Opas WordPress-välimuistiin ja miksi se on niin tärkeää

WordPress-käyttäjänä sinun on täytynyt löytää artikkeleita, jotka koskevat WordPress-nopeuden optimointia. WordPress-sivuston nopeuttamiseen liittyy monia tekijöitä, ja välimuisti on keskeinen tekijä.


Välimuisti oikein toteutettuna voi lyhentä latausaikoja WordPress-sivustostasi, joka voi edelleen osallistua SEO-luokitteluun ja toimittaa a parempi käyttökokemus .

Opas WordPress-välimuistiin ja miksi se on tärkeää

Välimuistin hyödyntämiseksi WordPressissä on tärkeää ymmärtää sen mekanismi ja oppia tehokkaita tapoja toteuttaa se..

Kuinka välimuisti toimii?

Välimuisti on väliaikainen tallennustila, joka säilyttää staattisten verkkosivujen kopion vähentääksesi latausaikaa. Yleensä kun käyttäjä vierailee WordPress-sivustossasi, hän lähettää pyynnön verkkopalvelimellesi jokaisesta verkkosivustolle suorittamastaan ​​toiminnasta.

Vastineeksi WordPress soittaa verkkopalvelimellesi viihdyttääksesi kaikkia vierailijoiden pyyntöjä. Nämä edestakaisin tapahtumat voivat aiheuttaa viivästyksiä, jos palvelin on varattu liikenteen käsittelyyn tai jos vierailijan ja palvelimen välinen etäisyys on liian suuri.

Joskus käyttäjä pyytää samoja pyyntöjä yhä uudelleen. Esimerkiksi sivuston otsikkoa tai alatunnistetta ei päivitetä, kuten viestit tekevät, ja kun se on ladattu, sitä ei tarvitse hakea palvelimelta ennen kuin se on muuttunut. Dynaamisen sisällön tapauksessa, joka päivittyy usein, välimuistimekanismi pystyy tyhjentämään vanhan välimuistin ja luomaan uuden päivitetyn sisällön kanssa..

Välimuisti säilyttää kopion jo toimitetuista HTML-tiedostoista kerran palvelimelta RAM-muistin sisällä ja toimittaa sen heti käyttäjälle ilman käsittelyä, kuten se teki ensimmäistä kertaa. Tämä vaihto on nopeampaa ja aiheuttaa vähemmän taakkaa isäntäpalvelimelle.

Välimuistin tyypit

Jos käytät WordPress-sivustoa, sinun pitäisi pitää mielessäsi kahden tyyppinen välimuisti.

 1. Palvelinpuolen välimuisti
 2. Asiakaspuolen välimuisti

Palvelinvälimuisti suoritetaan palvelintasolla ja selaimen välimuisti välitetään asiakaspuolella. Tutkitaan jokaista vaihtoehtoa ymmärtääksesi sen vaikutuksen verkkosivuston nopeuteen.

1. Palvelinpuolen välimuisti

Palvelintasolla suoritettu välimuisti liittyy palvelinpuolen välimuistiin. Se tallentaa asiakkaan aiemmin pyytämät pyynnöt sen sijaan, että käyisi läpi koko prosessin uudelleen ja toimittaa vain lopputuloksen. Tämä nopeuttaa tietojen noutamista ja parantaa sivuston yleistä suorituskykyä. WordPress-isännät, kuten Kinsta ja Cloudways, tekevät palvelinpuolen välimuistion.

Tässä yhteydessä meidän on ymmärrettävä myös kaksi yleistä menetelmää: Objektien välimuisti ja Kokosivujen välimuisti.

Objektien välimuisti: Koko sivun välimuistin sijasta objektivälimuisti välimuisti välittää vain toistetut kyselytulokset. Tietokantaan tehdään erilaisia ​​kyselyitä käyttäjän pyytämien vaadittujen tietojen hakemiseksi. Objektien välimuisti tallentaa näiden usein kysyttyjen kyselyiden tulokset nopeampaa vastausta varten.

Kokosivun välimuisti: Toisin kuin objektivälimuisti, tämä menetelmä tallentaa käyttäjän pyytämän koko HTML-sivun tai täydellisen näkymän. Tämä menetelmä nopeuttaa sivun lataamista, koska sen ei tarvitse luoda verkkosivua jokaista seuraavaa käyntiä kohden.

Tallennusmekanismin isännöinti

Monet isännöintipalveluntarjoajat tarjoavat optimoidun isännöinnin, jolla on sisäänrakennetut ominaisuudet palvelinpuolen välimuistiin. Nämä palveluntarjoajat optimoivat palvelimensa ydintasoilla, mikä on tehokkaampaa kuin minkään WordPress-laajennuksen käyttö.

Esimerkki tästä voidaan nähdä Cloudways-palvelussa, joka on hallittu WordPress-pilvipalvelu. Heidän pino on hyvin varustettu edistyneellä välimuistimekanismilla, joka tuottaa nopeampia verkkosivustoja. Tutkitaan, mitä työkaluja he ovat ottaneet käyttöön välimuistiin ja mitä toimintoja ne suorittavat.

nginx

Tämä on erittäin nopea verkkopalvelin, joka on kuuluisa käännösvälityspalvelimista, välimuistista ja kuorman tasapainottamisesta. Nginxiä käyttää suurin osa suuren liikenteen sivustoista, koska se pystyy käsittelemään suurta määrää samanaikaisia ​​käyttäjiä. Se on kevyt ja tehokas verkkopalvelin, joka on rakennettu käsittelemään tuhansia yhteyksiä.

