Най-добрите Google AMP ⚡ Готови WordPress теми за бързо незабавно зареждане на сайтове

По-високото класиране на търсачките и по-бързото време за зареждане … са това, което всеки собственик на уебсайт иска. Но постигането на това може да бъде наистина трудно, ако не знаете какво правите. Това е където Google AMP идва на помощ. Това е проект на Google, който да помогне на уебсайтовете да се зареждат по-бързо. Ето моето изминаване от там.


Въпреки че внедряването на AMP на вашия уебсайт не гарантира по-висок ранг в Google, много търговци твърдят, че са виждали почти удвояване на трафика от Google след прилагането му.

Най-добрите теми, готови за AMP WordPress през 2020 г.:

 • Най-добър като цяло: е бърза, многофункционална WordPress тема, която работи чудесно с всеки създател на страници, а темата е идеална за малък бизнес, блогове, стартъпи и други. Безплатната и премиум версия се предлага с поддръжка на родния AMP.
 • Подгласник, Най-добър като цяло: е бързо зареждаща се, SEO приятелска WordPress тема, която е съвместима с всички основни създатели на страници. Той идва с огромна библиотека от готови за импортиране уебсайтове. Само Pro версията се предлага с вградена AMP поддръжка.

Преди да скоча в най-добрите теми за AMP WordPress нека да разберем какво е AMP и защо трябва да помислите да го използвате.

Какво представлява ускорените мобилни страници (AMP)

Google AMP (Ускорени мобилни страници) е проект с отворен код, който има за цел да направи уеб страниците да се зареждат по-бързо на мобилни устройства.

Защо?

Защото много хора имат бавна интернет връзка. И повечето уебсайтове се зареждат над 5 секунди. Това е много време. Повечето мобилни потребители не са достатъчно търпеливи, за да чакат толкова дълго.

Целта на Google AMP е незабавно да накара уеб страниците да се зареждат. Не само бързо, но и да заредете се незабавно.

Една от причините Google да предложи AMP е, че повечето собственици на уебсайтове нямат ресурси (време и пари) да подобрят скоростта на своите уебсайтове, дори ако искат.

AMP е просто рамка за изграждане на страници, които се зареждат по-бързо. Внедряването на AMP във вашия уебсайт не струва много, дори ако наемете уеб програмист.

Но тъй като сте потребител на WordPress, можете да го направите безплатно, като инсталирате плъгин. След като внедрите AMP на уебсайта си, Google ще изпрати мобилни посетители до AMP версията на вашите страници вместо нормалните страници.

Сега, както и при всяка друга нова технология, има плюсове и минуси за активиране на AMP на вашия уебсайт.

Плюсовете

Вашият уебсайт ще се зареди незабавно. Потребителите ще кликнат върху вашата страница в резултатите от търсенето и бум, те са на вашата страница.

Когато активирате AMP, Google показва значка AMP в списъка ви за търсене. Смята се, че това повишава CTR на вашата търсачка. Така че, ако голяма част от трафика ви идва от мобилни търсения, вероятно ще видите тласък в класациите на търсачките.

Google обича уебсайтове, които предлагат страхотно потребителско изживяване. А скоростта на вашия уебсайт допринася за доброто потребителско изживяване.

Много SEO експерти в интернет маркетинговата общност твърдят, че са забелязали увеличение на трафика на своите търсачки след внедряване на AMP на своите уебсайтове.

Има и няколко истории на ужасите на хората, които прилагат AMP и губят целия си мобилен трафик.

Минусите

Правите ли пари с реклама?

Тогава има потенциално лоши новини. Google AMP не поддържа всички рекламни мрежи там.

Ако сте издател на Adsense, рекламите ще се показват във вашето съдържание.

Но ако сте в някоя друга рекламна мрежа, може би нямате късмет. Ето списък на поддържаните рекламни мрежи.

Най-лошата част от AMP е, че губите контрол над съдържанието. Нямате много контрол върху това как се показват нещата.

Мислете за AMP като диетична версия на нормален HTML. Google AMP позволява само статичен HTML и някои ограничени JavaScript. JS на трети страни е позволено в iframes, той не може да блокира изобразяването.

