Kako pospešiti spletno mesto WordPress?

Ljudje pogosto izberejo WordPress za svoje spletne projekte, saj je enostavnejši za uporabo in zahteva manj tehničnega strokovnega znanja v primerjavi s svojimi kolegi. Uporabnik z omejenim znanjem kodiranja ali brez njega zna izdelati spletno mesto tudi s pomočjo platforme, tem in vtičnikov, ki so na voljo za skoraj vsako nišo.


Toda uspešno delovanje spletnega mesta zahteva več kot le teme in vtičnike.

Pomen hitrosti WordPressa ni mogoče podceniti. Predstavljajte si, da obiščete spletno mesto in da se naloži pol minute. Težave in frustracije, ki jih lahko povzročijo, so neznosne. Zdaj pa kaj, če vaše spletno mesto WordPress povzroča enake težave in frustracije tudi vašim obiskovalcem?

kako pospešiti spletno mesto za WordPress

Obiskovalci, ki ste jih razvili sčasoma in po tem, ko ste se zelo trudili pri pripravi ustreznih vsebin in upoštevanju najboljših tržnih praks Vse to odpade, saj so možnosti zelo majhne, ​​da bi se še kdaj vrnili na vašo spletno stran.

Vsem tem neredom in neredom se lahko izognemo, če vemo kako optimizirati našo stran WordPress. Optimizacija se morda sliši nekoliko zapleteno in lahko ustvari vtis, da boste morali napisati veliko kode, a na srečo ni tako.

Pravzaprav smo v tem članku našteli le tiste metode, za katere ni potrebno nobeno kodiranje ali zapletenost. To so preproste, a učinkovite metode, ki lahko pospešijo vaše WordPress spletno mesto.

V tem članku nameravamo opisati naslednje tehnike, kako lahko pospešiti spletno mesto WordPress.

 • Spletno gostovanje
 • Lahka tema
 • Predvajanje
 • Gzip stiskanje
 • Minifikacija CSS in JS
 • Optimizacija podatkovnih baz
 • Optimizacija slike
 • Mreža za pošiljanje vsebine (CDN)
 • Najboljše prakse

Ponudnik spletnega gostovanja

Veliko odločitev je treba upoštevati pri odločanju, katero gostiteljsko podjetje bo izbralo za gostovanje vaše spletne strani.

spletno gostovanje

Ponudnik gostovanja, ki ga uporabljate, ima velik vpliv na splošno uspešnost spletnega mesta in se ne razlikuje v primeru WordPressa. Obstaja veliko gostovalnih podjetij, ki ponujajo gostovanje, optimizirano za WordPress, ki je vnaprej nastavljeno za nemoteno in hitro delovanje programa WordPress.

Morda boste od trenutnega ponudnika gostovanja v skupni rabi dobili neomejen prostor in pasovno širino, vendar je to le na papirju. V resnici si ta neomejen prostor in pasovno širino delijo tudi s sto različnimi spletnimi mesti, ki povzročajo počasna in ranljiva mesta.

Če nameravate dolgoročno voditi svoje podjetje in na koncu želite ustvariti dohodek, potem porabite denar za dobro WordPress gostovanje, kot je Cloudways ali Kinsta, ki velja za enega najboljših gostovanj v oblaku WordPress.

Cloudways ponuja tudi sklad za optimizacijo v kombinaciji z različnimi sloji predpomnjenja, kar pomaga pri izboljšanju časa nalaganja strani; nastavitev optimizirana samo za WordPress z odličnimi orodji za predpomnjenje (razpravljamo kasneje v tem članku).

Drug vidik, ki ga je treba iskati, je lokacija vašega podatkovnega centra. Priporočljivo je, da izberete podatkovni center bližje vašemu ciljnemu trgu, da se izognete zamudam in povečate hitrost spletnega mesta.

Uporabite hitro in lahko temo

Uporabniki WordPress-a lahko izbirajo med tisočimi temami, ki so na voljo na internetu. Te teme so morda videti kot nalašč za vaše podjetje, vendar jih lahko z namestitvijo upočasnite. To pa zato, ker niso vse teme dobro kodirane in optimizirane za najboljšo predstavo.

Otroške teme StudioPress Genesis

Obstajajo številne hitro naložene teme WordPress, tako brezplačne kot plačljive teme.

Astra je lahka tema, ki teče gladko in se nalaga hitreje kot večina tem. Gre za večnamensko temo, ki jo lahko uporabljajo blogerji, agencije in samostojni razvijalci.

Predvajanje

Predvajanje besedila igra pomembno vlogo pri zagotavljanju hitrega mesta WordPress obiskovalcem. Tako se shrani pogled na vaše spletno mesto WordPress, da se izognete upodabljanju za vsakega uporabnika.

Predvajanje podatkov poteka na ravni strežnika in odjemalca. Na strežniški ravni lahko uporabljamo Lak za predpomnjenje povratnega proxyja HTTP. Drugo orodje, ki se uporablja pri predpomnjenju na strani strežnika, je NGINX ki se uporablja za uravnavanje tovora za reševanje velikih prometnih obremenitev.

Dober WordPress predpomnilni vtičnik vam lahko pomaga pri izvajanju učinkovitega mehanizma za predpomnjenje za vaše WordPress spletno mesto.

Burje

Breeze je eden izmed priljubljenih predpomnilnikov WordPress, ki podpira vse glavne komponente predpomnilnika.

Breeze plugin

Je lahka in podpira minifikacijo, stiskanje GZIP, predpomnjenje brskalnika, baze podatkov in optimizacijo itd. To je brezplačni vtičnik, ki ga lahko prenesete s WordPress.org.

