Как да инсталирате и конфигурирате WP ракета (с препоръчителни настройки)

Не е ли разочароващо, когато кликнете върху уебсайт, чакате и чакате това, което се чувства като еони, и щракнете върху бутона за връщане от безсилие. Истината е, че има много малко, което дразни посетителите на сайта повече от бавно зареждане на уебсайта и ето къде WP ракета влиза


Проучване на Forrester Consulting посочва, че „47% от потребителите очакват уеб страница да се зареди за две секунди или по-малко“.

Тъжното е, че много собственици на уебсайтове не успяват да разберат, че бавното зареждане на уебсайт не само осуетява адските хора, но може да повлияе отрицателно на класацията ви в Google и да окаже влияние върху приходите от долния ред!

Хубаво е, че има начини да ускорите времето за зареждане на уебсайта, особено ако уебсайтът се захранва от WordPress. Защото тук ще ви преведа как да започнете WP ракета (и да, това е плъгин, който използвам, за да ускоря уебсайта си).

как да инсталирате и конфигурирате wp ракета с препоръчителни настройки

Ето какво ще научите в тази публикация:

Какво е WP Rocket?

WP Rocket е първокласна приставка за кеширане на WordPress, която е изключително ефективна при ускоряване на времето за зареждане на вашия уебсайт.

WP ракета за кеширане на ракети

WP Rocket планове и цени:

 • $ 49 / година – 1 година поддръжка и актуализации за 1 уебсайт.
 • 99 долара / година – 1 година поддръжка и актуализации за 3 уебсайта.
 • $ 249 / година – 1 година поддръжка и актуализации за неограничен брой сайтове.

За разлика от повечето други WordPress кеширащи приставки, които са известни с това, че са пълни с объркващи опции и настройки. Научете повече за WP Rocket и разберете какви са най-добрите безплатни алтернативи на WP Rocket.

1. Изтеглете & Инсталирайте WP ракета

Първо се насочете към Уебсайт на WP Rocket и закупете приставката за WordPress.

Изберете плана, който работи най-добре за вас и изпълнете необходимите стъпки, за да направите поръчката си.

След това ще бъде изпратен имейл с информация за вход в акаунта ви на wp-rocket.me. Отидете и влезте и в „моя акаунт“ ще намерите линка за изтегляне. Изтеглете и запишете ZIP файла на вашия компютър.

изтегляне на WP ракета

След това влезте в своя WordPress сайт и преминете към Plugins -> Добави нов -> Качване на приставката.

Просто качете и инсталирайте zip файла версията на WP Rocket.

инсталирайте wp ракета

Накрая отидете и активирайте WP Rocket и плъгинът вече е инсталиран. Уау!

2. WP Rocket Best & Препоръчителни настройки

Сега е време да конфигурирате WP Rocket според препоръчаните настройки.

Първо отидете на Настройки -> WP Rocket и ще бъдете отведени на страницата с настройки на приставката. Има 10 раздела или секции, които трябва да конфигурирате и настройвате настройките за:

 1. (раздел по подразбиране)
 • Бонус:
 • Бонус:
 • Бонус:
 • Бонус:

Сега нека преминем през конфигурирането на препоръчителните настройки за WP Rocket, за всяка от 10-те секции.

WP Ракетно табло

wp ракетно табло

Таблото за управление ви дава информация за вашия лиценз и кога изтича. Можете също да се включите да бъдете Ракетен тестер (програма за бета тестване) и Rocket Analytics (позволете на WP Rocket да събира данни анонимно). Тук можете също да намерите връзки към поддръжка и често задавани въпроси за WP Rocket.

В таблото за управление можете Премахване на всички кеширани файлове (препоръчително да се направи, когато сте направили конфигурирането на настройките на WP Rocket), Започнете предварително зареждане с кеш (генерира кеш за вашата начална страница и всички вътрешни връзки на началната страница) и Пречистване OPcache Съдържание (изчиства OPcahce, което предотвратява проблеми при актуализиране на WP Rocket плъгин).