Така че не можете да използвате повечето от любимите си фантазии джунджурии.

Какво искам да кажа с това?

Google AMP няма да ви позволи да използвате джаджи като Facebook Like Box, Twitter Feed и т.н..

Основната му цел е да заредите уеб страници за миг. И JavaScript оказва огромно влияние върху скоростта на вашия уебсайт.

Не само това, но и вие няма да можете да използвате JavaScript джаджи като Popups и Opt-in базирани на Ajax форми.

Ако използвате инструмент на Google Анализ от Google Анализ, може да не успеете да проследявате мобилни посетители на своите AMP страници.

Google AMP поддържа 20+ инструменти на Google Анализ, което е чудесно, но не всеки инструмент.

AMP ще работи ли с WordPress?

Nope.

Не без приставка като приставката AMP.

WordPress сам по себе си не предлага поддръжка за AMP.

В менюто с настройки на вашето табло за управление на WordPress няма опция, която можете да използвате, за да включите AMP.

Безплатният AMP Plugin от Automattic, страхотните хора зад WordPress, е лесен за използване, не се нуждае от голяма (ако има) конфигурация. Това е набор и забравете плъгин. Въпреки това идва с недостатъци, например, той поддържа само публикации в WordPress, а не страници.

Ще работи ли сегашната ми тема с AMP?

Докато повечето теми на WordPress ще работят добре с AMP, ако искате да можете да персонализирате AMP версията на вашите страници, имате нужда от готови за AMP WordPress теми.

Повечето теми на WordPress не са готови за AMP.

За да подготвите AMP на вашия сайт можете да използвате AMP приятелска тема или можете да персонализирате текущата си тема с помощта на AMP плъгин.

Най-добрите AMP WordPress плъгини

Плъгинът AMP, който разгледахме в последния раздел, не предлага почти никакви опции за персонализиране на AMP страниците, които генерира..

Има няколко други AMP WordPress плъгини, които са по-добри в персонализирането на текущата ви тема и поддържат както публикации, страници, категории

 • weeblrAMP е вероятно най-обещаващият AMP плъгин там в момента. weeblrAMP ви позволява да създадете почти пълна версия на AMP на вашия сайт, максимално оформена, тъй като спецификацията на AMP позволява: публикации, страници, категории, маркери и архиви.

  Също така вградени коментари, Анализ, реклами, schema.org, интеграции Yoast и Jetpack. Премиумното издание автоматично преобразува формуляри за контакти 7 и Gravity, Mailchimp For WP, WooCommerce или Easy Digital Downloads.

 • WP AMP е премиум WordPress плъгин, който добавя поддръжка за ускорени мобилни страници (AMP). WP AMP ви позволява да включвате всички типове съдържание и архиви в мобилния си уебсайт.

  Можете да вграждате изображения, видеоклипове, аудио и рамки. Можете да персонализирате стандартния дизайн или да създадете изцяло нов. Тя ви позволява да следите посетителите с Google Analytics, Google Tag Manager, Yandex.Metrika и Facebook Pixel. Работи с Yoast SEO, всичко в едно SEO пакет, SEO Framework, SEO Ultimate. Можете да интегрирате AMP с WooCommerce, за да продавате на мобилни устройства, AdSense и DoubleClick реклама на AMP страници.

 • AMP за WP автоматично добавя функционалност за ускорени мобилни страници (Google AMP Project) към вашия WordPress сайт. Този богат на функции плъгин ви позволява да персонализирате текущата си тема, за да стане готова за AMP. Вижте всички функции и интеграции.

Ако искате да можете да персонализирате външния вид (цветове и оформление) на AMP страниците си, ще ви е необходима тема, която се предлага с поддръжка за AMP и ви позволява да персонализирате изхода.

За да направите това, най-добрият ви вариант вероятно е да получите готова тема на AMP WordPress.

