua në atë artikull që është më e rëndësishmja.

Në fakt, është kaq e rëndësishme për shpejtësinë e faqes në internet se unë jam i gatshëm të vë bast se nëse nuk keni arritur të bëni ndonjë nga gjërat e lartpërmendura për të ndihmuar shpejtësinë e faqes suaj të WordPress-it, kjo gjë do të bëjë akoma një ndryshim të madh.

Për çfarë po flas, ju pyet?

Duke përdorur një plugin caching sigurisht.

Sot ne do të diskutojmë se çfarë është saktësisht caching dhe pse është kaq e rëndësishme për shpejtësinë dhe performancën e faqes suaj të internetit. Ne gjithashtu do të shohim disa alternativa falas për shtojcën gjithnjë e më të njohura të prerjes premium, WP Rocket.

Për të mos thënë WP Rocket nuk ja vlen çmimi i tij premium, sepse është. Sidoqoftë, për ata që kërkojnë një zgjidhje më të përshtatshme për mbajtjen e rezervave, ne ju kemi mbuluar.

Farë është Caching?

Një cache është një vend ku të dhënat e përkohshme ruhen si përmbajtje të gatshme për t’u lexuar.

Kur ruhet në internet faqja juaj, kjo në thelb do të thotë që faqet, imazhet dhe skedarët e faqes tuaj të internetit ruhen në një vend të përkohshëm për shpërndarje të lehtë dhe të shpejtë për këdo që klikon në faqen tuaj të internetit.

Ruajtja e të dhënave statike në uebfaqen tuaj, d.m.th., të dhënat që rrallë ndryshojnë (siç janë postimet e publikuara tashmë) bëjnë që koha më e shpejtë e ngarkimit të faqeve.

Kjo sepse në vend që të kaloni tërë procesin e marrjes së informacionit nga hosti juaj në internet duke përdorur skriptet komplekse PHP, të hyrni në bazën e të dhënave MySQL dhe të mblidhni të dhënat në përmbajtje të lexueshme, thjesht tërhiqet nga lokacioni i përkohshëm dhe shërbehet siç është.

Dhe në qoftë se ju pyesni veten, kjo është pikërisht ajo që bën një shtojcë e memorimit për të dhënat e faqes tuaj.

Përfitimet e përdorimit të shtojcës së ruajtjes së raketave WP

Shtojcë ruajtjeje rakete WP

WP Rocket është një prizë premium caching WordPress që e bën konfigurimin super të lehtë (gjithçka që duhet është disa klikime) dhe është jashtëzakonisht e efektshme në zvogëlimin e kohëve të ngarkesës së faqeve.

Pmimi WP Rocket:

 • 49 dollarë në vit – 1 vit mbështetje dhe azhurnime për 1 faqe në internet
 • 99 $ / vit – 1 vit mbështetje dhe azhurnime për 3 faqe interneti
 • 249 dollarë në vit – 1 vit mbështetje dhe azhurnime për uebfaqe të pakufizuara

Le të hedhim një vështrim në disa nga karakteristikat më të mira të WP Rocket, kështu që të mund të kuptoni pse, megjithë çmimin e tij, ai mbretëron ende si një nga shtojcat më të përdorura për mbrojtjen e sotme:

 • Aktivizimi me një klik. Nuk kërkohet njohuri për kodim. Asnjë konfigurim i gjerë i shtojcave nuk nevojitet. Thjesht kthejeni tiparin e caching dhe shikoni shpejtësinë e faqes.
 • Preloading i cache. Në vend që të presim për një vizitor të faqes për të vizituar faqen tuaj dhe më pas të ruajë atë faqe të veçantë, WP Rocket përpiqet të paracaktojë të gjitha postimet dhe faqet e faqes suaj të internetit para se kushdo të vizitojë.
 • Loading Lazy. Të gjitha imazhet shfaqen për vizitorët e sitit ndërsa lëvizin për të minimizuar tendosjen e ngarkimit.
 • Caching i shfletuesit. WP Rocket ruan JS, CSS dhe imazhet e faqes në shfletuesin e një vizitori në mënyrë që ata të eksplorojnë faqen tuaj, këto artikuj nuk do të duhet të rifreskohen nëse rishikohen.
 • Kompresimi GZIP. Kurseni në përdorimin e gjerësisë së bandës suaj të hostit duke bërë të mundur kompresimin GZIP.
 • E-Tregtia Miqësore. Përdoruesit WooCommerce, EDD, Jigoshop, iThemes Exchange dhe përdoruesit e WP-Shop nuk do të kenë faqe të ruajtura të karrocave ose arka.
 • Kombinohet me të gjithë hostet kryesorë të uebit. WP Rocket është në përputhje me shumicën e pritësve të internetit në treg si SiteGround, InMotion Hosting, Kinsta, Cloudways, FastComet, A2 Hosting, WP Engine + më shumë.

