Kako namestiti in konfigurirati raketo WP (s priporočenimi nastavitvami)

Ali ni frustrirajoče, ko kliknete na spletno mesto, počakate in počakate, kaj se vam zdi, kot eons, in od frustracije kliknete gumb nazaj. Resnica je, da je zelo malo, kar obiskovalce spletnega mesta moti več kot počasno nalaganje spletnega mesta in tam je Raketa WP pride noter


Študija podjetja Forrester Consulting navaja, da “47% potrošnikov pričakuje, da se bo spletna stran naložila v dveh sekundah ali manj”.

Žalostno je, da se mnogi lastniki spletnih strani ne zavedajo, da počasno nalaganje spletnega mesta ne le odvrne ljudi, ampak lahko negativno vpliva tudi na vašo Googlovo uvrstitev in vpliva na prihodke v spodnji vrstici.!

Dobro je, da obstajajo načini za pospešitev časa nalaganja spletnega mesta, še posebej, če spletno mesto poganja WordPress. Ker tukaj vas bom sprejel, kako začeti Raketa WP (in da, to je vtičnik, ki ga uporabljam za pospešitev svojega spletnega mesta).

kako namestiti in konfigurirati wp raketo s priporočenimi nastavitvami

Tukaj se boste naučili v tej objavi:

Kaj je raketa WP?

WP Rocket je vrhunski WordPress predpomnilni vtičnik, ki je izjemno učinkovit pri hitrem nalaganju vašega spletnega mesta.

WP Rocket Caching vtičnik

Načrti in cene WP Rocket:

 • 49 USD / leto – 1 leto podpore in posodobitve za 1 spletna stran.
 • 99 USD / leto – 1 leto podpore in posodobitve za 3 spletne strani.
 • 249 USD / leto – 1 leto podpore in posodobitve za neomejeno število spletnih strani.

Za razliko od večine drugih WordPress predpomnilnih vtičnikov, ki so znani po tem, da so polni zmednih možnosti in nastavitev. Preberite več o WP Rocket in ugotovite, katere so najboljše možnosti za WP Rocket.

1. Prenos & Namestite WP raketo

Najprej pojdite na Spletna stran WP Rocket in kupite vtičnik WordPress.

Izberite načrt, ki vam najbolj ustreza in opravite potrebne korake za oddajo naročila.

Nato boste na vaš račun na wp-rocket.me poslali e-poštno sporočilo s podatki za prijavo. Pojdi in se prijavi in ​​v “moj račun” najdeš povezavo za prenos. Prenesite in shranite zip datoteko v računalnik.

prenesi wp raketo

Nato se prijavite na svoje WordPress spletno mesto in pojdite na Vtičnike -> Dodaj novo -> Prenesite vtičnik.

Preprosto naložite in namestite različico zip datoteke WP Rocket.

namestite wp raketo

Končno pojdite in aktivirajte WP Rocket in vtičnik je zdaj nameščen. Juhu!

2. WP Rocket Best & Priporočene nastavitve

Zdaj je čas, da konfigurirate WP Rocket po priporočenih nastavitvah.

Najprej pojdite na Nastavitve -> WP Rocket in odpeljali se boste na stran z nastavitvami vtičnika. Obstaja 10 zavihkov ali razdelkov, ki jih boste morali konfigurirati in prilagoditi nastavitve za:

 1. (privzeti zavihek)
 • Bonus:
 • Bonus:
 • Bonus:
 • Bonus:

Zdaj pa pojdimo skozi konfiguriranje priporočenih nastavitev za WP Rocket za vsak od 10 odsekov.

WP Rocket Dashboard

wp raketna armaturna plošča

Nadzorna plošča vam daje informacije o licenci in o njenem poteku. Lahko se prijavite tudi kot Testiranje raket (program beta testiranja) in Raketna analitika (dovolite, da WP Rocket anonimno zbira podatke). Tu najdete tudi povezave do podpore in pogosto zastavljena vprašanja o WP Rocket.

Na nadzorni plošči lahko Odstranite vse predpomnjene datoteke (priporočljivo, da končate s konfiguracijo nastavitev WP Rocket), Začnite prednastavitev predpomnilnika (ustvari predpomnilnik za vašo domačo stran in vse notranje povezave na domači strani) in Očistite OPcache Vsebina (čisti OPcahce, ki preprečuje težave, ko posodobite vtičnik WP Rocket).