най-добрите усилващи теми и шаблони за WordPress

Най-добрите теми за AMP WordPress

1. Неве

Готова тема за WordPress на Neve AMP

Neve by ThemeIsle е съвместим с Accelerated Mobile Pages (AMP) и прави уебсайта ви като роден AMP, който ще зареди вашия сайт незабавно и в замяна ще помогне да засилите вашия SEO. Темата се предлага както в безплатна версия (но с ограничени функции), така и в премиум версия (само от $ 39 – еднократна цена).

Характеристика:

 • 100% съвместим с Google AMP
 • 100% съвместим с Gutenberg и Elementor
 • Оптимизиран за скорост, използва Vanilla JavaScript за оптимизиране на производителността
 • Лек код и SEO приятелски настроен
 • Множество демонстрации, които са готови за инсталиране
 • Ефекти на паралакса и ленивото зареждане
 • Готов е WooCommerce

Цена: $ 39 (налична е и безплатна версия)

Повече информация & демонстрации на живо: Натисни тук

2. Астра

тема на astra wordpress

Astra е лесна, бърза и създаваща страница страница тема WordPress, създадена от Brainstorm Force. Astra идва с вградена AMP поддръжка (но трябва да получите Pro версия)

Характеристика:

 • 100% съвместим с Google AMP (само в Pro версия)
 • Съвместим с създатели на страници като BeaverBuilder, SiteOrigin, Elementor и Divi + други
 • Лесен за използване с чист администраторски интерфейс
 • Просто, все пак красиви дизайни за какъвто и вид бизнес да се намирате
 • Дузини от предварително проектирани и сайтове „до ключ“, зашеметяващо изглеждащи, които можете да импортирате
 • Лесен за персонализиране без да се налага да се занимавате с код
 • SEO приятелски основа и всички необходими маркировки на Schema.org
 • разтегателен с куки и филтри, които ви позволяват да персонализирате всяка тема на Astra
 • Интеграция с WooCommerce за изграждане на онлайн магазини

Цена: $ 59

Повече информация & демонстрации на живо: Натисни тук

3. Подредени

Разгневени! - Списание / Новини и личен блог WordPress Тема

Stoked е тема на WordPress за списание / новини и личен блог.

Stoked е модерна тема на WordPress, идеална за сайтове на списания и лични блогове. Тази тема придава на уебсайта ви смел, свеж привличащ поглед вид!

Темата за запазена WordPress е лека и бързо зареждаща се. Можете лесно да персонализирате всички аспекти на тази тема, без да докосвате един ред код. Тази тема идва с поддръжка на Google AMP и Facebook статии.

Характеристика:

 • Поддръжка на Google AMP и незабавни статии във Facebook.
 • Оптимизиран за SEO и скорост на страницата.
 • Напълно интегрирана с Native WP Customizer.
 • Списък / Големи / Мрежови карти оформление и персонализиран домашен плъзгач / въртележка.
 • Предлага стотици възможни комбинации на оформление.
 • Вградени запазени „отзиви“ (система за взаимодействие с потребители и система за обратна връзка).

Цена: $ 49

Повече информация & демонстрация на живо: Натисни тук

4. Издател

Тема на издателя AMP WordPress

Издателят е тема в стила на списанието за WordPress.

Той предлага красив отзивчив дизайн. Тази тема е идеална за създаване на блогове в стил новини. Той се предлага с 90+ предварително направени шаблона за начална страница, от които да избирате.

Можете лесно да персонализирате всички аспекти на дизайна на тази тема, без да докосвате един ред код. Тази тема идва с пълна поддръжка за AMP.

Характеристика:

 • Над 90 предварително проектирани шаблона, от които да избирате.
 • Напълно отзивчив дизайн, който изглежда страхотно на всички устройства.
 • Готов е за превод, така че можете да го преведете на няколко езика.
 • Съвместим е с Visual Composer и предлага над 70+ блока за създаване на страници за избор. Лесно персонализирайте дизайна с конструктора за влачене и пускане.
 • Предлага 20 изключителни джаджа, които можете да използвате в страничните ленти.
 • Предлага 13 различни шаблона за публикации.

