Hvordan vite om et gratis WordPress-plugin er verdt å bruke

Å starte et WordPress-nettsted er ikke iboende vanskelig. Imidlertid handler det mye om WordPress som mange eiere av nettsteder ikke vil forstå før de har brukt det i noen tid.


I det minste fungerte det i alle fall for meg.

Når du planlegger å bygge et nettsted på verdens mest populære, fleksible og brukervennlige content management system (CMS), må du starte med en idé. Derfra kommer ting som:

 • Domenenavn. Kjøp nettstedets domenenavn (også kalt nettstedets adresse).
 • Hosting Provider. Velg en vertsleverandør for å være vert for nettstedets filer.
 • WordPress-installasjon. Installer WordPress på nettstedet ditt. For eksempel gjør SiteGround installering av WordPress superenkelt.

Kort sagt, dette er alt som trengs for å legge grunnlaget for et godt nettsted. Imidlertid, som WordPress-nettstedseier, må du supplere nettstedets grunnleggende generelle design med et WordPress-tema, og implementere ekstra funksjonalitet med WordPress-plugins.

Og noen ganger betyr dette å bruke gratis temaer og plugins som er tilgjengelige for WordPress-brukere

Men er gratis WordPress-plugins verdt å bruke?

I dag skal jeg gi deg en kort oversikt over hva en WordPress-plugin er, hvor du finner dem til nettstedet ditt, og hvordan du kan si om en gratis plugin er verdt å bruke.

Hva er et WordPress-plugin?

I henhold til WordPress Codex tilbyr plugins nettsteder som vanligvis er lette og fleksible forbedrede tilpassede funksjoner for å imøtekomme en websideeiers individuelle behov.

WordPress-plugins er deler av programvare med tilpassede funksjoner som gjør det mulig for en ny funksjon på nettstedet ditt eller får nettstedet ditt til å utføre en spesifikk funksjon (for eksempel legge til et kontaktskjema eller blokkere spam).

WordPress-plugins er skrevet på PHP-programmeringsspråk og integreres sømløst i kjernen av WordPress. Dessuten gjør de det enkelt for eiere av alle nivåer å legge til funksjoner på nettstedene sine uten å måtte forstå den kompliserte koden.

Gratis WordPress-plugins - WordPress RepositoryWordPress Repository og finn mange gratis plugins.

Det er bokstavelig talt tusenvis av WordPress-plugins som er tilgjengelige i det offisielle WordPress Repository. Faktisk er det nå 51 090 gratis WordPress-plugins å velge mellom. Nå vil du selvfølgelig aldri trenge så mange plugins på nettstedet ditt.

Dette er fordi mange plugins tilbyr veldig like funksjoner. Det er grunnen til at du må gjøre research og velge det beste for dine spesifikke behov.

Hvor finner du WordPress-plugins

Foruten WordPress Repository, tilbyr mange tredjeparts markedsplasser gratis og premium plugins til WordPress-brukere. Derfor er det tøft å vade gjennom tusenvis av alternativer og ta en beslutning.

Den gode nyheten er imidlertid at det er så mange høykvalitets gratis WordPress-plugins å velge mellom at å investere i et premium-plugin ikke alltid er det eneste alternativet. Faktisk overgår noen gratis plugins der ute premiumkonkurrenter som lar deg bruke penger et annet sted.

Men hvor er det beste stedet å finne gratis WordPress-plugins?

Vel, svaret på det er ikke enkelt. Mens WordPress Repository har mange alternativer for deg, er det også noen utrolige tredjepartsbedrifter og utviklere som tilbyr WordPress-plugins av førsteklasses kvalitet til eiere av nettstedet, gratis.

Derfor vil jeg, i stedet for å liste opp hvert eneste sted du kan finne en gratis WordPress-plugin, dele med deg noen tips for å vite når du skal gå foran og installere en gratis WordPress-plugin på nettstedet ditt, og når du skal være forsiktig – uansett hvor den kommer fra.

Tips for å velge et gratis WordPress-plugin

1. Hvis det kommer fra depotet .. Det er bra

Gratis WordPress-plugins - Eksempler på WordPress RepositoryDet er gratis plugins for alle design- og funksjonalitetsbehov; du trenger bare å finne dem.

OK, jeg vet at jeg allerede sa at det er noen gode tredjepartsbedrifter og plugin-utviklere der ute som gir gratis plugins av høy kvalitet til eiere av nettstedet. Og det står jeg fortsatt ved.

Hvis du virkelig vil forsikre deg om at gratisprogrammet ditt er bra, kan du få det fra det offisielle WordPress Repository. Plugin-katalogen på WordPress.org tillater ikke bare noen gratis WordPress-plugin å være oppført der.