Настройки на WP Rocket Cache

wp настройки за кеш на ракета

1. Активирайте кеширането за мобилни устройства трябва да се активира, тъй като позволява кеширане за мобилни устройства и прави уебсайта ви по-лесен за мобилни устройства.

Изберете също Отделни файлове за кеш за мобилни устройства. Тъй като мобилното кеширане на WP Rocket работи най-безопасно с активирани и двете опции. Когато се съмнявате, дръжте и двете.

2. Активиране на кеширане за влезли в WordPress потребители, това се препоръчва да се активира само когато имате сайт за членство или подобно, когато потребителите трябва да влязат, за да видят съдържание.

3. Продължителност на кеша автоматично се задава на 10 часа и това означава, че кешираните файлове се премахват автоматично след 10 часа, преди да бъдат създадени отново. Ако рядко актуализирате сайта си или имате много статично съдържание, можете да го увеличите.

Запазете и тествайте, старателно! Деактивирайте настройките, ако забележите нещо счупено на вашия уебсайт.

WP Rocket CSS & Настройки за оптимизация на файлове JS

Настройки за оптимизация на файлове за WP Rocket CSS и JS

Минимизиране на файлове намаляване на размера на файловете и може да подобри времето за зареждане. Минимизацията премахва интервали и коментари от статични файлове, дава възможност на браузърите и търсачките да обработват по-бързо HTML, CSS и JavaScript файлове.

Комбиниране на файлове ще обединява файлове в по-малки групи, за да гарантира съвместимост на теми / плъгини и по-добра производителност. Въпреки това принуждаването на конкатенация в само 1 един файл не се препоръчва, защото браузърите по-бързо изтеглят до 6 по-малки файла паралелно от 1-2 големи файла.

Комбинирането на CSS и JS в по-малко файлове се счита за най-добра практика при HTTP / 1, което не е задължително при HTTP / 2. Ако вашият сайт работи на HTTP / 2, ето нещата, които трябва да имате предвид кога .

1. Смесете HTML файловете ще премахне бялото пространство и коментарите, за да намали размера на уеб страниците на вашия сайт.

2. Комбинирайте файлове на Google Fonts ще намали броя на HTTP заявките (особено ако използвате множество шрифтове).

3. Премахнете низовете на заявката от статичните ресурси могат да подобрят степента на работа на GT Metrix. Тази настройка премахва низ за заявка за версия от статични файлове (например style.css? Ver = 1.0) и вместо това я кодира в името на файла (например style-1-0.css).

4. Смесете CSS файловете ще премахне бялото пространство и коментарите, за да намали размерите на файловете за стилове.

5. Комбинирайте CSS файлове обединява всички ваши файлове само в един файл, което ще намали броя на HTTP заявките. Не се препоръчва, ако вашият сайт използва HTTP / 2.

Важно: Това може да развали нещата! Ако забележите грешки на уебсайта си, след като сте активирали тази настройка, просто я деактивирайте отново и сайтът ви ще се върне в нормално състояние.

6. Оптимизирайте доставката на CSS елиминира блокиращия визуализация CSS на вашия уебсайт за по-бързо възприемане на времето за зареждане. Това означава, че вашата страница ще започне да се зарежда без CSS стилове и това е нещо, което Google PageSpeed ​​Insights взема предвид, когато „отбелязва“ скоростта на страницата.

CSS с критичен път означава, че страницата ви ще започне да се зарежда без всичките си CSS стилове. Това означава, че може да изглежда малко странно за няколко мига, докато се зарежда.

Това се нарича FOUC (проблясък на нестилирано съдържание). За да избегнете това, трябва да използвате това, което се нарича Critical Path CSS. Това означава, че CSS за съдържанието в горната част на страницата ви трябва да бъде поставен директно в HTML, за да се избегне FOUC, докато страницата се зарежда.

За да генерирате CSS на критичния път, можете да използвате този инструмент за генератор на критичен път CSS.

