Hur man vet om ett gratis WordPress-plugin är värt att använda

Att starta en WordPress-webbplats är i sig inte svårt. Det finns dock mycket om WordPress som många webbplatsägare inte kommer att förstå förrän de har använt det under en tid.


Åtminstone så fungerade det ändå för mig.

När du planerar att bygga en webbplats på världens mest populära, flexibla och användarvänliga innehållshanteringssystem (CMS) måste du börja med en idé. Därifrån kommer saker som:

 • Domän namn. Köp din webbplats domännamn (aka webbadressen).
 • Hosting Provider. Välj en webbhotell som är värd för filerna på din webbplats.
 • WordPress installation. Installera WordPress på din webbplats. Exempelvis gör SiteGround att installera WordPress mycket enkelt.

Kort sagt, detta är allt som krävs för att lägga grunden för en bra webbplats. Som WordPress-webbplatsägare måste du dock komplettera din webbplats grundläggande övergripande design med ett WordPress-tema och implementera extra funktionalitet med WordPress-plugins.

Och ibland betyder detta att använda de gratis teman och plugins som finns tillgängliga för WordPress-användare

Men är gratis WordPress-plugins värda att använda?

Idag ska jag ge dig en kort överblick över vad ett WordPress-plugin är, var du hittar dem till din webbplats och hur du kan veta om en gratis plugin är värd att använda.

Vad är ett WordPress-plugin?

Enligt WordPress Codex erbjuder plugins webbplatser som normalt är lätt och flexibel förbättrad anpassad funktionalitet för att möta en webbplatsägares individuella behov.

WordPress-plugins är programvara med anpassade funktioner som möjliggör en ny funktion på din webbplats eller får din webbplats att utföra en specifik funktion (till exempel lägga till ett kontaktformulär eller blockera skräppost).

WordPress-plugins är skrivna på PHP-programmeringsspråk och integreras sömlöst i kärnan i WordPress. Dessutom gör de det enkelt för webbplatsägare på alla nivåer att lägga till funktioner på sina webbplatser utan att behöva förstå kodens komplexa karaktär.

Gratis WordPress-plugins - WordPress RepositoryWordPress Repository och hitta massor av gratis plugins.

Det finns bokstavligen tusentals WordPress-plugins tillgängliga i det officiella WordPress Repository. Faktum är att det finns nu 51 090 gratis WordPress-plugins att välja mellan. Nu kommer du naturligtvis aldrig att behöva så många plugins på din webbplats.

Detta beror på att många plugins erbjuder mycket liknande funktioner. Det är därför du måste göra din forskning och välja den bästa för dina specifika behov.

Var hittar du WordPress-plugins

Förutom WordPress Repository erbjuder många tredjepartsmarknadsplatser gratis plugins och premium plugins till WordPress-användare. Därför är det svårt att vassla genom tusentals alternativ och fatta ett beslut.

Den goda nyheten är dock att det finns så många högkvalitativa gratis WordPress-plugins att välja mellan att investera i en premium-plugin inte alltid är det enda alternativet. Faktum är att några gratis plugins där ute överträffar långt premiumkonkurrenter så att du kan spendera pengar någon annanstans.

Men var är det bästa stället att hitta gratis WordPress-plugins?

Tja, svaret på det är inte lätt. Medan WordPress Repository har många alternativ för dig, finns det också några otroliga tredjepartsföretag och utvecklare som tillhandahåller WordPress-plugins av högsta kvalitet till webbplatsägare, kostnadsfritt.

Det är därför, snarare än att lista upp varje plats du kan hitta ett gratis WordPress-plugin, kommer jag att dela med dig några tips för att veta när du ska gå vidare och installera ett gratis WordPress-plugin på din webbplats och när du ska vara försiktig – oavsett var det kommer ifrån.

Tips för att välja ett gratis WordPress-plugin

1. Om det kommer från förvaret .. Det är bra

Gratis WordPress-plugins - WordPress Repository Exempel PluginsDet finns gratis plugins för alla design- och funktionsbehov; du behöver bara hitta dem.

Okej, jag vet att jag redan sa att det finns några fantastiska tredjepartsföretag och pluginutvecklare där ute som erbjuder högkvalitativa gratis plugins till webbplatsägare. Och jag står fortfarande vid det.

Men om du verkligen vill se till att ditt gratis plugin är bra kan du hämta det från det officiella WordPress Repository. Plugin-katalogen på WordPress.org tillåter inte bara ett gratis WordPress-plugin att listas där.

I själva verket har de en mycket strikt screeningprocess på plats som är utformad för att skydda webbplatsägare från uppblåsta, dåligt kodade och sårbara plugins som skapar förödelse på webbplatser.

