Kako vedeti, ali je brezplačen WordPress vtičnik vreden uporabe

Zagon spletnega mesta WordPress ni sam po sebi težaven. Vendar pa o WordPressu obstaja veliko, česar mnogi lastniki spletnih strani ne bodo razumeli, dokler ga nekaj časa ne uporabljajo.


Vsaj tako mi je nekako uspelo.

Ko ste se odločili za izdelavo spletnega mesta na najbolj priljubljenem, prilagodljivem in enostavnem sistemu za upravljanje vsebine (CMS) na svetu, morate začeti z zamislijo. Od tod prihajajo stvari, kot so:

 • Domena. Kupite ime domene svojega spletnega mesta (aka naslov spletnega mesta).
 • Gostovalni ponudnik. Izberite ponudnika gostovanja, ki bo gostilo datoteke vašega spletnega mesta.
 • Namestitev WordPressa. Namestite WordPress na svoje spletno mesto. Na primer, SiteGround namesti namestitev WordPressa zelo preprosto.

Skratka, to je vse, kar je potrebno za postavitev temeljev dobre spletne strani. Vendar pa boste morali kot lastnik spletnega mesta WordPress dopolniti osnovno celotno zasnovo svojega spletnega mesta s temo WordPress in uvesti dodano funkcionalnost z vtičniki WordPress..

Včasih to pomeni uporabo brezplačnih tem in vtičnikov, ki so na voljo uporabnikom WordPressa

Toda, ali so brezplačni WordPress vtičniki vredni uporabe?

Danes vam bom predstavil kratek pregled, kaj je WordPress vtičnik, kje jih najti za vaše spletno mesto in kako ugotoviti, ali je brezplačen vtičnik vreden uporabe.

Kaj je WordPress vtičnik?

V skladu s kodeksom WordPress vtičniki ponujajo spletna mesta, ki so običajno lahka in prilagodljiva izboljšana funkcija po meri, da zadovoljijo individualne potrebe lastnika spletnega mesta.

WordPress vtičniki so del programske opreme s funkcijami po meri, ki omogočajo novo funkcijo na vašem spletnem mestu ali naredijo spletno mesto določeno funkcijo (na primer dodate kontaktni obrazec ali blokirajo neželeno pošto).

WordPress vtičniki so napisani v programskem jeziku PHP in se brezhibno integrirajo v jedro WordPress-a. Še več, lastnikom spletnih strani vseh ravni olajšajo dodajanje funkcij na svoja spletna mesta, ne da bi morali razumeti kompleksno naravo kode.

Brezplačni vtičniki WordPress - WordPress repozitorijWordPress Repository in poiščite na tone brezplačnih vtičnikov.

V uradnem repozitoriju WordPress je na voljo na tisoče vtičnikov WordPress. Pravzaprav jih kot zdaj obstajajo 51.090 brezplačnih WordPress vtičnikov med katerimi lahko izbirate. Zdaj seveda ne boste potrebovali toliko vtičnikov na vašem spletnem mestu.

To je zato, ker mnogi vtičniki ponujajo zelo podobne funkcije. Zato morate raziskati in izbrati najboljšega za vaše posebne potrebe.

Kje najti vtičnike za WordPress

Poleg WordPress Repository-a veliko spletnih mest ponuja tudi brezplačne in vrhunske vtičnike uporabnikom WordPress-a. Zato je prebroditi tisoče možnosti in sprejeti odločitev težko.

Dobra novica pa je, da obstaja toliko kakovostnih brezplačnih vtičnikov WordPress, ki jih lahko izberete, ker vlaganje v vrhunski vtičnik ni vedno edina možnost. Pravzaprav nekateri brezplačni vtičniki daleč presegajo vrhunske konkurente, kar vam omogoča, da denar porabite drugje.

Toda kje je najboljše mesto za iskanje brezplačnih vtičnikov WordPress?

No, odgovor na to ni enostaven. Medtem ko ima WordPress Repository veliko možnosti za vas, obstajajo tudi nekatera neverjetna zunanja podjetja in razvijalci, ki lastnikom spletnih strani brezplačno zagotavljajo WordPress vtičnike vrhunske kakovosti.

Zato namesto da na vsaki strani najdem brezplačen vtičnik WordPress, bom z vami delil nekaj nasvetov, kako vedeti, kdaj naprej in namestiti brezplačni vtičnik WordPress na svoje spletno mesto, in kdaj biti previden – ne glede na to od kod izvira.

Nasveti za izbiro brezplačnega vtičnika WordPress

1. Če prihaja iz skladišča. Dobro je

Brezplačni vtičniki WordPress - Primer vtičnikov za repozitorij WordPressObstajajo brezplačni vtičniki za vsako oblikovalsko in funkcionalno potrebo; preprosto jih morate najti.

V redu, vem, da sem že rekel, da obstajajo odlična zunanja podjetja in razvijalci vtičnikov, ki lastnikom spletnih mest zagotavljajo kakovostne brezplačne vtičnike. In še vedno stojim ob tem.

Če pa resnično želite zagotoviti, da je vaš brezplačni vtičnik dober, ga dobite iz uradnega skladišča WordPress. Imenik vtičnikov na WordPress.org ne dovoli, da bi bil tam naveden samo noben brezplačni vtičnik WordPress.

