Kako instalirati i konfigurirati WP raketu (s preporučenim postavkama)

Nije li frustrirajuće kada kliknete na web mjesto, čekate i čekate ono što je eons, a zbog frustracije kliknete gumb za povratak. Istina je da je vrlo malo što nervira posjetitelje web stranice više od sporo učitavanje web stranice i tu je WP Raketa ulazi


Studija iz Forrester Consultinga navodi da „47% potrošača očekuje da se web stranica učita u dvije ili manje sekunde“.

Tužna stvar je što mnogi vlasnici web stranica ne shvaćaju da sporo učitavanje web stranica ne samo da frustrira ljude iz pakla, već može i negativno utjecati na vašu Google ocjenu i imati utjecaj na prihod u donjoj liniji!

Dobra stvar je da postoje načini za ubrzavanje vremena učitavanja web mjesta, pogotovo ako web mjesto pokreće WordPress. Jer ovdje ću vas provesti kako započeti WP Raketa (i da, to je dodatak koji koristim za ubrzavanje web stranice).

kako instalirati i konfigurirati wp raketu s preporučenim postavkama

Evo što ćete naučiti u ovom postu:

Što je WP Raketa?

WP Rocket je vrhunski WordPress dodatak za predmemoriranje koji je izuzetno učinkovit u ubrzavanju vremena učitavanja vaše web stranice.

WP čep za čekiranje raketa

Planovi i cijene WP raketa:

 • 49 USD godišnje – 1 godina podrške i ažuriranja za 1 web stranica.
 • 99 dolara godišnje – 1 godina podrške i ažuriranja za 3 web stranice.
 • 249 USD godišnje – 1 godina podrške i ažuriranja za neograničeno web mjesta.

Za razliku od većine drugih WordPress predmemoriranja za predmemoriranje, koje su poznate po tome što su prepune zbrkanih opcija i postavki. Saznajte više o WP raketi i saznajte koje su neke od najboljih besplatnih alternativa WP raketi.

1. Preuzmi & Ugradite WP raketu

Prvo, prijeđite na Web stranica WP Rocket i kupite WordPress dodatak.

Odaberite plan koji vam najbolje odgovara i dovršite potrebne korake za narudžbu.

Zatim ćete na vaš wp-rocket.me poslati e-poštu s podacima za prijavu. Idite i prijavite se, a u “moj račun” ćete pronaći vezu za preuzimanje. Preuzmite i spremite zip datoteku na svoje računalo.

preuzimanje wp rakete

Zatim se prijavite na svoje mjesto za WordPress i pređite na dodatke -> Dodaj novi -> Prenesite dodatak.

Jednostavno prenesite i instalirajte verziju ZIP datoteke za WP Rocket.

instalirati WP raketu

Na kraju idite i aktivirajte WP Rocket i dodatak je sada instaliran. Yay!

2. WP raketa najbolja & Preporučene postavke

Sada je vrijeme da konfigurirate WP Rocket prema preporučenim postavkama.

Prvo idite na Postavke -> WP Rocket, i bit ćete preusmjereni na stranicu postavki dodatka. Postoji 10 kartica ili odjeljaka za konfiguriranje i podešavanje postavki za:

 1. (zadana kartica)
 • Bonus:
 • Bonus:
 • Bonus:
 • Bonus:

Sada idemo kroz konfiguriranje preporučenih postavki za WP Rocket, za svaki od 10 odjeljaka.

WP Raketna ploča

wp nadzorna ploča rakete

Nadzorna ploča daje vam informacije o vašoj licenci i kada ona ističe. Možete se prijaviti i za biti Testiranje raketa (program beta testiranja) i Raketna analitika (dopusti WP Raketi da anonimno prikuplja podatke). Ovdje možete pronaći i veze za podršku i često postavljana pitanja o WP Rocket-u.

Na nadzornoj ploči možete Uklonite sve predmemorirane datoteke (preporučuje se nakon konfiguriranja postavki WP Rocket-a), Pokrenite prednalaženje predmemorije (stvara predmemoriju za vašu početnu stranicu i sve interne veze na početnoj stranici) i Pročišćavanje OPcache Sadržaj (čisti OPcahce koji sprječava probleme prilikom ažuriranja dodatka WP Rocket).