Nastavitve predpomnilnika rakete WP

wp nastavitve predpomnilnika raket

1. Omogočite predpomnjenje za mobilne naprave je treba aktivirati, ker omogoča predpomnjenje za mobilne naprave in vaše spletno mesto naredi prijaznejše za mobilne naprave.

Izberite tudi Ločene datoteke predpomnilnika za mobilne naprave. Ker mobilni predpomnilnik WP Rocket deluje najvarneje, če sta omogočeni obe možnosti. V dvomih obdržite oboje.

2. Omogočite predpomnjenje za prijavljene uporabnike programa WordPress, to je priporočljivo aktivirati samo, če imate spletno mesto za članstvo, ali podobno, ko se morajo uporabniki prijaviti, da vidijo vsebino.

3. Življenjska doba predpomnilnika se samodejno nastavi na 10 ur, kar pomeni, da se predpomnjene datoteke samodejno odstranijo po 10 urah, preden so ponovno ustvarjene. Če spletno mesto redko posodabljate ali imate veliko statične vsebine, lahko to povečate.

Shranite in preizkusite, temeljito! Nastavitve izključite, če na svojem spletnem mestu opazite, da je bilo kaj zlomljeno.

WP Rocket CSS & Nastavitve za optimizacijo datotek JS

Nastavitve za optimizacijo datotek WP Rocket CSS in JS

Zmanjševanje datotek zmanjšate velikost datotek in lahko izboljšate čas nalaganja. Minifikacija odstranjuje presledke in komentarje iz statičnih datotek, omogoča brskalnikom in iskalnikom, da hitreje obdelujejo datoteke HTML, CSS in JavaScript.

Združevanje datotek bo povezal datoteke v manjše skupine, da bi zagotovili združljivost tem / vtičnikov in boljše delovanje. Vendar vsiljevanje povezave v samo eno datoteko ni priporočljivo, ker brskalniki hitreje prenašajo do 6 manjših datotek vzporedno od 1-2 velikih datotek.

Združitev CSS in JS v manj datotek velja za najboljšo prakso v HTTP / 1, kar pa ni nujno pri HTTP / 2. Če vaše spletno mesto deluje na HTTP / 2, je to nekaj, kar morate upoštevati, kdaj .

1. Zmanjšajte datoteke HTML bodo odstranili prazen prostor in komentarje za zmanjšanje velikosti spletnih strani na vašem spletnem mestu.

2. Združite datoteke Google Fonts zmanjšalo število zahtev HTTP (še posebej, če uporabljate več pisav).

3. Odstranite poizvedbene nize iz statičnih virov lahko izboljšate zmogljivost na GT Metrix. Ta nastavitev odstrani poizvedovalni niz različice iz statičnih datotek (npr. Style.css? Ver = 1.0) in ga namesto tega kodira v ime datoteke (npr. Style-1-0.css).

4. Zmanjšajte datoteke CSS odstrani prostor in komentarje za zmanjšanje velikosti datotek sloga.

5. Združite datoteke CSS združi vse vaše datoteke v samo eno datoteko, kar bo zmanjšalo število zahtev HTTP. Ni priporočljivo, če vaše spletno mesto uporablja HTTP / 2.

Pomembno: To bi lahko pokvarilo stvari! Če na svojem spletnem mestu po aktiviranju te nastavitve opazite napake, jo znova izključite in vaše spletno mesto se bo vrnilo v normalno stanje.

6. Optimizirajte prikazovanje CSS-ja odstrani CSS, ki blokira upodabljanje, na vašem spletnem mestu za hitrejše zaznavanje časa nalaganja. To pomeni, da se bo vaša stran začela nalagati brez slogov CSS in to je Google PageSpeed ​​Insights, ki se upošteva pri »ocenjevanju« hitrosti strani..

Kritična pot CSS pomeni, da se bo vaša stran začela nalagati brez vseh svojih slogov CSS. To pomeni, da bi lahko med nalaganjem izgledalo nekoliko nenavadno za nekaj trenutkov.

Temu se reče FOUC (bliskov nestisnjene vsebine). Če se želite temu izogniti, morate uporabiti tisto, kar imenujemo CSS kritične poti. To pomeni, da mora biti CSS za vsebino na vrhu strani nameščen neposredno v HTML, da se izognete FOUC-u, medtem ko se stran naloži..