2. Se till kodkvalitet

Gratis WordPress-plugins - Ren kodWPMU DEV är en pålitlig källa för WordPress-innehåll och plugins.

Detta kan vara utmanande om du bestämmer dig för att använda ett plugin som kommer från en annan källa än WordPress-plugin-katalogen. Det beror på att vem som helst kan hävda att deras plugin är “ren kodad”, “fri för uppblåsning” och “pålitlig att använda”.

Men sanningen är att det finns massor av gratis plugins där ute som är dåligt kodade av oerfarna plugin-utvecklare. Det är värre än att det finns några där ute som är avsedda att utsätta din webbplats för hackare och skadlig programvara, vilket sätter din webbplats i fara.

Ett av de bästa sätten att säkerställa att din gratis plugin är säker att använda är att göra en del undersökningar om plugin-utvecklaren. Om utvecklaren har en solid närvaro i WordPress-communityn, driver en välkänd WordPress-webbplats, har många års erfarenhet av plugin-utveckling och har socialt bevis från befintliga användare, är det förmodligen säkert att använda.

3. Kontrollera statistiken

Gratis WordPress-plugins - Jetpack StatsDet populära (och gratis) Jetpack-pluginet har över 3 miljoner aktiva användare.

Det finns flera statistik som du kan kontrollera när det gäller att välja ett gratis WordPress-plugin för din webbplats:

 • Senast uppdaterad. Se till att plugin-programmet har uppdaterats under de senaste sex månaderna. Föråldrade plugins kan ha fel i dem som kan göra din webbplats sårbar. Dessutom kanske en uppdatering till din WordPress-version inte fungerar bra med en föråldrad plugin.
 • Aktiva installationer. Ju fler människor som aktivt använder ett plugin, desto mindre troligt är det att orsaka problem. Till exempel,
  Yoast har över 3 miljoner installationer.
 • WordPress-version. Precis som att välja en aktuell plugin är det viktigt att plugin fungerar bra med den mest uppdaterade versionen av WordPress.
 • betyg. Socialt bevis kan (och kanske borde) påverka dina plugin-val.

Gratis WordPress-plugins - Jetpack Stats - betygBetyg bör beaktas när du väljer ett gratis plugin.

4. Leta efter support

Gratis WordPress-plugins - Jetpack Support ForumJetpacks supportforum är alltid livligt med aktivitet.

En sak som gratis plugins inte alltid kommer med är support. När allt kommer omkring, om du inte betalar för ett plugin, finns det ingen skyldighet från utvecklarens sida att tillhandahålla någon form av support. Detta betyder dock inte att stöd är onödigt. Om du har problem med din plugin är det bra att veta att någon där ute kommer att hjälpa.

Varje högkvalitativt plugin har någon form av support på plats. Normalt har gratis plugins ett supportforum. Det finns dock plugin-utvecklare som hjälper dig direkt. Dessutom har vissa tredjepartsföretag supportteam som hjälper dig, även med deras gratis plugins.

5. Testa webbplatsens hastighet

Gratis WordPress-plugins - Fråga MonitorAnvänd pluginprogrammet Query Monitor för att mäta effekterna av gratis plugins på din webbplats.

För att säkerställa att den gratis plugin som du använder på din webbplats verkligen är lätt är det viktigt att du mäter webbplatsens hastighet och prestanda både före och efter och installerar den. Här är några bra sätt att göra just det:

 • Använd ett onlineverktyg som Pingdom eller GTmetrix
 • Använd plug-in för Query Monitor
 • Testa en ny plugininstallation i en testmiljö

Slutgiltiga tankar

I slutändan finns det ingen anledning till att du inte ska använda gratis plugins på din WordPress-webbplats. Så många pålitliga funktioner där ute tillhandahåller tillräckligt med funktioner som du inte borde behöva spendera dina hårt förvärvade pengar på en premium-plugin “bara för”.

Som sagt, det finns definitivt försiktighetsåtgärder du bör vidta när du installerar en gratis plugin på din webbplats. Särskilt om det inte kommer från det pålitliga WordPress-arkivet. Och till och med då bör föråldrade, icke-stödda plugins användas med försiktighet.

Sammantaget, om du följer mitt råd och gör din forskning, kommer du att hitta dig själv med ett arsenal av högkvalitativa, gratis WordPress-plugins som uppfyller alla dina behov.

Vilken är din upplevelse med att använda gratis WordPress-plugins? Har jag lämnat ett avgörande tips för att avgöra om ett gratis plugin är värt att använda eller inte? Jag skulle gärna höra allt om det i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map