Цена: $ 39

Повече информация & демонстрация на живо: Натисни тук

5. Noor

Тема за AMP на Noor WordPress

Noor е мощна многофункционална тема за WordPress. Той е напълно адаптивен, така че можете да го персонализирате и използвате, за да създадете уебсайт в почти всяка индустрия. Предлага се с множество вградени демонстрации, които да ви помогнат да започнете.

Най-добър от всички съвместим е с Google AMP. Всичко, от което се нуждаете, е да инсталирате приставката AMP след инсталирането и сте готови.

Ако търсите тема на WordPress, която ви позволява да създавате уникални и красиво изглеждащи многоцелеви сайтове, тогава помислете за Noor. Noor се предлага с функция за плъзгане и пускане за създаване на страница на живо с Visual Composer. Темата също така използва най-добрите практики за SEO и се зарежда бързо, за да ви достави бърз сайт.

Характеристика:

 • Съвместим с AMP на Google
 • Също така е съвместим с WooCommerce, EDD, Buddypress, bbpress, The Event Calendar Pro и други
 • Създаден за SEO и предлага богата интеграция на фрагменти и добре структурирана база от кодове
 • Скоростни и бързи показатели
 • Поддръжка за RTL езици.
 • 30+ предварително направени и уникални демонстрации, които са лесни за импортиране
 • Напълно отзивчив дизайн и ретина.

Цена: $ 59

Повече информация & демонстрация на живо: Натисни тук

6. Простият

Простата AMP WordPress тема

Простият е бизнес тема за WordPress. Той предлага всичко, което ще ви е необходимо за създаване и управление на бизнес сайт.

Независимо дали създавате уебсайт за стартиране или предприятие, можете лесно да персонализирате тази тема според вашите нужди.

Характеристика:.

 • Предлага се с лесен съветник за настройка, така че можете да настроите темата сами в рамките на секунди.
 • Напълно съвместим с WooCommerce и предлага 4 различни теми за стилове на магазин, от които да избирате.
 • Тази тема е готова за превод, така че можете лесно да я преведете на няколко езика.
 • Лесно персонализирайте тази тема със своя персонализатор на живо.
 • Позволява ви да изберете шрифтовете на Google, които искате да използвате.

Цена: $ 39

Повече информация & демонстрация на живо: Натисни тук

7. Onefleek

Тема на OneFleek AMP WordPress

Onefleek е тема на списание за WordPress. Той е идеален за създаване на новинарски сайтове.

Предлага се с десетки различни оформления на началната страница, от които да избирате. Всички тези оформления придават на вашия сайт облик на първокласно онлайн списание.

Характеристика:

 • Напълно отзивчив и изглежда страхотно на всички устройства.
 • Предлага 4 различни оформления за статии, базирани на списъци.
 • Лесно създавайте страници за преглед и преглеждайте продукти въз основа на процент, звезди или точки.
 • Предлага пет различни области за показване на реклами.
 • Предлага се с поддръжка за автоматично публикуване в социалните медии.
 • Лесно персонализирайте всички аспекти на дизайна, като използвате Live Customizer
 • Множество оформления за избор както за публикации, така и за страници.

Цена: $ 59

Повече информация & демонстрация на живо: Натисни тук

8. Folie

Folie AMP WordPress Тема

Folie е многоцелева тема на WordPress. Той идва с конструктор с плъзгане и пускане, така че можете да го персонализирате и използвате за създаване на всякакъв вид уебсайт.

Характеристика:

 • Предлага се в комплект с Codeless Builder, Visual Composer и два премиум плъзгача.
 • Над 25 различни шаблона за дизайн, от които да избирате.
 • Лесно извършвайте живи промени в дизайна с лесния конструктор за плъзгане и пускане.
 • Предлага се с пълна поддръжка за WooCommerce, така че можете безболезнено да създавате пълнофункционални онлайн магазини.
 • Напълно отзивчив дизайн, който лесно се адаптира към всички размери на екрана.
 • Поддръжка на секции за превъртане на паралакс.
 • Тази тема е готова за превод. Можете лесно да го преведете на няколко езика, за да създадете многоезичен уебсайт.

Цена: $ 59

Повече информация & демонстрация на живо: Натисни тук

9. Окаб

Тема на Okab AMP WordPress

Okab е красива многоцелева тема за WordPress.

