Er det ikke frustrerende når du klikker på en nettside, venter og venter på det som føles som eoner, og du klikker på tilbake-knappen av frustrasjon. Sannheten er at det er veldig lite som irriterer nettstedets besøkende mer enn en sakte lasting nettsted og det er der WP-rakett kommer inn


En studie fra Forrester Consulting uttaler det “47% av forbrukerne forventer at en webside lastes inn om to sekunder eller mindre”.

Det triste er at mange eiere av nettsteder ikke klarer å innse at et nettsted med treg lasting ikke bare frustrerer helvete fra folk, det kan også ha en negativ innvirkning på Google-rangeringene dine, og ha innvirkning på inntektene på bunnlinjen!

Det er bra at det er måter å fremskynde nettstedets lastetid på, spesielt hvis nettstedet drives av WordPress. For her skal jeg lede deg gjennom hvordan du kommer i gang med WP-rakett (og ja, det er en plugin jeg bruker for å få fart på nettstedet mitt).

hvordan du installerer og konfigurerer wp rakett med anbefalte innstillinger

Her er hva du vil lære i dette innlegget:

Hva er WP Rocket?

WP Rocket er et premium WordPress-hurtigbufring-plugin som er ekstremt effektivt for å få fart på lastetiden på nettstedet ditt.

WP Rocket Caching Plugin

WP Rocket planlegger og priser:

 • $ 49 / år – 1 års støtte og oppdateringer for 1 nettsted.
 • $ 99 / år – 1 års støtte og oppdateringer for 3 nettsteder.
 • 249 dollar / år – 1 års støtte og oppdateringer for ubegrensede nettsteder.

I motsetning til de fleste andre WordPress-hurtigbufring-plugins som er beryktet for å være full av forvirrende alternativer og innstillinger. Lær mer om WP Rocket, og finn ut hvilke av de beste gratis alternativene til WP Rocket.

1. Last ned & Installer WP Rocket

Først, gå over til WP Rocket nettsted og kjøp WordPress-plugin.

Velg planen som fungerer best for deg, og fullfør de nødvendige trinnene for å bestille.

Neste gang får du en e-post med påloggingsinformasjon til kontoen din på wp-rocket.me. Gå og logg inn, og i “min konto” finner du nedlastingslenken. Last ned og lagre zip-filen på datamaskinen din.

last ned wp rakett

Deretter logger du deg på ditt WordPress-nettsted og går over til plugins -> Legg til ny -> Last opp plugin.

Last opp og installer zip-filversjonen av WP Rocket.

installer wp rakett

Til slutt, gå og aktiver WP Rocket, og pluginen er nå installert. Jippi!

2. WP Rocket Best & Anbefalte innstillinger

Nå er det på tide å konfigurere WP Rocket i henhold til de anbefalte innstillingene.

Gå først til Innstillinger -> WP Rocket, og du blir ført til innstillingssiden for plugin-modulen. Det er 10 faner eller seksjoner du trenger for å konfigurere og finjustere innstillingene for:

 1. (standard fane)
 • Bonus:
 • Bonus:
 • Bonus:
 • Bonus:

La oss nå gå gjennom konfigurering av de anbefalte innstillingene for WP Rocket, for hver av de 10 seksjonene.

WP Rocket Dashboard

wp rakettpanel

Dashbordet gir deg informasjon om lisensen din og når den utløper. Du kan også melde deg på å være en Rakett Tester (beta-testprogram) og Rocket Analytics (la WP Rocket samle inn data anonymt). Her finner du også lenker til support og ofte stilte spørsmål om WP Rocket.

I dashbordet kan du Fjern alle hurtigbufrede filer (anbefales å gjøre når du har konfigurert WP Rocket-innstillingene), Start forhåndsinnlasting av hurtigbuffer (genererer en hurtigbuffer for hjemmesiden din og alle interne lenker på hjemmesiden) og Rens OPcache Innhold (renser OPcahce som forhindrer problemer når du oppdaterer WP Rocket-plugin).