7. Минимизирайте JavaScript файловете премахнете бялото пространство и коментарите, за да намалите размера на JS файловете.

8. Комбинирайте JavaScript файлове комбинирайте по-малко файлове с информация за JavaScripts на вашия сайт, намалявайки HTTP заявките. Не се препоръчва, ако вашият сайт използва HTTP / 2.

Важно: Това може да развали нещата! Ако забележите грешки на уебсайта си, след като сте активирали тази настройка, просто я деактивирайте отново и сайтът ви ще се върне в нормално състояние.

9. Заредете JavaScript отложено елиминира блокирането на визуализация JS на вашия сайт и може да подобри времето за зареждане. Това е нещо, което Google PageSpeed ​​Insights взема предвид, когато „отбелязва“ скоростта на страницата.

10. Безопасен режим за JQuery осигурява поддръжка за вградени препратки към jQuery от теми и плъгини, като зареди jQuery в горната част на документа като скрипт за блокиране на визуализация.

Запазете и тествайте, старателно! Деактивирайте настройките, ако забележите нещо счупено на вашия уебсайт.

WP Rocket Media Settings

wp ракетни медийни настройки

1. Мързеливи изображения за зареждане означава, че изображенията ще се зареждат само докато влязат (или предстои да влязат) в прозореца, т.е. се зареждат само когато потребителят превърта надолу страницата. Мързеливо зареждане намалява броя на HTTP заявките, което може да подобри времето за зареждане.

(Понякога деактивирам мързеливо зареждане на изображения, само защото когато е активирано мързеливо зареждане, котвените връзки, сочещи към позиция под мързеливо заредено изображение, превъртат към грешна позиция на уеб страницата)

2. Мързеливо зареждане на рамки и видеоклипове означава, че iframes и видеоклипове ще се зареждат само докато влязат (или са на път да влязат) в прозореца, т.е. се зареждат само когато потребителят превърта надолу страницата. Мързеливо зареждане намалява броя на HTTP заявките, което може да подобри времето за зареждане.

3. Заменете YouTube iframe с изображение за преглед може значително да подобри времето за зареждане, ако имате много видеоклипове в YouTube на страница.

Lazyload може да бъде изключен на отделни страници / публикации (намирате тази настройка в страничната лента за публикация / страница)

4. Деактивирайте Emoji трябва да бъде деактивирано, тъй като емотиковите емоджи по подразбиране на браузъра на посетителите трябва да се използват вместо да се зареждат емоджи от WordPress.org. Деактивирането на кеширането на емоджи намалява броя на HTTP заявките, което може да подобри времето за зареждане.

6. WordPress вгражда трябва да бъде деактивиран, защото не позволява на другите да вграждат съдържание от вашия сайт, а също така ви предпазва от вграждане на съдържание от други сайтове и премахва JavaScript заявки, свързани с вграждане на WordPress.

Запазете и тествайте, старателно! Деактивирайте настройките, ако забележите нещо счупено на вашия уебсайт.

WP Rocket Preload Settings

wp настройки за предварително зареждане на ракетата

1. Предварително зареждане на карта на сайта използва всички URL адреси във вашата карта на XML за предварително зареждане, когато срокът на кеша е изтекъл и целият кеш е изчистен.

2. Карта на сайта Yoast SEO XML. WP Rocket автоматично ще открие XML карти на сайта, генерирани от приставката Yoast SEO. Можете да проверите опцията за предварително зареждане.

3. Предварително зареждане на бот трябва да се активира и използва само на добре работещи сървъри. След като се активира, тя се задейства автоматично, след като добавите или актуализирате съдържание на уебсайта си. Променете на Ръководство, ако това води до големи проблеми с използването на процесора или производителността.

Когато пишете или актуализирате нова публикация или страница, WP Rocket автоматично изчиства кеша за това конкретно съдържание и всяко друго съдържание, свързано с него. Ботът за предварително зареждане ще обходи тези URL адреси, за да възстанови кеша веднага.

