Kuusi suosituinta WordPress-haavoittuvuutta (ja kuinka niitä korjataan)

WordPress lanseerattiin alun perin blogiympäristöksi, josta tuli paljon myöhemmin nykyaikainen verkkoratkaisu verkkokauppoihin, blogeihin, uutisiin ja yritystason sovelluksiin. Tämä WordPressin kehitys toi monia muutoksia ytimeensä ja teki siitä entistä vakaamman ja turvallisemman kuin aikaisemmat versiot.


Koska WordPress on avoimen lähdekoodin alusta, joka tarkoittaa, että kuka tahansa voi osallistua sen ydintoimintoihin. Tämä joustavuus hyötyi sekä kehittäjille, jotka kehittivät teemoja ja laajennuksia, että loppukäyttäjälle, joka käyttää niitä toimintojen lisäämiseen WordPress-sivustoihin..

Yleisimmät WordPress-haavoittuvuudet (ja kuinka korjata ne)

Tämä avoimuus herättää kuitenkin joitain vakavia kysymyksiä alustan turvallisuudesta, joita ei voida sivuuttaa. Tämä ei ole virhe itse järjestelmässä, vaan pikemminkin rakenne, johon se on rakennettu, ja ottaen huomioon, kuinka tärkeätä WordPress-tietoturvatiimi työskentelee yötä päivää yöllä pitäen alustan turvallisena loppukäyttäjilleen.

Loppukäyttäjänä emme voi yksinkertaisesti luottaa sen oletus tietoturvamekanismiin, koska teemme paljon muutoksia asentamalla WordPress-sivustoomme erilaisia ​​laajennuksia ja teemoja, jotka voivat luoda porsaanreikiä hakkereiden hyväksikäyttöön..

Tässä artikkelissa tutkitaan erilaisia WordPress-tietoturvan haavoittuvuudet ja oppii välttämään ja korjaamaan heitä pysymään turvassa!

WordPress-haavoittuvuudet & Turvallisuusongelmat

Näemme jokaisen kysymyksen ja sen ratkaisun yksitellen.

 1. Isku brutaalilla voimalla
 2. SQL-injektio
 3. haittaohjelmat
 4. Sivustojenvälinen komentosarja
 5. DDoS Attack
 6. Vanhat WordPress- ja PHP-versiot

1. Brute Force Attack

Laymanin aikavälillä, Isku brutaalilla voimalla siihen sisältyy useita kokeile ja virhe -menetelmiä, joissa käytetään satoja yhdistelmiä oikean käyttäjänimen tai salasanan arvaamiseksi. Tämä tehdään käyttämällä tehokkaita algoritmeja ja sanakirjoja, jotka arvailevat salasanan jonkinlaisessa yhteydessä.

Tällainen hyökkäys on vaikea toteuttaa, mutta se on silti yksi suosituimmista hyökkäyksistä, joita toteutetaan WordPress-sivustoilla. Oletuksena WordPress ei estä käyttäjää yrittämästä useita epäonnistumisyrityksiä, jotka antavat ihmisen tai botin yrittää tuhansia yhdistelmiä sekunnissa.

Kuinka estää ja korjata raa’ita joukkohyökkäyksiä

Brutaalivoimien välttäminen on melko yksinkertaista. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on luoda vahva salasana, joka sisältää isot kirjaimet, pienet kirjaimet, numerot ja erikoismerkit, koska jokaisella merkillä on erilaiset ASCII-arvot ja pitkä ja monimutkainen salasana olisi vaikea arvata. Vältä salasanan, kuten johnny123 tai whatsmypassword, käyttöä.

Integroi myös kaksifaktorinen todennus sivustoosi kirjautuneiden käyttäjien todentamiseksi. Two Factor Authentication on hieno käytettävä laajennus.

2. SQL-injektio

Yksi web-hakkeroinnin kirjan vanhimmista hakkereista on injektoimalla SQL-kyselyitä tietokannan toteuttamiseksi tai tuhoamiseksi kokonaan millä tahansa Web-muodolla tai syöttökentällä.

Onnistuneen tunkeutumisen jälkeen hakkeri voi manipuloida MySQL-tietokantaa ja mahdollisesti päästä käsiksi WordPress-järjestelmänvalvojaasi tai yksinkertaisesti muuttaa sen käyttöoikeustietoja vaurioiden varalta. Tämän hyökkäyksen suorittavat yleensä amatöörit keskinkertaisille hakkereille, jotka testaavat enimmäkseen hakkerointikykyään.

Kuinka estää ja korjata SQL-injektio

Laajennuksen avulla voit selvittää, onko sivustosi kärsinyt SQL-injektiosta vai ei. Voit tarkistaa sen WPScan: n tai Sucuri SiteCheckin avulla.

Päivitä myös WordPress ja kaikki teemat tai laajennukset, jotka arvelet aiheuttavan ongelmia. Tarkista heidän asiakirjat ja käy heidän tukifoorumeillaan ilmoittaakseen tällaisista ongelmista, jotta he voivat kehittää korjaustiedoston.

3. Haittaohjelmat

Vahingoittava koodi injektoidaan WordPressiin tartunnan saaneen teeman, vanhentuneen laajennuksen tai komentosarjan kautta. Tämä koodi voi poimia tietoja sivustoltasi sekä lisätä haitallista sisältöä, joka saattaa jäädä huomaamatta sen hienovaraisuuden vuoksi.