Той е напълно адаптивен, така че можете да го персонализирате и използвате, за да създадете уебсайт във всяка индустрия. Той се предлага с плъзгане и пускане Visual Page Builder, за да ви помогне да персонализирате дизайна в рамките на секунди.

Тази тема предлага над 70 различни варианти на оформление, от които да избирате. Той също така предлага пълна поддръжка за WooCommerce, така че лесно можете да започнете да продавате продуктите си онлайн.

Характеристика:

 • Над 70+ оформления, от които да избирате.
 • Чист отзивчив дизайн. Тази тема изглежда страхотно на всички размери на екрана.
 • Поддръжката за WooCommerce ви позволява да започнете да продавате онлайн в рамките на минути.
 • Можете лесно да преведете тази тема на няколко езика, за да създадете многоезичен уебсайт.
 • Поддръжка за RTL езици.
 • Предлага се с плъзгане и пускане Visual Page Builder.
 • 260+ уеб елемента за лесно създаване на перфектен дизайн за вашите страници.

Цена: $ 59

Повече информация & демонстрация на живо: Натисни тук

10. Фона

Fona - отзивчива тема за Google AMP WooCommerce

Fona е чист и минимален Готова тема за Google AMP за WooCommerce което е идеално за онлайн магазини и сайтове за пазаруване.

Темата на Fona WooCommerce ви дава всичко необходимо, за да започнете да продавате онлайн. Той се предлага с опции за персонализиране, така че можете лесно да персонализирате дизайна и функционалността на вашия онлайн магазин.

Характеристика:

 • Пълна поддръжка за Google AMP.
 • WooCommerce съвместим.
 • Леко тегло и мобилен оптимизиран дизайн.
 • Мощен създател на страница и влачене & капка строител плъзгачи.
 • Идва с CleverMegaMenus, лесен за използване Mega Menu Plugin за Visual Composer.
 • Неограничени опции; неограничени стилове на заглавките, неограничена подредба на категории, неограничени оформления на продуктови страници.

Цена: $ 39

Повече информация & демонстрация на живо: Натисни тук

11. Teem

Тема AMP WordPress Тема

Teem е чиста, минимална тема за блогове за WordPress. Той предлага отзивчив дизайн и се предлага с пълна поддръжка за AMP.

Той идва с десетки опции за персонализиране, така че можете лесно да персонализирате дизайна.

Характеристика:

 • Пълна поддръжка на AMP.
 • Напълно отзивчив дизайн, който лесно се адаптира към всички размери на екрана.
 • Поддръжка както за RTL, така и за LTR езици.
 • Предлага се с различни оформления на блогове, от които да избирате.
 • Предлага менюта за акордеон и плъзгачи.
 • Няколко зони за поставяне на вашите реклами.

Цена: $ 15

Повече информация & демонстрация на живо: Натисни тук

12. MobNews

Тема на MobNews AMP WordPress

Както подсказва името, MobNews е тема, създадена за новинарски сайтове. Той предлага красив дизайн, който е напълно отзивчив.

Предлага се с десетки опции за персонализиране, така че можете да персонализирате изцяло облика на дизайна на уебсайта си, без да докосвате нито един ред код.

Характеристика:

 • Няколко зони за поставяне на реклами.
 • Поддръжка за акордеон и въртележки.
 • Напълно отзивчив дизайн, който изглежда страхотно на всички устройства.
 • Предлага красива мобилна странична лента.
 • Поддръжка както за RTL, така и за LTR езици.
 • Множество оформления на блогове, от които да избирате.
 • Поддръжка за икони на шрифта Awesome.

Цена: $ 15

Повече информация & демонстрация на живо: Натисни тук

13. Вестник

Тема за вестник AMP WordPress

Вестникът е зашеметяваща тема на WordPress, създадена за News Sites. Стига се до мрежово оформление, за да придаде на уебсайта ви вид и усещане на първокласен новинарски сайт.

Той е напълно адаптивен, така че можете сами да персонализирате всички аспекти на дизайна на тази тема, без да пишете нито един ред код.