Raketa WP

WP Rocket je široko uporabljen predpomnilni vtičnik za spletna mesta WordPress.

Raketa WP

Vtičnik ponuja funkcije, kot so predpomnjenje strani, stiskanje GZIP, predpomnjenje brskalnika, optimizacijo baz podatkov in minifikacijo itd. Vtičnik lahko kupite na njegovi uradni spletni strani.

Gzip stiskanje

Vsi smo opazili zmanjšanje velikosti, ko se zadržuje velika mapa. Podoben koncept lahko tukaj uporabimo tudi z uporabo GZIP Compression na vašem mestu WordPress.

To zmanjša velikost datotek vašega spletnega mesta, ki se hitreje naloži na uporabnikovem koncu. Ta metoda naj bi zmanjšala velikost vsebine vašega spletnega mesta WordPress za 70%.

Če želite uporabiti stiskanje GZIP v vtičniku Breeze, pojdite na vtičnike Osnovne možnosti in potrdite polje pred GZIP Compression in kliknite na Shrani spremembe uveljaviti spremembe.

Opomba: Stiskanje Gzip je mogoče izvesti le, če ga podpira vaš strežnik.

Minifikacija CSS in JS

WordPress običajno uporablja veliko datotek CSS. CSS je styling list, ki daje obliko in barvo postavitvi vašega spletnega mesta. Miniranje pomeni zmanjšanje velikosti datoteke z odstranjevanjem presledkov in komentarjev, uporabljenih v času razvoja, in če na določenem mestu vaše spletno mesto ne uporablja določenega CSS-ja, ga ne bi smeli poklicati.

Če želite uporabiti mešanje v Breeze, pojdite na OSNOVNE MOŽNOSTI in potrdite vsa polja za HTML, CSS, JS, Inline JS in Inline CSS.

Poleg minifikacije bi se morali izogibati tudi upodabljanju CSS. CSS blokiranje upodablja lahko upočasni pravilno upodabljanje spletne strani. Da bi to preprečili; uporabite manjše število datotek CSS in poskusite združiti nekaj v eno, če je mogoče.

Če želite uporabiti razvrščanje v Breeze, pojdite na NAPREDNE MOŽNOSTI in potrdite obe polji pred datotekami skupine, da omogočite združevanje datotek CSS in JS.

Optimizacija podatkovnih baz

Sčasoma se baza zamaši z nepotrebnimi tabelami in podatki iz različnih vtičnikov. Ta nered lahko upočasni odzivni čas vašega strežnika. Redno čiščenje baze podatkov lahko pospeši vaše WordPress spletno mesto, saj se bo začelo manj poizvedb in bo baza podatkov manj gneča.

Če kot vtičnik za predpomnjenje uporabljate Breeze, lahko v notranjosti najdete številne možnosti za optimizacijo baze podatkov Baza podatkov zavihek vtičnika. Lahko izberete vse možnosti ali izberete samo izbrane, tako da potrdite polje pred seboj.

Optimizacija slike

Spletno mesto ni popolno s slikami. Nekateri uporabljajo manj, medtem ko drugi uporabljajo veliko slik, odvisno od vrste spletnega mesta. Slike lahko upočasnijo spletna mesta WordPress, saj potrebujejo čas za prenos in upodabljanje. Za reševanje teh težav imamo na voljo odlične vtičnike, ki optimizirajo slike z zmanjšanjem njihove velikosti in ohranjanjem visoke kakovosti.

Stiskanje slike

Prej znan kot Smush, je vtičnik za stiskanje slike.

smush vtičnik

Po namestitvi vtičnik zažene samodejno pregledovanje in začne stiskanje obstoječih slik, ki se uporabljajo na vašem spletnem mestu. Optimizira slike v velikem obsegu in samodejno stisne nove slike, ki se nalagajo na mestu WordPress.

WP Compress

WP Compress je še en odličen vtičnik za optimizacijo slike.

wp stisnite vtičnik

Njihov napredni mehanizem stiskanja ima tri stopnje optimizacije, kar vam res prihrani vsak zadnji košček prostora. Ta vtičnik je zelo enostaven za uporabo in ima tudi možnosti spreminjanja velikosti.

Mreža za pošiljanje vsebine (CDN)

Obvezno orodje, zlasti za spletna mesta WordPress, ki imajo svetovno občinstvo. CDN deluje kot predpomnjenje in kopijo spletnega mesta hrani v svojem omrežju, razširjeno po vsem svetu. To zagotavlja hitro dostavo statične in dinamične vsebine vašega spletnega mesta tudi ljudem, ki brskajo daleč od lokacije vašega gostitelja strežnika..

CDN ima številne prednosti in izbira pravega CDN ni lahka naloga. Za izbiro pravega CDN je priporočljivo preveriti njegovo delovanje v resničnih delovnih scenarijih in najboljši način za preverjanje tega je primerjalna analiza CDN.

Druge najboljše prakse

Dobra praksa je zagnati celoten pregled vašega spletnega mesta WordPress z uporabo katerega koli dobrega varnostnega vtičnika, kot sta Sucuri ali MalCare.

To odstrani zlonamerno programsko opremo in slabe skripte, ki lahko povzročijo težave z uspešnostjo na vašem mestu WordPress. Med namestitvijo katerega koli novega vtičnika preverite njegovo združljivost in zadnjo posodobitev. Če ga razvijalci ne posodabljajo pogosto, poskusite poiskati druge možnosti.

Preglejte trenutni program WordPress za zastarele vtičnike in teme, saj lahko povzročijo težave z zmogljivostjo in varnostjo. Poskrbite, da se pogosto posodabljate in pred vsako večjo nadgradnjo vzemite popolno varnostno kopijo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map