WP Rocket Cache Settings

innstillinger for wp rakettbuffer

1. Aktiver hurtigbufring for mobile enheter bør aktiveres da det muliggjør hurtigbufring for mobile enheter og gjør nettstedet ditt mobilvennligere.

Velg også Separate hurtigbufferfiler for mobile enheter. Fordi WP Rockets mobile hurtigbuffer fungerer tryggest med begge alternativene aktivert. Når du er i tvil, hold begge deler.

2. Aktiver hurtigbufring for innloggede WordPress-brukere, Dette anbefales bare å ha aktivert når du har et medlemskapsside, eller lignende når brukere må logge inn for å se innhold.

3. Cache-levetid settes automatisk til 10 timer, og dette betyr at hurtigbufrede filer automatisk fjernes etter 10 timer før de blir opprettet på nytt. Hvis du sjelden oppdaterer nettstedet ditt eller har mye statisk innhold, kan du øke dette.

Lagre og test, grundig! Deaktiver innstillinger hvis du merker noe ødelagt på nettstedet ditt.

WP Rocket CSS & JS Files Optimization Settings

WP Rocket CSS & JS Filoptimaliseringsinnstillinger

Minifisere filer redusere filstørrelser og kan forbedre lastetiden. Minifisering fjerner mellomrom og kommentarer fra statiske filer, gjør det mulig for nettlesere og søkemotorer å raskere behandle HTML-, CSS- og JavaScript-filer.

Kombinere filer vil koble sammen filer i mindre grupper for å sikre tema / plugin-kompatibilitet og bedre ytelse. Det anbefales imidlertid ikke å tvinge sammenkjøring til bare én enkelt fil, fordi nettlesere laster ned raskere opptil 6 mindre filer parallelt enn 1-2 store filer.

Å kombinere CSS og JS i færre filer regnes som en god praksis under HTTP / 1, det er ikke nødvendigvis tilfelle med HTTP / 2. Hvis nettstedet ditt kjører på HTTP / 2, er det tingene du bør tenke på når .

1. Minifiser HTML-filer vil fjerne mellomrom og kommentarer for å redusere størrelsen på websidene på nettstedet ditt.

2. Kombiner Google Font-filer reduserer antall HTTP-forespørsler (spesielt hvis du bruker flere skrifter).

3. Fjern spørringstrenger fra statiske ressurser kan forbedre ytelsesgraden på GT Metrix. Denne innstillingen fjerner spørringsstrengen for versjoner fra statiske filer (f.eks. Style.css? Ver = 1.0) og koder den i filnavnet i stedet (f.eks. Stil-1-0.css).

4. Komprimer CSS-filer vil fjerne mellomrom og kommentarer for å redusere stilarkfilstørrelser.

5. Kombiner CSS-filer slår sammen alle filene dine til bare en fil, noe som vil redusere antall HTTP-forespørsler. Anbefales ikke hvis nettstedet ditt bruker HTTP / 2.

Viktig: Dette kan ødelegge ting! Hvis du merker feil på nettstedet ditt etter å ha aktivert denne innstillingen, er det bare å deaktivere den igjen, og siden vil være tilbake til normal.

6. Optimaliser CSS-levering eliminerer render-blokkerende CSS på nettstedet ditt for raskere opplevd lastetid. Dette betyr at siden din vil begynne å laste uten CSS-stiler, og dette er noe Google PageSpeed ​​Insights tar i betraktning når ‘scorer’ sidehastighet.

Kritisk bane CSS betyr at siden din begynner å laste uten alle dens CSS-stiler. Det betyr at det kan se litt rart ut noen få øyeblikk mens du laster.

Dette kalles FOUC (flash av ustylert innhold). For å unngå dette, må du bruke det som kalles Critical Path CSS. Dette betyr at CSS for innholdet øverst på siden din må plasseres direkte i HTML for å unngå FOUC mens siden lastes inn.

For å generere den kritiske banen CSS kan du bruke dette Critical Path CSS Generator-verktøyet.