Lakkavälimuisti

Aivan kuten Nginx, myös Lakka on käänteinen välityspalvelimen välimuisti. Tätä pidetään erittäin nopeana ja sen sanottiin nostavan verkkosivustojen nopeutta erittäin korkealle tasolle. Cloudways-käyttäjät voivat myös soveltaa räätälöityjä lakisääntöjä fooruminsa kautta, joka on tarpeen WooCommerce- ja WPML-sivustoille.

redis

Tätä tietopalvelinta käytetään korkean tason tietotyyppien, kuten merkkijonojen, tiivisteiden, luetteloiden, joukkojen ja bittikarttojen, tallentamiseen. Tämä on tarkoitettu kattamaan luku- ja kirjoitustoimintojen suuri määrä.

memcached

Muistiin tallennetut välimuistin tietojen ja objektien tallennus välimuistiin nopean datan toimittamiseksi muodostamatta yhteyttä ulkoiseen tietolähteeseen tai sovellusliittymään joka kerta, kun käyttäjä tekee pyynnön.

2. Asiakaspuolen välimuisti

Käyttäjäselaimessa käsitelty välimuisti liittyy asiakaspuolen välimuistiin. Tyypillisesti, kun käyttäjä selaa verkkosivua, hän ei vain lataa sisältöä, vaan myös JavaScript- ja tyylitaulukkotiedostoja, jotka työskentelevät verkkosivun kulissien takana.

Selaimen välimuisti

Selaimen välimuisti on tehokkain tapa asiakaspuolen välimuistiin. Kun käyttäjä käy verkkosivulla selaimessa, se tallentaa välimuistissa sivun näyttämiseen tarvittavat resurssit, kuten JavaScript-tiedostot, tyylitaulukot ja mediasisällön. Tämä sisältö tallennetaan väliaikaisesti selaimeen, ja se tarjotaan suoraan paikallisesta tallennustilasta sen sijaan, että pyydetään uudelleen verkkopalvelimelta.

Välimuistin käyttöönotto WordPressissä

WordPress on dynaaminen alusta, joka tukee tieto- ja sisältörikkaita teemoja. Tämän sisällön välimuistiin tallentamiseen on paljon tilaa nopeammin ladattujen sivujen aikaansaamiseksi. Olemme jo nähneet, kuinka voimme hyödyntää palvelimen ja asiakaspuolen välimuistia. Katsotaanpa kuinka WordPress-laajennukset voivat auttaa meitä rakentamaan tehokkaan asiakaspuolen välimuistin mekanismin.

WordPress-välimuistin laajennukset

On olemassa monia WordPress-välimuistilaajennuksia, jotka väittävät nopeuttavan sivustosi lataamista. Olemme luettelossa kolme suosittua WordPress-välimuistin laajennusta.

tuulahdus

tuulta WordPress-välimuistin laajennus

Breeze on Cloudwaysin ilmainen kevyt laajennus. Se tarjoaa kaikki asiakaspuolen välimuistiin tallentamiseen tarvittavat ominaisuudet.

Laajennus tarjoaa seuraavat korostetut ominaisuudet:

 • CSS: n, JS: n, HTML: n minimointi
 • Gzip-pakkaus
 • Selaimen välimuisti
 • CSS: n ja JS: n ryhmittely
 • Tietokannan optimointi
 • Lakkasäännöt

WP-raketti

wp-raketin välimuistin asetukset

WP Rocket on tehokkaan välimuistin laajennus, joka on helppo asentaa, ja mukana tulee kaikki perus- ja edistyneet ominaisuudet asiakaspuolen välimuistion hallintaan WordPress-sivustolla. Jotkut WP Rocketin ominaisuuksista ovat:

 • Välimuistin esitäyttö
 • Staattinen tiedostopakkaus
 • Sivun välimuisti
 • Gzip-pakkaus
 • Tietokannan optimointi
 • Selaimen välimuisti

W3-välimuisti

W3 Total Cache WordPress -välimuistin laajennus

Yli miljoonalla aktiivisella asennuksella W3 Total Cache -laajennus on yksi suosituimmista WordPress-välimuistilisäosista.

Laajennus voidaan ladata ilmaiseksi WordPress.org-sivustosta, ja se voidaan helposti määrittää WordPress-hallintapaneelin kautta. Siinä on erilliset osiot jokaiselle toiminnolle. Jotkut korostetut ominaisuudet ovat:

 • Sivun välimuisti
 • Tietokannan välimuisti
 • kutistaminen
 • Objektien välimuisti
 • Selaimen välimuisti
 • Evästeryhmät

WordPress-välimuistin edut

Oikean välimuistin käyttöönotolla WordPress-sivustolla on monia etuja.

 • Se parantaa WordPress-sivustosi nopeutta ja parantaa käyttökokemusta.
 • Koska palvelinta ei kiinnitetä jokaisessa pyynnössä joka kerta, se vähentää isäntäpalvelimen kuormitusta.
 • Kaikki tietävät myös, että Google rakastaa nopeampia sivustoja. Siksi se parantaa myös SEO-sijoitusta.
 • Asiakkaan puolella kaistanleveys tallennetaan myös, koska se hyödyntää paikallismuistiin tallennettua välimuistin sisältöä sen sijaan, että haettaisiin tietoja suoraan palvelimilta.

Jos et ole vieläkään ottanut välimuistia käyttöön WordPress-sivustossasi, ehdotan sinun tehdä se seuraamalla tätä artikkelia. Varmista, että otat täyden varmuuskopion sivustoltasi, koska on havaittu, että WordPress-sivuston tauon jälkeen välimuistin käyttöönoton jälkeen. Testaa myös sivustosi suorituskyky ennen välimuistin käyttöönottoa ja sen jälkeen nähdäksesi eroavuudet, joita se voi tuoda WordPress-sivustoosi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map