Hur man installerar och konfigurerar WP-raket (med rekommenderade inställningar)

Är det inte frustrerande när du klickar på en webbplats, du väntar och väntar på vad som känns som eons, och du klickar på tillbaka-knappen av frustration. Sanningen är att det är väldigt lite som irriterar webbplatsbesökare mer än en långsam laddning webbplats och det är där WP-raket kommer in


En studie från Forrester Consulting säger att “47% av konsumenterna förväntar sig att en webbsida laddas på två sekunder eller mindre”.

Det sorgliga är att många webbplatsägare inte inser att en webbplats med långsam laddning inte bara frustrerar helvetet hos människor, det kan också ha en negativ inverkan på dina Google-rankningar och påverka intäkterna på bottenlinjen!

Bra är att det finns sätt att påskynda en webbplats laddningstid, särskilt om webbplatsen drivs av WordPress. För här kommer jag att gå igenom hur du kommer igång med WP-raket (och ja det är ett plugin som jag använder för att påskynda min webbplats).

hur man installerar och konfigurerar wp raket med rekommenderade inställningar

Här kommer du att lära dig i det här inlägget:

Vad är WP Rocket?

WP Rocket är en premium WordPress-caching-plugin som är extremt effektiv för att påskynda laddningstiden på din webbplats.

WP Rocket Caching Plugin

WP Rocket planerar och prissätter:

 • 49 $ / år – 1 års support och uppdateringar för 1 webbplats.
 • $ 99 / år – 1 års support och uppdateringar för 3 webbplatser.
 • 249 $ / år – 1 års support och uppdateringar för obegränsade webbplatser.

Till skillnad från de flesta andra WordPress-cache-plugins som är ökända för att vara full av förvirrande alternativ och inställningar. Läs mer om WP Rocket och ta reda på vad de bästa gratisalternativen till WP Rocket har.

1. Ladda ner & Installera WP Rocket

Först, gå över till WP Rocket-webbplats och köpa WordPress-plugin.

Välj den plan som passar bäst för dig och slutför de nödvändiga stegen för att beställa.

Därefter skickas ett e-postmeddelande med inloggningsinformation till ditt konto på wp-rocket.me. Gå och logga in, och i “mitt konto” hittar du nedladdningslänken. Ladda ner och spara zip-filen på din dator.

ladda ner wp raket

Logga sedan in på din WordPress-webbplats och gå till Plugins -> Lägg till ny -> Ladda upp plugin.

Ladda bara upp och installera zip-filversionen av WP Rocket.

installera wp raket

Slutligen, gå och aktivera WP Rocket och plugin är nu installerat. Jippie!

2. WP Rocket Best & Rekommenderade inställningar

Nu är det dags att konfigurera WP Rocket enligt de rekommenderade inställningarna.

Gå först till Inställningar -> WP Rocket, och du kommer att gå till inställningssidan för insticksprogrammet. Det finns 10 flikar eller sektioner du behöver för att konfigurera och justera inställningarna för:

 1. (standardflik)
 • Bonus:
 • Bonus:
 • Bonus:
 • Bonus:

Låt oss nu gå igenom att konfigurera de rekommenderade inställningarna för WP Rocket, för var och en av de 10 avsnitten.

WP Rocket Dashboard

wp raket instrumentbräda

Instrumentpanelen ger dig information om din licens och när den löper ut. Du kan också välja att vara en Raket Tester (beta-testprogram) och Rocket Analytics (låt WP Rocket samla in data anonymt). Här hittar du också länkar till support och vanliga frågor om WP Rocket.

I instrumentpanelen kan du Ta bort alla cachade filer (rekommenderas att göra när du har konfigurerat WP Rocket-inställningarna), Börja laddning av cache (genererar en cache för din startsida och alla interna länkar på hemsidan) och Rensa OPcache Innehåll (rensar OPcahce som förhindrar problem när du uppdaterar WP Rocket-plugin).

WP Rocket Cache-inställningar

inställningar för wp-raketcache

1. Aktivera cache för mobila enheter bör aktiveras eftersom det möjliggör cachning för mobila enheter och gör din webbplats mobilvänligare.

Välj också Separata cachefiler för mobila enheter. Eftersom WP Rockets mobila cache fungerar säkrast med båda alternativen aktiverade. Om du är osäker, behåll båda.

2. Aktivera cache för inloggade WordPress-användare, detta rekommenderas endast för att ha aktiverats när du har en medlemskapssida eller liknande när användare måste logga in för att se innehåll.