7. Komprimer JavaScript-filer fjerne mellomrom og kommentarer for å redusere størrelsen på JS-filer.

8. Kombiner JavaScript-filer kombinere nettstedets JavaScripts-informasjon om færre filer, reduserer HTTP-forespørsler. Anbefales ikke hvis nettstedet ditt bruker HTTP / 2.

Viktig: Dette kan ødelegge ting! Hvis du merker feil på nettstedet ditt etter å ha aktivert denne innstillingen, er det bare å deaktivere den igjen, og siden vil være tilbake til normal.

9. Last inn utsatt JavaScript eliminerer render-blokkerende JS på nettstedet ditt og kan forbedre lastetiden. Dette er noe Google PageSpeed ​​Insights tar i betraktning når ‘scorer’ sidehastighet.

10. Sikker modus for JQuery sikrer støtte for inline jQuery-referanser fra temaer og plugins ved å laste jQuery øverst i dokumentet som et gjengivelsesblokkerende skript.

Lagre og test, grundig! Deaktiver innstillinger hvis du merker noe ødelagt på nettstedet ditt.

WP Rocket Media Settings

wp rakettmedias innstillinger

1. Lat bilder betyr at bilder bare lastes når de kommer inn (eller er i ferd med å komme inn i) visningsporten, dvs. bare blir lastet når brukeren ruller nedover siden. Lat lasting reduserer antall HTTP-forespørsler som kan forbedre lastetidene.

(Jeg deaktiverer noen ganger lat lasting av bilder, bare fordi når lat lasting er aktivert, ruller ankerkoblinger som peker til en posisjon under et lat lastet bilde til feil posisjon på websiden)

2. Lat last iframes og videoer betyr at iframes og videoer bare blir lastet inn når de kommer inn (eller er i ferd med å komme inn i) visningsområdet, dvs. bare blir lastet når brukeren ruller nedover siden. Lat lasting reduserer antall HTTP-forespørsler som kan forbedre lastetidene.

3. Erstatt YouTube iframe med forhåndsvisningsbilde kan forbedre lastetiden betydelig hvis du har mange YouTube-videoer på en side.

Lazyload kan slås av på individuelle sider / innlegg (du finner denne innstillingen i sidefeltet for innlegget / siden)

4. Deaktiver Emoji bør deaktiveres fordi standardemojiene til besøkende ‘nettleser bør brukes i stedet for å laste emoji fra WordPress.org. Deaktivering av emoji-hurtigbuffer reduserer antall HTTP-forespørsler som kan forbedre lastetidene.

6. WordPress innebygd bør være deaktivert fordi det hindrer andre i å legge inn innhold fra nettstedet ditt, det forhindrer deg også i å legge inn innhold fra andre nettsteder, og fjerner JavaScript-forespørsler relatert til WordPress Embeds.

Lagre og test, grundig! Deaktiver innstillinger hvis du merker noe ødelagt på nettstedet ditt.

Innstillinger for WP Rocket Preload

forhåndsinnstillinger for wp rakett

1. Forhåndsvisning av nettkart bruker alle nettadressene i XML-områdekartet for forhåndsinnlasting når cache-levetiden er utløpt og hele cachen er tømt.

2. Yoast SEO XML-sitemap. WP Rocket vil automatisk oppdage XML-sitemaps generert av Yoast SEO-pluginen. Du kan sjekke alternativet for å laste det på forhånd.

3. Forhåndsinnlasting av bot skal bare aktiveres og brukes på vellykkede servere. Når den er aktivert, utløses den automatisk etter at du har lagt til eller oppdatert innhold på nettstedet ditt. Endre til Manual hvis dette forårsaker høy CPU-bruk eller ytelsesproblemer.

Når du skriver eller oppdaterer et nytt innlegg eller en side, tømmer WP Rocket automatisk hurtigbufferen for det spesifikke innholdet og annet innhold relatert til det. Forhåndsladet bot vil gjennomsøke disse URL-ene for å gjenopprette cachen umiddelbart.

4. Forhåndshent DNS-forespørsler lar oppløsningen av domenenavn skje parallelt med (i stedet for i serie med) henting av faktisk sideinnhold.

