Hvordan få fart på WordPress-nettstedet ditt?

Folk velger ofte WordPress for sine nettprosjekter, da det er enklere å bruke og krever mindre teknisk ekspertise sammenlignet med kollegene. En bruker med begrenset eller ingen kunnskap om koding kan også bygge et nettsted ved hjelp av plattformen, temaene og plugins som er tilgjengelige for nesten hver nisje..


Men å kjøre et vellykket nettsted krever mer enn bare temaer og plugins.

Betydningen av WordPress-hastighet kan ikke undervurderes. Se for deg at du besøker et nettsted, og det tar et halvt minutt å laste. Problemer og frustrasjon det kan forårsake er uutholdelige. Hva om WordPress-nettstedet ditt skaper de samme problemene og frustrasjonen for de besøkende?

hvordan du kan øke hastigheten på wordpress-nettstedet ditt

De besøkende som du utviklet over tid og etter å ha jobbet så hardt med å produsere riktig innhold og følge de beste markedsføringspraksisene. At alt går bort, ettersom sjansen er veldig tynn for at de noen gang vil komme tilbake til nettstedet ditt igjen.

Alt det bryet og rotet kan unngås hvis vi vet hvordan vi kan optimalisere WordPress-nettstedet vårt. Optimalisering kan høres litt sammensatt ut, og det kan gi deg inntrykk av at du må skrive mye kode, men heldigvis er det ikke tilfelle.

Faktisk har vi i denne artikkelen bare listet opp metodene som ikke krever koding eller kompleksitet overhodet. Dette er enkle, men effektive metoder som kan øke hastigheten på WordPress-nettstedet ditt.

Vi har til hensikt å dekke følgende teknikker i denne artikkelen om hvordan du kan fremskynde WordPress-nettstedet.

 • Webhotell
 • Lett tema
 • caching
 • Gzip-komprimering
 • Minifisering av CSS og JS
 • Databaseoptimalisering
 • Bildeoptimalisering
 • Content Delivery Network (CDN)
 • Beste praksis

Nettverksleverandør

Mye hensyn er nødvendig når du bestemmer hvilket vertsfirma som skal velge å være vert for nettstedet ditt.

webhotell

Hostingleverandøren du bruker har stor innvirkning på den generelle ytelsen på nettstedet, og det er ikke annerledes for WordPress. Det er mange vertselskaper som tilbyr WordPress optimalisert hosting som er forhåndskonfigurert for å kjøre WordPress jevnt og raskt.

Det kan hende du får ubegrenset plass og båndbredde fra din nåværende delte hostingleverandør, men det er bare på papir. I virkeligheten deles denne ubegrensede plassen og båndbredden også med hundrevis av forskjellige nettsteder som resulterer i langsomme og sårbare nettsteder.

Hvis du planlegger å drive virksomheten på lang sikt og til slutt ønsker å generere inntekter fra den, så bruker du penger på et godt WordPress-hosting som Cloudways eller Kinsta som anses å være et av de beste CloudPress-hostingene i WordPress.

Cloudways tilbyr også en optimaliseringsstabel kombinert med forskjellige hurtiglager som hjelper til med å forbedre sidetidstiden; oppsett optimalisert bare for WordPress med gode cache-verktøy (omtalt senere i denne artikkelen).

Et annet aspekt å se etter er plasseringen av datasenteret. Det anbefales å velge datasenteret nærmere ditt målrettede marked for å unngå latenstid og for å øke hastigheten på nettstedet.

Bruk et raskt og lett tema

WordPress-brukere har muligheten til å velge blant tusenvis av temaer som er tilgjengelige på internett. Disse temaene kan se ut som en perfekt passform for bedriften din, men hvis du installerer dem, kan du redusere nettstedet ditt. Dette er fordi ikke alle temaene er godt kodet og optimalisert for best mulig ytelse.

StudioPress Genesis Child Themes

Det er en rekke hurtigladende WordPress-temaer, både gratis og betalte, der ute.

Astra er et lett tema som går greit og laster raskere enn de fleste temaene der ute. Det er et flerbruks-tema som kan brukes av bloggere, byråer og frilansutviklere.

caching

Cache spiller en viktig rolle i å levere hurtig WordPress-nettsted til besøkende. Dette lagrer visningen av WordPress-nettstedet ditt for å unngå gjengivelse igjen og igjen for hver bruker.

Bufring skjer både på server- og klientnivå. På servernivå kan vi bruke Varnish for hurtigbufring av HTTP reverse proxy. Et annet verktøy som brukes på caching på serversiden er Nginx som brukes til lastbalansering for å takle tunge trafikkbelastninger.

Et godt WordPress-cache-plugin kan hjelpe deg med å implementere en effektiv cache-mekanisme for ditt WordPress-nettsted.

Bris

Breeze er en av de populære WordPress-hurtigbufring-pluginene som støtter alle de viktigste hurtigbufringskomponentene.

Bris-plugin

Det er lett og støtter minifisering, GZIP-komprimering, hurtigbufring av nettlesere, database og optimalisering osv. Dette er en gratis plugin som kan lastes ned fra WordPress.org.

WP-rakett

WP Rocket er et mye brukt cache-plugin for WordPress nettsteder.