Če želite ustvariti kritično pot CSS, lahko uporabite to orodje Generatorja kritične poti.

7. Zmanjšajte datoteke JavaScript odstranite prostor in komentarje, da zmanjšate velikost datotek JS.

8. Združite datoteke JavaScript združite manj datotek z informacijami JavaScripts na vašem spletnem mestu in tako zmanjšate zahteve HTTP. Ni priporočljivo, če vaše spletno mesto uporablja HTTP / 2.

Pomembno: To bi lahko pokvarilo stvari! Če na svojem spletnem mestu po aktiviranju te nastavitve opazite napake, jo znova izključite in vaše spletno mesto se bo vrnilo v normalno stanje.

9. Naložite odloženi JavaScript odstrani upodabljajoči JS na vašem spletnem mestu in lahko izboljša čas nalaganja. To je nekaj, kar Google PageSpeed ​​Insights upošteva pri hitrosti strani.

10. Varni način za JQuery zagotavlja podporo za vgrajene reference jQuery iz tem in vtičnikov z nalaganjem jQueryja na vrh dokumenta kot skript blokiranja upodabljanja.

Shranite in preizkusite, temeljito! Nastavitve izključite, če na svojem spletnem mestu opazite, da je bilo kaj zlomljeno.

Nastavitve WP Rocket Media

wp raketne nastavitve medija

1. Lene naloge slik pomeni, da se bodo slike naložile šele, ko bodo vstopile (ali bodo kmalu vstopile) v vidno polje, to pomeni, da se naložijo le, ko uporabnik pomakne stran po strani. Leno nalaganje zmanjša število zahtevkov HTTP, kar lahko izboljša čas nalaganja.

(Včasih onemogočim leno nalaganje slik samo zato, ker ko je omogočeno leno nalaganje, se sidrne povezave, ki kažejo na položaj pod leno naloženo sliko, pomaknejo na napačen položaj spletne strani)

2. Leni naložite okvirje in videoposnetke pomeni, da se bodo okvirji in videoposnetki naložili šele, ko bodo vstopili (ali bodo kmalu vstopili) v vidno polje, tj. naložijo se le, ko uporabnik pomakne stran po strani. Leno nalaganje zmanjša število zahtevkov HTTP, kar lahko izboljša čas nalaganja.

3. Zamenjajte YouTube iframe s sliko za predogled lahko znatno izboljša čas nalaganja, če imate na strani veliko videoposnetkov v YouTubu.

Lazyload lahko izklopite na posameznih straneh / objavah (to nastavitev najdete v stranski vrstici objave / strani)

4. Onemogoči Emoji bi morali biti onemogočeni, ker bi morali namesto nalaganja emojijev z WordPress.org uporabljati privzete emojije brskalnika obiskovalcev. Onemogočanje predpomnjenja emojija zmanjša število zahtev HTTP, kar lahko izboljša čas nalaganja.

6. WordPress vdela ga je treba onemogočiti, ker drugim preprečuje vstavljanje vsebine z vašega spletnega mesta, preprečuje pa vam tudi vstavljanje vsebine z drugih spletnih mest in odstranjevanje zahtevkov JavaScript, povezanih z WordPress Embeds.

Shranite in preizkusite, temeljito! Nastavitve izključite, če na svojem spletnem mestu opazite, da je bilo kaj zlomljeno.

Nastavitve prednastavitve raket WP

wp nastavitve prednastavitve raket

1. Prednaložitev zemljevida spletnega mesta uporablja vse URL-je v zemljevidu spletnega mesta XML za predhodno nalaganje, ko je potekla življenjska doba predpomnilnika in je izbrisan celoten predpomnilnik.

2. Zemljevid spletnega mesta Yoast SEO XML. WP Rocket bo samodejno zaznal zemljevide XML, ki jih ustvari vtičnik Yoast SEO. Lahko preverite možnost za prednastavitev.

3. Prednaloži bot aktivirati in uporabljati samo na dobro delujočih strežnikih. Ko je aktiviran, se samodejno sproži, ko dodate ali posodobite vsebino na svojem spletnem mestu. Preklopite na Manual, če to povzroča velike težave pri uporabi ali zmogljivosti CPU-ja.