4. Предварително изтегляне на DNS заявки позволява разрешаването на имена на домейни да се осъществява паралелно с (вместо сериен с) извличането на действителното съдържание на страницата.

Можете да посочите външни хостове (като //fonts.googleapis.com) & //maxcdn.bootstrapcdn.com) да бъде предварително изтеглено, тъй като предварителното изтегляне на DNS може да накара външните файлове да се зареждат по-бързо, особено в мобилните мрежи.

Най-често срещаните URL адреси за предварително изтегляне са:

 • //maxcdn.bootstrapcdn.com
 • //platform.twitter.com
 • //s3.amazonaws.com
 • //ajax.googleapis.com
 • //cdnjs.cloudflare.com
 • //netdna.bootstrapcdn.com
 • //fonts.googleapis.com
 • //connect.facebook.net
 • //www.google-analytics.com
 • //www.googletagmanager.com
 • //maps.google.com

Запазете и тествайте, старателно! Деактивирайте настройките, ако забележите нещо счупено на вашия уебсайт.

Настройки за разширени правила на WP Rocket

Настройки за статични файлове на WP Rocket

Тези настройки са за разширено управление на кеша, обикновено за изключване на страници с колички и каси в сайтовете за електронна търговия.

1. Никога не кеширайте URL адрес (и) ви позволява да посочвате URL адреси на страници или публикации, които никога не трябва да се кешират.

2. Никога не кеширайте бисквитките ви позволява да посочите идентификационните номера на „бисквитките“, които, когато са зададени в браузъра на посетителя, трябва да предотвратяват кеширане на страница.

3. Никога не кеширайте потребителски агенти ви позволява да посочите низове на потребителски агент, които никога не трябва да виждат кеширани страници.

4. Винаги чист URL адрес (и) ви позволява да посочвате URL адреси, които винаги искате да се изчистват от кеш паметта, когато актуализирате някоя публикация или страница.

5. Низове за кеширане на заявки ви позволява да зададете низове за заявка за кеширане.

Запазете и тествайте, старателно! Деактивирайте настройките, ако забележите нещо счупено на вашия уебсайт.

Настройки на базата данни на WP Rocket

Настройки на базата данни на WP Rocket

Този раздел се предлага с набор от настройки за почистване и оптимизиране на WordPress.

1. След почистване изтрива ревизии, автоматични чернови и изхвърлени публикации и страници. Изтрийте ги, освен ако нямате стари версии на публикации (или изтрити публикации).

2. Почистване на коментари изтрива спам и разрушени коментари.

3. Пречистване на преходните процеси изтрива съхранените данни, които харесват социалното число, но понякога, когато преходните срокове изтекат, те остават в базата данни и могат да бъдат изтрити безопасно.

4. Почистване на базата данни оптимизира таблиците във вашата база данни на WordPress.

5. Автоматично почистване. Обикновено правя почиствания на ad hoc основа, но можете също да планирате WP Rocket да изпълнява автоматични изчиствания на вашата база данни.

В идеалния случай трябва да направите резервно копие на вашата база данни, преди да стартирате почистване, защото след като бъде извършена оптимизацията на базата данни, няма начин да я отмените..

WP Rocket CDN Настройки

WP Rocket CDN Настройки

Използването на мрежа за доставяне на съдържание (CDN) означава, че всички URL адреси на статични файлове (CSS, JS, изображения) ще бъдат пренаписани в предоставените от вас CNAME (и).

1. Активирайте CDN. Активирайте това, ако използвате мрежа за доставяне на съдържание. WP Rocket е съвместима с повечето CDN като Amazon Cloudfront, MaxCDN, KeyCDN (които използвам) и други. Научете повече за това как да използвате WP Rocket с CDN

2. CDN CNAME (и). Копирайте CNAME (домейн), даден ви от вашия доставчик на CDN и го въведете в CDN CNAME. Това ще пренапише всички URL адреси за активите ви (статични файлове).