Характеристика:

 • Неограничени цветово кодирани категории. Можете да изберете цвета за всички категории на вашия уебсайт.
 • AMP Page Builder, за да ви помогне да персонализирате страниците си с опростен интерфейс за плъзгане и пускане.
 • Поддръжка за показване на хляб в горната част на публикациите.
 • Напълно отзивчив дизайн, който изглежда страхотно на всички устройства.

Цена: $ 49

Повече информация & демонстрация на живо: Натисни тук

14. Чекмедже AMP

AMP Тегли WordPress Тема

AMP Чекмеджето е многоцелева тема за WordPress. Той е напълно отзивчив и лесно се адаптира към всички размери на екрана. Предлага се с десетки шаблони за дизайн, от които да избирате.

Характеристика:

 • Поддръжка за PhoneGap и Cordova, така че лесно можете да превърнете сайта си в мобилно приложение.
 • Поддръжка за мързеливо зареждане на изображения за подобряване на скоростта на уебсайта.
 • Предлага се с над 400 страхотни икони на шрифта.
 • Предлага се с над 50 шаблона за избор.

Цена: $ 17

Повече информация & демонстрация на живо: Натисни тук

15. AMP News Mobile

AMP News Mobile WordPress Тема

AMP News Mobile е тема, създадена за новинарски сайтове. Той предлага всичко, което ще ви е необходимо, за да стартирате новинарски сайт.

Той предлага пълна поддръжка за AMP и предлага 40+ AMP Валидни шаблони за избор. Той също така идва с формуляр за контакт, който е валиден за AMP, така че той ще работи дори когато потребителят посети AMP страница чрез Google.

Характеристика:

 • Отзивчив дизайн, който лесно се адаптира към всички размери на екрана.
 • Над 40 валидни шаблона AMP за избор.
 • Предлага се с поддръжка на PhoneGap, която ви позволява лесно да превърнете вашия сайт в родно мобилно приложение.
 • Поддръжка за 400+ страхотни икони на шрифта.

Цена: $ 16

Повече информация & демонстрация на живо: Натисни тук

16. BlogStart Pro

BlogStart Pro AMP WordPress Тема

BlogStart Pro е основна тема и липсва много от предлаганите по-горе премиум теми, но е добра за начинаеща тема AMP WordPress, която е безплатна.

BlogStart Pro използва стартовата тема Underscores и някои елементи от темата, използвайки рамката на Twitter Bootstrap 3 за отзивчивото оформление.

Характеристика:

 • 100% AMP HTML
 • Всички валидни AMP
 • Няма обикновена HTML версия
 • Google / SEO-приятелски
 • Безплатна тема на AMP WordPress

Цена: Безплатно

Повече информация & демонстрация на живо: Натисни тук

често задавани въпроси

Какво е Google AMP?

Google Accelerated Mobile Pages (AMP) е проект с отворен код, който кара уеб страниците да се зареждат по-бързо на мобилни устройства. AMP използва ограничен набор от HTML, JavaScript и CSS, за да накара страниците да се зареждат почти моментално.

Ще работи ли AMP на Google на моя сайт WordPress?

Да, но AMP няма да работи „извън кутията“. За да използвате AMP на вашия сайт WordPress, ви е необходим приставка за WordPress AMP или тема, готова за AMP WordPress.

Какви са предимствата от използването на тема на Google AMP WordPress?

Използването на съвместима с AMP тема на WordPress е най-лесният начин да получите сайт за бързо зареждане, без да се налага да инсталирате и конфигурирате приставки.

заключение

Надявам се този списък да ви помогне да намерите идеалната тема за вашия уебсайт. Всички тези теми предлагат пълна поддръжка за AMP.

Сега всичко, което трябва да направите, е да се сдобиете с добра хостинг компания WordPress като Kinsta или WP Engine и да изберете някой от тези шаблони и да започнете работа със своя сайт.

Липсваше ми една от любимите ви теми на AMP WordPress? Имало ли е влияние върху внедряването на AMP на вашия уебсайт? Ако е така, тогава ме уведомете в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map