Ko napišete ali posodobite novo objavo ali stran, WP Rocket samodejno počisti predpomnilnik za to določeno vsebino in katero koli drugo vsebino, povezano z njo. Bot za prednastavitev bo preiskal te URL-je, da bo takoj obnovil predpomnilnik.

4. Prednastavite zahteve DNS dovoljuje, da se ločljivost domenskega imena vzporedno s (namesto da bi bila serijska z) pridobivanjem dejanske vsebine strani.

Določite lahko zunanje gostitelje (npr. //Fonts.googleapis.com & //maxcdn.bootstrapcdn.com), ki se prednamesti, saj lahko prednalaganje DNS hitreje naloži zunanje datoteke, zlasti v mobilnih omrežjih.

Najpogostejši URL-ji za prednastavljanje so:

 • //maxcdn.bootstrapcdn.com
 • //platform.twitter.com
 • //s3.amazonaws.com
 • //ajax.googleapis.com
 • //cdnjs.cloudflare.com
 • //netdna.bootstrapcdn.com
 • //fonts.googleapis.com
 • //connect.facebook.net
 • //www.google-analytics.com
 • //www.googletagmanager.com
 • //maps.google.com

Shranite in preizkusite, temeljito! Nastavitve izključite, če na svojem spletnem mestu opazite, da je bilo kaj zlomljeno.

Nastavitve naprednih pravil za raketo WP

Nastavitve statičnih datotek raket WP

Te nastavitve so namenjene naprednemu upravljanju predpomnilnika, običajno za izključitev strani košarice in blagajne na spletnih mestih za e-trgovino.

1. Nikoli ne predpomni URL-jev omogoča določitev URL-jev strani ali objav, ki se ne smejo predpomniti.

2. Nikoli ne predpomnite piškotkov vam omogoča, da določite ID-je piškotkov, ki bi morali, ko je nastavljen v brskalniku obiskovalca, preprečiti predpomnjenje strani.

3. Nikoli ne predpomnite uporabniških agentov vam omogoča, da določite nize uporabniškega agenta, ki ne bi smeli videti predpomnjenih strani.

4. Vedno očistite URL-je vam omogoča, da določite URL-je, ki jih vedno želite očistiti iz predpomnilnika, kadar koli posodobite katero koli objavo ali stran.

5. Niz poizvedbe predpomnilnika omogoča določitev poizvedbenih nizov za predpomnjenje.

Shranite in preizkusite, temeljito! Nastavitve izključite, če na svojem spletnem mestu opazite, da je bilo kaj zlomljeno.

Nastavitve baze podatkov o raketah WP

Nastavitve baze podatkov o raketah WP

Ta razdelek vsebuje vrsto nastavitev za čiščenje in optimizacijo WordPress-a.

1. Počistite čiščenje izbriše revizije, samodejne osnutke in shranjene objave in strani. Izbrišite jih, razen če imate stare različice objav (ali izbrisanih objav).

2. Čiščenje komentarjev izbriše neželeno in pokradeno komentarje.

3. Čiščenje prehodnih snovi izbriše shranjene podatke, ki so všeč socialnim štetjem, vendar včasih, ko jim prehodi potečejo, ostanejo v bazi podatkov in jih je mogoče varno izbrisati.

4. Čiščenje baze podatkov optimizira tabele v vaši zbirki WordPress.

5. Samodejno čiščenje. Običajno počutim čiščenja na ad hoc osnovi, lahko pa tudi razporediš WP Rocket za samodejno čiščenje baze podatkov.

V idealnem primeru bi morali pred začetkom čiščenja varnostno kopirati bazo podatkov, ker ko je optimizacija baze izvedena, je ni mogoče razveljaviti..

Nastavitve CDN WP Rocket

Nastavitve CDN WP Rocket

Uporaba omrežja za dostavo vsebine (CDN) pomeni, da bodo vsi URL-ji statičnih datotek (CSS, JS, slike) prepisani v CNAME, ki jih posredujete.

1. Omogočite CDN. To omogočite, če uporabljate omrežje za pošiljanje vsebin. WP Rocket je združljiv z večino CDN-jev, kot so Amazon Cloudfront, MaxCDN, KeyCDN (ki ga uporabljam) in drugimi. Poiščite več o uporabi WP Rocket s CDN

2. CDN CNAME. Kopirajte CNAME (domeno), ki vam ga je dal ponudnik CDN, in ga vnesite v CDN CNAME. S tem bomo prepisali vse naslove URL-ja (statične datoteke).