Du kan spesifisere eksterne verter (som //fonts.googleapis.com & //maxcdn.bootstrapcdn.com) som skal forhåndshentes da forhåndshenting av DNS kan få eksterne filer til å laste raskere, spesielt på mobilnett.

De vanligste URL-ene å forhåndshente er:

 • //maxcdn.bootstrapcdn.com
 • //platform.twitter.com
 • //s3.amazonaws.com
 • //ajax.googleapis.com
 • //cdnjs.cloudflare.com
 • //netdna.bootstrapcdn.com
 • //fonts.googleapis.com
 • //connect.facebook.net
 • //www.google-analytics.com
 • //www.googletagmanager.com
 • //maps.google.com

Lagre og test, grundig! Deaktiver innstillinger hvis du merker noe ødelagt på nettstedet ditt.

Innstillinger for avanserte regler for WP Rocket

WP Rocket Static Files Settings

Disse innstillingene er for avansert cache-administrasjon, vanligvis for å ekskludere handlekurv og kassesider på e-handelsområder.

1. Hurtig buffer URL (er) lar deg spesifisere nettadresser til sider eller innlegg som aldri skal bufres.

2. Buffer ikke informasjonskapsler lar deg spesifisere ID-ene for informasjonskapsler som, når de er angitt i den besøkende nettleseren, skal forhindre at en side blir bufret.

3. Buffer aldri brukeragenter lar deg spesifisere brukeragentstrenger som aldri skal se hurtigbufrede sider.

4. Rens alltid URL (er) lar deg spesifisere nettadresser du alltid vil rense fra cache når du oppdaterer et innlegg eller side.

5. Cache-spørringstrenger lar deg spesifisere spørringstrenger for hurtigbufring.

Lagre og test, grundig! Deaktiver innstillinger hvis du merker noe ødelagt på nettstedet ditt.

WP Rocket Database Settings

WP Rocket Database Settings

Denne delen kommer med en rekke innstillinger for å rydde opp og optimalisere WordPress.

1. Etter opprydding sletter revisjoner, autoutkast og søppelinnlegg og sider. Slett disse med mindre du har gamle versjoner av innlegg (eller slettede innlegg).

2. Opprydding av kommentarer sletter spam og søppelkommentarer.

3. Opprydding av transienter sletter lagrede data som liker sosiale teller, men noen ganger når overganger blir utløpt, forblir de i databasen og kan trygt slettes.

4. Opprydding av databasen optimaliserer tabeller i WordPress-databasen.

5. Automatisk opprydding. Jeg pleier å gjøre oppryddinger på ad hoc-basis, men du kan også planlegge WP Rocket til å kjøre automatiserte oppryddinger av databasen din.

Ideelt sett bør du ta sikkerhetskopi av databasen før du kjører en opprydding, for når først databaseoptimalisering er utført, er det ingen måte å angre.

WP Rocket CDN-innstillinger

WP Rocket CDN-innstillinger

Å bruke et innholdsleveringsnettverk (CDN) betyr at alle URL-er til statiske filer (CSS, JS, bilder) blir skrevet om til CNAME (r) du oppgir.

1. Aktiver CDN. Aktiver dette hvis du bruker et innholdsleveringsnettverk. WP Rocket er kompatibel med de fleste CDN-er som Amazon Cloudfront, MaxCDN, KeyCDN (som jeg bruker) og andre. Finn ut mer om hvordan du bruker WP Rocket med et CDN

2. CDN CNAME (r). Kopier CNAME (domenet) som er gitt av CDN-leverandøren din, og skriv det inn i CDN CNAME. Dette vil skrive om alle nettadresser for eiendelene dine (statiske filer).

3. Ekskluder filer lar deg spesifisere URL (er) til filer som ikke skal få servert via CDN.

Lagre og test, grundig! Deaktiver innstillinger hvis du merker noe ødelagt på nettstedet ditt.

WP Rocket Add-Ons (Cloudflare)

WP Rocket Add-Ons (Cloudflare)

Med WP Rocket kan du integrere Cloudflare-kontoen din med tilleggsfunksjonen deres.