WP-rakett

Plugin-enheten tilbyr funksjoner som side-hurtigbufring, GZIP-komprimering, hurtigbufring av nettlesere, databaseoptimalisering og minifisering, osv. Plugin-en kan kjøpes fra den offisielle hjemmesiden..

Gzip-komprimering

Vi har alle opplevd en reduksjon i størrelse når en stor mappe glidelås. Et lignende konsept kan også brukes her ved å bruke GZIP Compression på WordPress-nettstedet ditt.

Dette reduserer størrelsen på nettstedfilene dine som lastes raskere ved brukerslutt. Denne metoden sies å redusere størrelsen på innholdet på WordPress-nettstedet ditt med 70%.

Hvis du vil bruke GZIP-komprimering i Breeze-plugin, går du til plugins Grunnleggende alternativer fane og merk av i ruten foran GZIP-komprimering, og klikk på Lagre endringer å bruke endringene.

Merk: Gzip-komprimering kan bare implementeres hvis den støttes av serveren din.

Minifisering av CSS og JS

Vanligvis bruker WordPress mange CSS-filer. CSS er et stylingark som gir form og farge til nettstedoppsettet. Minifisering betyr å redusere filstørrelsen ved å fjerne mellomrom og kommentarer som ble brukt på utviklingstidspunktet, og hvis nettstedet ditt ikke bruker et bestemt CSS på et gitt tidspunkt, skal det ikke kalles.

Hvis du vil bruke minifisering i Breeze, gå til GRUNNVALG og sjekk alle boksene for HTML, CSS, JS, Inline JS og Inline CSS.

Foruten minifisering, bør også CSS-blokkering unngås. Gjengivende blokkering av CSS kan redusere nettsiden fra å bli gjengitt på riktig måte. For å forhindre dette; bruk mindre antall CSS-filer og prøv å kombinere noen få i en om mulig.

Hvis du vil bruke gruppering i Breeze, går du til AVANSERTE INSTILLINGER og merk av i begge boksene foran gruppefiler for å aktivere gruppering av CSS- og JS-filer.

Databaseoptimalisering

Over tid blir databasen tilstoppet med unødvendige tabeller og data fra forskjellige plugins. Dette rotet kan redusere responstiden til serveren din. Regelmessig opprydding av databasen kan øke hastigheten på WordPress-siden din, da det vil være færre spørsmål å kjøre og en database vil være mindre overfylt.

Hvis du bruker Breeze som cache-plugin, kan du finne en rekke alternativer for å optimalisere databasen din inne database fanen til plugin-modulen. Du kan enten velge alle alternativene eller bare velge de valgte ved å merke av i ruten foran.

Bildeoptimalisering

Et nettsted er ufullstendig med bilder. Noen bruker mindre, mens andre bruker mange bilder, avhengig av nettstedstype. Bilder kan bremse WordPress nettsteder når de tar tid å laste ned og gjengi. For å løse disse problemene har vi gode plugins tilgjengelig som optimaliserer bilder ved å redusere størrelsen og holde høy kvalitet.

Smush Image Compression

Tidligere kjent som Smush, er det en komprimeringsplugin for bilder.

smush plugin

Etter installasjonen kjører plugin-en en automatisk skanning og begynner å komprimere eksisterende bilder som brukes på nettstedet ditt. Den optimaliserer bilder i bulk og komprimerer nye bilder som lastes opp på WordPress-nettstedet.

WP-komprimering

WP Compress er en annen flott plugin for optimalisering av bilder.

wp komprimeringsplugin

Deres avanserte komprimeringsmekanisme har tre nivåer av optimalisering som virkelig sparer deg hver siste bit av plass. Denne pluginen er veldig enkel å bruke og har også størrelsesalternativer.

Content Delivery Network (CDN)

Et må-ha verktøy spesielt for de WordPress nettsteder som har et globalt publikum. En CDN fungerer som hurtigbufring, og den holder en kopi av nettstedet ditt i nettverket spredt over hele verden. Dette sikrer rask levering av både statisk og dynamisk innhold på nettstedet, selv til folk som surfer langt borte fra serveringsstedet ditt.

CDN har mange fordeler og å velge riktig CDN er ikke en lett oppgave. For å velge riktig CDN anbefales det å sjekke ytelsen i virkelige arbeidsscenarier, og CDN-benchmarking er den beste måten å sjekke dette.

Andre beste fremgangsmåter

Det er en god praksis å kjøre en fullstendig skanning av ditt WordPress-nettsted ved hjelp av en hvilken som helst god sikkerhetsplugin som Sucuri eller MalCare.

Dette fjerner skadelig programvare og dårlige skript som kan forårsake ytelsesproblemer på ditt WordPress-nettsted. Når du installerer en ny plugin, må du kontrollere kompatibiliteten og siste oppdateringen. Hvis det ikke blir oppdatert ofte av utviklerne, kan du prøve å se etter alternativene.

Kontroller ditt nåværende WordPress-oppsett for utdaterte plugins og temaer, da de kan føre til ytelses- og sikkerhetsproblemer. Sørg for å oppdatere ofte og ta en full sikkerhetskopi før hver større oppgradering.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map