Haittaohjelmat voivat aiheuttaa lieviä tai vakavia vaurioita, jos niitä ei käsitellä ajoissa. Joskus koko WordPress-sivusto on asennettava uudelleen, koska se on vaikuttanut ytimeen. Tämä voi myös lisätä kustannuksia isännöintikustannuksiin, koska suuri määrä tietoa siirretään tai ylläpidetään sivustosi avulla.

Kuinka estää ja korjata haittaohjelmia

Yleensä haittaohjelma kulkee tartunnan saaneiden laajennusten ja tyhjien teemojen kautta. On suositeltavaa ladata teemoja vain luotettavista lähteistä, joissa ei ole haitallista sisältöä.

Suojauslaajennuksia, kuten Succuri tai WordFence, voidaan käyttää täydellisen tarkistuksen suorittamiseen ja haittaohjelmien korjaamiseen. Kysy pahimmassa tapauksessa WordPress-asiantuntijan kanssa.

4. Sivustojenvälinen komentosarja

Yksi yleisimmistä hyökkäyksistä on Sivustojenvälinen komentosarja, joka tunnetaan myös nimellä XSS-hyökkäys. Tämän tyyppisessä hyökkäyksessä hyökkääjä lataa haitallisen JavaScriptin koodin, joka ladatessaan asiakaspuolelle alkaa kerätä tietoja ja mahdollisesti uudelleenohjata muihin käyttökokemukseen vaikuttaviin vahingollisiin sivustoihin.

Kuinka estää ja korjata sivustojen välinen komentosarja

Tämän tyyppisen hyökkäyksen välttämiseksi käytetään asianmukaista tietojen validointia WordPress-sivustossa. Käytä tulostusjätehuoltoa varmistaaksesi, että oikean tyyppiset tiedot lisätään. Lisäosia, kuten Estä XSS -haavoittuvuus, voidaan myös käyttää.

5. DDoS Attack

Jokainen, joka on selanut verkkoa tai hallinnoinut verkkosivustoa, on saattanut törmätä surullisen DDoS-hyökkäykseen. Hajautettu palvelunesto (DDoS) on palvelun epäämisen (DoS) parannettu versio, jossa Web-palvelimelle tehdään suuri määrä pyyntöjä, mikä hidastaa ja lopulta kaatuu.

DDoS suoritetaan käyttämällä yhtä lähdettä, kun taas DDoS on järjestäytynyt hyökkäys, joka toteutetaan useiden koneiden kautta ympäri maailmaa. Tämän pahamaineisen verkkoturvahyökkäyksen vuoksi tuhlataan vuosittain miljoonia dollareita.

Kuinka estää ja korjata DDoS-hyökkäyksiä

DDoS-hyökkäyksiä on vaikea estää käyttämällä tavanomaisia ​​tekniikoita. Web-koneilla on tärkeä rooli WordPress-sivustosi suojaamisessa tällaisilta hyökkäyksiltä. Esimerkiksi Cloudwaysin hallinnoima pilvipalveluntarjoaja hallitsee palvelimien suojausta ja merkitsee kaikki epäilyttävät ennen kuin se voi vahingoittaa asiakkaan verkkosivustoa..

Vanhentunut WordPress & PHP-versiot

Vanhentuneet WordPress-versiot ovat alttiimpia saamaan tietoturvauhka. Ajan myötä hakkerit löytävät tavan hyödyntää sen ydintä ja viime kädessä suorittaa hyökkäyksen sivustoille, joissa käytetään edelleen vanhentuneita versioita.

Samasta syystä WordPress-tiimi julkaisee päivityksiä ja uudempia versioita päivitetyillä suojausmekanismeilla. Running vanhemmat versiot PHP: stä voi aiheuttaa yhteensopimattomuuteen liittyviä ongelmia. Koska WordPress toimii PHP: llä, se vaatii päivitetyn version toimiakseen oikein.

WordPressin virallisten tilastojen mukaan 42,6% käyttäjistä käyttää edelleen WordPressin erilaisia ​​vanhempia versioita.

Wordpress-version tilastot

Ainoastaan ​​2,3% WordPress-sivustoista käyttää uusinta PHP-versiota 7.2.

php-version tilastot

Kuinka estää ja korjata vanhentunut WordPress & PHP-versiot

Tämä on helppo. Sinun tulisi aina päivittää WordPress-asennus uusimpaan versioon. Varmista, että käytät aina uusinta versiota (muista aina tehdä varmuuskopio ennen päivitystä). Mitä tulee PHP: n päivittämiseen, kun olet testannut WordPress-sivustosi yhteensopivuuden, voit muuttaa PHP: n version.

Lopulliset ajatukset!

Tutustuimme erilaisiin WordPress-haavoittuvuuksiin ja niiden mahdollisiin ratkaisuihin. On syytä huomata, että päivityksellä on oleellinen merkitys WordPress-tietoturvan pitämisessä. Ja kun huomaat epätavallista toimintaa, siirry varpaisiisi ja aloita kaivaa, kunnes löydät ongelman, koska nämä turvallisuusriskit voivat aiheuttaa vahinkoja tuhansissa dollareissa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map