3. Izključite datoteke omogoča določitev URL-jev datotek, ki se ne smejo prikazovati prek CDN-ja.

Shranite in preizkusite, temeljito! Nastavitve izključite, če na svojem spletnem mestu opazite, da je bilo kaj zlomljeno.

WP raketni dodatki (Cloudflare)

WP raketni dodatki (Cloudflare)

WP Rocket vam omogoča integracijo računa Cloudflare z njihovo funkcijo dodatka.

1. Global API Key. Ključ API najdete zgoraj desno v vašem računu Cloudflare. Preprosto pojdite na svoj profil in se pomaknite navzdol in videli boste svoj globalni ključ API. To morate preprosto kopirati in prilepiti v WP Rocket.

2. E-poštni račun. To je e-poštni naslov, ki ga uporabljate za svoj račun Cloudflare.

3. Domena. To je vaše ime domene, npr. websitehostingrating.com.

4. Razvojni način. Začasno aktivirajte razvojni način na svojem spletnem mestu. Ta nastavitev se samodejno izklopi po 3 urah. To je dobro, ko na spletnem mestu spreminjate veliko sprememb.

5. Optimalne nastavitve. Samodejno izboljša vašo Cloudflare konfiguracijo za hitrost, oceno zmogljivosti in združljivost. Ta možnost aktivira optimalne nastavitve Cloudflare.

6. Relativni protokol. Uporablja se samo s prilagodljivo funkcijo SSL Cloudflare. URL-ji statičnih datotek (CSS, JS, slike) bodo prepisani v uporabo // namesto http: // ali https: //.

Raketna orodja WP

Raketna orodja WP

1. Izvozi nastavitve omogoča izvoz vaših nastavitev WP Rocket za uporabo na drugo mesto.

2. Uvozi nastavitve omogoča uvoz vaših predhodno konfiguriranih nastavitev WP Rocket.

3. Odvračanje vam omogoča, da se vrnete na prejšnjo različico, če nova različica WP Rocket za vas povzroča kakršne koli težave.

Konfiguriranje WP rakete za HTTP / 2

HTTP / 2 je nadgradnja HTTP, ki traja že od leta 1999 za upravljanje komunikacije med spletnimi strežniki in brskalniki. HTTP / 2 utira pot do hitrejšega nalaganja strani z boljšim stiskanjem podatkov, multipleksiranjem zahtev in drugimi izboljšavami hitrosti.

Mnogi strežniki in brskalniki imajo podporo za HTTP / 2, večina spletnih gostiteljev, kot je SiteGround, pa zdaj podpira HTTP / 2. Ta HTTP / 2 kljukica vam pove, ali vaše spletno mesto lahko uporablja HTTP / 2.

Če vaše spletno mesto lahko uporablja HTTP / 2, je tukaj mogoče konfigurirati WP Rocket.

Povežite (združite) vse datoteke CSS in JS v čim manj datotek ni najboljša praksa za HTTP / 2 in WP Rocket priporoča, da ne aktivira povezave datotek v .

Konfiguriranje WP rakete za HTTP / 2

WP Rocket priporoča, da vas ta dva polja pustite brez nadzora. Za več informacij glejte ta članek o WP Rocket.

Kako uporabljati WP Rocket s KeyCDN

Nastavitev rakete WP s KeyCDN je precej preprosta. (FYI KeyCDN je omrežje za pošiljanje vsebin, ki ga uporabljam in priporočam)

Najprej ustvarite cono vlečenja v KeyCDN. Nato pojdite na in preverite možnost Omogoči omrežje za pošiljanje vsebine.

kako nastaviti wp raketo s keycdn

Zdaj posodobite ime gostitelja spletnega mesta z: «z URL-jem, ki ga dobite na nadzorni plošči KeyCDN (pod conami > URL območja za območje vlečenja, ki ste ga ustvarili. URL bo izgledal podobno kot: lorem-1c6b.kxcdn.com)

Druga možnost in priporočena možnost pa uporabite CNAME vašega izbranega URL-ja (na primer https://static.websitehostingrating.com)

Kateri spletni gostitelji delajo z WP Rocket?