Faktisk har de en veldig streng screeningsprosess som er utviklet for å beskytte eiere av nettsteder mot oppblåst, dårlig kodet og sårbare plugins som skaper ødeleggelser på nettsteder.

2. Sørg for kodekvalitet

Gratis WordPress-plugins - ren kodeWPMU DEV er en pålitelig kilde for WordPress-innhold og plugins.

Dette kan være utfordrende hvis du bestemmer deg for å bruke en plugin som kommer fra en annen kilde enn WordPress-plugin-katalogen. Dette fordi noen kan hevde at plugin-en er “rent kodet”, “fri for oppblåsthet” og “pålitelig å bruke”.

Men sannheten er at det er mange gratis plugins der ute som er dårlig kodet av uerfarne plugin-utviklere. Verre ennå er det noen der ute som er ment å eksponere nettstedet ditt for hackere og malware, noe som setter nettstedet ditt i fare.

En av de beste måtene å sikre at din gratis plugin er trygg å bruke, er å undersøke plugin-utvikleren. Hvis utvikleren har en solid tilstedeværelse i WordPress-samfunnet, driver et kjent WordPress-nettsted, har mange års erfaring med plugin-utvikling og har sosialt bevis fra eksisterende brukere, er det sannsynligvis trygt å bruke.

3. Kontroller statistikken

Gratis WordPress-plugins - Jetpack StatsDen populære (og gratis) Jetpack-pluginen kan skryte av over 3 millioner aktive brukere.

Det er flere statistikker du kan sjekke når det gjelder å velge en gratis WordPress-plugin for nettstedet ditt:

 • Sist oppdatert. Forsikre deg om at pluginen er oppdatert i løpet av de siste seks månedene. Utdaterte plugins kan ha feil i dem som kan gjøre nettstedet ditt sårbart. I tillegg kan det hende at en oppdatering til din WordPress-versjon ikke fungerer bra med en utdatert plugin.
 • Aktive installasjoner. Jo flere som bruker et programtillegg, jo mindre sannsynlig er det at du får problemer. For eksempel,
  Yoast har over 3 millioner installasjoner.
 • WordPress versjon. Akkurat som å velge en oppdatert plugin, er det viktig at plugin fungerer bra med den mest oppdaterte versjonen av WordPress.
 • rangeringer. Sosialt bevis kan (og muligens bør) påvirke valg av plugin.

Gratis WordPress-plugins - Jetpack Stats - ratingsEvalueringer bør tas i betraktning når du velger en gratis plugin.

4. Se etter støtte

Gratis WordPress-plugins - Jetpack Support ForumJetpacks supportforum er alltid travelt med aktivitet.

En ting som gratis plugins ikke alltid kommer med, er støtte. Tross alt, hvis du ikke betaler for en plugin, er det ingen forpliktelse fra utviklerens side å tilby noen form for støtte. Dette betyr imidlertid ikke at støtte er unødvendig. Hvis du har problemer med plugin-modulen din, er det godt å vite at noen der ute vil hjelpe.

Enhver plugin av høy kvalitet vil ha en slags støtte på plass. Vanligvis har gratis plugins et støtteforum. Imidlertid er det plugin-utviklere som vil hjelpe deg direkte. Dessuten har noen tredjepartsselskaper supportteam som hjelper deg, selv med gratis plugins.

5. Test nettstedets hastighet

Gratis WordPress-plugins - Query MonitorBruk pluginprogrammet Query Monitor for å måle effekten av gratis plugins på nettstedet ditt.

For å sikre at gratis plugin-modulen du bruker på nettstedet ditt virkelig er lett, er det avgjørende at du måler nettstedets hastighet og ytelse både før og etter og installerer det. Her er noen gode måter å gjøre nettopp dette:

 • Bruk et online verktøy som Pingdom eller GTmetrix
 • Bruk plugin-modulen Query Monitor
 • Test en ny plugin-installasjon i et testmiljø

Siste tanker

Til slutt er det ingen grunn til at du ikke skal bruke gratis plugins på WordPress-nettstedet ditt. Så mange pålitelige der ute gir nok funksjoner som du ikke trenger å bruke de hardt opptjente pengene dine på en premium-plugin “bare fordi”.

Når det er sagt, er det definitivt forholdsregler du bør ta når du installerer en gratis plugin på nettstedet ditt. Spesielt hvis det ikke kommer fra det pålitelige WordPress Repository. Og selv da, utdaterte, ikke-støttede plugins bør brukes med forsiktighet.

I det hele tatt, hvis du følger oppmerksom på mitt råd og gjør research, vil du finne deg et arsenal av gratis WordPress-plugins av høy kvalitet som dekker alle dine behov.

Hva er din erfaring med å bruke gratis WordPress-plugins? Har jeg utelatt et avgjørende tips for å avgjøre om en gratis plugin er verdt å bruke eller ikke? Jeg vil gjerne høre alt om det i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map