3. Cache-livslängd är automatiskt inställd på 10 timmar och det betyder att cachade filer automatiskt tas bort efter 10 timmar innan de skapas om. Om du sällan uppdaterar din webbplats eller har mycket statiskt innehåll kan du öka detta.

Spara och testa noggrant! Avaktivera inställningar om du märker att något är trasigt på din webbplats.

WP Rocket CSS & JS Files Optimization Settings

WP Rocket CSS & JS Filoptimeringsinställningar

Minifiera filer minska filstorlekar och kan förbättra laddningstiden. Minifiering tar bort mellanslag och kommentarer från statiska filer, gör det möjligt för webbläsare och sökmotorer att snabbare bearbeta HTML-, CSS- och JavaScript-filer.

Kombinera filer kommer att sammanfoga filer i mindre grupper för att säkerställa tema / plugin-kompatibilitet och bättre prestanda. Men att tvinga sammanlänkning till bara en enda fil rekommenderas inte, eftersom webbläsare snabbare laddar ner upp till 6 mindre filer parallellt än 1-2 stora filer.

Att kombinera CSS och JS i färre filer anses vara en bästa praxis under HTTP / 1, det är inte nödvändigtvis fallet med HTTP / 2. Om din webbplats körs på HTTP / 2, här är de saker du bör tänka på när .

1. Förminska HTML-filer tar bort blanksteg och kommentarer för att minska storleken på webbsidorna på din webbplats.

2. Kombinera Google-teckensnitt-filer minskar antalet HTTP-förfrågningar (särskilt om du använder flera teckensnitt).

3. Ta bort frågesträngarna från statiska resurser kan förbättra prestandaklass på GT Metrix. Den här inställningen tar bort versionens frågesträng från statiska filer (t.ex. style.css? Ver = 1.0) och kodar den i filnamnet istället (t.ex. style-1-0.css).

4. Förminska CSS-filer tar bort blanksteg och kommentarer för att minska formatmallstorlekar.

5. Kombinera CSS-filer sammanfogar alla dina filer till bara en fil, vilket minskar antalet HTTP-förfrågningar. Rekommenderas inte om din webbplats använder HTTP / 2.

Viktig: Detta kan bryta saker! Om du märker några fel på din webbplats efter att ha aktiverat den här inställningen, avaktivera bara den igen, så kommer din webbplats att återgå till det normala.

6. Optimera CSS-leverans eliminerar renderingsblockerande CSS på din webbplats för snabbare upplevd laddningstid. Detta innebär att din sida kommer att börja laddas utan CSS-stilar och det är något som Google PageSpeed ​​Insights tar hänsyn till när “poäng” -hastighet.

Kritisk sökväg CSS betyder att din sida börjar laddas utan alla dess CSS-stilar. Det betyder att det kan se lite konstigt ut några ögonblick när du laddar.

Detta kallas FOUC (blixt av ostylerat innehåll). För att undvika detta måste du använda det som kallas Critical Path CSS. Detta innebär att CSS för innehållet högst upp på din sida måste placeras direkt i HTML för att undvika FOUC medan sidan laddas.

För att skapa den kritiska sökvägen CSS kan du använda detta kritiska sökväg CSS Generator-verktyg.

7. Förminska JavaScript-filer ta bort blanksteg och kommentarer för att minska storleken på JS-filer.

8. Kombinera JavaScript-filer kombinera din webbplats JavaScripts info färre filer, minska HTTP-förfrågningar. Rekommenderas inte om din webbplats använder HTTP / 2.

Viktig: Detta kan bryta saker! Om du märker några fel på din webbplats efter att ha aktiverat den här inställningen, avaktivera bara den igen, så kommer din webbplats att återgå till det normala.

9. Ladda JavaScript uppskjuten eliminerar renderingsblockerande JS på din webbplats och kan förbättra belastningstiden. Detta är något som Google PageSpeed ​​Insights tar hänsyn till när ‘poäng’ på sidhastigheten.

10. Säkert läge för JQuery säkerställer stöd för inline jQuery-referenser från teman och plugins genom att ladda jQuery högst upp i dokumentet som ett render-blockerande skript.

Spara och testa noggrant! Avaktivera inställningar om du märker att något är trasigt på din webbplats.

WP Rocket Media Settings

wp raketmediainställningar

1. Lata bilder innebär att bilder bara laddas när de kommer in (eller håller på att gå in i) visningsporten, dvs först laddas när användaren rullar ner på sidan. Lat laddning minskar antalet HTTP-förfrågningar som kan förbättra belastningstiderna.