1. Global API-nøkkel. Du finner API-nøkkelen øverst til høyre i Cloudflare-kontoen din. Bare gå til profilen din og bla ned, så ser du den globale API-nøkkelen. Du må bare kopiere og lime dette inn i WP Rocket.

2. Konto-e-post. Dette er e-postadressen du bruker for din Cloudflare-konto.

3. Domenet. Dette er ditt domenenavn, f.eks. websitehostingrating.com.

4. Utviklingsmodus. Aktiver utviklingsmodus midlertidig på nettstedet ditt. Denne innstillingen slås automatisk av etter 3 timer. Dette er bra for når du gjør mange endringer på nettstedet ditt.

5. Optimale innstillinger. Forbedrer Cloudflare-konfigurasjonen automatisk for hastighet, ytelsesgrad og kompatibilitet. Dette alternativet aktiverer de optimale Cloudflare-innstillingene.

6. Relativ protokoll. Bør bare brukes med Cloudflares fleksible SSL-funksjon. URL-er til statiske filer (CSS, JS, bilder) blir skrevet om til å bruke // i stedet for http: // eller https: //.

WP Rocket Tools

WP Rocket Tools

1. Eksporter innstillinger lar deg eksportere WP Rocket-innstillingene dine til bruk på et annet nettsted.

2. Importer innstillinger lar deg importere de forhåndskonfigurerte WP Rocket-innstillingene.

3. Rollback lar deg gå tilbake til en tidligere versjon, hvis en ny versjon av WP Rocket forårsaker problemer for deg.

Konfigurere WP Rocket for HTTP / 2

HTTP / 2 er en oppgradering til HTTP som har eksistert siden 1999 for å administrere kommunikasjonen mellom webservere og nettlesere. HTTP / 2 baner vei for raskere sideinnlasting gjennom bedre datakomprimering, multipleksing av forespørsler og andre hastighetsforbedringer.

Mange servere og nettlesere har støtte for HTTP / 2, og de fleste webverter, som SiteGround, støtter nå HTTP / 2. Denne HTTP / 2-kontrolløren forteller deg om nettstedet ditt er i stand til å bruke HTTP / 2.

Hvis nettstedet ditt er i stand til å bruke HTTP / 2, kan du konfigurere WP Rocket for det.

Samkjøring (kombinasjon) av alle CSS- og JS-filer til så få filer som mulig er ikke den beste fremgangsmåten for HTTP / 2 og WP Rocket anbefaler deg å gjøre det ikke aktivere sammenkjøring av filer i .

Konfigurere WP Rocket for HTTP / 2

WP Rocket anbefaler deg la disse to boksene ikke hake av. For mer informasjon se denne artikkelen på WP Rocket.

Hvordan bruke WP Rocket med KeyCDN

Å sette opp WP Rocket med KeyCDN er ganske greit. (FYI KeyCDN er innholdsleveringsnettverket jeg bruker og anbefaler)

Opprett først en trekkesone i KeyCDN. Gå deretter til og sjekk alternativet Aktiver innholdsleveringsnettverk.

hvordan du setter opp wp rakett med keycdn

Nå oppdaterer du Erstatt nettstedets vertsnavn med: ”-feltet med URLen du får fra KeyCDN-oversikten (under soner > Sone-URL for trekkesonen du opprettet. URL-en vil se ut som noe som: lorem-1c6b.kxcdn.com)

Alternativt, og det anbefalte alternativet, bruker du en CNAME av den valgte URL-en din (for eksempel https://static.websitehostingrating.com)

Hvilke nettverter fungerer med WP Rocket?

WP Rocket er kompatibel med nesten alle webverter. Imidlertid vil noen, spesielt administrerte WordPress-verter, kanskje ikke fungere med WP Rocket. Hvis hostingleverandøren din ikke er oppført her nedenfor, betyr ikke det at den ikke er kompatibel med WP Rocket. Den beste måten å være 100% sikker på er å kontakte webhotellet og spørre.