Podešenja WP predmemorije rakete

wp postavke predmemorije rakete

1. Omogućite keširanje za mobilne uređaje treba aktivirati jer omogućuje keširanje za mobilne uređaje i čini vašu web lokaciju prijateljskijom.

Također odaberite Odvojite datoteke predmemorije za mobilne uređaje. Budući da WP Rocket mobilni predmemoriranje djeluje najsigurnije s omogućenim obje mogućnosti. Kada ste u nedoumici, zadržite i jedno i drugo.

2. Omogućite keširanje za prijavljene korisnike WordPress-a, ovo se preporučuje samo ako imate web mjesto za članstvo ili slično kada se korisnici moraju prijaviti da bi vidjeli sadržaj.

3. Vijek trajanja predmemorije automatski se postavlja na 10 sati, a to znači da se datoteke spremljene u memoriju automatski uklanjaju nakon 10 sati prije ponovne izrade. Ako rijetko ažurirate web mjesto ili imate puno statičkog sadržaja, to možete povećati.

Spremite i testirajte, temeljito! Deaktivirajte postavke ako primijetite bilo što slomljeno na vašem web mjestu.

WP Rocket CSS & Postavke za optimizaciju datoteka JS

Postavke za WP Rocket CSS i JS optimizaciju datoteka

Kompliciranje datoteka smanjiti veličinu datoteke i može poboljšati vrijeme učitavanja. Minifikacija uklanja razmake i komentare iz statičkih datoteka, omogućava preglednicima i tražilicama da brže obrađuju HTML, CSS i JavaScript datoteke.

Kombiniranje datoteka objedinit će datoteke u manje grupe kako bi se osigurala kompatibilnost tema / dodataka i bolja izvedba. No, ne preporučuje se prisiljavanje pridruživanja u samo jednu datoteku jer preglednici brže preuzimaju do 6 manjih datoteka paralelno od 1-2 velike datoteke.

Kombiniranje CSS-a i JS-a u manji broj datoteka smatra se najboljom praksom HTTP / 1, a to nije nužno slučaj s HTTP / 2. Ako vaša web lokacija radi na HTTP / 2, evo što biste trebali uzeti u obzir kada .

1. Umanjite HTML datoteke uklonit će se bijeli prostor i komentari za smanjenje veličine web stranica na vašoj web lokaciji.

2. Kombinirajte datoteke Google fontova smanjit će se broj HTTP zahtjeva (posebno ako koristite više fontova).

3. Uklonite nizove upita od statičkih izvora može se poboljšati ocjena performansi na GT Metrixu. Ova postavka uklanja niz upita za verziju iz statičkih datoteka (npr. Style.css? Ver = 1.0) i umjesto toga ga kodira u naziv datoteke (npr. Style-1-0.css).

4. Umanjite CSS datoteke uklonit će se bijeli prostor i komentari za smanjenje veličine datoteka tablice stilova.

5. Kombinirajte CSS datoteke spaja sve vaše datoteke u samo jednu datoteku, što će smanjiti broj HTTP zahtjeva. Ne preporučuje se ako vaša web lokacija koristi HTTP / 2.

Važno: To bi moglo razbiti stvari! Ako primijetite bilo kakve pogreške na vašoj web stranici nakon aktiviranja ove postavke, samo je deaktivirajte ponovo i vaša će se web lokacija vratiti u normalu.

6. Optimizirajte CSS isporuku uklanja CSS koji blokira pojavu na vašoj web lokaciji radi bržeg opažanja učitavanja. To znači da će se vaša stranica početi učitavati bez CSS stilova. To je nešto što Google PageSpeed ​​Insights uzima u obzir prilikom ‘bodovanja’ brzine stranice.

Kritični put CSS znači da će se vaša stranica početi učitavati bez svih CSS stilova. To znači da bi moglo izgledati pomalo čudno nekoliko trenutaka tijekom utovara.

To se naziva FOUC (flash of unstiled content). Da biste to izbjegli, morate koristiti ono što se naziva CSS kritičnog puta. To znači da se CSS za sadržaj na vrhu stranice mora nalaziti izravno u HTML-u kako bi se izbjegao FOUC dok se stranica učitava.

Za generiranje CSS-a kritičnog puta možete koristiti ovaj alat kritičnog puta CSS Generator.