(Jag inaktiverar ibland lat laddning av bilder, bara för att när lat laddning är aktiverad, rullar ankarlänkar som pekar till en position under en lat laddad bild till fel position på webbsidan)

2. Lazy load iframes och videos betyder att iframes och videor bara laddas när de kommer in (eller håller på att gå in) i visningsporten, dvs först laddas när användaren rullar ner på sidan. Lat laddning minskar antalet HTTP-förfrågningar som kan förbättra belastningstiderna.

3. Byt ut YouTube iframe med förhandsvisningsbild kan förbättra din laddningstid betydligt om du har många YouTube-videor på en sida.

Lazyload kan stängas av på enskilda sidor / inlägg (du hittar den här inställningen i sidfältet för inlägg / sida)

4. Inaktivera Emoji bör inaktiveras eftersom standardemoji för besökares webbläsare ska användas istället för att ladda emoji från WordPress.org. Inaktivering av emoji-cachning minskar antalet HTTP-förfrågningar som kan förbättra belastningstiderna.

6. WordPress-inbäddningar bör inaktiveras eftersom det förhindrar andra från att bädda in innehåll från din webbplats, det förhindrar dig också att bädda in innehåll från andra webbplatser och tar bort JavaScript-förfrågningar relaterade till WordPress-inbäddningar.

Spara och testa noggrant! Avaktivera inställningar om du märker att något är trasigt på din webbplats.

WP Rocket Preload Settings

inställningar för förbelastning av wp raket

1. Förladdning av webbplatskartan använder alla webbadresserna i din XML-webbplatskarta för att ladda in när cache-livslängden har gått ut och hela cachen har raderats.

2. Yoast SEO XML-webbplatskarta. WP Rocket kommer automatiskt att upptäcka XML-sitemaps som genereras av Yoast SEO-plugin. Du kan kontrollera alternativet att ladda det på förhand.

3. Förbelasta bot bör bara aktiveras och användas på välpresterande servrar. När den aktiverats aktiveras den automatiskt när du har lagt till eller uppdaterat innehåll på din webbplats. Byt till Manual om detta orsakar hög CPU-användning eller prestandaproblem.

När du skriver eller uppdaterar ett nytt inlägg eller en sida rensar WP Rocket automatiskt cachen för det specifika innehållet och allt annat innehåll relaterat till det. Förbelastningsbot kommer att genomsöka dessa URL: er för att regenerera cachen omedelbart.

4. Förhämta DNS-förfrågningar tillåter domännamnsupplösning att ske parallellt med (istället för i serie med) hämtning av faktiskt sidinnehåll.

Du kan ange externa värdar (som //fonts.googleapis.com & //maxcdn.bootstrapcdn.com) som ska förhämtas eftersom DNS-förhämtning kan göra att externa filer laddas snabbare, särskilt i mobilnätverk.

De vanligaste webbadresserna att förhämta är:

 • //maxcdn.bootstrapcdn.com
 • //platform.twitter.com
 • //s3.amazonaws.com
 • //ajax.googleapis.com
 • //cdnjs.cloudflare.com
 • //netdna.bootstrapcdn.com
 • //fonts.googleapis.com
 • //connect.facebook.net
 • //www.google-analytics.com
 • //www.googletagmanager.com
 • //maps.google.com

Spara och testa noggrant! Avaktivera inställningar om du märker att något är trasigt på din webbplats.

Inställningar för avancerade regler för WP Rocket

WP Rocket Static Files Settings

Dessa inställningar är avsedda för avancerad cacheshantering, vanligtvis för att utesluta vagnar och kassasidor på e-handelswebbplatser.

1. Cache-URL (er) låter dig specificera webbadresser för sidor eller inlägg som aldrig ska cache.

2. Cache-cookies aldrig låter dig ange ID: er för kakor som, när de ställs in i besökarens webbläsare, bör förhindra att en sida blir cache.

3. Cachera aldrig användaragenter låter dig specificera användaragentsträngar som aldrig ska se cachade sidor.

4. Rengör alltid URL (er) låter dig ange webbadresser du alltid vill rensa från cache när du uppdaterar ett inlägg eller sida.

5. Cache-frågesträngar låter dig ange frågesträngar för caching.

Spara och testa noggrant! Avaktivera inställningar om du märker att något är trasigt på din webbplats.

WP Rocket Database Settings

WP Rocket Database Settings

Detta avsnitt kommer med en rad inställningar för att rensa upp och optimera WordPress.

1. Efter sanering tar bort revisioner, autodrag och trash-inlägg och sidor. Ta bort dessa om du inte har gamla versioner av inlägg (eller raderade inlägg).

