Hur påskyndar du din WordPress-webbplats?

Folk väljer ofta WordPress för sina webbprojekt eftersom det är lättare att använda och kräver mindre teknisk expertis jämfört med dess motsvarigheter. En användare med begränsad eller ingen kunskap om kodning kan också bygga en webbplats med hjälp av plattformen, teman och plugins som är tillgängliga för nästan varje nisch.


Men att köra en framgångsrik webbplats kräver mer än bara teman och plugins.

Vikten av WordPress-hastighet kan inte underskattas. Föreställ dig att du besöker en webbplats och det tar en halv minut att ladda. Problemet och frustrationen som det kan orsaka är outhärdliga. Vad händer nu om din WordPress-webbplats orsakar samma besvär och frustration för dina besökare?

hur du påskyndar din wordpress-webbplats

De besökare som du utvecklade över tid och efter att ha arbetat så hårt för att producera rätt innehåll och följa bästa marknadsföringspraxis. Att allt går förlorat eftersom chansen är mycket tunn att de någonsin skulle komma tillbaka till din webbplats igen.

Allt det krångel och röran kan undvikas om vi vet hur man optimerar vår WordPress-webbplats. Optimering kan låta lite komplex och det kan ge dig intrycket att du kommer att behöva skriva mycket kod men lyckligtvis är inte fallet.

I den här artikeln har vi bara listat de metoder som inte kräver någon kodning eller komplexitet överhuvudtaget. Dessa är enkla men ändå effektiva metoder som kan påskynda din WordPress-webbplats.

Vi tänker täcka följande tekniker i den här artikeln om hur du kan påskynda WordPress-webbplatsen.

 • Webbhotell
 • Lätt tema
 • caching
 • Gzip-komprimering
 • Minifiering av CSS och JS
 • Databasoptimering
 • Bildoptimering
 • Content Delivery Network (CDN)
 • Bästa praxis

Webbhotellleverantör

Mycket övervägande krävs när man beslutar vilket värdföretag som ska välja att vara värd för din webbplats.

webbhotell

Den webbhotell som du använder har en enorm inverkan på den totala webbplatsens prestanda och det är inte annorlunda för WordPress. Det finns många värdföretag som erbjuder WordPress-optimerad hosting som är förkonfigurerad för att köra WordPress smidigt och snabbt.

Du kan få obegränsat utrymme och bandbredd från din nuvarande delade värdleverantör men det är bara på papper. I verkligheten delas detta obegränsade utrymme och bandbredd också med hundratals olika webbplatser som resulterar i långsamma och sårbara webbplatser.

Om du planerar att driva ditt företag på lång sikt och i slutändan vill generera intäkter från det, spenderar du pengar på ett bra WordPress-värd som Cloudways eller Kinsta som anses vara ett av de bästa WordPress-molnvärdarna.

Cloudways erbjuder också en optimeringsstapel i kombination med olika cachelager som hjälper till att förbättra sidans belastningstid; installation optimerad bara för WordPress med fantastiska cachningsverktyg (diskuteras senare i den här artikeln).

En annan aspekt att leta efter är platsen för ditt datacenter. Det rekommenderas att välja datacenteret närmare din riktade marknad för att undvika latens och för att öka webbplatsens hastighet.

Använd ett snabbt och lätt tema

WordPress-användare har möjlighet att välja bland tusentals teman tillgängliga på internet. Dessa teman kan se ut som en perfekt passform för ditt företag men att installera dem kan bromsa din webbplats. Det beror på att inte alla teman är välkodade och optimerade för bästa prestanda.

StudioPress Genesis Child Teman

Det finns ett antal snabbladdande WordPress-teman, både gratis och betalda teman där ute.

Astra är ett lätt tema som går smidigt och laddas snabbare än de flesta teman där ute. Det är ett multifunktionellt tema som kan användas av bloggare, byråer och frilansutvecklare.

caching

Caching spelar en viktig roll i att leverera snabb WordPress-webbplats till dina besökare. Detta lagrar vyn på din WordPress-webbplats för att undvika att återges om och om igen för varje användare.

Cachning sker både på server- och klientnivå. På servernivå kan vi använda Lack för caching av HTTP-omvänd proxy. Ett annat verktyg som används vid cachning på serversidan är Nginx som används för lastbalansering för att hantera tunga trafikbelastningar.

Ett bra WordPress-cache-plugin kan hjälpa dig att implementera en effektiv cachemekanism för din WordPress-webbplats.

Bris

Breeze är en av de populära pluginprogrammet för WordPress-cache som stöder alla viktiga cachingkomponenter.

Bris-plugin

Det är lätt och stöder minifiering, GZIP-komprimering, webbläsarcaching, databas och optimering, etc. Detta är ett gratis plugin som kan laddas ner från WordPress.org.