Pravzaprav imajo zelo strog postopek presejanja, zasnovan tako, da zaščiti lastnike spletnih strani pred napihnjenimi, slabo kodiranimi in ranljivimi vtičniki, ki na spletnih mestih pustošijo.

2. Zagotovite kakovostno kodo

Brezplačni WordPress vtičniki - čista kodaWPMU DEV je zanesljiv vir za WordPress vsebine in vtičnike.

To je lahko težavno, če se odločite za vtičnik, ki je iz vira, ki ni imenik vtičnikov WordPress. To je zato, ker lahko vsakdo trdi, da je njihov vtičnik “čisto kodiran”, “brez napihnjenosti” in “zanesljiv za uporabo”.

Toda resnica je, da je na voljo več brezplačnih vtičnikov, ki jih neizkušeni razvijalci vtičnikov slabo kodirajo. Še huje je, da obstajajo nekateri, ki nameravajo vaše spletno mesto izpostaviti hekerjem in zlonamerni programski opremi, kar ogroža vaše spletno mesto.

Eden najboljših načinov, da zagotovite, da je vaš brezplačni vtičnik varen za uporabo, je nekaj raziskav o razvijalcu vtičnikov. Če ima razvijalci trdno prisotnost v skupnosti WordPress, upravlja dobro znano spletno mesto WordPress, ima dolgoletne izkušnje pri razvoju vtičnikov in ima socialne dokaze od obstoječih uporabnikov, potem je to verjetno varno za uporabo.

3. Preverite statistiko

Brezplačni vtičniki za WordPress - Jetpack StatsPriljubljeni (in brezplačni) vtičnik Jetpack se ponaša z več kot 3 milijoni aktivnih uporabnikov.

Ob izbiri brezplačnega vtičnika WordPress za vaše spletno mesto lahko preverite več statistik:

 • Zadnja posodobitev. Prepričajte se, da je vtičnik posodobljen v zadnjih 6 mesecih. Zastareli vtičniki imajo morda napake v njih, zaradi katerih je vaše spletno mesto ranljivo. Poleg tega posodobitev vaše različice WordPress morda ne deluje dobro z zastarelim vtičnikom.
 • Aktivne namestitve. Bolj ko ljudje aktivno uporabljajo vtičnik, manjša je verjetnost, da vam povzročajo težave. Na primer,
  Yoast ima več kot 3 milijone namestitev.
 • Različica WordPress-a. Tako kot izbira najnovejšega vtičnika, je pomembno tudi, da vtičnik dobro deluje z najnovejšo različico WordPress-a.
 • Ocene. Družbeni dokaz lahko (in morda bi moral) vplivati ​​na vašo izbiro vtičnikov.

Brezplačni WordPress vtičniki - Jetpack Statistika - OcenePri izbiri brezplačnega vtičnika je treba upoštevati ocene.

4. Poiščite podporo

Brezplačni WordPress vtičniki - Forum za podporo JetpackPodporni forum Jetpack je vedno prežet z aktivnostmi.

Ena stvar, s katero brezplačni vtičniki ne pridejo vedno, je podpora. Konec koncev, če ne plačujete vtičnika, razvijalci nimajo dolžnosti zagotoviti kakršne koli podpore. Vendar to ne pomeni, da je podpora nepotrebna. Če imate težave z vtičnikom, je dobro vedeti, da bo nekdo tam pomagal.

Vsak visokokakovosten vtičnik bo imel na voljo kakšno podporo. Običajno imajo brezplačni vtičniki forum za podporo. Vendar obstajajo razvijalci vtičnikov, ki vam bodo neposredno pomagali. Poleg tega imajo nekatera tretja podjetja podporne skupine, ki vam pomagajo, tudi s svojimi brezplačnimi vtičniki.

5. Preizkusite hitrost mesta

Brezplačni vtičniki WordPress - Monitor poizvedbZa preverjanje učinkov brezplačnih vtičnikov na svojem spletnem mestu uporabite vtičnik Monitor poizvedb.

Da bi zagotovili, da je brezplačni vtičnik, ki ga uporabljate na svojem spletnem mestu, resnično lahek, je ključno, da izmerite hitrost in uspešnost spletnega mesta pred in po njem ter ga namestite. Tu je nekaj odličnih načinov, kako to storiti:

 • Uporabite spletno orodje, kot sta Pingdom ali GTmetrix
 • Uporabite vtičnik Monitor Query
 • Preizkusite novo namestitev vtičnika v testnem okolju

Končne misli

Na koncu ni razloga, da na svojem spletnem mestu WordPress ne bi smeli uporabljati brezplačnih vtičnikov. Toliko zanesljivih je na voljo dovolj funkcij, da ne bi smeli zapravljati svojega težko zasluženega denarja za vrhunski vtičnik “samo zato”.

Kljub temu obstajajo definitivni previdnostni ukrepi pri namestitvi brezplačnega vtičnika na vaše spletno mesto. Še posebej, če ne izhaja iz zaupanja vrednega skladišča WordPress. In tudi takrat je treba zastarele, nepodprte vtičnike uporabljati previdno.

Če upoštevate moj nasvet in opravite svoje raziskave, se boste znašli z arzenalom kakovostnih, brezplačnih WordPress vtičnikov, ki ustrezajo vašim potrebam.

Kakšne izkušnje imate z uporabo brezplačnih vtičnikov WordPress? Sem izpustil ključni nasvet za odločitev, ali je brezplačni vtičnik vreden uporabe ali ne? Rada bi vse slišala v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map