2. Kommentarerrensning tar bort skräppost och skräp kommentarer.

3. Rengöring av transienter raderar lagrade data som gillar socialt antal men ibland när transienter går ut går de kvar i databasen och kan raderas på ett säkert sätt.

4. Rengöring av databaser optimerar tabeller i din WordPress-databas.

5. Automatisk sanering. Jag brukar göra saneringar på ad hoc-basis men du kan också schemalägga WP Rocket för att köra automatiserade saneringar av din databas.

Helst bör du säkerhetskopiera din databas innan du kör en sanering, eftersom när databasoptimeringen har utförts finns det inget sätt att ångra det.

WP Rocket CDN-inställningar

WP Rocket CDN-inställningar

Att använda ett innehållsleveransnätverk (CDN) innebär att alla webbadresser för statiska filer (CSS, JS, bilder) kommer att skrivas om till CNAME (er) som du anger.

1. Aktivera CDN. Aktivera detta om du använder ett innehållsleveransnätverk. WP Rocket är kompatibel med de flesta CDN: s som Amazon Cloudfront, MaxCDN, KeyCDN (som jag använder) och andra. Läs mer om hur du använder WP Rocket med ett CDN

2. CDN CNAME (s). Kopiera CNAME (domänen) som du har gett av din CDN-leverantör och skriv in den i CDN CNAME. Detta kommer att skriva över alla URL: er för dina tillgångar (statiska filer).

3. Uteslut filer låter dig specificera URL (er) för filer som inte ska få servert via CDN.

Spara och testa noggrant! Avaktivera inställningar om du märker att något är trasigt på din webbplats.

WP Rocket Add-Ons (Cloudflare)

WP Rocket Add-Ons (Cloudflare)

Med WP Rocket kan du integrera ditt Cloudflare-konto med deras tilläggsfunktion.

1. Global API-nyckel. Du hittar API-nyckeln längst upp till höger i ditt Cloudflare-konto. Gå bara till din profil och bläddra ner så ser du din globala API-nyckel. Du måste bara kopiera och klistra in detta i WP Rocket.

2. Konto-e-post. Det här är den e-postadress du använder för ditt Cloudflare-konto.

3. Domän. Detta är ditt domännamn, t.ex. websitehostingrating.com.

4. Utvecklingsläge. Aktivera tillfälligt utvecklingsläge på din webbplats. Denna inställning stängs automatiskt av efter 3 timmar. Detta är bra för när du gör många ändringar på din webbplats.

5. Optimala inställningar. Förbättrar automatiskt din Cloudflare-konfiguration för hastighet, prestandaklass och kompatibilitet. Det här alternativet aktiverar de optimala Cloudflare-inställningarna.

6. Relativt protokoll. Bör endast användas med Cloudflares flexibla SSL-funktion. URL: er för statiska filer (CSS, JS, bilder) skrivs om för att använda // istället för http: // eller https: //.

WP raketverktyg

WP raketverktyg

1. Exportera inställningar låter dig exportera dina WP Rocket-inställningar för användning på en annan webbplats.

2. Importera inställningar låter dig importera dina förkonfigurerade WP Rocket-inställningar.

3. Återuppspelning låter dig återgå till en tidigare version, om en ny version av WP Rocket orsakar problem för dig.

Konfigurera WP Rocket för HTTP / 2

HTTP / 2 är en uppgradering till HTTP som har funnits sedan 1999 för att hantera kommunikationen mellan webbservrar och webbläsare. HTTP / 2 banar vägen för snabbare sidbelastningar genom bättre datakomprimering, multiplexering av förfrågningar och andra hastighetsförbättringar.

Många servrar och webbläsare har stöd för HTTP / 2, och de flesta webbhotell, som SiteGround, stöder nu HTTP / 2. Denna HTTP / 2-checker berättar om din webbplats kan använda HTTP / 2.

Om din webbplats kan använda HTTP / 2 så kan du konfigurera WP Rocket för det.

Sammanfoga (kombinera) alla CSS- och JS-filer till så få filer som möjligt är inte den bästa praxis för HTTP / 2 och WP Rocket rekommenderar att du gör det aktivera inte filkoppling i .

Konfigurera WP Rocket för HTTP / 2

WP Rocket rekommenderar att du gör det lämna dessa två rutor inte markerade. För mer information se den här artikeln på WP Rocket.