7. Umanjite JavaScript datoteke uklonite razmak i komentare da biste smanjili veličinu JS datoteka.

8. Kombinirajte JavaScript datoteke kombinirajte manje datoteka s podacima JavaScripta vaše web stranice, smanjujući HTTP zahtjeve. Ne preporučuje se ako vaša web lokacija koristi HTTP / 2.

Važno: To bi moglo razbiti stvari! Ako primijetite bilo kakve pogreške na vašoj web stranici nakon aktiviranja ove postavke, samo je deaktivirajte ponovo i vaša će se web lokacija vratiti u normalu.

9. Učitajte JavaScript odgođeno uklanja JS koji blokira prikazivanje na vašoj web lokaciji i može poboljšati vrijeme učitavanja. To je nešto što Google PageSpeed ​​Insights uzima u obzir pri brzini gledanja stranice.

10. Siguran način rada za JQuery osigurava podršku za umetnute jQuery reference iz tema i dodataka učitavanjem jQueryja na vrhu dokumenta kao skripta za renderiranje.

Spremite i testirajte, temeljito! Deaktivirajte postavke ako primijetite bilo što slomljeno na vašem web mjestu.

Postavke WP Rocket Media

wp raketne medijske postavke

1. Lažne slike učitavanja znači da će se slike učitavati samo dok uđu (ili uskoro uđu) u vidik, tj. učitavaju se samo kada korisnik skroli po stranici. Lažno učitavanje smanjuje broj HTTP zahtjeva što može poboljšati vrijeme učitavanja.

(Ponekad onemogućujem lijeno učitavanje slika, samo zato što kad je omogućeno lagano učitavanje, sidrene veze koje upućuju na položaj ispod lijene učitane slike pomiču se na pogrešan položaj web stranice)

2. Lijen učitavanje iframeova i videozapisa znači da će se iframes i videozapisi učitavati samo dok uđu (ili uskoro uđu) u vidik, tj. učitavaju se samo kada korisnik pomiče stranicu prema dolje. Lažno učitavanje smanjuje broj HTTP zahtjeva što može poboljšati vrijeme učitavanja.

3. Zamijenite YouTube iframe s pretpreglednom slikom mogu značajno poboljšati vaše vrijeme učitavanja ako na stranici imate puno YouTube videozapisa.

Lazyload se može isključiti na pojedinačnim stranicama / postovima (tu postavku možete pronaći u bočnoj traci posta / stranice)

4. Onemogućite Emoji treba biti onemogućeno jer bi se trebali koristiti zadani emojiji preglednika umjesto da učitavaju emojije s WordPress.org. Onemogućavanje predmemoriranja emojija smanjuje broj HTTP zahtjeva što može poboljšati vrijeme učitavanja.

6. Ugrađuje WordPress treba biti onemogućen jer sprječava druge da ugrađuju sadržaj s vaše web stranice, a također sprečava da ugrađujete sadržaj s drugih web mjesta i uklanja JavaScript zahtjeve povezane s WordPress ugrađivanjem.

Spremite i testirajte, temeljito! Deaktivirajte postavke ako primijetite bilo što slomljeno na vašem web mjestu.

WP Rocket Preload Settings

wp podešavanja raketa

1. Pregled unaprijed mapa web stranice koristi sve URL-ove na vašem XML sitemapu za prethodno učitavanje kada je istekao vijek trajanja predmemorije i čitava predmemorija je izbrisana.

2. Yoast SEO XML Sitemap. WP Rocket će automatski otkriti XML sitemapove koje generira Yoast SEO dodatak. Možete provjeriti mogućnost za prije učitavanje.

3. unaprijed učitati bot treba aktivirati i koristiti samo na dobro izvedenim poslužiteljima. Nakon aktiviranja aktivira se automatski nakon što dodate ili ažurirate sadržaj na svojoj web lokaciji. Promijenite na Manual ako to uzrokuje velike probleme sa upotrebom CPU-a ili performansama.

Kada pišete ili ažurirate novi post ili stranicu, WP Rocket automatski briše predmemoriju za određeni sadržaj i bilo koji drugi sadržaj koji je povezan s njim. Bot za učitavanje preuzet će ove URL-ove da bi se regenerirala predmemorija odmah.