Për më tepër, WP Rocket minimizon dhe bashkon skedarët CSS dhe JS, zgjedh Fonts Google dhe mbron ngarkimin e JS.

Plus, është kompatibil me shumicën e CDN-ve, shtojcave të përkthimit, WordPress Multisite dhe SEO në internet / Të gjitha në një sit / harta të SEO / Jetpack.

Në fund të fundit, kjo shtojcë e memorimit ofron të gjitha tiparet që ju nevojiten për të rritur shpejtësinë e sitit, pa të gjitha problemet e vendosjes, konfigurimit dhe ruajtjes përmes kodit.

Ajo ofron një mënyrë të thjeshtë për të trajtuar të gjitha detyrat e nevojshme për ta bërë faqen tuaj të WordPress të optimizuar plotësisht, dhe është shumë e rekomanduar si plugin caching për t’u përdorur.

Gjeni se si të instaloni dhe konfiguroni WP Rocket duke përdorur cilësimet ideale.

4 Alternativa falas për përdorimin e raketës WP

Pavarësisht WP Rocket është zgjidhja më e mirë për plugin plugin, jo të gjithë duan të shpenzojnë para për një shtojcë premium për të shijuar përfitimet e caching site.

Shikoni alternativat më të mira (FALAS!) WP Rocket dhe ato që ata kanë për të ofruar pronarëve të faqeve të internetit siç janë vetvetja.

1. W3 Total Cache

Alternativa e raketave WP - W3 Total Cache - plug pluging

W3 Total Cache ndihmon në përmirësimin e përvojës së përdoruesit, renditjen e SEO dhe performancën e faqes duke zvogëluar kohën e shkarkimit duke përdorur një sërë karakteristikash.

Megjithëse jo plotësisht miqësor (ai ka konfigurime me vlerë mbi 16 faqe për të rrëmujë), ai ju siguron mundësinë për të përshtatur nevojat tuaja të mbajtjes së rezervave që i përshtaten faqes tuaj të internetit..

 • Kompresimi GZIP
 • Minifikimi dhe bashkimi i skedarëve HTML, CSS dhe JS
 • Kombinohet me Cloudflare dhe CDN të tjera
 • Punon me të gjitha llojet e pritjes
 • Mbështetje për celular

2. Super cache WP

Alternativa e raketave WP - Super Cache WP - Shtojca mbajtëse për ruajtje

WP Super Cache është shtojca e përsosur e memorjes për të gjitha nivelet. Gjenerimi i skedarëve statikë HTML nga skedarët dinamikë të faqes suaj të WordPress, gjithmonë do të dini se vizitorët e faqes tuaj po marrin përmbajtje në internet me shpejtësi rrufeje.

Plus, ka shumë pak konfigurime për t’u kapur.

 • Mbështetje CDN
 • Përdorni mod_rewrite për të dhënë faqe statike
 • Modaliteti i mbajtjes së memorjes në cache faqet për përdoruesit e regjistruar
 • Fshirjet e skedarit
 • Aktivizo para-ngarkimin për postime, kategori dhe etiketa

3. Cache më e shpejtë e WP

Alternativa e raketave WP - WP më e shpejtë e memorjes - Shtojca e memorimit

WP Fast Cache është një tjetër plugin caching pa konfigurim, i krijuar për të bërë lehtësimin e përmirësimit të caching dhe shpejtësisë për të gjithë pronarët e faqeve të internetit.