3. Изключете файловете ви позволява да посочите URL адрес (и) на файлове, които не трябва да се обслужват чрез CDN.

Запазете и тествайте, старателно! Деактивирайте настройките, ако забележите нещо счупено на вашия уебсайт.

WP ракетни добавки (Cloudflare)

WP ракетни добавки (Cloudflare)

WP Rocket ви позволява да интегрирате вашия Cloudflare акаунт с тяхната функция за добавяне.

1. Глобален API ключ. Ще намерите ключа на API горе вдясно в профила си в Cloudflare. Просто отидете на вашия профил и превъртете надолу и ще видите вашия глобален API ключ. Просто трябва да копирате и поставите това в WP Rocket.

2. Email имейл. Това е имейл адресът, който използвате за вашия акаунт в Cloudflare.

3. Домен. Това е името на вашия домейн, напр. websitehostingrating.com.

4. Режим на развитие. Временно активирайте режима на разработка на вашия уебсайт. Тази настройка ще се изключи автоматично след 3 часа. Това е добре, когато правите много промени в сайта си.

5. Оптимални настройки. Автоматично подобрява конфигурацията на Cloudflare за бързина, степен на изпълнение и съвместимост. Тази опция активира оптималните настройки на Cloudflare.

6. Относителен протокол. Трябва да се използва само с гъвкавата SSL функция на Cloudflare. URL адреси на статични файлове (CSS, JS, изображения) ще бъдат пренаписани, за да се използват // вместо http: // или https: //.

WP ракетни инструменти

WP ракетни инструменти

1. Експортиране на настройки ви позволява да експортирате вашите настройки на WP Rocket, които да използвате на друг сайт.

2. Импортиране на настройки ви позволява да импортирате предварително конфигурираните настройки на WP Rocket.

3. Отстъпление ви позволява да се върнете обратно към предишна версия, ако нова версия на WP Rocket причини някакви проблеми за вас.

Конфигуриране на WP ракета за HTTP / 2

HTTP / 2 е надстройка на HTTP, която съществува от 1999 г. за управление на комуникацията между уеб сървъри и браузъри. HTTP / 2 проправя пътя за по-бързо зареждане на страници чрез по-добро компресиране на данни, мултиплексиране на заявки и други подобрения на скоростта.

Много сървъри и браузъри имат поддръжка за HTTP / 2, а повечето уеб хостове, като SiteGround, вече поддържат HTTP / 2. Тази HTTP / 2 проверка ви казва дали вашият сайт може да използва HTTP / 2.

Ако вашият сайт може да използва HTTP / 2, ето как можете да конфигурирате WP Rocket за него.

Свързване (комбиниране) на всички CSS и JS файлове в възможно най-малко файлове не е най-добрата практика за HTTP / 2 и WP Rocket ви препоръчва да не активира конкатенация на файлове в .

Конфигуриране на WP ракета за HTTP / 2

WP Rocket препоръчва да оставете тези две полета непроверени. За повече информация вижте тази статия за WP Rocket.

Как да използвате WP ракета с KeyCDN

Настройката на WP Rocket с KeyCDN е доста проста. (FYI KeyCDN е мрежата за доставка на съдържание, която използвам и препоръчвам)

Първо създайте издърпваща зона в KeyCDN. След това отидете на и проверете опцията Активиране на мрежата за доставка на съдържание.

как да настроите wp ракета с keycdn

Сега обновете името на хоста на сайта с: “с URL адреса, който получавате от таблото за управление на KeyCDN (под Зони > URL адрес на зона за създадената от вас зона за изтегляне. URL адресът ще изглежда подобно на нещо като: lorem-1c6b.kxcdn.com)

Като алтернатива и препоръчаната опция използвайте CNAME на вашия избран URL адрес (например https://static.websitehostingrating.com)

Кои уеб хостове работят с WP Rocket?