4. Predizvršite DNS zahtjeve dopušta da se rezolucija naziva domene pojavljuje paralelno s (umjesto serijski sa) dohvaćanjem stvarnog sadržaja stranice.

Možete odrediti vanjske hostove (poput //fonts.googleapis.com) & //maxcdn.bootstrapcdn.com) koji će se unaprijed pripremiti jer DNS prefiziranje može ubrzati učitavanje vanjskih datoteka, posebno na mobilnim mrežama.

Najčešći URL-ovi za prethodno preuzimanje su:

 • //maxcdn.bootstrapcdn.com
 • //platform.twitter.com
 • //s3.amazonaws.com
 • //ajax.googleapis.com
 • //cdnjs.cloudflare.com
 • //netdna.bootstrapcdn.com
 • //fonts.googleapis.com
 • //connect.facebook.net
 • //www.google-analytics.com
 • //www.googletagmanager.com
 • //maps.google.com

Spremite i testirajte, temeljito! Deaktivirajte postavke ako primijetite bilo što slomljeno na vašem web mjestu.

Postavke naprednih pravila za WP Rocket

Postavke za statičke datoteke raketa WP

Ove su postavke za napredno upravljanje predmemorijom, obično za izuzeće stranica s košaricama i blagajnama na web lokacijama e-trgovine.

1. Nikad ne predmemoriraj URL-ove omogućuje vam određivanje URL-ova stranica ili postova koji se nikada ne smiju spremiti u predmemoriju.

2. Nikada ne keširajte kolačiće omogućuje vam da odredite ID-ove kolačića koji bi trebali biti spriječeni predmemoriranje stranice kada se postave u pregledniku posjetitelja..

3. Nikada ne keširajte korisničke agente omogućuje vam da odredite nizove korisničkih agenata koji nikada ne bi smjeli vidjeti predmemorirane stranice.

4. Uvijek očistite URL-ove omogućuje vam da odredite URL-ove koje uvijek želite očistiti iz predmemorije kad god ažurirate bilo koji post ili stranicu.

5. Cache nizovi upita omogućuje vam da odredite nizove upita za predmemoriranje.

Spremite i testirajte, temeljito! Deaktivirajte postavke ako primijetite bilo što slomljeno na vašem web mjestu.

Postavke baze podataka WP Rocket

Postavke baze podataka WP Rocket

U ovom se dijelu nalazi niz postavki za čišćenje i optimizaciju WordPress-a.

1. Objavite čišćenje briše revizije, automatske skice i unose u otpad i stranice. Izbrišite ih ako nemate stare verzije postova (ili izbrisanih postova).

2. Čišćenje komentara briše neželjenu poštu i trasirane komentare.

3. Prolazno čišćenje briše pohranjene podatke koji se vole računati s društvenim mrežama, ali ponekad kad im istekne vrijeme, oni ostaju u bazi podataka i mogu se sigurno izbrisati.

4. Čišćenje baze podataka optimizira tablice u vašoj WordPress bazi podataka.

5. Automatsko čišćenje. Obično čistim čišćenja na ad hoc osnovi, ali također možete zakazati WP Rocket da pokrene automatizirana čišćenja baze podataka.

U idealnom slučaju trebali biste napraviti sigurnosnu kopiju baze podataka prije nego što pokrenete čišćenje, jer nakon što se izvrši optimizacija baze podataka, ne postoji način da je poništite..

CD postavke za WP Rocket

CD postavke za WP Rocket

Korištenje mreže za dostavu sadržaja (CDN) znači da će svi URL-ovi statičkih datoteka (CSS, JS, slike) biti prepisani u CNAME (e) koje navedete.

1. Omogućite CDN. Omogućite ovo ako koristite mrežu za dostavu sadržaja. WP Rocket kompatibilan je s većinom CDN-a poput Amazon Cloudfront-a, MaxCDN-a, KeyCDN-a (koji koristim) i drugih. Saznajte više o tome kako koristiti WP Rocket s CDN-om

2. CDN CNAME. Kopirajte CNAME (domenu) koji vam je dao vaš CDN davatelj i unesite ga u CDN CNAME. Ovo će prepisati sve URL-ove za vašu imovinu (statičke datoteke).