WP Rocket je združljiv s skoraj vsemi spletnimi gostitelji. Vendar nekateri, še posebej upravljani gostitelji WordPressa, morda ne delujejo z WP Rocket. Če vaš ponudnik gostovanja ni naveden spodaj, to še ne pomeni, da ni združljiv z WP Rocket. Najboljši način, da ste 100% prepričani, je, da se obrnete na svojega spletnega gostitelja in vprašate.

 • Kinsta: Kinsta podpira samo WP Rocket različice 3.0 in novejše. Predpomnjenje strani WP Rocket se samodejno onemogoči, da se prepreči konflikt z vgrajenim predpomnilnikom Kinsta. Kinsta je uradni partner WP Rocket.
 • WP motor: WP Rocket je edini predpomnilni vtičnik, ki je dovoljen na WP Engine. WP Engine je uradni partner WP Rocket.
 • SiteGround: WP Rocket je združljiv s statičnim, dinamičnim in predpomnjenim predpomnjenjem SiteGround. SiteGround je uradni partner WP Rocket.
 • A2 gostovanje: WP Rocket je popolnoma združljiv z A2 gostovanjem. Vendar morate na svoje spletno mesto namestiti WordPress, preden lahko namestite vtičnik WP Rocket. A2 Hosting je uradni partner WP Rocket.
 • WebHostFace: WebHostFace podpira (in je uradni partner) WP Rocket.
 • Savvii: Savvii podpira (in je uradni partner) rakete WP.
 • FastComet: Ponuja posebej optimiziran paket za WordPress in WP Rocket. FastComet je uradni partner WP Rocket.
 • Načrti za WordPress, ki jih upravlja Bluehost: Načrti WordPress, ki jih upravlja Bluehost, konfiguracija laka prekine minifikacijo WP Rocket, zato morate bodisi izklopiti Bluehost-ov lak, bodisi izklopiti minifikacijo WP Rocket.
 • Gostovanje oblakov WordPress: Če uporabljate mešanje WP Rocket z oblakom Cloudways ‘, morate v nastavitvah aplikacije Cloudways ustvariti pravilo za izključitev laka..
 • Vztrajnik: Povezati se morate s podporo za vztrajnike in zahtevati, da aktivirajo WP Rocket.
 • Načrte WordPress, ki jih upravlja HostGator: WP raketa ni dovoljena v HostGator Upravljanem WordPress gostovanju.
 • Sinteza: W3 Total Cache je vnaprej nameščen na Synthesis, vendar ga je mogoče izbrisati in zamenjati z WP Rocket.
 • WebSavers.ca: WebSavers.ca je uradni partner WP Rocket.

Več o združljivem spletnem gostitelju z WP Rocketom preberite na https://docs.wp-rocket.me/article/670-hosting-compatibility.

Prenesite mojo konfiguracijsko datoteko WP Rocket

Zelo enostavno sem dodal isto konfiguracijo WP Rocket, ki jo uporabljam tukaj na svojem spletnem mestu. Preprosto prenesite to konfiguracijsko datoteko WP Rocket in jo nato uvozite v razdelek Orodja skrbnika WP Rocket.

brezplačno prenesete konfiguracijsko datoteko wp rakete

Kupite kopijo WP Rocket in nato pojdite in prenesite mojo konfiguracijsko datoteko WP Rocket in uvozite natančne nastavitve, ki jih priporočam in uporabljam na tem spletnem mestu..

3. Pomoč za rakete WP & Uradna dokumentacija

Če imate zaradi enega ali drugega razloga težave z WP Rocket, so na spletnem mestu WP Rocket na voljo številne koristne informacije. Ne pozabite, da z nakupom dobite tudi eno leto podpore.

pomoč pri raketah

Tukaj je seznam vadnic WP Rocket, ki so se mi zdeli najbolj koristni:

 • Uvod
 • Združljivost gostovanja
 • Kako preveriti, ali raketa WP predvaja vaše strani
 • SSL z WP raketo
 • WP raketa z CDN
 • WP raketa z Cloudflare
 • Odpravite 500 napake notranjega strežnika
 • Reševanje vprašanj z zmanjševanjem
 • Konfiguracija NGINX za raketo WP

Kakšne izkušnje imate z uporabo predpomnilnika WP Rocket za WordPress? Sem izpustil kakšne ključne podatke? Rada bi vse slišala v spodnjih komentarjih!

Če se vam zdi ta vadnica za nastavitev WP Rocket koristna, jo delite v družabnih omrežjih vedno cenjeno.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map