Hur man använder WP Rocket med KeyCDN

Att ställa in WP Rocket med KeyCDN är ganska enkelt. (FYI KeyCDN är det innehållsleveransnätverk jag använder och rekommenderar)

Skapa först en dragzon i KeyCDN. Gå sedan till och markera alternativet Enable Content Delivery Network.

hur man installerar wp raket med keycdn

Uppdatera nu Ersätt webbplatsens värdnamn med: “-fältet med webbadressen som du får från KeyCDN-instrumentpanelen (under Zoner > Zon-URL för dragzonen som du skapade. URL: n ser ut som något liknande: lorem-1c6b.kxcdn.com)

Alternativt, och det rekommenderade alternativet, använd en CNAME av din valbara URL (till exempel https://static.websitehostingrating.com)

Vilka webbhotell fungerar med WP Rocket?

WP Rocket är kompatibel med nästan alla webbhotell. Men vissa, särskilt hanterade WordPress-värdar, kanske inte fungerar med WP Rocket. Om din webbhotell inte är listad här nedan betyder det inte att den inte är kompatibel med WP Rocket. Det bästa sättet att vara 100% säker är att kontakta din webbhotell och fråga.

 • Kinsta: Kinsta stöder endast WP Rocket version 3.0 och högre. WP Rockets sidcaching inaktiveras automatiskt för att förhindra konflikt med Kinsta inbyggd caching. Kinsta är en officiell partner för WP Rocket.
 • WP-motor: WP Rocket är det enda cache-plugin som är tillåtet på WP Engine. WP Engine är en officiell partner för WP Rocket.
 • Siteground: WP Rocket är kompatibel med SiteGrounds statiska, dynamiska och memcachade cachning. SiteGround är en officiell partner till WP Rocket.
 • A2 Hosting: WP Rocket är helt kompatibel med A2 Hosting. Men du måste installera WordPress på din webbplats innan du kan installera WP Rocket-plugin. A2 Hosting är en officiell partner för WP Rocket.
 • WebHostFace: WebHostFace stöder (och är en officiell partner till) WP Rocket.
 • Savvii: Savvii stöder (och är en officiell partner till) WP Rocket.
 • FastComet: Erbjuder ett specifikt optimerat paket för WordPress och WP Rocket. FastComet är en officiell partner för WP Rocket.
 • Bluehost-hanterade WordPress-planer: Bluehost-hanterade WordPress-planer Lackkonfiguration bryter WP Rockets minifiering, så du måste antingen stänga av Bluehost’s ferniss eller stänga av WP Rockets minifiering.
 • Cloudways WordPress Hosting: När du använder WP Rockets minifiering med Cloudways ‘ferniss måste du skapa en uteslutningsregel för Varnish i Cloudways applikationsinställningar.
 • Svänghjul: Du måste kontakta Flywheel support och be dem att aktivera WP Rocket.
 • HostGator hanterade WordPress-planer: WP Rocket är inte tillåtet på HostGator Managed WordPress-värd.
 • Syntes: W3 Total Cache kommer förinstallerad på Synthesis men kan raderas och ersättas med WP Rocket.
 • WebSavers.ca: WebSavers.ca är en officiell partner till WP Rocket.

Läs mer om kompatibel webbhotell med WP Rocket på https://docs.wp-rocket.me/article/670-hosting-compatibility.

Ladda ner min WP Rocket-konfigurationsfil

Jag har gjort det mycket enkelt att lägga till samma WP Rocket-konfiguration som jag använder här på min webbplats. Ladda bara ner den här WP Rocket-konfigurationsfilen och importera den sedan i Verktygssektionen i WP Rocket-admin.

gratis nedladdning wp raketkonfigurationsfil

Köp en kopia av WP Rocket och ladda sedan ner min WP Rocket-konfigurationsfil och importera exakta inställningar som jag rekommenderar och använder på den här webbplatsen.

3. WP Rocket Help & Officiell dokumentation

Om du av en eller annan anledning stöter på problem med WP Rocket finns det massor av användbar information på WP Rockets webbplats. Kom ihåg att du också får ett års support med ditt köp.

wp raket hjälp

Här är en lista över WP Rocket-tutorials som jag tyckte vara den mest användbara:

 • Komma igång
 • Hosting kompatibilitet
 • Hur du kontrollerar om WP-raket cachar dina sidor
 • SSL med WP-raket
 • WP-raket med ett CDN
 • WP Rocket With Cloudflare
 • Lös 500 internt serverfel
 • Lösa problem med förminskning
 • NGINX-konfiguration för WP-raket

Vad är din erfarenhet av att använda WP Rocket caching-plugin för WordPress? Har jag utelämnat någon viktig information? Jag skulle gärna höra allt om det i kommentarerna nedan!

Om du tyckte att denna WP Rocket-installationshandledning var till hjälp är det alltid uppskattat att dela den på sociala.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map