3. Izuzmite datoteke omogućuje vam određivanje URL-ova (datoteka) datoteka koje se ne smiju posluživati ​​putem CDN-a.

Spremite i testirajte, temeljito! Deaktivirajte postavke ako primijetite bilo što slomljeno na vašem web mjestu.

WP raketni dodaci (Cloudflare)

WP raketni dodaci (Cloudflare)

WP Rocket omogućuje vam da integrirate svoj Cloudflare račun s njihovom dodatnom funkcijom.

1. Global API ključ. API ključ ćete pronaći u gornjem desnom kutu računa Cloudflare. Jednostavno idite na svoj profil i pomaknite se prema dolje i vidjet ćete svoj globalni API ključ. To jednostavno morate kopirati i zalijepiti u WP Rocket.

2. E-adresa s računa. Ovo je adresa e-pošte koju koristite za svoj Cloudflare račun.

3. Domena. Ovo je vaše ime domene, npr. websitehostingrating.com.

4. Način razvoja. Privremeno aktivirajte način razvoja na vašoj web stranici. Ova će se postavka automatski isključiti nakon 3 sata. To je dobro kada vršite puno promjena na svojoj web lokaciji.

5. Optimalne postavke. Automatski poboljšava svoju Cloudflare konfiguraciju za brzinu, ocjenu performansi i kompatibilnost. Ova opcija aktivira optimalne postavke Cloudflare-a.

6. Relativni protokol. Koristi se samo s Cloudflareovom fleksibilnom SSL značajkom. URL-ovi statičkih datoteka (CSS, JS, slike) prepisat će se za upotrebu // umjesto http: // ili https: //.

WP raketni alati

WP raketni alati

1. Izvoz postavki omogućuje vam da izvozite svoje postavke WP Rocket-a za upotrebu na drugo mjesto.

2. Uvezi postavke omogućuje vam da uvezete svoje prethodno konfigurirane postavke WP Rocket.

3. Povratak omogućuje vam da se vratite na prethodnu verziju ako nova verzija WP rakete uzrokuje probleme.

Konfiguriranje WP rakete za HTTP / 2

HTTP / 2 nadogradnja je HTTP-a koji postoji od 1999. godine za upravljanje komunikacijom između web poslužitelja i preglednika. HTTP / 2 utire put za brže učitavanje stranica boljom kompresijom podataka, multipleksiranjem zahtjeva i drugim poboljšanjima brzine..

Mnogi poslužitelji i preglednici imaju podršku za HTTP / 2, a većina web hostinga, poput SiteGround, sada podržava HTTP / 2. Ova HTTP / 2 suznica vam pokazuje je li vaša web lokacija sposobna koristiti HTTP / 2.

Ako vaša web lokacija može koristiti HTTP / 2, evo kako možete konfigurirati WP Rocket za to.

Spajanje (kombiniranje) svih CSS i JS datoteka u što je moguće manje datoteka nije najbolja praksa za HTTP / 2 i WP Raketa vam preporučuje da ne aktivirati pridruživanje datoteka u .

Konfiguriranje WP rakete za HTTP / 2

WP Raketa preporučuje da ove dvije kutije ostavite bez nadzora. Za više informacija pogledajte ovaj članak o WP Raketi.

Kako se koristi WP raketa s KeyCDN

Postavljanje WP rakete s KeyCDN-om prilično je jednostavno. (FYI KeyCDN je mreža za dostavu sadržaja koju koristim i preporučujem)

Prvo stvorite zonu povlačenja u KeyCDN. Zatim idite na i provjerite opciju Omogući mrežu za dostavu sadržaja.

kako postaviti wp raketu s keycdn

Ažurirajte naziv glavnog računala na web mjestu sa: “s URL-om koji ste dobili na nadzornoj ploči KeyCDN (pod zonama > URL zone za vučnu zonu koju ste stvorili. URL će izgledati slično kao: lorem-1c6b.kxcdn.com)

Alternativno, i preporučena opcija, koristite CNAME odabranog URL-a (na primjer https://static.websitehostingrating.com)

Koji domaćini rade s WP Rocketom?

WP Rocket kompatibilan je s gotovo svim web domaćinima. Međutim neki, posebno upravljani WordPress domaćini, možda neće raditi sa WP Rocketom. Ako vaš pružatelj usluga hostinga nije naveden ovdje u nastavku, to ne znači da nije kompatibilan s WP Rocketom. Najbolji način da budete 100% sigurni je kontaktirati svog web domaćina i pitati.