 • Kinsta: Kinsta støtter bare WP Rocket versjon 3.0 og nyere. WP Rockets side-hurtigbufring deaktiveres automatisk for å forhindre konflikt med Kinsta innebygde hurtigbuffer. Kinsta er en offisiell samarbeidspartner av WP Rocket.
 • WP-motor: WP Rocket er den eneste cache-plugin som er tillatt på WP Engine. WP Engine er en offisiell samarbeidspartner av WP Rocket.
 • Siteground: WP Rocket er kompatibel med SiteGrounds statiske, dynamiske og lagrede hurtigbufring. SiteGround er en offisiell samarbeidspartner av WP Rocket.
 • A2 Hosting: WP Rocket er fullt kompatibel med A2 Hosting. Men du må installere WordPress på nettstedet ditt før du kan installere WP Rocket-plugin. A2 Hosting er en offisiell samarbeidspartner av WP Rocket.
 • WebHostFace: WebHostFace støtter (og er en offisiell samarbeidspartner av) WP Rocket.
 • Savvii: Savvii støtter (og er en offisiell partner til) WP Rocket.
 • FastComet: Tilbyr en spesielt optimalisert pakke for WordPress og WP Rocket. FastComet er en offisiell samarbeidspartner av WP Rocket.
 • Bluehost Managed WordPress-planer: Bluehost Managed WordPress planer Lakk konfigurasjon bryter WP Rockets minifisering, så du må enten slå av Bluehost’s ferniss, eller slå av WP Rockets minifisering.
 • Cloudways WordPress Hosting: Når du bruker WP Rockets minifisering med Cloudways ‘ferniss, må du opprette en eksklusjonsregel for Varnish i Cloudways applikasjonsinnstillinger.
 • svinghjul: Du må kontakte Flywheel support og be dem om å aktivere WP Rocket.
 • HostGator administrerte WordPress-planer: WP Rocket er ikke tillatt på HostGator Managed WordPress hosting.
 • syntese: W3 Total Cache kommer forhåndsinstallert på Synthesis, men kan slettes og erstattes med WP Rocket.
 • WebSavers.ca: WebSavers.ca er en offisiell samarbeidspartner av WP Rocket.

Les mer om kompatibel webhotell med WP Rocket på https://docs.wp-rocket.me/article/670-hosting-compatibility.

Last ned min WP Rocket-konfigurasjonsfil

Jeg har gjort det veldig enkelt å legge til den samme WP Rocket-konfigurasjonen som jeg bruker her på nettstedet mitt. Bare last ned denne WP Rocket-konfigurasjonsfilen og importer den deretter i Verktøy-delen av WP Rocket-administratoren.

gratis nedlasting wp rakettkonfigurasjonsfil

Kjøp en kopi av WP Rocket og gå og last ned WP Rocket-konfigurasjonsfilen og importer de nøyaktige innstillingene jeg anbefaler og bruker på dette nettstedet.

3. WP Rocket Help & Offisiell dokumentasjon

Hvis du av en eller annen grunn får problemer med WP Rocket, er det mange nyttige opplysninger tilgjengelig på WP Rockets hjemmeside. Husk at du også får ett års støtte med kjøpet.

wp raketthjelp

Her er en liste over WP-rakettopplæringer jeg syntes var mest nyttige:

 • Starter
 • Hosting kompatibilitet
 • Slik kontrollerer du om WP-rakett lagrer sidene dine
 • SSL med WP-rakett
 • WP-rakett med CDN
 • WP Rocket With Cloudflare
 • Løs 500 intern serverfeil
 • Løs problemer med minifisering
 • NGINX-konfigurasjon for WP Rocket

Hva er din erfaring med å bruke WP Rocket cache-plugin for WordPress? Har jeg utelatt noen avgjørende informasjon? Jeg vil gjerne høre alt om det i kommentarfeltet nedenfor!

Hvis du synes at denne opplæringen for WP Rocket-oppsett var nyttig, blir du alltid satt pris på å dele den på sosiale.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me