WP-raket

WP Rocket är ett mycket använt cache-plugin för WordPress-webbplatser.

WP-raket

Plugin erbjuder funktioner som sidcaching, GZIP-komprimering, webbläsarcaching, databasoptimering och minifiering, etc. Plugin kan köpas från sin officiella webbplats.

Gzip-komprimering

Vi har alla upplevt en minskning i storlek när en stor mapp zippas. Ett liknande koncept kan också tillämpas här genom att använda GZIP-komprimering på din WordPress-webbplats.

Detta minskar storleken på dina webbplatsfiler som laddas snabbare vid användarens slut. Denna metod sägs minska storleken på ditt WordPress-webbplatsinnehåll med 70%.

För att tillämpa GZIP-komprimering i Breeze-plugin, gå till plugins Grundläggande alternativ och markera rutan framför GZIP-komprimering och klicka på Spara ändringar för att tillämpa ändringarna.

Notera: Gzip-komprimering kan endast implementeras om det stöds av din server.

Minifiering av CSS och JS

Vanligtvis använder WordPress många CSS-filer. CSS är ett stylingark som ger form och färg till din webbplatslayout. Minifiering innebär att minska filstorleken genom att ta bort mellanslag och kommentarer som användes vid utvecklingen och om din webbplats inte använder ett visst CSS på en given punkt ska det inte kallas.

För att tillämpa minifiering i Breeze, gå till GRUNDLÄGGANDE VAL och markera alla rutor för HTML, CSS, JS, Inline JS och Inline CSS.

Förutom minifiering bör renderingsblockerande CSS också undvikas. Återgivande blockering av CSS kan bromsa webbsidan från att visas korrekt. För att förhindra detta; använd färre antal CSS-filer och försök att kombinera några i en om möjligt.

För att tillämpa gruppering i Breeze, gå till AVANCERADE ALTERNATIV och markera båda rutorna framför gruppfiler för att aktivera gruppering av CSS- och JS-filer.

Databasoptimering

Med tiden blir databasen igensatt med onödiga tabeller och data från olika plugins. Den här röran kan bromsa serverns svarstid. Regelbunden sanering av databasen kan påskynda din WordPress-webbplats eftersom det kommer att finnas färre frågor att köra och en databas blir mindre trångt.

Om du använder Breeze som din cache-plugin kan du hitta ett antal alternativ för att optimera din databas inuti Databas fliken på plugin. Du kan antingen välja alla alternativ eller bara välja de markerade genom att kryssa i rutan framför.

Bildoptimering

En webbplats är ofullständig med bilder. Vissa använder mindre medan andra använder massor av bilder beroende på typ av webbplats. Bilder kan bromsa WordPress-webbplatser eftersom de tar tid att ladda ner och rendera. För att hantera dessa problem har vi fantastiska plugins som optimerar bilder genom att minska deras storlek och hålla hög kvalitet.

Smush Image Compression

Tidigare känd som Smush, är det en bildkomprimeringsplugin.

smush plugin

Efter installationen kör pluginet en autoscanning och börjar komprimera befintliga bilder som används på din webbplats. Det optimerar bilder i bulk och komprimerar nya bilder automatiskt som laddas upp på WordPress-webbplatsen.

WP-komprimering

WP Compress är ett annat bra plugin för bildoptimering.

wp komprimeringsplugin

Deras avancerade komprimeringsmekanism har tre nivåer av optimering som verkligen sparar dig varje sista plats. Denna plugin är mycket enkel att använda och har även storleksändringsalternativ.

Content Delivery Network (CDN)

Ett måste-verktyg särskilt för de WordPress-webbplatser som har en global publik. Ett CDN fungerar som caching och det har en kopia av din webbplats i sitt nätverk spridd över hela världen. Detta säkerställer snabb leverans av både statiskt och dynamiskt innehåll på din webbplats även till personer som surfar långt borta från din värd serverplats.

CDN har många fördelar och att välja rätt CDN är inte en lätt uppgift. För att välja rätt CDN är det lämpligt att kontrollera dess prestanda i verkliga scenarier och CDN-benchmarking är det bästa sättet att kontrollera detta.

Andra bästa metoder

Det är en bra praxis att köra en fullständig genomsökning av din WordPress-webbplats med någon bra säkerhetsplugin som Sucuri eller MalCare.

Detta tar bort skadlig programvara och dåliga skript som kan orsaka prestandaproblem på din WordPress-webbplats. Kontrollera även kompatibiliteten och den senaste uppdateringen när du installerar ett nytt plugin. Om det inte uppdateras ofta av dess utvecklare, försök sedan leta efter dess alternativ.

Granska din nuvarande WordPress-installation för föråldrade plugins och teman eftersom de kan orsaka prestanda och säkerhetsproblem. Se till att uppdatera ofta och ta en fullständig säkerhetskopia innan varje större uppgradering.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map