 • Kinsta: Kinsta podržava samo WP Rocket verzije 3.0 i novije. Predmemoriranje stranice WP Rocket-a automatski se onemogućuje da se spriječi sukob s ugrađenim predmemoriranjem Kinsta. Kinsta je službeni partner WP Rocket-a.
 • WP motor: WP Rocket je jedini dodatak za predmemoriranje koji je dozvoljen na WP Engineu. WP Engine je službeni partner WP Rocket-a.
 • SiteGround: WP Rocket kompatibilan je sa statičkim, dinamičnim i memoriranim predmemoriranjem SiteGround-a. SiteGround je službeni partner WP Rocket-a.
 • A2 hosting: WP Raketa je u potpunosti kompatibilna s A2 hostingom. Ali morate instalirati WordPress na svoju web lokaciju prije nego što možete instalirati WP Rocket dodatak. A2 Hosting je službeni partner WP Rocket-a.
 • WebHostFace: WebHostFace podržava (i službeni je partner) WP Rocket.
 • Savvii: Savvii podržava (i službeni je partner) WP Rakete.
 • FastComet: Nudi posebno optimizirani paket za WordPress i WP Rocket. FastComet je službeni partner WP Rocket-a.
 • Planovi WordPress-a kojima upravlja Bluehost: Planovi WordPressa kojima upravlja Bluehost upravljačkim konfiguracijama prekidaju minifikaciju WP Rocketta, tako da morate isključiti Bluehost-ov lak ili isključiti minifikaciju WP Rocket-a.
 • Cloudways WordPress hosting: Kada koristite minifikaciju WP Rocket-a s Cloudways-om ‘Varnish, morate kreirati pravilo isključenja za Varnish u postavkama aplikacije Cloudways..
 • Zamašnjak: Morate kontaktirati službu za kontrolu leta i zatražiti da aktivira WP raketu.
 • WordPress planovi upravljaju HostGator-om: WP raketa nije dopuštena na HostGator Upravljanom WordPress hostingu.
 • Sinteza: W3 Total Cache dolazi unaprijed instaliran na Synthesis, ali može se izbrisati i zamijeniti WP Rocketom.
 • WebSavers.ca: WebSavers.ca je službeni partner WP Rocket-a.

Pročitajte više o kompatibilnom web domaćinu s WP Rocketom na https://docs.wp-rocket.me/article/670-hosting-compatibility.

Preuzmi moju konfiguracijsku datoteku WP Rocket

Uputio sam vrlo lako dodavanje iste konfiguracije WP Rakete koju i ovdje koristim na svojoj web lokaciji. Jednostavno preuzmite ovu konfiguracijsku datoteku WP Rocket, a zatim je uvezite u odjeljak Alati administratora WP Rocket.

besplatno preuzimanje wp konfiguracijske datoteke

Kupite kopiju WP Rocket-a, a zatim idite i preuzmite moju konfiguracijsku datoteku WP Rocket i uvezite točne postavke koje preporučujem i koristim na ovoj web stranici..

3. WP Raketna pomoć & Službena dokumentacija

Ako iz nekog ili drugog razloga naiđete na probleme sa WP Rocketom, na web stranici WP Rocket ima mnoštvo korisnih informacija. Ne zaboravite da ste dobili i godinu dana podrške uz kupnju.

wp raketna pomoć

Evo popisa WP Rocket tutorijala za koje sam smatrao da su najkorisniji:

 • Početak rada
 • Kompatibilnost s hostovima
 • Kako provjeriti može li WP raketa prikriti vaše stranice
 • SSL sa WP raketom
 • WP raketa sa CDN-om
 • WP raketa s Cloudflare-om
 • Riješite 500 pogrešaka unutarnjeg poslužitelja
 • Rješavanje problema minifikacijom
 • NGINX konfiguracija za WP rakete

Kakvo je vaše iskustvo s korištenjem WP Rocket predmemorije za predmemoriranje za WordPress? Jesam li izostavio neke bitne podatke? Volio bih čuti sve o tome u komentarima ispod!

Ako smatrate da je ovaj vodič za postavljanje WP Rocket-a korisan, dijeljenje istih na društvenim mrežama uvijek se cijeni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map