Kjo nuk do të thotë se nuk ka një ngarkesë karakteristikash, megjithatë, si mod_rewrite, fshirje automatike e cache pas publikimit të faqes ose faqeve, dhe afate kohore të memorjes për faqe të veçanta.

 • Aftësia për ruajtjen e shfletuesit
 • Aktivizo veçorinë për përdoruesit celular dhe ata që janë identifikuar
 • Kompresimi GZIP dhe minifikimi i HTML dhe CSS
 • CDN ad mbështetje SSL
 • Kombinohet me shtojcat popullore të përkthimit të WordPress

4. SuperCacher i SiteGround

Alternativa e raketave WP - Shtojca e SiteGround SuperCacher - Plazhi i Caching

Nëse jeni duke përdorur SiteGround si ofruesin tuaj të pritjes në WordPress, ose po mendoni të bëni ndërprerjen, dijeni që ata ofrojnë një shërbim tërheqës tërheqës për ata që përdorin planet e përbashkëta të GrowBig ose GoGeek..

Me pak fjalë, shërbimi SuperCacher vjen me 4 mundësi të ndryshme caching: Static Cache, Dynamic Cache, Memcached, dhe HHVM. Secili ka karakteristikat e veta, por të gjitha janë krijuar për të ndihmuar në rritjen e numrit të hiteve ditore që mund të trajtojë faqja juaj e internetit, pa sakrifikuar shpejtësinë e ngarkimit të faqeve.

 • Akses i thjeshtë cPanel për të mundësuar opsione caching
 • Shtresat e shtuara të caching rritin shpejtësinë e faqeve përtej asaj që bëjnë shërbimet pritëse
 • 100 herë më shumë goditje në sit me ndikim minimal të serverit
 • Opsionet e ruajtjes së shtresave ose aktivizoni vetëm një, në varësi të nevojave tuaja
 • Arritni 4 herë shpejtësi më të shpejtë të ngarkimit

Mënyra të dukshme

Përveç alternativave të mësipërme falas të lartpërmendura për përdorimin e shtesës premium WP Rocket caching, unë dua të përmend disa të tjera më pak të njohura, por po aq efektive, plugins caching WordPress falas në treg sot:

 • Cache e thjeshtë
 • Cache Enabler – Cache WordPress
 • Hyper Cache
 • Gator Cache
 • Cache e kometës
 • Cachify

Mendimet përfundimtare

Në fund të fundit, shpejtësia e faqes në internet po shkon drejt një prej indikacioneve më të mëdha nëse do të keni sukses apo jo.

Në fund të fundit, pavarësisht se sa e shkëlqyeshme është përmbajtja juaj, çfarë lloj produkti ose shërbimi keni për shitje, apo sa unike është kamareja juaj, nëse askush nuk qëndron në faqen tuaj të internetit aq sa duhet për ta shijuar atë, ju kurrë nuk do të korrni ndonjë shpërblim.

Përqendrimi në shpejtësinë dhe punën e faqes në internet nuk ka nevojë të jetë një sherr i gjatë, i tërhequr. Në fakt, thjesht shtimi i një shtojcë memorie memorie në grupin tuaj të mjeteve të WordPress është e mjaftueshme që të filloni në drejtimin e duhur.

Përsëri, nëse investimi në një shtojcë premium caching është në buxhetin tuaj të alokuar, unë rekomandoj shumë të përdorni WP Rocket. Sidoqoftë, për ata që kërkojnë një alternative falas, ka shumë shtojca me cilësi të lartë për të zgjedhur. Pra, zgjedh një dhe fillo!

A keni përdorur ndonjëherë WP Rocket ose një nga alternativat e saj të lira për caching në faqen tuaj të internetit WordPress? A kam lënë një plugin për memorje WordPress jashtë listës që ju mendoni se duhet të përmendet? Do të doja shumë të dëgjoja gjithçka në komentet më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me