WP Rocket е съвместима с почти всички уеб хостове. Въпреки това някои, особено управлявани хостове на WordPress, може да не работят с WP Rocket. Ако вашият доставчик на хостинг услуги не е посочен тук по-долу, това не означава, че не е съвместим с WP Rocket. Най-добрият начин да сте 100% сигурни е да се свържете с вашия уеб хост и да попитате.

 • Kinsta: Kinsta поддържа само WP Rocket версия 3.0 и по-нова версия. Кеширането на страници на WP Rocket автоматично се деактивира, за да се предотврати конфликт с вграденото кеширане на Kinsta. Kinsta е официален партньор на WP Rocket.
 • WP двигател: WP Rocket е единственият плъгин за кеширане, който е позволен на WP Engine. WP Engine е официален партньор на WP Rocket.
 • SiteGround: WP Rocket е съвместима със статичното, динамичното и кеширано кеширане на SiteGround. SiteGround е официален партньор на WP Rocket.
 • A2 хостинг: WP Rocket е напълно съвместима с A2 хостинг. Но трябва да инсталирате WordPress на вашия сайт, преди да можете да инсталирате приставката за WP Rocket. A2 хостинг е официален партньор на WP Rocket.
 • WebHostFace: WebHostFace поддържа (и е официален партньор на) WP Rocket.
 • Savvii: Savvii поддържа (и е официален партньор на) WP Rocket.
 • FastComet: Предлага специално оптимизиран пакет за WordPress и WP Rocket. FastComet е официален партньор на WP Rocket.
 • Планове за WordPress, управлявани от Bluehost: Bluehost управлявани WordPress планове Конфигурацията на лак нарушава минификацията на WP Rocket, така че трябва или да изключите лака на Bluehost, или да изключите миксификацията на WP Rocket.
 • Cloudways WordPress хостинг: Когато използвате миксификацията на WP Rocket с лак на Cloudways, трябва да създадете правило за изключване на лака в настройките на приложението на Cloudways.
 • маховик: Трябва да се свържете с поддръжката на маховика и да ги помолите да активират WP ракета.
 • Планове за управление на WordPress с HostGator: WP Rocket не е позволен на хостинг управляваният WordPress хостинг.
 • синтез: W3 Total Cache идва предварително инсталиран на Synthesis, но може да бъде изтрит и заменен с WP Rocket.
 • WebSavers.ca: WebSavers.ca е официален партньор на WP Rocket.

Прочетете повече за съвместим уеб хост с WP Rocket на https://docs.wp-rocket.me/article/670-hosting-compatibility.

Изтеглете моя конфигурационен файл WP Rocket

Много лесно направих добавянето на същата конфигурация на WP Rocket, която използвам тук на моя сайт. Просто изтеглете този конфигурационен файл на WP Rocket и след това го импортирайте в секцията Инструменти на администратора на WP Rocket.

безплатно изтегляне конфигурационен файл за ракета wp

Купете копие на WP Rocket и след това отидете и изтеглете моя конфигурационен файл на WP Rocket и импортирайте точните настройки, които препоръчвам и използвам на този сайт.

3. WP Rocket Help & Официална документация

Ако по една или друга причина имате проблеми с WP Rocket, на уебсайта на WP Rocket има много полезна информация. Не забравяйте, че получавате и 1 година поддръжка с покупката си.

WP ракетна помощ

Ето списък с ръководства за WP Rocket, които намерих за най-полезни:

 • Приготвяме се да започнем
 • Съвместимост с хостинг
 • Как да проверите дали WP ракета кешира вашите страници
 • SSL с WP ракета
 • WP ракета с CDN
 • WP ракета с Cloudflare
 • Решете 500 вътрешна грешка в сървъра
 • Решаване на проблеми с минимизиране
 • NGINX конфигурация за WP ракета

Какъв е вашият опит с използването на приставката за кеширане на WP Rocket за WordPress? Изпуснах ли важна информация? Бих се радвал да чуя всичко за това в коментарите по-долу!

Ако смятате, че този урок за настройка на WP Rocket е полезен, споделянето му в социалните мрежи винаги се оценява.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map